Zaman: Pzt Ağu 04, 2025 18:59

News News of Gazete Köşe Yazarları

Site map of Gazete Köşe Yazarları » Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Yerse pazarı!.. / Ahmet TAKAN

Yerse pazarı!..

Yıllardır beklenen tepki nihayet MGK'dan geldi!.. Önceki günkü toplantının sonunda yapılan açıklamada "... Ülkemizin Yunanistan'la Ege Denizi'ndeki tüm sorunların, iyi komşuluk ilişkileri temelinde ve yapıcı diyalogla çözülmesi yönündeki tercihi yinelenmiş; ancak, oldubittilere kesinlikle izin verilmeyeceği belirtilmiştir" denildi.

Yersen!..

Yunanistan, burnumuzun dibindeki 18 adamızı ve 1 kayacığımızı son 14 yıldan bu yana teker teker işgal etti. Hepsine askeri yığınak yaptı. Kiliseler inşa edildi, Fener Rum Patrikhanesi'nden papazlar atandı. Askeri tatbikatlar yapıldı. Türkiye'ye küstahça meydan okundu. Yetmiyormuş ...
Read more : Yerse pazarı!.. / Ahmet TAKAN | Görüntüleme : 4139 | Yanıtlar : 0

Haç altında referandum propagandası / Batuhan ÇOLAK

Haç altında referandum propagandası

Solothurn, İsviçre’nin kuzeybatısında yer alan bir kanton… Son derece sessiz, asayiş olaylarının olmadığı, polisin sadece trafiği düzenlediği, sakin bir bölge. Tarihi mekanları yok denecek kadar az. En merkezi yeri ise Reform Kilisesi’nin olduğu bina ve çevresi…

Avrupa’daki birçok kilisede olduğu gibi Reform kilisesi de dini ayinler dışında kiralanabiliyor. Kilisenin yapısına zarar verilmeme koşuluyla, yapılacak toplantılarda belirli bir kiralama bedeli alınıyor.

Reform Kilisesi, 5 Mart 2017 tarihinde, kahvaltılı bir toplantı açıklamasıyla tutuluyor. ...
Read more : Haç altında referandum propagandası / Batuhan ÇOLAK | Görüntüleme : 1582 | Yanıtlar : 0

ABD, o dosyayı açık tutuyor giden tutuklanır / Saygı ÖZTÜRK

ABD, o dosyayı açık tutuyor giden tutuklanır

2012/120663, kamuoyunun “17 Aralık” olarak bildiği rüşvet, yolsuzluk, karapara suçlamalarının yer aldığı, üç bakanın, çocuklarının içinde bulunduğu soruşturma dosyasının numarasıdır. Bu dosyada 53 şüpheli bulunuyordu. Soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Celal Kara'dan dosya alındıktan sonra 2014/69582 sayıyla, sanıklar hakkında “kovuşturmaya yer olmadığı”na ilişkin karar verildi. İşte hakkında takipsizlik kararı verilenlerden biri de dosyanın 25. şüphelisi olan Halbank Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla'ydı.

ABD'nin İran'a uyguladığı ambargonun delinmesi, rüşvet, ...
Read more : ABD, o dosyayı açık tutuyor giden tutuklanır / Saygı ÖZTÜRK | Görüntüleme : 1519 | Yanıtlar : 0

O paçavrayı Türkiye astı! / Selcan TAŞÇI

O paçavrayı Türkiye astı!

Nefi Demirci'yi aradım dün.

Sesi Kerkük kokar mı bir insanın;

Kokuyordu.

Benden az önce Kerkük'ten aramışlar, belki onun etkisi... Belki hasretinin ata yurduna...

* * *

1938 yılında, Türkiye'de subay olan oğluna yazdığı mektup dolayısıyla "Turancılık yapmak"tan hapse mahkûm edilmiş, İstiklal Savaşı kahramanı, gazi Hıdır Lütfü'nün torunu Nefi Demirci...

Amcasının oğlu Rıza Demirci, 1980'de Saddam yönetimi tarafından katledildi ve naaşının nerede olduğunu bilmiyor hâlâ ailesi.

1960'lı yıllar... Nefi Demirci, çıkardığı "Bülten" ...
Read more : O paçavrayı Türkiye astı! / Selcan TAŞÇI | Görüntüleme : 2385 | Yanıtlar : 0

Fiyasko... / Yavuz Selim DEMİRAĞ

Fiyasko...

Fırat Kalkanı adı verilen operasyon 24 Ağustos'ta başlamıştı. Düğün-bayram ile Suriye'ye girildi. Gece yarısı Süleyman Şah'ın mezarının kaçırılmasının ardından bölgede hakimiyetin sağlanacağı havası pompalandı. Operasyonun başladığı gün ilginç bir isim vardı Ankara'da... Obama devri henüz sona ermemişti. ABD'nin Başkan Yardımcısı Joe Biden'a ders verildiği gibi topluma gaz verilen yalanlar türetildi yandaş medyada. Türk askeri sadece Suriye'ye güvenlik bölgesi oluşturmakla kalmayıp Musul'a ulaşacağı iddia ediliyordu verilen mesajda. Dahası Lozan sorgulanıyor, Misak-ı Millî sınırlarından dem vuruluyordu. ...
Read more : Fiyasko... / Yavuz Selim DEMİRAĞ | Görüntüleme : 1263 | Yanıtlar : 0

Halk ister Halkbank yapar / Murat MURATOĞLU

Halk ister Halkbank yapar

Sizi geçmişte kaleme aldığım bir yazıma götürmek istiyorum. 2 Haziran 2014 tarihli "Ya 10 milyar dolar ceza yersek?” başlıklı yazıya…

Halkbank hakkında yazmıştım. Dava açtılar… Tekzip yayınlamak zorunda kaldık. Basın savcısına da anlattım: Benim derdim Türkiye, Halkbank ile ne alıp veremediğim olabilir ki?

O gün de söyledim, yine söylüyorum, Amerika bu işin peşini bırakmaz. Bırakamaz. Neden? Ülke menfaatlerine dokunur, yol olur. Kuralları Amerika koyuyor. Dünyanın jandarması olarak adlandırılan bir devlet korkutarak ...
Read more : Halk ister Halkbank yapar / Murat MURATOĞLU | Görüntüleme : 1631 | Yanıtlar : 0

Kalkan kevgir doğurdu! / Necati DOĞRU

Kalkan kevgir doğurdu!

İktidar yanlısı Sabah Gazetesi'nin haberine göre “Fırat Kalkanı başarıyla bitti”. Milli Güvenlik Kurulu Saray'da Cumhurbaşkanı başkanlığında toplanmış, 4 saat konuşulmuş.

Ne konuşuldu acaba?

Sormak yasak değil.

Söz gelimi, Milli Güvenlik Kurulu üyelerinden biri o toplantıda; “Sayın Cumhurbaşkanı, biz ordumuzu Suriye toprağına IŞİD'i Arabistan çöllerinin en uzağına sürmek için sokarken siz millete sözler vermiştiniz” demiş midir? Cumhurbaşkanı da “ne söz vermiştim” diye sormuşsa cevabını almıştır!

“El Bab'a dayandık.

Yetmez.

Münbiç'e de girecektik.

YPG' ...
Read more : Kalkan kevgir doğurdu! / Necati DOĞRU | Görüntüleme : 1092 | Yanıtlar : 0

Robert Levinson... / Ahmet TAKAN

Robert Levinson...

Haydi, bugün biraz zihin jimnastiği yapalım...

Apar topar Varlık Fonu'na devredilen Halkbank'ın Uluslararası Bankacılıktan  Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla, ABD'de gözaltına alındı. Hakkındaki iddialar çok vahim!.. ABD'de İran'a yaptırımları delme, kara para aklama ve dolandırıcılıktan tutuklanan, Türkiye'de 17/25 Aralık'ın en kilit ismi Rıza Sarraf ile direkt bağlantısı kuruluyor. ABD basınından takip edebildiğim kadarıyla önceki gün gece Türk medyasına haberin düşme saatinden çok önce gerçekleşti operasyon. Türkiye referandum uykusundayken ABD'de yer yerinden ...
Read more : Robert Levinson... / Ahmet TAKAN | Görüntüleme : 2291 | Yanıtlar : 0

Sen Ufak Ufak Emekli Ol! / Rifat SERDAROĞLU

Sen Ufak Ufak Emekli Ol!

“Organların bazıları, meleklere yalvararak Tanrı ile görüşmek isterler. Talep kabul edilir ve organların tamamı bir salona alınır!
-Kalp, ayağa kalkıp ilk sözü alır; Yüce Tanrım, senelerdir hiç durmadan çalışıyorum. Çok yoruldum. Emekli olmak istiyorum!
-Beyin, ayağa kalkıp söz alır; Yüce Tanrım, o kadar çok çalıştım ki artık bunamaya başladım! Beni de emekli edin!
-Ciğer-Dalak-Böbrek-Mide de emekli olmak isterler!
Tam o sırada arka sıralardan gayet cılız bir ses duyulur; ‘Ben de ...
Read more : Sen Ufak Ufak Emekli Ol! / Rifat SERDAROĞLU | Görüntüleme : 3577 | Yanıtlar : 1

Referandum sonrası rejim nasıl değişecek? / Batuhan ÇOLAK

Referandum sonrası rejim nasıl değişecek?

Cumhuriyet rejiminin oylanacağı referanduma sayılı günler kala AKP'nin propaganda söylemleri tamamen değişmiş durumda. Milliyetçi oylar artık tamamen "hayır"a döndüğü için AKP'nin tek hedefi HDP oyları haline geldi. Adı konmamış bir çözüm süreci başlatıldı.

Bu yüzden birçok adım atıldı ve atılmaya devam ediliyor.

Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ilk kez, İngiltere'de tasarlanıp, 1930'daki Ağrı İsyanı'nda kullanılan Kürdistan paçavrası, "Kürtlerin bayrağı" denilerek göndere çekildi. Eylem son derece planlı ve organizeydi. Başkanlık sürecini başlatan Devlet ...
Read more : Referandum sonrası rejim nasıl değişecek? / Batuhan ÇOLAK | Görüntüleme : 1990 | Yanıtlar : 1

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148864 ileti • Toplam 46205 başlık • Toplam 25031 üye

x