Zaman: Cmt Mar 28, 2026 17:36

News News of Gazete Köşe Yazarları

Site map of Gazete Köşe Yazarları » Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Kuzey Buz Denizi (Arktik): Yeni Çekim ve Kriz Alanı / Cem GÜRDENİZ

Kuzey Buz Denizi (Arktik): Yeni Çekim ve Kriz Alanı

Resim
16 Ağustos 2016 günü ABD’nin ünlü kurvaziyer firması Crystal Cruise’a ait Crystal Serenity isimli dev yolcu gemisi, 1070 yolcusu ile Alaska’nın Seward limanından New York’a hareket etti. Bir ay süren bu gezinin en ucuz bileti 22 bin dolardı. Gemi iki okyanus arasındaki geçişi Kuzey Buz Denizinin ünlü kuzeybatı geçidinden (Northwest Passage) yaptı. Böylece bir transatlantik dünya tarihinde ilk kez Kuzey Buz Denizini kullanarak Pasifik Okyanusundan, Atlantik ...
Read more : Kuzey Buz Denizi (Arktik): Yeni Çekim ve Kriz Alanı / Cem GÜRDENİZ | Görüntüleme : 720 | Yanıtlar : 0

Kıbrıs’ta Türk Jeopolitiği mi Kazanacak? / Cem GÜRDENİZ

Kıbrıs’ta Türk Jeopolitiği mi Kazanacak?

Resim
7 -11 Kasım 2016 tarihleri arasında İsviçre/Montreux kentinin Mont Pelerin kasabasında yürütülen Kıbrıs görüşmelerine Rum tarafının talebi ile ara verilmiş ve süreç 8 gün sonra 20 Kasımda Cenevre’de devam etmişti. Bu görüşmelerden 17 aydır devam eden Kıbrıs barış sürecini son aşamaya taşıyacak beşli konferans tarihinin çıkması bekleniyordu ancak olmadı.

Bize Şans Getiren Montreux.

Görüşmeler 22 Kasımda başarısızlıkla sonuçlandı. Montreux bize yine şans getirdi. Tabi burada Kıbrıslı Rumların kendi içlerinde bölünmüş ...
Read more : Kıbrıs’ta Türk Jeopolitiği mi Kazanacak? / Cem GÜRDENİZ | Görüntüleme : 624 | Yanıtlar : 0

Karadeniz’de İstikrarın Anahtarı: Montrö Türk Boğazları Sözleşmesi 80 Yaşında / Cem GÜRDENİZ

Karadeniz’de İstikrarın Anahtarı: Montrö Türk Boğazları Sözleşmesi 80 Yaşında

Resim
9 Kasım 1936 günü 13 yaşındaki genç Cumhuriyet Türk Boğazlarını geri aldı. İstiklal Savaşı galibiyetine rağmen Lozan’da askersizleştirilen ve geçiş rejimi tamamen uluslararası Boğazlar Komisyonuna bırakılan Türk Boğazları, ebedi başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’ün siyasi öngörüleri ve stratejisi sayesinde anavatanımıza eklendi. Son 80 yılda İkinci Dünya Savaşı, Soğuk Savaş, Soğuk Barış (1989-11 Eylül 2001) ve neocon’ların Terörle Küresel Savaş (GWOT) paradigması altında Geniş Karadeniz Bölgesindeki renkli devrimler ...

Bırakın da bıraksınlar! / Selcan TAŞÇI

Bırakın da bıraksınlar!

Resim
12 Ocak 2016: İstanbul/Sultanahmet patlaması (IŞİD’in canlı bomba saldırısında 13 kişi öldü, 13 kişi de yaralandı.)

*

17 Şubat 2016: Ankara patlaması (TAK’ın üstlendiği ancak hâlen PKK&YPG şüphesinin de bulunduğu ve Merasim Sokak’taki askeri servis araçlarının geçişi sırasında düzenlenen intihar saldırısında 29 kişi öldü, 61 kişi yaralandı.)

*

13 Mart 2016: Ankara patlaması (TAK’ın üstlendiği, Güvenpark önündeki otobüs durakları yakınında düzenlenen PKK saldırısında, 38 kişi öldü, 125 kişi yaralandı.)

*

19 Mart ...
Read more : Bırakın da bıraksınlar! / Selcan TAŞÇI | Görüntüleme : 1207 | Yanıtlar : 0

Patlamaları kim yaptırdı? / Ahmet GÜRSOY

Patlamaları kim yaptırdı?

Resim
“İstanbul’daki patlamayı hangi örgüt yaptı” sorusuyla hiç ilgilenmiyorum. Çünkü.. Kim yaparsa yapsın; asıl olan “kim yaptırdı” sorusudur. Önemli olan katilin kimliği değil, katilin sahibidir. Dolayısı ile bizi kim vuruyor? Çocuklarımızı kim tuzak kurup şehit ediyor? Ve neden bunu yapıyor?

Soru budur.

Bu sorunun net cevabını Doğu Perinçek dünkü yazısında vermiş: “Türkiye, bugün vatan bütünlüğü için savaşıyor ve Atlantik sisteminin merkezindeki devletle karşı karşıya gelmiştir.”

İşte adres burasıdır.

Neden?

Çünkü Türkiye ile savaşıyor. ...
Read more : Patlamaları kim yaptırdı? / Ahmet GÜRSOY | Görüntüleme : 678 | Yanıtlar : 0

İzmir'i salatı tefriciyye kurtardı! / Ayşe SUCU

İzmir'i salatı tefriciyye kurtardı!

İçler acısı PİSA sonuçlarının açıklandığı günlerde, bir televizyonun ününe ün kattığı Hoca efendinin son açıklamaları medyada dönüyordu. Yeni bir kitap yazmış, onun duyurusunu yapıyor! ve şöyle diyor: “Millet de zannediyor ki İzmir'i bilmem kim kurtardı, ne bilmem kim kurtardı, salatı tefriciyyeyle kurtuldu!”

Öncelikle tüm samimiyetimle Hoca efendiden bir ricam var; söylediğine gerçekten inanıyorsa:

Kırk yıldır terör örgütüyle mücadele ediyoruz,

Ülkemiz kan gölüne döndü,

Her gün şehit haberleri geliyor,

Ekonomimiz altüst…

Hiçbir ...
Read more : İzmir'i salatı tefriciyye kurtardı! / Ayşe SUCU | Görüntüleme : 1575 | Yanıtlar : 0

Henüz öfkelenmedim / Yavuz Selim DEMİRAĞ

Henüz öfkelenmedim

Yeniçağ'ın okuyucuları hatırlar. Yıllar önce yazarımız İsrafil Kumbasar'ı "hareketin lideri" sloganı ile darp ettiklerinde çok öfkelenmiştim. "Şerefsiz!" başlıklı sert bir yazı kaleme almıştım. Arşivlerde duruyor. Halen o düşüncelerimin arkasındayım. Dün geceki Yeniçağ'a yapılan saldırıların kamera görüntülerini izlerken televizyonda sırtlanın belgeselini seyrediyorum sandım. Gelişleri-gidişleri, saldırıları-kaçışları ile mide bulandırıcı görüntüler... İnsani hiçbir yanı olmadığı gibi hayvanlara hakaret sayılacak hareketler. Yüzünü kar maskesi ile örten yaratık, yaptığı eylemin altına imza atamıyorsa müptezeldir... Müptezel!

İsrafil'i darp ...
Read more : Henüz öfkelenmedim / Yavuz Selim DEMİRAĞ | Görüntüleme : 1533 | Yanıtlar : 0

Bir vatandaş olarak soruyorum: "Bize ne yapacaksınız?" / Batuhan ÇOLAK

Bir vatandaş olarak soruyorum: "Bize ne yapacaksınız?"

Türkiye'nin sistem sorunu olduğunu, anayasanın rafa kaldırıldığını, siyasetin tıkandığını söyleyenler çözüm olarak "Başkanlık sistemini" ortaya atıyorlar.

Hemen hemen her gün aynı yorumlar, tartışmalar yapılıyor. Ancak ortada ne elle tutulan bir sistem ne de bir içerik var.

Tek bildiğimiz "Sistemin adı Başkanlık değil Cumhurbaşkanlığı olacak ama fiili olarak Başkanlık sistemi uygulanacak" ve "Cumhurbaşkanı aynı zamanda parti genel başkanı olabilecek."

Bu anlaşılmaz cevaplardan dolayı, gündemdeki gelişmeler ve siyasilerin verdikleri cevaplar ...
Read more : Bir vatandaş olarak soruyorum: "Bize ne yapacaksınız?" / Batuhan ÇOLAK | Görüntüleme : 1823 | Yanıtlar : 0

Çok iyi bildikleri içindir belki... / Selcan TAŞÇI

Çok iyi bildikleri içindir belki...

A&G'nin yaptığı araştırmaya göre Türkiye'de başkanlık sistemine verilen destek yaş arttıkça artıyor, düştükçe de düşüyormuş. Referanduma gidilmesi halinde en cılız "evet" dolayısıyla da en güçlü "hayır"ın 18-30 yaş grubundaki genç seçmenden gelmesi bekleniyormuş.

Sonuçları, Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi'ye değerlendiren Adil Gür'e göre bu tablonun nedeni, "30 yaşın altındakiler koalisyonu ve siyasi istikrarsızlığın ne olduğunu pek bilmiyor" olmasıymış.

Kanımca yanılıyor.

30 yaşın altındakiler "koalisyon içi çekişmelere dayalı istikrarsızlığın" ne olduğunu pek ...
Read more : Çok iyi bildikleri içindir belki... / Selcan TAŞÇI | Görüntüleme : 1212 | Yanıtlar : 0

Kıbrıs, Girit olmasın / Agah Oktay GÜNER

Kıbrıs, Girit olmasın

Daima "Önce Vatan" diyen dört değerli insanımız; Emekli Büyükelçi Onur Öymen, Balyoz tezgahının mazlum mağdurlarından E. Tümamiral Soner Polat, millî olmayı varlık sebebi bilen değerli gazeteciler Saygı Öztürk ve Sabahattin Önkibar geçtiğimiz günlerde Kıbrıs'a gidiyorlar. Bu değerli kadro tespitlerini kamuoyuna duyurdu. Bir bölümünü bildiğimiz, tahmin ettiğimiz Kıbrıs'taki çok acı gerçeklerin daha ilerisini onların tespitlerinden öğrendik.

Dış politika iflas etti

Bu iktidar "her şeyi bilen hiç kimsenin bilgisine muhtaç olmayan, üstün zekalılar topluluğu" ...
Read more : Kıbrıs, Girit olmasın / Agah Oktay GÜNER | Görüntüleme : 1817 | Yanıtlar : 0

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148825 ileti • Toplam 46386 başlık • Toplam 25117 üye

x