Zaman: Cmt Eki 25, 2025 2:42

News News of Gazete Köşe Yazarları

Site map of Gazete Köşe Yazarları » Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Saray'ın koltuğundaki kara kediler / Barış TERKOĞLU

Saray'ın koltuğundaki kara kediler

Asır ile yüzyıl aynı şey mi? Biliyorum, eşanlamlı kullanılıyor. Ancak asır bir niteliği; yüzyıl, adı üzerinde bir niceliği anlatıyor gibi. Tarihçi Eric Hobsbawn, 20. asrı 1914 ile başlatıyor ve 1990 ile sonlandırıyordu. “Kısa 20. yüzyıl” diyordu. Demek saatimizle ölçtüğümüz ile içeriğini doldurduğumuz zaman, farklı şeyler ifade ediyor.

İdlib ateşkesini tutuklandıktan bir gün sonra öğrendim. Meşhur fotoğrafta bizim heyetin ayakta dizilmesinden önce Berat Albayrak’ın ve İbrahim Kalın’ın ellerini önde kavuşturmuş hali dikkatimi ...
Read more : Saray'ın koltuğundaki kara kediler / Barış TERKOĞLU | Görüntüleme : 822 | Yanıtlar : 1

Ben size ne olduğunu söyleyeyim… / Murat AĞIREL

Ben size ne olduğunu söyleyeyim…

Bu cümleleri tutuklanmadan önceki son yazımda yazmıştım:

"Sonuç ne olursa olsun gazetecilik ilkeleri doğrultusunda bu ülke için, bu topraklar için, halkın haber alma hakkı için gerçekleri yazmaya devam edeceğiz."

Sanıyorlar ki gerçeğin peşinde koşan gazetecileri cezaevine atarak korkutacaklar. Sanıyorlar ki yazdıklarımızdan geri adım atacağız.

Gelin ilk ifade vermeye çağrıldığım güne gidelim.

Zaten, Libya şehidimize sahip çıkmak için yaptığım paylaşım nedeniyle başıma gelmeyen kalmamıştı. Sosyal medya hesabım ele geçirilmiş, mail hesabım ...
Read more : Ben size ne olduğunu söyleyeyim… / Murat AĞIREL | Görüntüleme : 653 | Yanıtlar : 0

Türk-İslam sentezi / Mehmet Ali GÜLLER

Türk-İslam sentezi

Erdoğan’ın Brüksel’deki “mini mitinginde” dikkat çekici bir pankart vardı: “Türk-İslam Birliği’ni istiyoruz.”

Erdoğan’ın konuşmasına bakılırsa, o pankart özel olarak oradaydı; zira şu mesajı veriyordu Brüksel’den: “Cumhur İttifakı’nı diri ve sağlam tutacağız.”

Cumhur İttifakı, AKP’nin MHP ve BBP’yle kurduğu ittifakın adıydı. AKP kendisini “muhafazakâr demokrat” diye niteleyen İslamcı partiydi. MHP ülkücü-Türkçü partiydi. BBP ise 12 Eylül’den sonra MHP’den kopan ve İslamcılığı öne çıkaran Türkçülerin partisiydi.

Yani özetle AKP-MHP-BBP ittifakı, bir “Türk-İslam” ittifakıydı. İşte o ...
Read more : Türk-İslam sentezi / Mehmet Ali GÜLLER | Görüntüleme : 695 | Yanıtlar : 2

Yargıya güven dibin dibinde! /Levent BULUT

AKP'li il ve ilçe belediyelerinde çalışan avukatların çoğunun yargı kadrosuna sokulduğu iddialarıyla yargıya güven zedelenmişri. Bu yüzden dünyada adalet için yürüyüş yapılan tek ülke biz olmuştuk. Yargıya olan güven kaybını köşemde şöyle anlatmıştım:
AKP iktidara geldiğinde yetişmiş kadroları olmadığından yargıyla ilgili söylemleri güvensizlik üzerineydi. Meselâ; "Dokunulmazlıklar kaldırılsın" denildiğinde "Ben bu yargıya güvenmiyorum" diyorlardı. Aleyhlerine karar çıkarsa "Bu karara uymuyorum, saygı da duymuyorum'' şeklinde demeç veriyorlardı. Sonra "Menzilimiz aynı yolumuz farklı" dedikleri FETÖ'nün elemanları yargıyı hâkim ...
Read more : Yargıya güven dibin dibinde! /Levent BULUT | Görüntüleme : 522 | Yanıtlar : 0

Moskova'dan Türkiye'ye Mesaj, İktidara İtibarsızlaştırma! / Türker ERTÜRK

Moskova'dan Türkiye'ye Mesaj, İktidara İtibarsızlaştırma!

İktidarın akıldan, vicdandan, meşruiyetten uzak, ülkemizin güvenliği ve çıkarları ile çelişen Suriye politikası Ortadoğu bataklığına iyice saplanmıştır. Tabii ki buraya bir günde gelmedik. İktidar, 2011’den beri Suriye’de hep yanlış işlerin peşinde oldu. Bu yanlışların doğurduğu sorunları, yine başka yanlışlarla çözmeye kalktı. Suriye sorunu ve bu sorunun yarattığı diğer sorunlar yumağı her geçen gün daha çok büyüyor ve içinden çıkılmaz bir hale geliyor.

İktidarın Suriye bağlamında yaptığı yanlışların en önemli nedeni; ...

Şeytan ayrıntıda gizlidir / Zeynep GÜRCANLI

Şeytan ayrıntıda gizlidir

Lafı dolandırmaya gerek yok…

Moskova'da İdlib konusunda varılan -ya da Ruslar tarafından dikte edilen- yeni mutabakat, tam anlamıyla bir diplomatik hezimettir.

Nasıl mı?

İşte ayrıntıları:

“ATEŞKES” DEĞİL, ASKERİ FAALİYETLERİN DURMASI: Erdoğan'ın “ateşkes” demesine rağmen, mutabakat metninde “ateşkes-ceasefire” kelimesi geçmiyor. Bunun yerine “askeri faaliyetlerin durdurulması” ifadesi var. İfade ile bölgedeki “meşru” orduların askerleri kastediliyor; Yani Rusya, Türkiye ve Esad ordusu. Şimdi “Türkiye Esad'ı tanımıyor ki ordusunu tanısın” diyeceksiniz ama Ruslar onu da çözmüş ...
Read more : Şeytan ayrıntıda gizlidir / Zeynep GÜRCANLI | Görüntüleme : 886 | Yanıtlar : 0

Aman petrol canım petrol! / Murat MURATOĞLU

Aman petrol canım petrol!

Dünyada petrol fiyatları çöküyor.

Cuma günü Viyana'da gerçekleştirilen OPEC toplantısında Suudiler, Ruslara petrol arzında kısıntıya gitme teklifinde bulundular.

Rusya üretimi düşürmek istemediğini, petrol fiyatlarındaki düşüşe hazır olduğunu açıkladı. Dünyadaki petrol tedarikinin yüzde 12'sini Rusya karşılıyor.

Petrol fiyatlarındaki düşüş Rusya'yı olumsuz etkileyecek. Zira üretimi kısarsa pazarını Amerika'ya kaptıracak!

* * *

Tarafların anlaşmaya varamaması sonucunda piyasalarda petrol fiyatları bir günde yüzde 9'a yakın değer kaybetti.

Yetmedi! Hafta sonu Suudi Arabistan petrolde rest ...
Read more : Aman petrol canım petrol! / Murat MURATOĞLU | Görüntüleme : 675 | Yanıtlar : 0

Bir su şişesiyle neler yapılır? / Barış TERKOĞLU

Bir su şişesiyle neler yapılır?

Biliyorum, şaşırmak insan aklının bir yaz gecesi “su” diyerek uyanmasıdır. Sıradana mahkûm insanın irkilmesidir. Uzakta olanın sebep bulup bir anda akla gelmesidir.

Akşamdan avukatıma haber verdim. Sabah gözaltına alınacağımı, ardından tutuklanacağımı söyledim. Kapı çaldı, açtım. “Bekleyin, giyinip geliyorum” dedim. Kuşkusuz beni şaşırtan, İstanbul Emniyeti’nde girdiğim hücrede altı çizilerek okunup bırakılmış Fahrenheit 451 ile karşılaşmak oldu. Okumayı zor eden bir karanlıktı. Bitirmeye çalıştım. Zorbalığın, sansürün, kitap yakılan bir dünyanın değerlerini ne ...
Read more : Bir su şişesiyle neler yapılır? / Barış TERKOĞLU | Görüntüleme : 825 | Yanıtlar : 0

Yandaş medyanın askere gitmemiş amigoları. - Hüsnü Mahalli

Hüsnü Mahalli, "Suriye sorunu biterse AKP kavga edecek kimse bulamayacak." ifadelerini kullandı.

Hüsnü Mahalli, AKP Genel Başkanı ve Erdoğan'ın Moskova'da Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüşmesiyle imzalanan İdlib mutabakatını yazdı:

Hüsnü Mahalli'nin yazısı şöyle oldu:
Yaklaşık iki aylık gerginlik ve bir aylık savaştan sonra her şey 6 saatte “tatlıya bağlandı’.

Ziyaretin magazin tarafını bir yana bırakırsak tüm dünyanın işini gücünü bırakıp konuştuğu İdlib sorunu şimdilik çözülmüşe ya da dondurulmuşa benziyor.

Peki nasıl?

Putin’in ‘ikna ...
Read more : Yandaş medyanın askere gitmemiş amigoları. - Hüsnü Mahalli | Görüntüleme : 650 | Yanıtlar : 0

Hayatımızda keşkeler olmasa / Levent BULUT

"Garip gurebanın çocukları vatan için şehit olurlar. İnanarak, mertçe, dövüşerek ölürler. Karadeniz'in yemyeşil yaylaları, cennet gibi dereleri için. Ege ve Akdeniz'in inci gibi koyları için ölürler. Ölürler ve öldürürler.
*
Can alırlar, can verirler birlikte omuz omuza. Acı olan şudur ki bu garipler ömürleri boyunca uğruna öldükleri cennet vatanın cennet köşelerinde bir hafta tatil yapacak parayı ve vakti bulamazlar. Kiminin evi sıvasızdır, kimisi hasta anasını yaşatıp kardeşlerini okutmak için, çaresizlikten sınırlarda nöbet bekler. İşte bir ...
Read more : Hayatımızda keşkeler olmasa / Levent BULUT | Görüntüleme : 594 | Yanıtlar : 0

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 149143 ileti • Toplam 46418 başlık • Toplam 25115 üye

x