Zaman: Cmt Eki 25, 2025 13:55

News News of Gazete Köşe Yazarları

Site map of Gazete Köşe Yazarları » Dizin : Gazete Köşe Yazarları

E-Operasyon! / Murat AĞIREL

E-Operasyon!

Önceki gece meslektaşım Batuhan Çolak ile birlikte bana yönelik, FETÖ usulleriyle gerçekleştirilen bir e-operasyona maruz kaldık.

Twitter ve hesabın bağlı bulunduğu mail hesaplarımız, yaptığımız Libya paylaşımı sonrasında şüpheli bir şekilde ele geçirildi.

Neydi o paylaşım anlatayım?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçen günlerde Libya'daki son durumla ilgili "Tabii birkaç tane şehidimiz var. Ama birkaç tane şehidimizin karşılığında da 100'e yakın orada, o lejyonerlerden etkisiz hale getirdik" dedi.

Tabi bu açıklama kamuoyunda şaşkınlıkla karşılandı. Şehitleri her ...
Read more : E-Operasyon! / Murat AĞIREL | Görüntüleme : 662 | Yanıtlar : 1

TBMM'nin haberinin olmadığı 'savaş'… / Zeynep GÜRCANLI

TBMM'nin haberinin olmadığı 'savaş'…

AKP'nin Türkiye'yi sürüklediği bataklık birdi, iki oldu. Üstelik Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cuma günü ayaküstü yaptığı açıklamada, ağzından baklayı da çıkardı İdlib'de yaşananlar için “savaş” dedi.

Anayasa'ya göre savaş kararı yetkisine sahip olan TBMM'nin bile haberinin olmadığı bir “savaş” bu.

TBMM'nin Mehmetçik için izin verdiği yurt dışı görev tezkeresinin hiçbir yerinde, Türkiye'nin savaşa girdiği yazmıyor. Tezkere “savaş” için değil, “barış sağlamak” için çıkarılmış Meclis'ten. Ama Cumhurbaşkanı Erdoğan, çıkıp kimseye danışmadan, “savaş” ...
Read more : TBMM'nin haberinin olmadığı 'savaş'… / Zeynep GÜRCANLI | Görüntüleme : 754 | Yanıtlar : 1

Yağmalanırken "Gündemi ezdi" - Hulki CEVİZOĞLU

Tarih, 16 Şubat, Pazar.
Yer, İstanbul CNR Kitap Fuarı.
Küçük söyleşi/konferans bölümünde konuşuyorum.
Soru-yanıt kısmına geçene kadar fark etmediğim, bir çocuk ile annesi de en ön sırada, köşede beni dinliyor.

Elini kaldırdı söz istedi, mikrofonu kendisine yönlendirdim.
Sordu: "Devlet gerekli midir?"
Durdum, 10-11 yaşında bir çocuk.
"Adın ne?" dedim. "Ata" dedi. (Sonradan Atakan olduğunu hepimiz öğrendik.)
"Bu soru sana mı ait?" diye sordum. Evet, deyince herkes görsün diye kürsüye davet ettim.

Geldi, sorusunu tekrarladı.
Yerine ...
Read more : Yağmalanırken "Gündemi ezdi" - Hulki CEVİZOĞLU | Görüntüleme : 683 | Yanıtlar : 1

Küçük hesaplarla büyük kaybettik - Esfender KORKMAZ

Hukuk ve demokraside geri düşmemiz, dini siyasi popülizm için kullanmamız, siyasi ve stratejik sorunlarımız ekonomik sorunları da tırmandırdı. Fiili işsiz sayısı 6.5 milyona yükseldi. Şubat enflasyonu yüzde 12.5 olacak. Cari açık yeniden başladı. Cuma günü dolar 6.12'ye çıktı.

Neden bu günlere geldik? Oysaki Türkiye kalkınmaya 1930 sonrasında Güney Kore'den çok önce başlamıştı. Eğer Türkiye Cumhuriyetinin kuruluş felsefesine uygun devam etseydik, laik çizgiden taviz vermeseydik, bazı siyasi partiler zaman zaman siyasette dini kullanmasaydı, sağ-sol ideolojik çatışmaları ...
Read more : Küçük hesaplarla büyük kaybettik - Esfender KORKMAZ | Görüntüleme : 561 | Yanıtlar : 0

Libya'da 3 şehidimiz var mı? - Orhan UĞUROĞLU

Suriye’de görevli iken Libya’ya görevlendirilen biri emekli Albay (Okan Altınay) toplam 3 kamu görevlisinin Libya’da Şehit olduğu iddiası Ankara kulislerine yansıdı. İddiaya göre yönetim muhalifi Hafter’in saldırısı sonucunda Şehit olmuşlar.

Yine iddiaya göre toplumsal baskıya neden olmaması için 3 kamu görevlisinin naaşları Şehit töreni ile değil normal defin töreni ile toprağa verilmiş. Bu konuda resmi makamlardan bir açıklama bekliyorum…

Değerli okurlarım,
- Temelinde bɑğımsızlık hɑrcı yɑtɑn Cumhuriyetimiz, İkinci Dünya Sɑvɑşı'ndɑn sonrɑ emperyalistlerin ahtapot kollarında teslim ...
Read more : Libya'da 3 şehidimiz var mı? - Orhan UĞUROĞLU | Görüntüleme : 517 | Yanıtlar : 0

"Cellat"lar aramızda!.. - Mehmet FARAÇ

Yalnızca kirli savaş değil, meydanlara yansıyan vahşetler de unutulmadı!..

Suriye'den tüm dünyaya yansıyan dehşet verici manzaraların etkisi henüz geçmedi...

Çünkü internet arşivleri ürkütücü infazların videoları ile dolu... Sosyal medya bunları paylaşmaya devam ediyor...

Önce Irak ve sonra Libya'da rejim yanlısı yüzlerce kişiyi nehirlerin kıyısında, çöldeki kum yığınlarının üzerinde kurşuna dizen ya da topluca kafalarını kesen militanların ürkütücü görüntüleri, "Arap Baharı" adı verilen kanlı tuzağın tüm dünyaya saçtığı korku manzaralarındandı...

Din adına yola çıktıklarını öne süren ...
Read more : "Cellat"lar aramızda!.. - Mehmet FARAÇ | Görüntüleme : 519 | Yanıtlar : 0

Tank Palet'ten sonra sıra ASELSAN da mı? / Yavuz Selim DEMİRAĞ

Tank Palet'ten sonra sıra ASELSAN da mı?

"Mars'a duble yol yaptık desek, inanacak kitlemiz var" diyen Damat'ın hesapları yaşadığımız gerçeklerle uymasa da memnun bir kitlenin olduğunu kabullenmek zorundayız. Bunun bariz örneklerinde birisi Sakarya... Öteki adı ile Adapazarı... Cumhuriyet tarihimizin savunma sanayinin kilometre taşlarından birisi de Arifiye Tank Palet Fabrikası'dır. Gönüllülük esası ile kurulan "Milli kuruluş"larımızdan birisidir.

Malumunuz Tank Palet Fabrikasının 50 milyon dolarlık yatırıma ihtiyacı olduğu için BMC'ye kiralamışlar ya!.. Sarayın kaç günlük gideri olduğuna ...
Read more : Tank Palet'ten sonra sıra ASELSAN da mı? / Yavuz Selim DEMİRAĞ | Görüntüleme : 1166 | Yanıtlar : 0

Kullanışlı paranoya: Darbe / Mehmet Ali GÜLLER

Kullanışlı paranoya: Darbe

Bir haftadır yoğun bir kampanya var: “Kemalistler/Avrasyacılar darbe yapacak” diye...

Bu kampanyayı yürütenlere göre darbenin işareti ne peki? RAND raporu, Kemal Kılıçdaroğlu ve İlker Başbuğ üçgeni! Buna son olarak Abdullah Gül’ün açıklamalarını da ekleyip “muhteşem kare”ye dönüştürdüler!

Peki, bu kampanyanın sahibi kim, hedefi ne? İnceleyelim:

Bahçeli’nin dikkat çeken mesajı

Öncelikle belirtelim: RAND’nin raporunu (öncesinde yazan varsa düzeltiriz) 17 Ocak’ta OdaTV’de Nejat Eslen, 20 Ocak’ta da Cumhuriyet’te ben ve Yeniçağ’da Arslan Bulut yazdı. ...
Read more : Kullanışlı paranoya: Darbe / Mehmet Ali GÜLLER | Görüntüleme : 820 | Yanıtlar : 0

İktidarın Reichstag Yangını Gibi Bir Girişime İhtiyacı Var! / Türker ERTÜRK

İktidarın Reichstag Yangını Gibi Bir Girişime İhtiyacı Var!

İktidarda Hitler’in bir azınlık hükümeti vardı ve yaklaşık olarak bir hafta sonra, yani 5 Mart 1933’de genel seçimler yapılacaktı. Ama Hitler’in adamları, Almanya Parlamentosu’nu (Reichstag) 27 Şubat 1933 gecesi kundaklayarak yaktılar. Aynı gece Adolf Hitler, Dr. Joseph Göbbels ve Herman Göring olay mahalline geldiler ve orayı adeta bir miting alanına çevirdiler.

Hitler, parti militanlarının ve taraftarlarının doldurduğu bu büyük miting alanında suçluyu ilan etti. “Uluslararası Komünizm”, Alman ...

Fatura her zaman çalışana kesiliyor / Remzi ÖZDEMİR

​​​​​​​Fatura her zaman çalışana kesiliyor

İki büyük bankaya ceza kesildi.

Yine 2 bin 400 kalem masraf ve komisyon Merkez Bankası ve BDDK tarafından 50'ye düşürüldü.

Amerikan haber ajansı Bloomberg'in haberine göre, Türkiye Bankalar Birliği'nde toplantı yapan bankaların üst yönetimi Başkan Hüseyin Aydın'dan hükümete tepkilerini iletmelerini istemiş.

Bu kararların bankalara zarar vereceği öne sürülüyor.

Ceza alan bankalara bir bakalım önce:

Bu ülkenin sigortacılık kanunu açık ve net! 32 maddesi yani bankaların caza aldığı madde diyor ki, ...
Read more : Fatura her zaman çalışana kesiliyor / Remzi ÖZDEMİR | Görüntüleme : 734 | Yanıtlar : 0

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 149146 ileti • Toplam 46420 başlık • Toplam 25117 üye

x