Zaman: Cmt Mar 28, 2026 19:05

News News of Gazete Köşe Yazarları

Site map of Gazete Köşe Yazarları » Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Sorularla "soykırım" sorunu / Sadi SOMUNCUOĞLU

Sorularla "soykırım" sorunu

İki asrı aşan Ermeni olaylarını doğru anlayabilmek ve anlatabilmek için, bir politika ve buna dayalı bir strateji şarttır. Bu amaçla bir deneme yapalım ve bazı soruların cevaplarını verelim.

S: İlk saldırıyı hangi taraf yaptı?

C: Ermeni çeteleri 1860 Zeytun isyanıyla başlattı, bütün Anadolu'ya yayarak, I. Dünya Savaşına kadar sürdürdü.

S: Saldırılar, örgütlü müydü? Amacı neydi?

C: Evet, örgütlüydü. 1885'de Ramgarvar, 1886'da Hınçak ve 1890'da Taşnaksutyun kuruldu. Tüzüklerinde amaçları; "Doğu Anadolu'da Bağımsız Ermeni ...
Read more : Sorularla "soykırım" sorunu / Sadi SOMUNCUOĞLU | Görüntüleme : 1562 | Yanıtlar : 0

Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na terör çamuru... / Tuncay MOLLAVEİSOĞLU

Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na terör çamuru...

Amerikan ebesi, Kürdistan'ı doğurturken Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na terör çamuru...

Malumun ilanıydı ancak yine de şok etkisi yaratmıştı.

Söyleyenler TSK'ya yıllarca hizmet etmiş paşalardı.

"Gözlerimle gördüm" demişti; "Irak'ın kuzeyinde durum tehlikeye girince, ABD helikopterleri PKK'ya malzeme atıyordu. ABD, PKK'yı ilk günden beri destekliyor, komutanlar örgüt liderleri ile görüşüyordu..."

Yalnızca Necati Özgen Paşa değil, merhum Genelkurmay Başkanı Doğan Güreş'ten, Genelkurmay istihbaratın bir dönem başında olan İsmail Hakkı Pekin'e, Amiral Soner Polat'a kadar çok sayıda cesur Türk subayı ...
Read more : Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na terör çamuru... / Tuncay MOLLAVEİSOĞLU | Görüntüleme : 1385 | Yanıtlar : 0

Abdullah Öcalan: Ana politikayı İngiltere belirler, Amerika’ya uygulattırır...

Şu an Türkiye ile uğraşan güç İngiliz derin devletidir. Amerika'yı yönlendiren güç de üst akıl denilen şey de İngiliz derin devletidir. PKK’yı sürekli destekleyen, güçlendiren ve Türkiye’yi parçalama planında maşa olarak kullanan da İngiliz derin devletidir.

Bakın Öcalan 1999 yılında yaptığı bir röportajda bu konuyu nasıl deşifre ediyor: “Amerika PKK'dan en uzak duran, mesafeli olan ülkedir. Benim tasfiye kararımı sanırım İngiltere vermiştir. Politikaları İngiltere oluşturur. ABD'ye uygulattırır. Bizim konuya en akıllı yaklaşan ülkedir. İngiltere bence ...

Devlet PKK’lıları üniversitelerimizden atmak için ne bekliyor?

Bütün üniversitelerimizi PKK’lılar sarmış durumda! Acaba devletimiz bu leş ordusunu üniversitelerimizden biran önce temizlemek için neyi bekliyor?

Bu kalleş örgütün üniversitelerdeki uzantıları panolara hiç utanmadan PKK propogandaları asıyorlar. Ne rektör ses çıkarabiliyor, ne de öğrenciler! Devlet hemen bu konuda bir kanun çıkarıp panolara asmayı yasaklamalı, bütün PKK paçavraları panolardan indirilmeli. Öcalan’ın resminin açılması hemen yasaklanmalı. Bunu yapanlar hemen polis tarafından tutuklanmalı.

PKKlıların tamamı üniversitelerden kanun ve hukukla atılmalı, öğrenciliklerine hemen son verilsin, propaganda yapmalarına hiçbir ...
Read more : Devlet PKK’lıları üniversitelerimizden atmak için ne bekliyor? | Görüntüleme : 649 | Yanıtlar : 0

Ali’nin cenazesi / Savaş SÜZAL

Ali’nin cenazesi

Resim
Duyunca, önce çok şaşırdım. Ne işi var oralarda diye aklımdan geçti. Hem de son ziyaret, her ne kadar yandaş basın, Türkiye’ye yanlış aktarsa da, aleyhte protestolarla kapanan Washington turistik gezisi ardından. İlk şoku atlatınca, biraz daha etraflıca düşündüm ve kendime kızdım başka ne bekliyordun diye. ABD’ye gitmek ve Obama’ya görünmek için, türlü çeşitli bahaneler yaratıyor. Orada gündeme oturmak için konuşma yapmak istediği söylendi. Cenaze evi ülke dışından gelen kişilerin konuşmalarını iptal ettiklerini açıkladı. ...
Read more : Ali’nin cenazesi / Savaş SÜZAL | Görüntüleme : 763 | Yanıtlar : 0

“Hıyanet-i Vataniye” günlerinden ne farkı var / Selcan TAŞÇI

“Hıyanet-i Vataniye” günlerinden ne farkı var

Resim
Balyoz’un işaret fişeği olan meşhur “bavul”un taşıyıcı ve kullanıcıları, yani Mehmet Baransu ile patronları Yasemin Çongar, Ahmet Altan ve “kullanışlı aptal” Yıldıray Oğur hakkındaki iddianame tamamlanmış. Baransu ve kaçak Tuncay Opçin “terör örgütü kurmak, yönetmek”le, diğerleri ise “devletin güvenliğine ilişkin gizli belgeleri temin, tahrip, amacı dışında kullanmak, hile ile ele geçirmek” ve “terör örgütü propagandası”yla suçlanıyor.

Aynı gün, “Askeri Casusluk” Davası’nda sanıklar lehine olan raporu dosyaya koymadığı iddia edilen, ...
Read more : “Hıyanet-i Vataniye” günlerinden ne farkı var / Selcan TAŞÇI | Görüntüleme : 2583 | Yanıtlar : 0

Nihat Hatipoğlu’na Ramazan programı için 750bin TL!

Ramazan geldi ve yine televizyona çıkan hocalar dinimizi nerdeyse her kanalda anlatmaya başladılar. Ama yalnız bir şartla: Tabii ki para karşılığında...

Geçen sene hocalar ne kadar ücret talep ediyorlardı biliyor musunuz? Listenin zirvesinde her yıl olduğu gibi yine ünlü ilahiyatçı Nihat Hatipoğlu vardı. Ramazan boyunca ATV ekranında yer alacak olan Hatipoğlu, 1 ay sürecek programı için 600 bin TL aldı.İkinci sırada 450 bin lira ile Türk Sanat Müziği ve Tasavvuf Musikisi Sanatçısı Ahmet Özhan geliyordu. ...
Read more : Nihat Hatipoğlu’na Ramazan programı için 750bin TL! | Görüntüleme : 858 | Yanıtlar : 0

Fethullah Gülen: “Evrimden iyice ağzım yanmıştı” Video

Fethullah Gülen’in zamanında evrim teorisinden nasıl etkilendiğini, nasıl imanının zedelendiğini anlatan bir videosu var. Fethullah Gülen diyor ki: “Birisi çıktı, yüzlerce kitap yazdı ve ben bu felaketten kurtuldum” diyor. Ama bu kitapları kimin yazdığından bahsetmiyor. Fethullah Gülen’in evrim teorisinden nasıl ağzının yandığını anlatan konuşmasını bu linkten izleyebilirsiniz:

https://www.youtube.com/watch?v=d3J5E3mRIkc

Şöyle diyor konuşmasında Fethullah Gülen:

“O dönem maalesef böyle, ben sizden bir biyoloğa verdim, benim... Süleyman’da. İşte zooloji, botanik, tıp falan ...
Read more : Fethullah Gülen: “Evrimden iyice ağzım yanmıştı” Video | Görüntüleme : 817 | Yanıtlar : 1

Atlantik ve Asya arasında sıkışan Hindistan / Cem GÜRDENİZ

Atlantik ve Asya arasında sıkışan Hindistan

Resim
Hindistan’ın Çin ile mevcut ekonomik ilişkisi, başta Çin Donanmasının Hint Okyanusundaki artan deniz varlığını ve her geçen gün genişleyen Çin etki alanını dengelemesini zorluyor.

Hindistan bir açmaz yaşıyor.

Çin ile Hindistan, 2014 yılında saatte 7 milyon dolarlık ticaret yaptılar. Temmuz 2015 sonrası Hindistan’ın Şanghay İşbirliği Örgütüne (ŞİÖ) tam üyelik sürecine girmesi de jeopolitik olarak iki ülkeyi yakınlaştırıyor. Ancak diğer yandan aralarında ciddi sorun alanları var. Hindistan’ın Çin ile Güney ...
Read more : Atlantik ve Asya arasında sıkışan Hindistan / Cem GÜRDENİZ | Görüntüleme : 731 | Yanıtlar : 0

Pentagon’un Senelik Çin Silahlı Kuvvetleri Değerlendirmesi / Cem GÜRDENİZ

Pentagon’un Senelik Çin Silahlı Kuvvetleri Değerlendirmesi

Resim
26 Nisan 2016 tarihinde ABD Savunma Bakanlığı, senelik Çin askeri değerlendirme raporunu kongreye sundu. Raporun tasnif dışı kısmı kamuoyu ile paylaşıldı. Raporu deniz jeopolitiği ve deniz stratejisi perspektifiyle incelediğimizde karşımıza şu tablo çıkıyor.

Çin’in Ordu Reformları.

2015 yılından sonra Çin Halk Kurtuluş Ordusu topyekun reformlara tabi oldu. Bu reformların asıl amacı Çin Komünist Partisinin ordu üzerindeki kontrolünü yükseltmek, müşterek harekat yeteneğini geliştirmek ve anavatandan uzak bölgelerde kısa süreli ancak ...

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148825 ileti • Toplam 46386 başlık • Toplam 25117 üye

x