Zaman: Cmt Mar 28, 2026 10:47

News News of Gazete Köşe Yazarları

Site map of Gazete Köşe Yazarları » Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Dünya da bizimle ilgilenmiyor / Savaş SÜZAL

Dünya da bizimle ilgilenmiyor

Resim
Artık acıyı bile kanıksadık. Amaç da buydu zaten. Ne demişti bunların piri Özal, “alışırlar, alışırlar”. Halk ve kamuoyu, öylesine duyarsız hale getirildi ki olayları seyrederken, kanal değiştirip dizileri seyretmeye başlıyor halk. Yani alıştılar. İşte iktidar da bunu kullanıyor. Onlar da bir iki hamasi nutuk atarak tamam, fazlasına bile gerek yok diye kandırıyor herkesi. Sinir uçları uyuşmuş bir toplum haline geldik. Hakaret ve olayları saptırma karşısında duyarsızız.

Sonra soruyoruz, yandaş gazetelerde de, ...
Read more : Dünya da bizimle ilgilenmiyor / Savaş SÜZAL | Görüntüleme : 658 | Yanıtlar : 0

Suudi Amerikan İslam ordusu / Ahmet ÜNAL

Suudi Amerikan İslam ordusu

Resim
“Rusya ve ABD’yi titreten gerçek”, “Türkiye büyük oynadı, İslam ordusu kuruldu!”, “İslam Ordusu’nun adı bile yetti”, “Suriye’nin geleceği İslam Ordusu’nda”, “İslam Ordusu Haçlı-Siyonist Ordusuna Karşı!” ... bunlar internette İslam ordusu araması yaptığınızda karşınıza çıkan ilk sonuçlar.

Liberalinden İslamcısına tek kalemden çıkmışçasına yandaş medya bu başlıkları attı. Okuyunca sanırsınız ki; ABD, Avrupa, İsrail ve Rusya korkusundan tir tir titriyor. Oysa “Arap Baharı”na da böyle atlamış, hem Türkiye’yi hem de Müslümanları aleme rezil ...
Read more : Suudi Amerikan İslam ordusu / Ahmet ÜNAL | Görüntüleme : 834 | Yanıtlar : 0

Türk’e Türkçe’yi yanlış kullanmak hiç yakışmaz / Gülçin ÇANDARLIOĞLU

Türk’e Türkçe’yi yanlış kullanmak hiç yakışmaz

Resim
Yeniçağ Gazetesi Okuyucuları,

Bundan sonra sağlığım izin verdiği sürece; bazen haftada, bazen on beş günde bir bu sayfada Türk Dünyası Tarihi ve Kültürü hakkında bir şeyler söylemeye çalışacağım. Sınıfta ders anlatmak ve kitap yazmak çok farklı, bir gazetede okuyucuya hitap etmek çok farklı bir şey; inşallah çabuk anlaşırız. Gazete yöneticileri ile anlaştığımız projeye göre, yazılarımda sizlere Türk fikir adamlarından Eski Türk Tarihi’nin ayrıcalıklı taraflarından ve destanlaşmış kahramanlardan bahsedeceğim.

Derslerimde, ...

Alışmayacağız! / Yavuz Selim DEMİRAĞ

Alışmayacağız!

Resim
İnsan hayatı Türkiye’de özellikle Ankara’da pamuk ipliğine bağlı. Patlamanın bulunduğu yerden hemen her gün geçeriz. Başkentin en işlek durağında havaya uçmaktan 5-10 dakika ile kurtulduk... Tıpkı “Merasim Sokak patlaması” gibi insanların panik halinde; çığlıklar atarak şuursuzca sağa-sola kaçıştığına bir kez daha tanık olunca içimden “alışamayacaklar” diyerek habercilik refleksi ile olay yerine doğru hızlı adımlarla ulaşmaya çalıştım. Her kesimden daha soğukkanlı olması gereken polisler ve hızla olay yerine ulaşan sağlık görevlileri de paniğe kapılmıştı. Öyle ...
Read more : Alışmayacağız! / Yavuz Selim DEMİRAĞ | Görüntüleme : 709 | Yanıtlar : 0

“Ajanlarımız Pasifik’te menfaatlerimizi korumuştur” / Servet AVCI

“Ajanlarımız Pasifik’te menfaatlerimizi korumuştur”

Resim
Rainbow Warrior, Greenpeace’e ait bir gemiydi... DGSE, Fransa Gizli Servisi’nin ajanları tarafından 10 Temmuz 1985’te Yeni Zelanda’da Auckland limanı açığında demirliyken bombalanarak batırıldı...

Greenpeace fotoğrafçısı Fernando Pereira’nın da hayatını kaybettiği bu eylemin kimler tarafından yapıldığı önce anlaşılamadı... Daha sonra Yeni Zelanda polisi olayı çözdü... Nükleer denemelerini Güney Pasifik’te yoğunlaştıran Fransa’nın bir tezgâhıydı bu...

Nükleer denemeleri engellemeye çalışan Greenpeace’e karşı Fransızlar ‘Gökkuşağı Operasyonu’na karar vermişlerdi... Bu amaçla görevlendirilen İsviçre pasaportlu bir manga ...
Read more : “Ajanlarımız Pasifik’te menfaatlerimizi korumuştur” / Servet AVCI | Görüntüleme : 765 | Yanıtlar : 0

PKK’nın yeni hedefi KKTC mi? / Hüseyin Macit YUSUF

PKK’nın yeni hedefi KKTC mi?

Resim
Terör çirkin yüzünü bir kez daha gösterdi; Türkiye bir kez daha başkentinden, Ankara’dan kahpece vuruldu. Masum insanlarımızı, sivilleri hedef alan bu eylemi lanetliyorum. Yıllardır süren ve Türkiye’nin varlığını, bütünlüğünü ve birliğini hedef alan terörün arkasında emperyalist güçlerin var olduğu artık idrak edilmelidir. PKK’ya, YPG’ye, PYD’ye, IŞİD’e, hangi terör örgütü olursa olsun, bunlara yardım ve yataklık eden, para ve silah yardımı yapan ülkelere, terörist devletlere karşı artık gerekenler yapılmalıdır. Türkiye’yi bölüp ...
Read more : PKK’nın yeni hedefi KKTC mi? / Hüseyin Macit YUSUF | Görüntüleme : 755 | Yanıtlar : 0

Gecekondu uyuma Angara’ya sahip çık!.. / Ahmet TAKAN

Gecekondu uyuma Angara’ya sahip çık!..

Resim
33 yıldır Ankara’da yaşıyorum. Yarı Angaralı sayılırım artık. Neredeyse şu andaki ömrümün yarısından fazlası Angara’da geçti. Deniz memleketinde doğdum büyüdüm. Denizsiz bir memlekette yaşamayı imkânsız görürdüm. “Doğduğun yer değil doyduğun yer” demişler ya! Öyle de değil... Angara için hiç geçerli değil... Üniversite yıllarından itibaren çok çabuk alıştım Angara’ya. Anadolu’nun her köşesinden insana rastlarsınız buralarda. Ama Angaralılar o kadar sıcak ve samimilerdir ki Mersinlisi de Trabzonlusu da Ağrılısı da Aydınlısı da ...
Read more : Gecekondu uyuma Angara’ya sahip çık!.. / Ahmet TAKAN | Görüntüleme : 670 | Yanıtlar : 0

Mayıs ayı tehlikeli bir aydır / Savaş SÜZAL

Mayıs ayı tehlikeli bir aydır

Resim
Terör bir kez daha bizi 12’den vurdu. İki gün önce Amerikalıların Ankara’da saldırı olacağı uyarısı bile bizimkilerden daha ciddi. Ölenler, gene sen, ben ve senin, benim çocuklarımız. Seni yönetenler sana bomba koyanlara sınır açan ve bunu savunan kişiler. Sen dizi izlemeye devam et, Acun’un yarışmasına bak. Ölenleri, haberlerde izle, kim daha etkili konuştu ona bak. Gerçeği öğrenip ne olacak. Amerika 3 bin kişinin öldüğü 11 Eylül saldırısına sansür uygulamamış, her ...
Read more : Mayıs ayı tehlikeli bir aydır / Savaş SÜZAL | Görüntüleme : 694 | Yanıtlar : 0

Ölmedik mi sahi; Neden yaşayamıyoruz peki! / Selcan TAŞÇI

Ölmedik mi sahi; Neden yaşayamıyoruz peki!

Resim
Ankara’da yaşayan arkadaşımla, Ankara’dan çok uzakta, Türkiye’nin bir ucunda yoldaydık, haberi aldığımızda.

Babası aradı:

- İyi misin?

Sonra o, tam da o saatlerde Ankara’ya varmış olması gereken eşini aradı:

- İyi misin?

Bir daha yol/gece boyu susmadı zaten telefonu;

Ondan haber aldın mı, şunun nerede olduğunu biliyor musun, buna ulaşabildin mi?..

Tıp dünyasından işinin ehli bir uzman söylesin de öğrenelim;

İnsan kalbi ömrü boyunca kaç kere kaldırabilir bu yürek ...
Read more : Ölmedik mi sahi; Neden yaşayamıyoruz peki! / Selcan TAŞÇI | Görüntüleme : 717 | Yanıtlar : 0

Bombacı değil karşıt görüşlüdür! / Batuhan ÇOLAK

Bombacı değil karşıt görüşlüdür!

Resim
Bir ülkede;

Yöneticiler dün beyaz dediklerine bugün siyah diyorsa,

Teröristler; sokakta, okulda, devlet dairesinde karşımıza çeşitli sıfatlarla çıkıyorsa,

Başkentinin ortasında milyonlarca insanın geçtiği noktalar ayda bir bombayla patlatılıyor, vatandaşları paramparça oluyorsa,

Saldırıların hemen ardından sosyal medya kapatılıp, yayın yasağı getiriliyorsa,

İstifası beklenenler “güvenlik açığı yok” diyerek işin içinden sıyrılıyor ve hesap vermiyorsa,

Her saldırıdan sonra gaz alınmak için “Kandil’e PKK’ya büyük darbe” diye Türk jetlerinin operasyon haberi yapılıyorsa,

Ana muhalefet partisi ...
Read more : Bombacı değil karşıt görüşlüdür! / Batuhan ÇOLAK | Görüntüleme : 626 | Yanıtlar : 0

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148825 ileti • Toplam 46386 başlık • Toplam 25117 üye

x