Zaman: Prş Mar 26, 2026 20:09

News News of Gazete Köşe Yazarları

Site map of Gazete Köşe Yazarları » Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Dünya kadınlar gününde ağlayan analara... / Ahmet TAKAN

Dünya kadınlar gününde ağlayan analara...

Resim
Operasyonların “bitti bitecek” hatta “bitti” dendiği noktalarda, hâlâ barikat ve hendeklere döşenen patlayıcılar yüzünden şehitler veriyoruz.

Bölücü destekçisi belediye ve belediye eş başkanlarına gösterilen aşırı toleransın bedelini analar ağlayarak ödüyor. Bölgedeki masum vatandaşlar evlerine, sokaklarına rahatça dönsünler diye temizlik yaparken kahpe tuzaklarda şehit düşüyor dağ gibi vatan evlatları. Ankara’dakiler ise hâlâ koltuk derdinde!.. Dar alanda kısa paslarla pozisyonlarını kurtarma telaşına düştüler... Çözüm sürecinin hendeklerinde Türk evlatları Şahadet şerbeti içerken Ankara’daki ...
Read more : Dünya kadınlar gününde ağlayan analara... / Ahmet TAKAN | Görüntüleme : 738 | Yanıtlar : 1

Yazgısı da kara bir kadın: Kara Fatma / İsrafil K. KUMBAAR

Yazgısı da kara bir kadın: Kara Fatma

Resim
Kadın var ‘beş para’ etmez; kadın var ‘bir ömre’ bedel.

Varsın birileri kadınlar gününü bahane ederek birilerine ‘sahte nameler’ yazadursun.

Ama biz kadınların bir ‘cinsel obje’ olarak görüldüğü, ‘eksik etek’ diye aşağılandığı, ‘her türlü şiddete’ maruz kaldığı bir ortamda; kendilerini hâlâ ‘adam’ olarak tarif eden bir takım ‘erkek’ siluetlerine, ‘annelerinin’ de aslında bir ‘kadın’ olduğunu hatırlatacak bambaşka bir hikaye anlatacağız.

Nene Hatun, Şerife Bacı, Tayyar Rahime, Nezahet Onbaşı, ...
Read more : Yazgısı da kara bir kadın: Kara Fatma / İsrafil K. KUMBAAR | Görüntüleme : 722 | Yanıtlar : 0

Atatürk Suriye’nin birleşme teklifini neden reddetti! / Kenan AKIN

Atatürk Suriye’nin birleşme teklifini neden reddetti!

Resim
Suriye ve dolaylarındaki toprakların, Orta Doğu’nun baş belası olacağını tahmin edenlerin başında Atatürk geliyor.

Gerçekten de “yakın dönemde” Suriye ve dolayları, zaten öteden beri sancılı olan bölgenin en “dehşetengiz” toprakları olmaktan bir türlü kendini kurtaramıyor.

24 Nisan 1920’de Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin birinci ilk gizli celsesinde, Suriye Kralı Faysal hakkında bilgi veren Atatürk, İngilizlerin Suriye’yi Fransızlara terk ettikten sonra, onu Irak’a taşıdıklarını ve 22 ay sonra Arap devletinin parçalandığını ...
Read more : Atatürk Suriye’nin birleşme teklifini neden reddetti! / Kenan AKIN | Görüntüleme : 942 | Yanıtlar : 0

Masayı bırakmayın... / Ahmet GÜRSOY

Masayı bırakmayın...

Resim
Söyleyin bakalım... Anayasa masası nasıl masadır? Siz bilemezsiniz... Ama Sayın Bahçeli bilmektedir ve bizi de uyarmaktadır. “Anayasa masası büyük masadır.”

Bence de...

Ve ilave etti kıymetli büyüğümüz: “Tek başımıza da kalsak oradan kalkmayız...”

İradeye bakınız...

Yapıştı sanki masaya...

Masada CHP olmadığına göre şu anda kiminlesiniz efendim?

AKP ve HDP ile...

Bir yanlışlık olmasın... Hani siz 7 Haziran seçimlerinin üzerinden 24 saat geçmezden evvel “o parti ile yan yana gelmeyiz” diyordunuz. Maşallah... Allah muhabbetinizi ...
Read more : Masayı bırakmayın... / Ahmet GÜRSOY | Görüntüleme : 934 | Yanıtlar : 0

Eğitimde yeniden Köy (Kent) Enstitüleri modeli uygulanmalı / Atıf URAL

Eğitimde yeniden Köy (Kent) Enstitüleri modeli uygulanmalı

Resim
Bugün Köy Enstitülerini, onların yaratıcı ve yaşatıcıları olan -Hasan Ali Yücel’leri, Mustafa Necati’leri, Tonguç’ları ve benzeri değerli insanları anmak, onların hatıraları önünde saygı ile eğilmek, neler kazandığımızı, ortadan kaldırılınca neler kaybettiğimizi ortaya koymamız gerekir.

BM Eğitim ve Kültür Komisyonu UNESCO, sistemi benimseyip bir “Eğitim ve Kalkınma Yöntemi” olarak başka ülkelere önermiştir. Köy Enstitüleri bir kalıplaşma değildir, ülke gerçekleri ve olanakları iyi belirlenerek, eğitimi arama yöntemidir.

Köy Enstitüleri, ülkemizin ...
Read more : Eğitimde yeniden Köy (Kent) Enstitüleri modeli uygulanmalı / Atıf URAL | Görüntüleme : 873 | Yanıtlar : 0

Alman mucizesinin sırrı: Meslekî eğitim / Zeki ÖNSÖZ

Alman mucizesinin sırrı: Meslekî eğitim

Resim
Alman eğitim sisteminin dikkatle incelenmesi gereken yönlerinden birisi; meslekî eğitimdir. Almanya’da meslek eğitimi, toplumdaki sosyal, ekonomik gelişmelerin sonucu düzenlenmiştir. 19.yüzyılın başında Almanya’nın eyaletlerinde meslek okulları açılmış, meslek eğitimindeki ikili (Dual) sistem 1897 yılında çıkarılan bir yasa ile kurumsallaştırılmış, 1969 yılında yürürlüğe giren Meslek Eğitim Yasası ile bugünkü meslek eğitim sistemi oluşturulmuş, devletin, işverenin ve işçinin görev ve sorumlulukları belirlenmiştir.

Alman eğitim sistemi ve meslekî eğitimin iyi organize edilmesi sayesinde bütün ...
Read more : Alman mucizesinin sırrı: Meslekî eğitim / Zeki ÖNSÖZ | Görüntüleme : 933 | Yanıtlar : 0

Karadeniz’deki NATO deniz varlığı ve Karadeniz istikrarı / Cem GÜRDENİZ

Karadeniz’deki NATO deniz varlığı ve Karadeniz istikrarı

Resim
NATO’nun Yugoslavya krizi sırasında kurduğu, Akdeniz’de faaliyet gösteren Daimi Mayın Karşı Tedbirleri (MKT) Görev Grubu-2 (SNMCMG-2) gemileri, 8 Şubat 2016 tarihinde Karadeniz’e çıktı. Dört günlük bir seyir sonucunda Gürcistan’ın Batum limanında üç gün liman ziyaretinde bulundu. (Üç yıl aradan sonra grubun ikinci ziyareti). Halen az sayıda mayın avlama/tarama gemisinin görev yaptığı grup, TCG Cezayirli Gazi Hasan Paşa destek gemisinde bulunan Türk Komutan emrinde görev yapıyor. TCG Edremit mayın ...
Read more : Karadeniz’deki NATO deniz varlığı ve Karadeniz istikrarı / Cem GÜRDENİZ | Görüntüleme : 702 | Yanıtlar : 0

Kuvayi Milliye’nin Uçak Gemisi / Cem GÜRDENİZ

Kuvayi Milliye’nin Uçak Gemisi

Resim
Değil sivil okullarımız, askeri okullarımızda bile Kurtuluş Savaşı anlatılırken silah ve cephane ile akaryakıtın Sovyetlerden tedarik edildiği bizlere öğretilmedi. Zira Marshall Yardım Planı ve Truman Doktrini gereğince Türkiye Cumhuriyeti Ruslara düşman olmalıydı. Onlar komünist idi. Nasıl olurdu komünistlerin yardımıyla Türkiye Cumhuriyeti kurulmuş olabilirdi? Halbuki gerçek tam da buydu. Sovyet devrimi ile Türk Kurtuluş savaşı, tarihin o safhasında emperyalizmin boğmak istediği iki kader arkadaşı idi. Atatürk ve Lenin ya birlikte yok olacak ...
Read more : Kuvayi Milliye’nin Uçak Gemisi / Cem GÜRDENİZ | Görüntüleme : 786 | Yanıtlar : 0

Başlığı siz koyun!.. / Ahmet TAKAN

Başlığı siz koyun!..

Resim
İstanbul’da başta Çevik Kuvvet polislerine yönelik olmak üzere meydana gelen peş peşe terör saldırıları, Ankara’daki hassasiyeti daha da artırdı. Genelkurmay karargâhlarına düzenlenen kahpe saldırının ardından, teyakkuza geçirilen başkent güvenlik birimlerine yeni uyarılar yapıldı. Daha önceki yazılarımızda sizlerle paylaştığımız hassasiyetler çerçevesinde bu uyarıları haber halinde iletip iletmeme kararsızlığı yaşarken HDP’li Selahattin Demirtaş’ın sözleri bana son kararımı vermemde yardımcı oldu!..

Tam yerine; Washington Post’a konuşmuş birilerinin çözüm süreci ortağı Selahattin Demirtaş. Türkiye için iç ...
Read more : Başlığı siz koyun!.. / Ahmet TAKAN | Görüntüleme : 612 | Yanıtlar : 0

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148824 ileti • Toplam 46385 başlık • Toplam 25117 üye

x