Zaman: Cum Mar 20, 2026 0:01

News News of Gazete Köşe Yazarları

Site map of Gazete Köşe Yazarları » Dizin : Gazete Köşe Yazarları

AKSP’ye 2019 formatı!.. / Ahmet TAKAN

AKSP’ye 2019 formatı!..

Resim
Ey gidi ey!..

Ne mutlu günlerdi...

R. Erdoğan’ın 2015 planı vardı;

Başkan seçilecekti...

2014 ve 2015 yıllarında gerçekleşen yerel, cumhurbaşkanlığı ve genel seçimlerini alarak büyük muzafferiyetini ilan edecekti..

Ama olmadı!..

Aktitanik, önce, BOP okyanusunda 17/25 Aralık yolsuzluk dağına tosladı... Saray’ın sadece dünya sultanlığı değil dünya saltanatı da kurmak için ihale-kupon arazi peşinde koştuğu anlaşıldı...

Sonra?..

Başkanlık diyeti olarak; sadece İmralı canisi Öcalan’ın dışarı salıverilmesi gerekecekti. Ancak çözüm ortağı Kandil satınca o da ...
Read more : AKSP’ye 2019 formatı!.. / Ahmet TAKAN | Görüntüleme : 727 | Yanıtlar : 0

Denizcilik Kültürü, Marinalar ve Yabancı Bayrak / Cem GÜRDENİZ

Denizcilik Kültürü, Marinalar ve Yabancı Bayrak

Resim
Bu köşede pek çok kez yazdım. Denizcilik kültürü, deniz uygarlığının temelidir. Deniz kültürü olmadan kurulacak denizcilik gücü ruhsuz kalır. O nedenle milli deniz kültürünü geliştirmek ve halka yaymak gerekir. Denizi ve denizciliği seven kitleler çoğaldıkça uygarlık, refah, mutluluğa erişim hızlanacaktır. Deniz ve denizcilik kültürüyle bir kez tanışan, onu kolay bırakmayacaktır. Donanmadaki görevlerim sırasında savaş gemilerine vatani görevini yapmak için gelen, denizi hayatlarında ilk defa gören Güney Doğu ve Doğulu ...
Read more : Denizcilik Kültürü, Marinalar ve Yabancı Bayrak / Cem GÜRDENİZ | Görüntüleme : 1140 | Yanıtlar : 0

Seçim güvenliği için sıkıyönetim kaçınılmaz / Ümit ÖZDAĞ

Seçim güvenliği için sıkıyönetim kaçınılmaz

Resim
7 Haziran 2015 seçimleri görünürde Türkiye genelinde barış içinde seçim güvenliğinin sağlandığı bir ortamda gerçekleşmiştir. Oysa bu büyük bir yalandır. 7 Haziran seçimleri Güneydoğu Anadolu’nun tamamında ve Doğu Anadolu’nun bazı bölgelerinde büyük bir PKK baskısı altında gerçekleşmiştir. Seçim güvenliği sadece seçim günü olay olmaksızın seçmenlerin oy kullanması değildir. Seçim güvenliğinin üç boyutu vardır.

Birinci boyutu, partilerin ve adayların herhangi bir kısıtlama ve üzerlerinde baskı/tehdit olmaksızın seçmene ulaşabilmeleri, parti programlarını anlatabilmeleri, ...
Read more : Seçim güvenliği için sıkıyönetim kaçınılmaz / Ümit ÖZDAĞ | Görüntüleme : 743 | Yanıtlar : 0

Bu ne şenlik; yasta değil miydik! / Selcan TAŞÇI

Bu ne şenlik; yasta değil miydik!

Resim
Türkiye Cumhuriyeti sınırlarının dışında bir yerde, bir başka devletin, Azerbaycan’ın vatandaşları üç gündür yas tutarken bizim için, dün, bir grup Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı, başkentimizin göbeğinde neden öyle azılı bir sevinç içindeydi ki ...

Sırf “anlayabilmek” için, kendime zulmettim, sabahın erken saatlerinden itibaren AKP Kongresi’ni izledim ama nafile! Samimiyetle denememe rağmen, bir insanın, bu topluma mensup olup da, bugünlerde nasıl bu kadar mutlu olabildiğini anlamayı beceremedim.

Akıl alır gibi değil… ...
Read more : Bu ne şenlik; yasta değil miydik! / Selcan TAŞÇI | Görüntüleme : 623 | Yanıtlar : 0

“Hoca”nın bitiriliş kongresi!.. / Ahmet TAKAN

“HOCA”NIN BİTİRİLİŞ KONGRESİ!..

Resim
Beklenen gerçekleşti...

Ahmet Hoca, diriltilmedi. 1 Kasım’a kadar görev süresi uzatıldı.

Neden bahsettiğimi tahmin ettiniz. AKP 5’nci kongresinden. Her zamanki gibi AKP kongresini televizyondan izledim. Tembel gazeteciliğin (!) keyfini bir kez daha doya doya çıkardım. Aslında, aşağı yukarı kongrede olacakları-kulisleri- sizlere bu köşeden çook öncelerden duyuran gazeteci olarak kongrenin genel fotoğrafına da hiç şaşırmadım. Klavyenin başına oturduğum anda seçim maddesine daha yeni geçiliyordu. R.Erdoğan’ın, “Ahmet Hoca”yı döve döve kabul ettirdiği AKP MKYK ...
Read more : “Hoca”nın bitiriliş kongresi!.. / Ahmet TAKAN | Görüntüleme : 760 | Yanıtlar : 0

‘Yarı tanrı’ hâline getirilmek istenen kimdi? / Servet AVCI

‘Yarı tanrı’ hâline getirilmek istenen kimdi?

Resim
1 Kasım’da neden yeniden seçime gittiğimizin cevabı o kadar net ki: Mutlak iktidarının asla paylaşmak istemeyen Tayyip Erdoğan ‘seyirci jokeri’ni bir kere daha kullanmak istedi de ondan…

Oysa propaganda nasıl? İktidar partisi koalisyon için elinden geleni yaptı fakat CHP ve MHP ülkeyi kaosa sürükleme uğruna koalisyonu reddettiler!.. Olmayacak şartlar ileri sürerek, ellerini taşına altına koymaktan kaçındılar!.. Hatta MHP HDP’yi hükûmet ortağı bile yaptı!..

Doğru olmayan bu hüküm cümleleri sadece ...
Read more : ‘Yarı tanrı’ hâline getirilmek istenen kimdi? / Servet AVCI | Görüntüleme : 637 | Yanıtlar : 0

Türk Milleti’nin bekası için varız / Yeniçağ

Türk Milleti’nin bekası için varız

ResimDeğerli okurlar.

Yeniçağ, kurulduğu günden beri Türk varlığını ve Atatürk’ün tespit ettiği Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin “kuruluş felsefesi” olan Türk Milliyetçiliğini esas aldığı yayın çizgisinden taviz vermeden bugünlere gelmiş, Türk Milleti’nin yılgınlığa, kendine güvensizliğe, hatta çaresizliğe sürüklenerek çökertilmek istenmesi karşısında hem Türk Dünyası’nın bayrağı hem de Türkiye’nin milli direncinin en güçlü dayanaklarından biri olmuştur.

* * *

Yeniçağ, yayınlarıyla, doğrudan Türk Milleti’nin kimliğine yani öz varlığına yönelik saldırıyı, erken uyarılarla topluma ...
Read more : Türk Milleti’nin bekası için varız / Yeniçağ | Görüntüleme : 758 | Yanıtlar : 0

Gönülsüz Köktendinci / Cazim GÜRBÜZ

Gönülsüz Köktendinci

Erzurum'da Mördülüklü Hacı Selahattin vardı. "Nikolay'ın Av Köşkü" adlı öykü kitabımda onun da öyküsünü yazmışımdır, dileyen okur. Hacı Selahattin CHP'li idi. Hacca gidip geldikten sonra çevresini doğal olarak değiştirip hacılarla oturup kalkmaya başladı, fakat kısa zamanda onların çoğunun cahil, bağnaz ve yobaz kimseler olduklarını anladı, sözü cebinde ve küfürbaz bir adamdı, tartıştı onlarla, sövüp saydı, sonra onlara kızıp gidip sakalını kestirdi, yeniden içkiye başladı. Aynı kahvehanede otururduk Hacı Selahattin'le. Bir gün baktım, tam ...
Read more : Gönülsüz Köktendinci / Cazim GÜRBÜZ | Görüntüleme : 751 | Yanıtlar : 0

Seçimlerle Uğraşırken Kıbrıs Gözden Kaçıyor / Armağan KULOĞLU

Seçimlerle Uğraşırken Kıbrıs Gözden Kaçıyor

Yeni Cumhurbaşkanı ve müzakereler...

Türkiye seçimlerle meşgul olurken, KKTC'de yeni cumhurbaşkanı seçilmiştir. Akıncı'nın KKTC Cumhurbaşkanı olarak seçilmesi, BM, AB ve Rum kesiminde memnuniyetle karşılanmış, Türkiye ve KKTC karşıtlarını da sevindirmiştir.

Akıncı'nın bilinen politikaları, bu unsurları beklenti içine sokmuş, çözüm olabileceği ve bu çözümün de kendilerinin arzu ettiği şekilde sonuçlanacağı konusunda ümitlendirmiştir. Bu nedenle kendisine tebrik mesajları gönderilmiş ve müzakerelere başlanması için çağrılarda bulunulmuştur.

Seçimden sonra Rum lideri Nikos Anastasiadis, "Karşımızda ...
Read more : Seçimlerle Uğraşırken Kıbrıs Gözden Kaçıyor / Armağan KULOĞLU | Görüntüleme : 754 | Yanıtlar : 0

Çözüm Sürecinin Neticeleri... / Adnan İSLAMOĞULLARI

Çözüm Sürecinin Neticeleri...

Yıllardır 'çözüm süreci' palavralarıyla sözde terörü bitireceğini söyleyen AKP iktidarının takkesi düştü...

Tek başına iktidar çıkmayan seçim neticelerinden sonra ülke yangın yerine döndü, içinde her zamanki gibi evlâtlarımız yanıyor cayır cayır... Ateşi yakanları göremiyoruz, yalnızca kelebekler gibi ateşe atılan evlâtlarımızı görebiliyoruz...

'Çözüm süreci' denilen ahlâksız bir politikanın, ahlâksız bir siyâsetin, ahlâksız bir planın, ahlâksız bir iktidar savaşının, ahlâksız bir iktidar mücâdelesinin neticesi bugün olanlar...

'Çözüm süreci' denilen süreçte, ekilen fitne tohumlarının topraklarımızdan ...
Read more : Çözüm Sürecinin Neticeleri... / Adnan İSLAMOĞULLARI | Görüntüleme : 753 | Yanıtlar : 0

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148824 ileti • Toplam 46385 başlık • Toplam 25117 üye

x