Zaman: Prş Mar 19, 2026 22:27

News News of Gazete Köşe Yazarları

Site map of Gazete Köşe Yazarları » Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Karayılan, Yüksekova’da mı? / Ahmet TAKAN

Karayılan, Yüksekova’da mı?

Resim
Bölücü terör örgütü, Yüksekova’da bir hafta önce özerklik ilan etme cüretinde bulundu. AKP, HDP’lilere bakanlık teklifi götürürken onlar ülkeyi bölmekle meşguldü.

Tekrar etmeyeceğim!..Yüksekova’nın terör günlüğündeki yeri malumunuz...

Bölgedeki oldukça güvenilir kaynaklardan çok önemli bir istihbarat bilgisine ulaştım. Kaynağım; “bir haftadır oldukça karışık olan Yüksekova’ya Kandil çetesinin elebaşlarından Murat Karayılan’ın geldiği yönünde çok yoğun bir girdi var” dedi. Ankara’daki kaynaklar bu bilgiye “evet” veya “hayır” diyemedi.

Bu iş sınır ötesi istihbarata sahip (!) ...
Read more : Karayılan, Yüksekova’da mı? / Ahmet TAKAN | Görüntüleme : 580 | Yanıtlar : 0

'Bir Yarbay Tüm Oyunu Bozmuştu' / Kıymet Nadir BİNDEBİR

'Bir Yarbay Tüm Oyunu Bozmuştu'

Wa’el Hamza Abd Al-Fatah Julaidan El Kaide‘nin önemli isimlerinden ve finansörüydü. Türkiye’deki malvarlığı Eylül 2013’te Bakanlar Kurulu kararıyla dondurulmuştu.

Resmi Gazete’de “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan” imzasıyla yayımlanan ilk karar, Julaidan’ın malvarlığının dondurulma kararının kaldırılmasıydı. CB olarak ilk icraatı buydu.

Davutoğlu’nun Başbakan olarak ilk icraatı Ataşehir’den mahalle çalmak oldu. Kupon arazilerin bulunduğu Barbaros Mahallesini akepe’li Ümraniye belediyesine bağlayıverdi.

Akepe iktidarında;

-2003’te apartmanlarda kilise açılması suç olmaktan çıkarıldı, resmen serbest bırakıldı.
-Türkiye’de ...
Read more : 'Bir Yarbay Tüm Oyunu Bozmuştu' / Kıymet Nadir BİNDEBİR | Görüntüleme : 915 | Yanıtlar : 0

“Şehit olmak istiyorum” / Servet AVCI

“Şehit olmak istiyorum”

Resim
Enerji Bakanımızın “Şehit olmak istiyorum” açıklaması gerçekten göz yaşartıcıydı… Gerçi bu dileğini Gabar’da veya Kandil’de düşman mevzilerine dalarken değil, başkentte serin bir salonda Diplomasi Muhabirleri Derneği üyelerini ağırlarken dile getirmiş ama önemli değil!.. Önemli olan niyet!..

Gazetecilere şehit olmak istediğini açıklamak öyle büyük bir sevaptır ki, ne Saray’da o küçük cemaate namaz kıldırırken fotoğraf çektirip servis ettirmeye benzer, ne de başka bir şeye… Buradan hâsıl olan sevap sadece kendisine değil, bütün kabineye ...
Read more : “Şehit olmak istiyorum” / Servet AVCI | Görüntüleme : 674 | Yanıtlar : 0

Saray sofrasındakiler / Yavuz Selim DEMİRAĞ

Saray sofrasındakiler

Resim
Beştepe sofrasının şifrelerini araştıran Ahmet Hakan kiminin tarihçi, kiminin de “siyaset bilim uzmanı” olduğunu sanıyor. Doğrusu bu unvanlara sahip birine rastlayamadım. Kimileri tarihin televolesini yazmış, roman denemeleri ile de ideolojik saplantılarından kurtulamamıştır. Çocukluk yıllarımda Yavuz Bahadıroğlu’nun tarihi roman tarzı kitaplarından bazılarını okudum. Ancak bırakınız tarihi kronolojiyi, gerçek olayların hiç birine rastlayamadım. Hamaset ötesinde bir şey bulamadım. Sonuçta roman diyen olacaktır. Lakin edebi tarafı da yoktu. Ahmet Hakan geldiği semtin etkisinden kurtulamadığı için M. ...
Read more : Saray sofrasındakiler / Yavuz Selim DEMİRAĞ | Görüntüleme : 624 | Yanıtlar : 0

Türkiye kâbusunu yaşıyor / Ahmet ÜNAL

Türkiye kâbusunu yaşıyor

Resim
Eski Türkiye’nin güvenlik yaklaşımı ilkel ve basit olmakla birlikte anlaşılabilirdi. Birinci öncelikli terör tehdidi olan PKK’yı dağda, ikincil durumdaki DHKP, TKPML ve Hizbullah gibi örgütleri ise şehirde her an tepesine binebilecek ölçüde kontrol altında tutmaktı. Terör örgütleri aşırı büyüme ve kontrolden çıkma halinde birbirlerine kırdırılır yahut lider kadrosuna yönelik suikast düzenlenirdi. 1990’lı yılların sonundan itibaren tüm örgüt elebaşları hapse sokularak daha yakın markaja alınmaya başlandı.

Amaç özetle şuydu; “Mademki Türkiye’de bölücü, etnik, ...
Read more : Türkiye kâbusunu yaşıyor / Ahmet ÜNAL | Görüntüleme : 683 | Yanıtlar : 0

Anastasiadis KKTC’yi yok etmeye çalışıyor / Hüseyin Macit YUSUF

Anastasiadis KKTC’yi yok etmeye çalışıyor

Resim
Müzakerelerdeki gelişmeler Kıbrıs’ın her iki tarafında, kuzeyde ve güneyde, tartışmalara neden olmaktadır. Özellikle mülkiyet ve toprak konusunda ardı ardına yapılan açıklamalar, elden ele dolaşan ve yayınlanan haritalar gerginlikleri tırmandırmaktadır. Rum tarafından yapılan açıklamalar ise tahrikkâr olmaya devam etmektedir. Rum, gözünü kuzeydeki mallara dikmiştir. Rum, masa başında çeşitli taktiklerle KKTC’nin altını oymaya çalışmaktadır. Türk tarafı olarak bugüne kadar savunduğumuz global takas ve tazminat duruşundan vazgeçmiş olmamız Rumları ümitlendirmiş, kişilere sağlanan mülkiyet ...
Read more : Anastasiadis KKTC’yi yok etmeye çalışıyor / Hüseyin Macit YUSUF | Görüntüleme : 518 | Yanıtlar : 0

Adam haklı / Savaş SÜZAL

Adam haklı

Resim
Hemen, hemen, her yazıda, çok iyi bildiğiniz konular üzerinde, egoistlik yapıp, öfkemi dile getirdim. Yazdığım konular, yabancınız değil. Ama konuları dile getirme yerine, bir köşe yazarının yazmasını tercih ettiniz. Bak kim ne yazmış, bak kim, kime ne demiş.

Onu diyeceğine, bir zahmet kendin söylesen. Bu, 1990’lı yıllarda, Sabah gazetesinde çalışırken başladı. Gazeteler, 20 muhabire vereceği maaşla, köşe yazarları tutup, kese kâğıdı içinde maaş ödedi. Yani, olayları, muhabirden dinleyip karar verme yerine, bir köşe ...
Read more : Adam haklı / Savaş SÜZAL | Görüntüleme : 567 | Yanıtlar : 0

Unutanlar için çözüm/çözülme süreci!.. / Ahmet TAKAN

Unutanlar için çözüm/çözülme süreci!..

Resim
PKK’nın zafer yılı ilan ettiği 2012 yılında TSK, özellikle Kato Dağı-Kazan Vadisi’nde yaptığı operasyonlarla örgütün belini kırdı. Nefes alamayacak hale gelen örgütün imdadına AKP iktidarı yetişti. Cezaevlerinde başlatılan göstermelik “ölüm-açlık oruçları eylemini” sonlandırmak için İmralı’da yatan bebek katili devreye sokuldu. Bölücü başı bir anda kahraman ve barış güvercini oldu. Ardından ada turları organize edildi. MİT’in başına getirilen AKP’nin Polat Alemdar’ı sahneye çıktı ve 2012’nin Eylül-Ekim-Kasım aylarında İmralı’ya seferler düzenlemeye başladı. Bir ...
Read more : Unutanlar için çözüm/çözülme süreci!.. / Ahmet TAKAN | Görüntüleme : 900 | Yanıtlar : 0

Bu nasıl zihniyet böyle! / Hasan DEMİR

Bu nasıl zihniyet böyle!

Resim
Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, “Türkiye, yapmak isteyenlerle bozmak isteyenler arasında bir çatışma süreci yaşıyor. 10 Ağustos 2014’te, Cumhurbaşkanı yerine Başkan seçmiş olsaydık Türkiye bugünkü kaosu yaşamayacaktı” diyor.

Bu düşüncede olan yalnızca Sağlık Bakanı Müezzinoğlu olsaydı, “Sağlık Bakanının sağlıksız düşüncesi” der, güler geçerdik velâkin bütün “Erdoğan sevdalıları” bu argümanı pazarlama peşinde ve bizzat Erdoğan da ne zaman muhtarları toplasa, ne zaman konuşma ihtiyacı duyup kendisine daha önce defalarca açılmış bir tesis için ...
Read more : Bu nasıl zihniyet böyle! / Hasan DEMİR | Görüntüleme : 601 | Yanıtlar : 0

Küba’dan Kırım’a 2 bayrak hikayesi / Muhiddin NALBANTOĞLU

Küba’dan Kırım’a 2 bayrak hikayesi

Resim
Küba’nın başkenti Havana’da ABD büyükelçiliği 54 yıl sonra yeniden açıldı. Bu vesileyle yapılan törende ABD bayrağının onu 1961’de indiren 3 emekli deniz askeri tarafından yeniden göndere çekilmiş olması bana tarihimizdeki benzer bir olayı hatırlattı.

Dünya siyasi tarih yazarlarının “ilk dünya savaşı” da dedikleri 1856 Türk-Rus Savaşı Türkiye, Rusya, İngiltere, Fransa, İtalya (Sardunya), Avusturya ve Almanya arasında cereyan etmiştir. Rus Çarlığının bölge hâkimi olma hayalleri, müttefiklerin Balaklava Zaferi’yle bitmiş, Ruslar mağlup ...
Read more : Küba’dan Kırım’a 2 bayrak hikayesi / Muhiddin NALBANTOĞLU | Görüntüleme : 586 | Yanıtlar : 0

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148824 ileti • Toplam 46385 başlık • Toplam 25117 üye

x