Zaman: Prş Mar 19, 2026 20:49

News News of Gazete Köşe Yazarları

Site map of Gazete Köşe Yazarları » Dizin : Gazete Köşe Yazarları

"Sanki Gök Üstümüze Çöküyordu..." / Ahmet TAKAN

"Sanki Gök Üstümüze Çöküyordu..."

Bölücü hain, Türk savaş uçaklarının Kandil'i vurduğu günü anlattı:

"Sanki gök üstümüze çöküyordu..."

Türk Silahlı Kuvvetlerinin, terör örgütü PKK'nın Kandil ve etrafına yönelik hava operasyonları kararlılıkla sürüyor. Konuyu ele aldığım her yazıda ısrarla altını çiziyorum; hainlerin kaybı her yönden çok büyük. Çil yavrusu gibi sağa sola dağıldılar. Kaçmayı başaranlardan bazıları Barzani bölgesine bazıları da Kuzey Suriye'ye sığındı. Başta uyuşturucu olmak üzere tüm lojistik ve gelir yolları yerle bir edildi. Kandil'deki inlerden ...
Read more : "Sanki Gök Üstümüze Çöküyordu..." / Ahmet TAKAN | Görüntüleme : 655 | Yanıtlar : 0

Türkiye İntihar Edemez! / Sadi SOMUNCUOĞLU

Türkiye İntihar Edemez!

Keklik gibi avlanmak... kurşun yemeden ateş etmemek, hep saldırı beklemek... sonra peşinden koşmak... 3-5 teröristi dağda, ovada ararken avlanmak... mayına düşmek... 45 günde 57 şehit vermek... Buna ne can, ne de yürek dayanır.

Şehit, Jan. Uzm. Çavuş Haşim Dirik'in eşi Bilgen Köse Dirik üst üste gelen şehit haberleri üzerine şöyle feryat ediyor: "Yeter...bir günde 6 şehit vermişiz, hâlâ yanmıyor bu ülke! Hâlâ AKP'lisi, CHP'lisi, MHP'lisi omuz omuza verip sokaklara dökülmüyor! Neyin uykusundasın ...
Read more : Türkiye İntihar Edemez! / Sadi SOMUNCUOĞLU | Görüntüleme : 979 | Yanıtlar : 0

Tanışma Sandığı.... / Selcan TAŞÇI

Tanışma Sandığı....

O, bağlı kalacağına namusu ve şerefi üzerine yemin ettiği Anayasa'yı tanımasa da olur; böyle bir "hak" icat etti kendisine:

- Anayasa'yı çiğneme hakkı!

Deler, geçer, ezer; "fırlatanlara" demediğini bırakmadı ama kendisi üzerinde bile tepinebilir! İsterse kevgire çevirir...

Bulunduğu makama seçildikten sonra otomatikman düştüğü halde milletvekilliğini devam ettirir, derhal istifa etmesi gereken Başbakanlığı "işgal" eder, tarafsız kalması gerekirken çıkar bir siyasi partiden taraf olduğunu hem de "ne var ki bunda" pişkinliğinde ilan eder; o ...
Read more : Tanışma Sandığı.... / Selcan TAŞÇI | Görüntüleme : 607 | Yanıtlar : 0

Kayda Değer Tepkiler / Armağan KULOĞLU

Kayda Değer Tepkiler

Uzun bir süredir çözüm sürecine ilişkin yazdığım yazılara, okurlarımdan olumlu tepkiler almaktayım. Geçen hafta yazdığım "Yeniden çözüm süreci mi? Asla!" başlıklı yazımı müteakip bir okurumdan aldığım tepkiyi, olayların içinde yaşıyor olması ve kayda değer bulmamdan dolayı aşağıda sunuyorum. Kendi isteğiyle güvenlik açısından, okurumun ve gönderdiği yazıda ismi bulunanların isimlerini bu yazıda zikretmiyorum.

Batsın böyle çözüm süreci

Merhaba Armağan Bey, yazılarınızı takip ediyorum. Diyarbakır'da yaşayan T.C. Vatandaşı bir Kürt olarak yazdıklarınıza bir katkı ...
Read more : Kayda Değer Tepkiler / Armağan KULOĞLU | Görüntüleme : 562 | Yanıtlar : 0

Amerikan Hilafeti / Cazim GÜRBÜZ

Amerikan Hilafeti

Adam soğuk yavaş yıllarının tescilli Amerikan uşağı... Din adına, saf ve cühela Müslümanları kışkırtarak yaptı bunu. O yılların mazereti olarak da dedi ki "Ben komünizme karşıydım dine karşı olduğu için, ABD de aynı nedenden dolayı karşıydı, onunla iş birliği yapmanın yararlı olacağını düşündüm." Oysa yalan bu, şimdi gene yapıyor, ABD planlarının sözcüsü olma işlevini görüyor.

Geçen gün baktım, döşenmiş yine; diyor ki mealen: "Türkiye'de gerçek Müslümanlık, Kur'an ve hadise dayalı bir Müslümanlık yok... ...
Read more : Amerikan Hilafeti / Cazim GÜRBÜZ | Görüntüleme : 801 | Yanıtlar : 0

Senin Evladın Var Da Ne Oluyor / Selcan TAŞÇI

Senin Evladın Var Da Ne Oluyor

Saray'dan yükselen "Kalkıp benim evladıma, ismiyle Bilal'i ver iktidarı al'; bu ne biçim yaklaşımdır ya?.. Sen kimsin?.. Nasıl böyle bir hakareti yaparsın? Ama evladı olmayanların böyle bir saygısızlığı yapmasından daha doğal bir şey olmaz. Çünkü bunlar aile, evlat nedir bilmez..." bağırışlarını duyan hemen herkes, şu günlerde benzer soruları soruyor olabilir yine her gün ekranlarımızda zuhur etmeye başlayan yüzü(!)nü gördükçe:

- Senin evladın var da ne oluyor?

- Sen, evlat-aile ...
Read more : Senin Evladın Var Da Ne Oluyor / Selcan TAŞÇI | Görüntüleme : 944 | Yanıtlar : 0

Türkiye'nin Siyasi Göstergesi, Dolar / Savaş SÜZAL

Türkiye'nin Siyasi Göstergesi, Dolar

Muhtarlar bitince herhalde apartman yöneticilerine karşı konuşacak. Cezai ehliyet meselesi önemli. Böyle kişiler yüzünden yavrularımızın şehit düşmesine yüreğim dayanmıyor. Aynı düzeye inmemek için de, bu köşeye, o lafları taşımamaya özen gösteriyorum.

Gelelim güncel konumuza. Bayılıyorum, ekonomi uzmanlarımızın, Türk ekonomisindeki çöküş değerlendirmelerine. Hele son bir tanesi, Kaç-Ak Saray'dan koroya katıldı. Amerikan dolarının, önlenemeyen yükseliş hikâyesini dinliyorum. Ne hikmetse hiç biri, kötü gidişatı, ekonomideki bozukluk ve kuralsızlığa bağlamıyor. Hemen hepsi, iniş ve çıkışlardaki ...
Read more : Türkiye'nin Siyasi Göstergesi, Dolar / Savaş SÜZAL | Görüntüleme : 754 | Yanıtlar : 0

Erdoğan Azarladı; "Bana 4 Yıl Kimse Dokunamaz"... / Ahmet TAKAN

Erdoğan Azarladı; "Bana 4 Yıl Kimse Dokunamaz"...

Saray/AKP cadı kazanı gibi kaynıyor...

Sabahlara kadar Saray hizmetkârları toplantı üstüne toplantı yapıyor; Anayasayı, kanunları nasıl kendimize göre yontarız, seçim hükümetinde patlamayız, iktidarı elimizde tutarız diye.

Açık hale getirelim;

Saray/AKP seçimlerin Nisan ayında yapılmasını planlıyordu. 7 Haziran'dan sonra terör örgütü olduğu hatırlanan PKK ile Nisan'a kadar "amansız bir mücadele" görüntüsü verilecek ve buradan MHP'deki milliyetçi oylar ile HDP'deki dindar Kürtlerin oyları kazanılacaktı. Saray ve AKP'nin savaş naralarının, Kürt ...
Read more : Erdoğan Azarladı; "Bana 4 Yıl Kimse Dokunamaz"... / Ahmet TAKAN | Görüntüleme : 686 | Yanıtlar : 0

Yaktılar Ülkeyi! / Selcan TAŞÇI

Yaktılar Ülkeyi!

"Yakacaklar Ülkeyi" diye başlık atmıştı Rahmi Turan;

Kitabını yazdı.

Yaktılar.

Doğu-batı, kuzey-güney, din, mezhep, etnik köken fark etmiyor artık; cayır cayır sokaklar.

*

Bu kitap çıktığında;

Turan, İnönülü, Menderesli, Bayarlı, Demirelli, Özallı, Ecevitli dönemlerden sonra bu kez Tayyip Erdoğanlı yıllarda "indirilen tokmaklar"ı kaleme aldığı yazıları toplayıp da milletin, devletin, vatanın "bir saray uğruna" nasıl heba edildiğini toplumun gözüne sokmaya çalıştığında, başını kuma gömmeyenlerin sayısında azıcık daha artış olsaydı, olabilseydi, Gordion Düğümü gibi olmazdı ...
Read more : Yaktılar Ülkeyi! / Selcan TAŞÇI | Görüntüleme : 537 | Yanıtlar : 0

Sistemci Erdoğan İspiyonculuğu Kurumsallaştırdı!.. / Ahmet TAKAN

Sistemci Erdoğan İspiyonculuğu Kurumsallaştırdı!..

"400 milletvekili verin bu iş huzur içinde çözülsün" diye 7 Haziran seçimlerine giden Recep Erdoğan aldığı yenilgiyi hazmedemedi. Erken seçim kaosuna zar atarak koalisyon formüllerini yok etti. Millete yeni dayatma ise şu; "Canınızı ve midenizi düşünüyorsanız 400 vekil verin."

Yerseniz!..

Sadaka ekonomisi kamuflajlı yağma ekonomisinin sıkıntılarını daha derinden hissedeceğiz... Güvenlik tehditleri ile devam edelim. Sizlere kare kare fotoğraflar sunacağım. İlki Saray'daki son muhtarlar toplantısından. Erdoğan, "hangi evde kim olduğunu bildirin" diyerek ...
Read more : Sistemci Erdoğan İspiyonculuğu Kurumsallaştırdı!.. / Ahmet TAKAN | Görüntüleme : 644 | Yanıtlar : 0

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148824 ileti • Toplam 46385 başlık • Toplam 25117 üye

x