Zaman: Prş Mar 19, 2026 14:57

News News of Gazete Köşe Yazarları

Site map of Gazete Köşe Yazarları » Dizin : Gazete Köşe Yazarları

“Haydut Devlet” / Hasan DEMİR

“Haydut Devlet”

Resim
Amerikalı gazeteci William Blum, “Haydut Devlet” isimli araştırmasının “ABD Ordusu ve CIA’in Eğitim Havuzundan Alıntılar” bölümünde, “Zor kullanılmadan” kişilerin nasıl konuşturulacağına dair ilginç bir örnek verir:

CIA elemanları bu metodunda, “sinirleri bozma” stratejisi uygular. Sorgulama durumu, ilk kez karşılaşanların çoğunluğu için yeteri kadar rahatsız edicidir. Amaçları bu etkiyi güçlendirmek ve hedefin aşina olduğu dünya ve kendisinin bu dünyadaki imajıyla ilgili, duygusal bütünlüğünü parçalayan bir travma yaratmaktır.

Bakınız “travma için” en etkili yol neymiş: ...
Read more : “Haydut Devlet” / Hasan DEMİR | Görüntüleme : 725 | Yanıtlar : 0

Cumhur’un On İkinci Başkanı / E. Fuat TEKÇE

CUMHUR’un ON İKİNCİ BAŞKANI

Resim
Türkiye Cumhuriyeti, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün henüz daha Selânik Askeri Rüştiyesi’nde (1893-1896) öğrenciyken Kan’nî döneminden kalma sahildeki Osmanlı yapımı Beyaz Kule mahfilinde okul arkadaşlarına açtığı, gençlik yıllarına ait bir emelini insan tahammülünü aşan sayısız güçlük ve imkânsızlığa rağmen akılcılıkla gerçekleştirdiği âdeta bir “ilahî mucize”dir.

Bu mucizenin on ikinci Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan isteyene hayırlı, uğurlu olsun!

Ama Gazi Mustafa Kemal’in emsalsiz azim ve iradesiyle bir hukuk devleti olarak kurduğu laik ...
Read more : Cumhur’un On İkinci Başkanı / E. Fuat TEKÇE | Görüntüleme : 620 | Yanıtlar : 0

Sayın Erdoğan’dan Bellekte Kalacak Olanlar... / E. Fuat TEKÇE

SAYIN ERDOĞAN’dan BELLEKTE KALACAK OLANLAR…

Resim
Hamdolsun, çokça görüp yaşadığım uzun bir ömrün sonuna gelmiş sıradan bir yurttaşım. Bu sıfatla da düşündüklerimi yazacağım ki biz, son on iki yıldır sürekli ezilen sokaktaki insanın et, ekmek, tuz derdinden başka bir sıkıntısı olmadığı sanılmasın! Çünkü kaç zamandır Türkiye sonuçta zaten köşe başlarını sıkı sıkıya tutmuş yandaşlar kadrosunun egemen olduğu bir ülke hâline geldi. Tüm olanakların siyasî iktidar elinde toplandığı bir diyarda yurttaş da ne demek? Lâfı mı olur? ...
Read more : Sayın Erdoğan’dan Bellekte Kalacak Olanlar... / E. Fuat TEKÇE | Görüntüleme : 591 | Yanıtlar : 0

Görünen Köy Kılavuz İster mi? / Selçuk TINAZ

Görünen Köy Kılavuz İster mi?

Resim
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde, Mustafa Akıncı Cumhurbaşkanı seçilmiş.

Bu olayın hangi sonuçlar doğuracağını tahmin edebilmek için, geçmişe bakmak lazım;

Hürriyet Gazetesi, 8 Mayıs 2002

Karen Fogg’un Boğaziçi Üniversitesi’nde yapılan bir Atölye Çalışması sırasında, 6 şahit önünde söyledikleri: “Kıbrıs konusunda görüşme sürecinin koptuğu günlerde Türkiye’deki AB yanlılarını harekete geçirmeye karar verdim. Onun için kamuoyunu etkili biçimde şekillendirebilecek olan medya mensupları ile konuştum. Onları ateşledim. Onlar da paniğe kapılarak yazmaya başladılar. Bu ...
Read more : Görünen Köy Kılavuz İster mi? / Selçuk TINAZ | Görüntüleme : 12917 | Yanıtlar : 0

Helal olsun size!.. / İsmail ŞAHİN

Helal olsun size!..

Resim
Çanakkale’nin 100. yılını anma törenleri için belirlenen tarih, hükümetin “13 yılda 90 yılda yapılandan fazlasını yaptık” iddiasını bir adım öteye taşıdı. Bildiğim kadarıyla yabancı ülkeler tarafından işgal amaçlı saldırıya uğradığı günü kutlayan/anan ikinci bir ülke yoktur.

Bu kez bırakın 90 yılı, asırlardır yapılmayan yapıldı.

100. yıl anma töreni adı altında yapılan törenler için deniz zaferini kazandığımız 18 Mart veya işgalci güçlerin çekilme tarihi olan 9 Ocak yerine düşmanın Çanakkale sırtlarına çıkartma yaptığı ...
Read more : Helal olsun size!.. / İsmail ŞAHİN | Görüntüleme : 1139 | Yanıtlar : 0

Yoksa bayrak kanunu kaldırıldı mı? / Servet AVCI

Yoksa bayrak kanunu kaldırıldı mı?

Resim
Herif memleketi yalamış, yutmuş... Fahişeyle memurun parasını peşin vermiş... Sözüm ona carî açığı kapatmış... ‘Hayırsever iş adamı’ ilân edilmesine bakmayın, hukuk tarafından kafeslenmiş... Sonrasımâlum, ortakların sihirli eliyle soluğu dışarıda almış, şimdi kaldığı yerden devam ediyor... Beyefendi havuz medyası tarafından televizyona çıkarılıp ulusa seslendiriliyor ilginç bir fonda... Fonu ilginç kılan, arkasındaki dev Türk bayrağı!..

Halbuki tokatçının değil, ‘mavi göklerin beyaz ve kızıl süsü’ydü o...

* * *

Herif müteahhit... İlk operasyonda ...
Read more : Yoksa bayrak kanunu kaldırıldı mı? / Servet AVCI | Görüntüleme : 602 | Yanıtlar : 0

Bana düşmanlık edene düşmanım! / Arslan TEKİN

Bana düşmanlık edene düşmanım!

Resim
Yahudiler olmasaydı işimiz daha kötüydü. Batı çoktan “Ermeni soykırımı” demiş ve ümüğümüze çökmüştü. “Soykırım” demenin arkası öyle bir gelecek ki... Rumlar başlayacaklardı bu defa: “Bizi de kestiler, bizi de sürdüler. Konstantinopolis’i almaları, Pontus’u yıkmaları başlı başına ‘soykırım’ değil mi?” diye başlayacaklar (Başladılar bile!). Gerisi gelecek: “Ne işiniz var burada? Gidin Asya içlerine!..”

Yahudiler tek kendilerine soykırım yapıldığının bütün dünyaca bilinmesini isterler; başkalarının soykırıma uğradığının kabulü onları rahatsız eder. Yahudilerin dünyadaki tesiri ...
Read more : Bana düşmanlık edene düşmanım! / Arslan TEKİN | Görüntüleme : 591 | Yanıtlar : 0

Türklerin pişmanlık duyacağı bir şey yok / Selcan TAŞÇI

Türklerin pişmanlık duyacağı bir şey yok

Resim
Nisan 1923...

Kürsüye çıktı; elindeki “gayet uzun ve gayet üzücü düşüncelerinin sonucu” olduğunu vurguladığı raporu sunmaya başlamadan önce bir izahat ihtiyacı duydu:

“Vicdanımın sesini dinleyerek bunu söyleyeceğim-konferans katılımcılarının toptan tepkisini, belki de öfkesini çekecektir.

Benim açımdan bu sözleri yazmak ve imzalamak, bunları benden duyarken hissettiklerinize kıyasla çok daha zor olmuştur...”

* * *

Türkiye’yi, aslında daha ziyade Türkiye’yi iftiralarında boğabileceklerini zannedenleri ilgilendiren kısımlarıözetledim:

“...1914 sonbaharında, Türkiye henüz savaşan taraflardan ...
Read more : Türklerin pişmanlık duyacağı bir şey yok / Selcan TAŞÇI | Görüntüleme : 565 | Yanıtlar : 0

HDP barajı aşamamalı! / Servet AVCI

HDP barajı aşamamalı!

Resim
İyi niyetinden şüphe edilmeyecek çevre ve insanlarda bile HDP’nin barajı aşmasının Türkiye için daha olumlu olacağı düşüncesinde olanlar var... Bunu iki gerekçeye dayandırıyorlar: 1. Parti Türkiyelileşir... 2. HDP barajı aşarsa AKP tek başına iktidara gelemez...

‘Partinin büyüdükçe, barajı aştıkça Türkiyelileşeceği’ tezi çok ilginç... Ülkedeki etnik atomizasyona hizmete devam ettikten sonra Türkiyelileşmesinin ne önemi olduğu gerçekten muamma... Ayrıca Türkiyelileşmek ne demek? ‘Türk’ten kurtulup ‘etnik nötrlenme’ye kavuşmanın bir önceki aşaması değil mi Türkiyelileşmek kavramı? ...
Read more : HDP barajı aşamamalı! / Servet AVCI | Görüntüleme : 1044 | Yanıtlar : 0

İstiklal Marşı’ndan Çocuk Bayramı’na / Muhiddin NALBANTOĞLU

İstiklal Marşı’ndan Çocuk Bayramı’na

Resim
Çöken bir imparatorluktan Türkiye Cumhuriyeti’ne uzanan yolda “23 Nisan 1920” tarihi çok önemli bir mihenk taşıdır. Çünkü; 23 Nisan 1920, Türk milletinin iradesini temsil eden Birinci Büyük Millet Meclisi’nin açıldığı ve Türk milletinin millî hakimiyetini dünyaya ilân ettiği tarihtir. Üzerinden tam 95 yıl geçen bugünün sevinci milletimizin yanısıraçocuklarımıza da dünyada eşi benzeri olmayan bir bayram kazandırmıştır. Atatürk, 1924 yılında ‘23 Nisan’ gününün bayram olarak kutlanmasına karar vermiştir. Bu tarihten 5 yıl ...
Read more : İstiklal Marşı’ndan Çocuk Bayramı’na / Muhiddin NALBANTOĞLU | Görüntüleme : 573 | Yanıtlar : 0

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148824 ileti • Toplam 46385 başlık • Toplam 25117 üye

x