Zaman: Prş Mar 19, 2026 13:23

News News of Gazete Köşe Yazarları

Site map of Gazete Köşe Yazarları » Dizin : Gazete Köşe Yazarları

En tehlikeli kumpaslar!.. / Ahmet TAKAN

En tehlikeli kumpaslar!..

Resim
Terörle, toplumsal cinnet olaylarıyla yatıp kalkıyoruz. İktidarın, oy devşirmek, saltanatı sürdürmek uğruna körüklediği kaos ortamına bir de Hükümetin Valileri eklendi. Cumhurbaşkanı ve Başbakan’a yaranmak için en hassas olaylarda bile yapılan gelişigüzel açıklamalar toplumun şirazesinden iyice çıkmasına açıyor.

Eskiden şu yaşadıklarımızın binde biri ile karşı karşıya kalsak “Türkiye çadır devleti mi” diye bir dünya adam çıkar hesap sorardı. Şimdi, yalandan da olsa kimse konuşmaya cesaret edemiyor.

Seçim öncesi ve sonrası için de toplumsal ...
Read more : En tehlikeli kumpaslar!.. / Ahmet TAKAN | Görüntüleme : 790 | Yanıtlar : 3

Seçim için DHKP-C, dış politika rezaleti için ASALA... / Ahmet TAKAN

Seçim için DHKP-C, dış politika rezaleti için ASALA...

Resim
İtina ile mezardan çıkarılan örgütler!

Duymayanlara da ben ilan edeyim!..

Ermeni terör örgütü ASALA hortlamış...

Yandaş medyanın dün iki gazetesinde; “tehdit mektupları gönderiliyor”, “ASALA yeniden sahnede” başlıklı haber vardı. Ankara’nın Yenimahallesinden alınan ve kopyala-yapıştır metoduyla verilen habere göre; Recep Erdoğan’ın 24 Nisan’a denk getirip Çanakkale savaşının 100. yıl anma törenlerine davet edilen ülkeleri, Ermeni terör örgütü mektup göndererek tehdit ediyormuş.

Saltanat uğruna bölücü terör örgütü ile kol ...
Read more : Seçim için DHKP-C, dış politika rezaleti için ASALA... / Ahmet TAKAN | Görüntüleme : 568 | Yanıtlar : 0

Türkiye Barbaros’u niye geri çekti? / Hüseyin Macit YUSUF

Türkiye Barbaros’u niye geri çekti?

Resim
Anavatan Türkiye’nin, Rum tarafı sondajlardan ve hidrokarbon konusundaki çalışmalarından vazgeçmeden, Barbaros’u bölgeden çekmesi ve Navtex’i uzatmaması KKTC’de tartışma başlattı. Kimileri Türkiye’nin geri adım attığını ve başından yapılmaması gereken yanlıştan dönüldüğünü, Navtex ilanının zaten yanlış bir adım olduğunu söylerken diğerleri ise müzakerelerin yeniden başlaması için Türkiye’nin yeni bir fırsat penceresini araladığını belirtmektedir. Anavatan Türkiye’nin Kıbrıs Türklerinin bölgedeki haklarını korumak ve kollamak maksadıyla başlattığı girişim, Navtex ilanı ve bölgeye Barbaros’un gönderilmesi, bana ...
Read more : Türkiye Barbaros’u niye geri çekti? / Hüseyin Macit YUSUF | Görüntüleme : 642 | Yanıtlar : 0

PKK söylemi sıfırlandı mı?.. / Ahmet TAKAN

PKK söylemi sıfırlandı mı?..

Resim
Biliyorum!..

Milletvekili aday listeleri üzerinde yoğunlaştınız. Gözünüz başka bir şey görmüyor. Analiz ediyorsunuz listeleri. Tanımaya çalışıyorsunuz Meclis’e göndereceğiniz mebus “adaylarınızı.”

Haklısınız. Çok zamanınızı almayacağım. Parçalı olacak bugünkü havadisler. İlki, tüm Türkiye’yi karanlığa gömen elektrik kesintisi ve ardından yaşananlarla ilgili.

Suçlu her zamanki gibi makinist çıktı!.. Siz de semeri dövmeye devam edeceğinizden, ben iddiamı açık net ortaya koyuyorum;

Yurt genelindeki elektrik kesintisi ve sosyal medya yasakları sayesinde PKK ile mücadele konuları, devletin ...
Read more : PKK söylemi sıfırlandı mı?.. / Ahmet TAKAN | Görüntüleme : 564 | Yanıtlar : 0

Zafer Tepe düştü / Selcan TAŞÇI

Zafer Tepe düştü

Resim
Babası Kıdemli Albay Salih Raci Tekin. Dedesi Atatürk’ün hem sınıf hem silah arkadaşı 1. Dünya Savaşı’nda 57 ayrı muharebede görev alan Kaymakam (Yarbay) Ahmet Rıza Bey. Büyük dedesi Çanakkale Boğaz Komutanı Cevat Paşa. Dedesinin dedesi Gelibolu Sancak Beyi Ali Naşit. Büyük dedesinin dedesi Yeniçeri Ağası Örneksiz Mustafa.

Bu isim ve unvanların kredisi bile yeterdi bir ömür “saygın(!)” lığa. Ama o “önemli olan insanların kahraman/şerefli bir geçmişe sahip olmaları değil, ömür boyu şerefli ...
Read more : Zafer Tepe düştü / Selcan TAŞÇI | Görüntüleme : 848 | Yanıtlar : 0

DHKP-C/PKK severler ittifakı!.. / Ahmet TAKAN

DHKP-C/PKK severler ittifakı!..

Resim
Akıl alacak gibi değil!.. Yaşadıklarımız ve duyduklarımız karşısında kafatasım çatlayacak gibi oluyor. Aklımızla zekâmızla alay etmeye devam ediyorlar...

Peşin söyleyeyim, inanın bana frene zor basıyorum.

Peş peşe meydana gelen kanlı DHKP-C eylemlerinin ardından medyayı, muhalefeti suçluyorlar. Sanki, iktidarda çözüm üretmesi, terörü sonlandırması gereken makamlarda onlar değil de biz oturuyoruz.

Medyanın büyük bir bölümünü yandaş-havuz haline getirenler haber kanallarını penguen tivi’ye benzetenler çıkmışlar tehditler savuruyor. Adli soruşturma açtırıyorlar. Neymiş efendim? Terör örgütünün reklamı ...
Read more : DHKP-C/PKK severler ittifakı!.. / Ahmet TAKAN | Görüntüleme : 1263 | Yanıtlar : 0

Van Raporu... / Ümit ÖZDAĞ

Van Raporu...

Resim
Güneydoğu Anadolu ve Doğu Anadolu’da yaşayan vatandaşlarımız ülkemizin başına gelenleri diğer bölgelerde yaşayanlardan çok daha erken görüyor ve anlıyorlar. Çünkü nelerin yaşandığını kendileri yaşayarak görüyorlar. Van’dan e posta ile milli dertlerini anlatan bir yurttaşımıza bana Van’daki durum ile ilgili bir rapor yazmasını istedim. Bugün sizinle bu raporun bir özetini paylaşacağım. Raporun tamamını ise http://www.21yyte.org’da okuyabilirsiniz.

“Van, Türkiye’de Türklük bilincinin 2009’a kadar hâlâ son derece güçlü olduğu illerden ...
Read more : Van Raporu... / Ümit ÖZDAĞ | Görüntüleme : 714 | Yanıtlar : 1

Devlet namlunun ucunda / Selcan TAŞÇI

Devlet namlunun ucunda

Resim
Ertuğrul Özkök “kime yaradı” sorusunun peşinden koşacak bir Fehmi Koru arıyordu dün. Allah yazdıysa bozsun “Fehime” olmak sevdalısı değilim ama, ülke boyu karanlıktayken, “gölgelerin gücü adına” bir Cumhuriyet Savcımıza, -Berkin Elvan dosyasına da bakan Mehmet Selim Kiraz’a- düzenlenen saldırının “sonuçları”na kafa yormaktan da alamıyorum kendimi.

Ne oldu şimdi?

Bir kere, Berkin “artık” terörist!

Bir Cumhuriyet Savcısı’nın kanlar içindeki cansız bedeninin olduğu yerde
, kolay kolay artık kimse çıkıp da “14 yaşında polisin attığı ...
Read more : Devlet namlunun ucunda / Selcan TAŞÇI | Görüntüleme : 759 | Yanıtlar : 0

EOKA ilk fırsatta saldırıya geçecektir / Hüseyin Macit YUSUF

EOKA ilk fırsatta saldırıya geçecektir

Resim
EOKA terör örgütünün bugün 60. kuruluş yıldönümüdür. 1 Nisan 1955’te, Digenis kod adlı Georgios Grivas tarafından Kıbrıs Rumlarının adayı Yunanistan’a bağlamak üzere İngiliz Sömürge İdaresi’ne karşı kurulmuştur. O yıllarda Anavatan Türkiye’deki Demokrat Parti hükümetinin yetkilileri “Bizim Kıbrıs diye bir sorunumuz yoktur” gibi açıklamalarından dolayı Kıbrıslı Türkler EOKA’nın hedefinde değildiler. EOKA’nın açılımı Ethniki Organosis Kyprion Agoniston; yani Kıbrıslıların Milli Mücadele Örgütü’dür. Tamamen Rum ve Yunanlılardan oluşan bu terör örgütü, self-determinasyon ilkesi ...
Read more : EOKA ilk fırsatta saldırıya geçecektir / Hüseyin Macit YUSUF | Görüntüleme : 848 | Yanıtlar : 0

Katırların altına saklanan gerçekler...Şok Uludere raporu / Ahmet TAKAN

Katırların altına saklanan gerçekler...Şok Uludere raporu

Resim
Dikkatlerinizden kaçmasın!.. Son günlerde Uludere yeniden kaşınmaya başlandı. Yaşlı başlı kadınları çocukları sahneye sürüyorlar, “katırlarımızı kesmeyin” diye ağlatıp TSK’nın bölgede yaşayan vatandaşın ekmeğini elinden aldığı, geçim kaynaklarını kuruttuğu, zulmettiği propagandasını yapıyorlar.

Fakat gerçekler bambaşka...

Yoğun olarak özellikle Şırnak sınır bölgelerinde katırlar üzerinden bir gerginlik politikası yürütülüyor. Bölücü terör örgütünün tüm faaliyetleri başta Şırnak Valisi olmak üzere Ankara’daki tüm ilgili ve yetkililere yazılı raporlar halinde iletiliyor. Fakat malumunuz “çözüm süreci” ...
Read more : Katırların altına saklanan gerçekler...Şok Uludere raporu / Ahmet TAKAN | Görüntüleme : 1545 | Yanıtlar : 4

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148824 ileti • Toplam 46385 başlık • Toplam 25117 üye

x