Zaman: Prş Mar 19, 2026 2:17

News News of Gazete Köşe Yazarları

Site map of Gazete Köşe Yazarları » Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Siyasî tarihin en büyük aklama operasyonu ve keresteler / Servet AVCI

Siyasî tarihin en büyük aklama operasyonu ve keresteler

Resim
23 Kasım 1998... Merkez sağın iki partisinin genel başkanı Yüce Divan’a göndermesi beklenen komisyonlar aynı gün toplanıyor... ‘Şüpheliler’ ANAP Genel Başkanı Mesut Yılmaz ve DYP Genel Başkanı Tansu Çiller...

Siyaseten birbirlerine kurşun atan merkez sağın iki genel başkanı o gün biribirilerini Yüce Divan’ın elinden alıyorlar... O gün siyasî tarihimizin en büyük ‘aklama operasyonu’ gerçekleşiyor... Her şey ajan filmlerindeki o klasik sahne gibi adeta... İki taraf sisler içinde ...
Read more : Siyasî tarihin en büyük aklama operasyonu ve keresteler / Servet AVCI | Görüntüleme : 670 | Yanıtlar : 0

Müşteri eteği / Remzi ÖZDEMİR

Müşteri eteği

Resim
Yabancı sermayeli bankalar Türk bankacılık sektörünün çivisini çıkarttılar. Amerika’nın bol para döneminde 70 milyonluk Türkiye’yi borç batağına sürükleyerek kârlarını katlayan bankalar, eski günlerini yakalamak için çalışanlarına akıl almaz baskılar yapıyorlar.

Bu hedefleri tutturmak için personele yaptıkları ise gerçekten “sözün bittiği” noktaya gelmiş durumda.

Bir bankacı okuyucumun yolladığı elektronik posta Türkiye’de bankacılık sektörünün içler acısı durumunu en iyi şekilde anlatıyor.

İşte bankacılık sektörünün ne hale geldiğini anlatan elektronik posta:

“Yabancıya satılan bankalardan birinin şubesinde ...
Read more : Müşteri eteği / Remzi ÖZDEMİR | Görüntüleme : 540 | Yanıtlar : 0

Kardaki esaretin perde arkası; Yıldırım-Elvan kavgası!.. / Ahmet TAKAN

Kardaki esaretin perde arkası; Yıldırım-Elvan kavgası!..

Resim
Yılbaşı tatili sebebiyle yollara çıkan binlerce vatandaş, binlerce araç yoğun kar yağışı yüzünden günlerce mahsur kaldı, per perişan oldu.

Yollarla, köprülerle övünüyorlardı..Ne oldu?..

İzmir-İstanbul yolu 47 saate çıktı..

Hoş!.. Terör bölgesinde inşa ettikleri tünelleri, kara yolu ulaşımına açmadan terör örgütü PKK’nın silah sevkiyatı (!) hizmetine verdiler.. Çok şaşmamak lazım.

Peki, yeni yıla girerken kara yollarında yaşanan perişanlıkların ve rezaletin perde arkasında ne var?..

1- İktidardaki rant, koltuk ve güç ...
Read more : Kardaki esaretin perde arkası; Yıldırım-Elvan kavgası!.. / Ahmet TAKAN | Görüntüleme : 674 | Yanıtlar : 0

Türkmen olmanın zorluğu / Sadi SOMUNCUOĞLU

Türkmen olmanın zorluğu

Resim
25 Şubat 2012’de Yeniçağ’daki; “Suriye Türkmenleri ateşe atılmamalı” başlıklı yazımızda özetle; “Türkmenler, büyük güçlerin çıkar savaşında, iki taraftan da olmamalı, kendilerinden taraf olmalıdırlar. O da; iç çatışmadan uzak durmak, bütünleşmeye çalışmak, can, mal ve iş güvenliklerini korumaktan ibaret olabilir” demiştik. Aradan 3 seneye yakın bir zaman geçtikten sonra 26.12.2014’de AA, Suriye Türkmenleri için şu haberi veriyor: “Türkmenler artık yurtsuz.” Dünkü Yeniçağ’ın haberinde; “IŞİD militanları Irak’ta 400 Türkmen’i esir aldı” başlılığı altında; “Terör ...
Read more : Türkmen olmanın zorluğu / Sadi SOMUNCUOĞLU | Görüntüleme : 696 | Yanıtlar : 0

O kurula kimin başkanlık edeceğinin ne önemi var? / Servet AVCI

O kurula kimin başkanlık edeceğinin ne önemi var?

Resim
Doğrusu Bakanlar Kurulu’na Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın başkanlık yapacak olması çok önemli değil... Sanki o katılmadığında Bakanlar Kurulu ondan bağımsız karar mı alabiliyor?

O hâlde ısrar neden? Çok basit: Tayyip Erdoğan’ın neredeyse iki konuşmasından birinde “Ben farklı Cumhurbaşkanı olacağım” mesajı var... “Ben sembolik değilim ve bu ülkeyi ben yönetiyorum” vurgusu için sık sık boy göstermesi gerekiyor...

Zaten Başbakan Davutoğlu’nun kendi doğallığından uzak biçimde, içine Erdoğan kaçmış gibi konuşmaya ...
Read more : O kurula kimin başkanlık edeceğinin ne önemi var? / Servet AVCI | Görüntüleme : 553 | Yanıtlar : 0

2015’te Batı-Erdoğan ilişkilerinde iki muhtemel yol / Ümit ÖZDAĞ

2015’te Batı-Erdoğan ilişkilerinde iki muhtemel yol -1-

Resim
2015 senesi Türkiye tarihinin en önemli senelerinden birisi olabilir. Bu sene yıllardan bu yana biriken bir çok sorunun radikal bir şekilde çözüme doğru ilerlediğini görebiliriz. Türkiye, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ifadesi ile “Fetret Devrinden geçerken”, Erdoğan’ı iktidara gelme sürecinde destekleyen Batı Dünyası ile ilişkilerinde büyük bir bozulma görünmektedir. Bu bozulmanın zaman içinde biriken ana nedenleri, İsrail ile gerilim politikası, ABD’nin AKP Hükümetini eleştirdiği 20 açıklama yaptığı Gezi Olayları, Suriye’de AKP’nin ...
Read more : 2015’te Batı-Erdoğan ilişkilerinde iki muhtemel yol / Ümit ÖZDAĞ | Görüntüleme : 801 | Yanıtlar : 1

PKK, “Bedelli”de promosyon başlattı!.. / Ahmet TAKAN

PKK, “Bedelli”de promosyon başlattı!..

Resim
Milli Güvenlik Kurulu’nun 2014 yılı son toplantısında ele alınan, terör örgütünün büyük ayaklanma hazırlıkları ile ilgili bilgiler ışığında, PKK paralel devletinin çalışmaları ile ilgili ayrıntılara bugün de devam edelim..

Önce, YENİÇAĞ’da yayınlanan “PKK, Muş’un Varto ilçesinde askerlik şubesi açtı” haberini hatırlatalım. Sonra yine gazetemizde yayınlanan ve büyük ses getiren PKK’nın paralel bedelli uygulaması ile ilgili bilgilerimizi tazeleyelim. O bomba haberde şunları aktarmıştık;

“AKP iktidarının 18 bin lira karşılığında bedelli askerlik uygulamasını ...
Read more : PKK, “Bedelli”de promosyon başlattı!.. / Ahmet TAKAN | Görüntüleme : 559 | Yanıtlar : 0

Cizre’de kamu düzeni neden sağlanamadı?.. “Zamanlama uygun değil”... / Ahmet TAKAN

Cizre’de kamu düzeni neden sağlanamadı?.. “Zamanlama uygun değil”...

Resim
MGK’nın önceki günkü toplantısı ardından yapılan rutin açıklamaya baktınız, bir de YENİÇAĞ’ın aynı gün manşetinde çıkan “Gündem: Ayaklanma” haberini hatırladınız; haklı olarak merakınız daha da arttı.

Sizi darda bırakmayacağım!..

Terör örgütü PKK’nın “süreci” daha da hızlandırmak için yaptığı son hamlenin gölgesi altında toplanan MGK’nın perde arkasını da bulacağınız çok önemli bilgileri aktaracağım.

Cizre’yi savaş alanına çeviren PKK-HÜDA PAR çatışmasının yaşandığı 27 Aralık Cumartesi günü bakın ne oluyor?.. ...

Navtex(*) kaldırılıyor mu? / Hüseyin Macit YUSUF

Navtex(*) kaldırılıyor mu?

Resim
Anavatan Türkiye Başbakanı Ahmet Davutoğlu’nun 5-7 Aralık’ta, Türk-Yunan İşbirliği Konseyi’nin 3. toplantısı nedeniyle Atina’ya gerçekleştirdiği ziyaretinde, Yunanistan Başbakanı Andonis Samaras’la Kıbrıs müzakerelerinin yeniden başlamasına olanak tanıyacak bir formül üzerinde görüşüldüğü ve anlaşıldığı yolundaki Rum-Yunan basınında çıkan haberleri siz değerli okuyucularımla “Barbaros geri çekilip, Navtex kaldırılıyor mu?” başlıklı yazımda paylaşmıştım.

Hatırlayacağınız üzere, Astra radyosunun Türkçe muhabiri Dimitris Agadis’in bir Türk yetkiliyi kaynak göstererek, müzakerelerin yeniden başlamasına olanak tanıyacak bir senaryonun tezgahta olduğu haberine ...
Read more : Navtex(*) kaldırılıyor mu? / Hüseyin Macit YUSUF | Görüntüleme : 673 | Yanıtlar : 0

İktidar rehin mi? / Adnan İSLAMOĞULLARI

İktidar rehin mi?

Resim
Meşhur Kara Murat filmi sahnesi...

“Hanginiz Kara Murat?”

“Ben... Ben... Ben... Ben... Ben...”

Veya bir Tatar Ramazan sahnesi...

“Hanginiz vurdu?”

“Ben vurdum... Ben vurdum... Ben vurdum... Ben vurdum...”

Tayyip Erdoğan, “Cemaatin kendisini kandırdığını” söylüyor...

Bülent Arınç’tan Küçük Enişte’ye kadar hep bir ağızdan tekrarlıyorlar:

“Kandırıldık... Kandırıldık... Kandırıldık... Kandırıldık...”

12 yıl süren tek taraflı bir kandırmacadan bahsediyorlar...

Bir cemaat, seçimle tek başına iktidara gelen bir kadroyu tam 12 yıl boyunca kandırıyor ve bu kadrolar ...
Read more : İktidar rehin mi? / Adnan İSLAMOĞULLARI | Görüntüleme : 541 | Yanıtlar : 0

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148824 ileti • Toplam 46385 başlık • Toplam 25117 üye

x