Zaman: Prş Mar 19, 2026 3:46

News News of Gazete Köşe Yazarları

Site map of Gazete Köşe Yazarları » Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Charlie Hebdo sahtekârları / Servet AVCI

Charlie Hebdo sahtekârları

Resim
Hiç lafı eğip bükmeyelim: Paris’teki o derginin Peygamber Efendimizle ilgili karikatürlerine tepki gösterip, “Peygamber gurura kapılmıştı, biz gururlanmayacağız, kibirlenmeyeceğiz” diyene tepki göstermeyen kim varsa siyasî münafıktır...

Ateist karikatüristlerin şaklabanlıklarına, rezilliklerine ve İslâm’ın değerlerini alaya almalarına sözüm ona çok bozulup da, Allah’ın kitabıyla ‘Bakara makara’ yapana bozulmayan, umursamayan, montaj diye kıvıran kim varsa siyasî münafığın dik alâsıdır...

Siyaseten tâbi olduklarının ‘günah işleme özgürlüğü’ne saygı duyup, ateistler günah işleme özgürlüğünü kullandığında kıyameti koparan kim ...
Read more : Charlie Hebdo sahtekârları / Servet AVCI | Görüntüleme : 666 | Yanıtlar : 0

TSK’nın Şırnak operasyonuna izin verilmedi... / Ahmet TAKAN

TSK’nın Şırnak operasyonuna izin verilmedi...

Resim
Son İmralı ziyaretinin ardından AKP iktidarı iyice köşeye sıkıştırıldı. Hükümetin basına bilgi verilmemesi için yalvar yakar olduğu İmralı heyeti ketumiyetinde ısrar ediyor ama gel gör ki mızrak çuvala sığmıyor. Başkentte devlet koridorlarından sızan bilgilere göre Öcalan ve Kandil, müzakere taslağındaki madde sayısını iki kat artırdı ve son dayatmayı da yaptı;

“bunlar derhal uygulanmaya başlanılacak” ...

İktidar ise çaresizliğin dayanılmaz hafifliğini yaşıyor. Bebek katilinden tüm şartlarının kabulüne karşı tek ricası (!) ...
Read more : TSK’nın Şırnak operasyonuna izin verilmedi... / Ahmet TAKAN | Görüntüleme : 604 | Yanıtlar : 0

Osmanlıcılık-Türkçülük / Arslan TEKİN

Osmanlıcılık-Türkçülük

Resim
Yrd. Doç. Dr. Yenal Ünal, 4 gündür bu köşede, kendisinin “Ahmet Ferit Tek” adlı kitabını da dayanak yaparak sürdürdüğüm değerlendirmemizi dikkate alarak bir açıklama gönderdi:

“Sayın Arslan Tekin, Türkçülük fikir akımı temelinde güncel gelişmeleri irdeleyen ‘Türkçülük Derken’ başlıklı yazı dizinizi dikkatle takip ediyorum. Öncelikle çok iyi bir araştırma konusu tespit ettiğinizi ve kuvvetli analizlerde bulunduğunuzu belirtmek isterim. Birkaç cümleyle de olsa tartışma konusuna ben de bazı ilaveler yapmak arzusundayım.

Türkçülük fikir akımı 19. yüzyılın ...
Read more : Osmanlıcılık-Türkçülük / Arslan TEKİN | Görüntüleme : 812 | Yanıtlar : 0

‘Türkçülük’ derken / Arslan TEKİN

‘Türkçülük’ derken (1)

Resim
Osmanlıcılar, İslâmcılar, Türkçüler... Ve Türkçüler kazandı, diye yazmıştım. Dünün bugüne uzayan meselesi... “Türk” derken aklıevveller, “ırkî” özellik arıyorlar. “Irkî” özellik arayanlar ırkçıdırlar. Her milletin, her etnisitenin ırkçısı var mı? Var... Şimdiki çatışmalarda etnisitesini öne çıkaran “maşalar”a bir baksınlar. Üstelik, Türkiye’de etnisitenin adı şu veya bu... Hangisi olursa olsun, “Türk”ten kopuk, apayrı bir etnisite söz konusu değil; hemen bütün etnisiteler iç içe girmişler ve “Türk”te yoğrulmuşlardır.

“Türkçü” derken, “ırkî” manada bir Türkçülükten bahsedilemeyeceğini, ...
Read more : ‘Türkçülük’ derken / Arslan TEKİN | Görüntüleme : 974 | Yanıtlar : 3

Ebedi liderimiz Denktaş rahat uyu, KKTC’yi ilelebet yaşatacağız... / Hüseyin Macit YUSUF

Ebedi liderimiz Denktaş rahat uyu, KKTC’yi ilelebet yaşatacağız...

Resim
Devletimiz KKTC’nin Kurucu Cumhurbaşkanı, Kıbrıs milli davamızın kahramanı, Kıbrıs Türk halkının ve büyük Türk milletinin büyük devlet adamı, ulusal mücadelemizin eşsiz lideri Rauf Raif Denktaş’ı ölümünün 3. yıldönümü olan dün rahmet, minnet ve şükranla andık.

Kıbrıs Türkleri rahmetli Denktaş’ı kalplerinin en müstesna yerine yerleştirmiştir. Denktaş’ın yaptıkları ortadadır. O’nun bu kadar sevilir olması, ülkesini, vatanını, toprağını, bayrağını her şeyin üzerinde tutmasındandır. Kendisini Milli Kıbrıs davasına adamış olan Denktaş’ın ...

“Netanyahu hangi yüzle!” / Hasan DEMİR

“Netanyahu hangi yüzle!”

Resim
Fransa’nın “Gelmeyin” demesine rağmen Paris’teki yürüyüşe katılan İsrailoğulları Devleti Başkanı Netanyahu, hem halka el sallamış, hem dünyanın başka yerlerindeki Yahudilere, “Ülkenize dönün” çağrısında bulunmuş..

Fransa, Ermenilerin soykırım iddialarını eleştirmeyi, Yahudi soykırımı hakkında “Böyle bir şey yok, işte belgeleri” demeyi fikir özgürlüğü saymaz amma, Hz. Muhammed Aleyhisselam’a hakareti fikir özgürlüğü sayar; bunu bir kenara not düştükten sonra, gelelim Netanyahu’nun orada bulunması ve Yahudileri ülkesine davetine...

Onlar bunu hep yapıyor?

Peki, niye yapıyor?

Aşağıdaki ...
Read more : “Netanyahu hangi yüzle!” / Hasan DEMİR | Görüntüleme : 567 | Yanıtlar : 0

“Askeri Hakimler Kanunu” ardındaki sinsi plan... / Ahmet TAKAN

“Askeri Hakimler Kanunu” ardındaki sinsi plan...

Resim
SONAR’ın, Ocak 2015’te 3 bin kişi ile yüz yüze anket yöntemi ile yaptığı araştırmanın bulguları, bir kaç gündür gazete manşetlerinden yayınlanıyor. Araştırmaya göre, Türkiye’de en çok güvenilen kurum yüzde 83.6 ile Türk Silahlı Kuvvetleri...

Onca kumpasa, iftira ve tezgaha rağmen!..

Ve hatta!.. Bölücü terör tehlikesine karşı kışlanın dışına adım atamamasına rağmen!..

Bu araştırma sonucu çok kritik bir zamana denk düştü...

Manidar zamanlamayı gözünüzün içine içine sokmak istiyorum;

Oslo’nun en ...
Read more : “Askeri Hakimler Kanunu” ardındaki sinsi plan... / Ahmet TAKAN | Görüntüleme : 724 | Yanıtlar : 0

Gayr-ı Türklere yenildik mi? / Özcan PEHLİVANOĞLU

GAYR-I TÜRKLERE YENİLDİK Mİ?

Türkiye’deki gelişmeler, sütü bozuk gayr-ı Türklere aynen İstiklal Harbi ve öncesinde olduğu gibi cesaret verdiği için, içlerindeki kini teker teker kusmaya başladılar.

Ben her zaman dedim ki; “Türkiye’deki mikro etnik ırkçılar, hesaplarını Pkk’nın yürüttüğü bölücü Kürtçü hareket üzerinden görmeye çalışıyorlar.” diye.

Yani Türk Milletinin dikkati Pkk hareketine çekilerek, yüzlerce yıllık kinin hesabı Suret-i Hak’tan gözükenlerce görülüyor diye anlattım. Görülüyor ki; haksız da çıkmadım!

Bunlar içinde İslamcı, sosyal demokrat, liberal, komünist ve ...
Read more : Gayr-ı Türklere yenildik mi? / Özcan PEHLİVANOĞLU | Görüntüleme : 690 | Yanıtlar : 0

Fransa terörle Avrupa liderliğine oynuyor! / Hasan DEMİR

Fransa terörle Avrupa liderliğine oynuyor!

Resim
Hükmümüzü baştan söyleyelim: Paris’teki saldırı Fransa derin devletinin işidir. Almanya, Hollanda, Fransa velhasıl AB ülkeleri genelinde İslamafobi yükselen değer haline geldi. İslam düşmanlığı yapan siyasi partiler oylarını her seçimde biraz daha artırıyor. Müslümanlara karşı yapılan bu saldırıları kınayan Avrupalı, bunu Müslüman’ı sevdiğinden yapmıyor, topraklarının bu saldırılar sebebiyle terör odağı haline gelmesi endişesinden yapıyor. Aslında onlar da İslâm’dan hazzetmeyenler.

Zamanın İngiltere’nin Sosyalist Başbakanı “Haçlı seferi başlattım” diye Afganistan’a saldıran Bush’a verdiği ...
Read more : Fransa terörle Avrupa liderliğine oynuyor! / Hasan DEMİR | Görüntüleme : 495 | Yanıtlar : 0

“Müzakere taslağı”ndan son bilgiler... / Ahmet TAKAN

“Müzakere taslağı”ndan son bilgiler...

Resim
Kaderde çok fena halde hasta iken yazmak da varmış...

Şifa niyetine dualarınızı esirgemeyin lütfen...

Kentlerde polis gibi araçları durdurup kimlik, ehliyet ve ruhsat soran terör örgütü yeni icraatlara imza atıyor!..

Terör bölgesindeki sağlam güvenlik ve istihbarat kaynaklarıma son faaliyeti (!) sorduğumda her defasında karşılaştığım “daha neler var” cevabını alıp şunları dinledim;

“PKK/KCK terör örgütü, Güneydoğu’da esnaftan vergi toplamak için genelge yayınladı. Şehir merkezlerinde YDG-H’yı polis, kırsalda ise HPG’yi jandarma olarak ikame ...
Read more : “Müzakere taslağı”ndan son bilgiler... / Ahmet TAKAN | Görüntüleme : 2160 | Yanıtlar : 0

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148824 ileti • Toplam 46385 başlık • Toplam 25117 üye

x