Zaman: Çrş Mar 18, 2026 23:07

News News of Gazete Köşe Yazarları

Site map of Gazete Köşe Yazarları » Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Laikliği savunmadı, Tarikatı savunuyor! / Bülent ESİNOĞLU

Laikliği savunmadı, Tarikatı savunuyor!

Resim
AKP iktidarının laiklikle ilgili uygulamalarına “Laiklik tehlikede değil” diye teşhis koyan Kılıçdaroğlu ve kadrosu, canhıraş bir şekilde Tarikat savunuculuğuna soyundu.

Gericiliği savunmanın adı; basın “özgürlüğünü savunmak ve darbe” olarak kondu.

İlkesizliğin ve gericiliğin kibarlaştırılmış savunusu…

Sağı ve solu darbeye karşı çıkmaya çağırıyor.

Türk ordusuna, yani Türk devletine Tarikat ve Amerika eliyle komplo kurulurken, neden “darbe oluyor” çağrısı yapmamıştın?

Neden Türk ordusuna komplo kurulmuşken, Tarikat sahte delil fabrikası olarak çalışırken, darbe oluyor ...
Read more : Laikliği savunmadı, Tarikatı savunuyor! / Bülent ESİNOĞLU | Görüntüleme : 482 | Yanıtlar : 0

Murat Bardakçı bana tazminat davası açtı / Mahiye MORGÜL

Murat Bardakçı bana tazminat davası açtı

Resim
Adının Murat Gökhan Bardakçı olduğunu dava dilekçesinden öğrendim. Kendisine gafil ve aymaz dediğim için benden 20.000 TL tazminat istiyor.

Yazımı İzmir’de yayınlayan İlk Kurşun gazetesine ve bana birlikte dava açtı.

Hüseyin Avni Paşa’nın köşkü yandığında “darbe geleneğini başlatan o herifin evi yandı” demişti canlı yayında, ben de çok kızmıştım onun böyle hakaret etmesine. Fakat yazdığı dava dilekçesinde “o herif” dediğini unutmuş, Paşaya “darbeci” dediğim için bana hakaret etti, diyor ...
Read more : Murat Bardakçı bana tazminat davası açtı / Mahiye MORGÜL | Görüntüleme : 1540 | Yanıtlar : 0

PKK dağda keçi çevirme yapıyor!.. / Ahmet TAKAN

PKK dağda keçi çevirme yapıyor!..

Resim
“Özerklik” tüm çıplaklığı ile ifşa olunca, AKP iktidarının paçaları tutuştu.. Yandaş medyadan da öğrendik ki, “müzakere taslağını açıklarız” diye hükümete süre veren ve tehdit eden PKK/KCK’nın Kandil’den dönen HDP heyeti Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan yerine MİT Müsteşarı Hakan Fidan ile görüşmüş. Fidan HDP’yi sessiz diplomasi için ikna etmiş vs..

Anlayacağınız Recep Erdoğan’dan sonra Hakan Fidan da Ahmet Davutoğlu’nu by-pass etti. Şu, paralel devlet tartışmalarına katkım olsun diye toparlama yapayım. AKP’nin ...
Read more : PKK dağda keçi çevirme yapıyor!.. / Ahmet TAKAN | Görüntüleme : 635 | Yanıtlar : 0

Polis ve jandarma dikkat: PKK çok ciddi bir alana el attı / Ümit ÖZDAĞ

Polis ve jandarma dikkat: PKK çok ciddi bir alana el attı

Resim
Bir süreden buyana PKK taraftarları futbol maçlarını tahrik için zemin olarak kullanmaya başladılar. Bu çok önemli toplumsal gelişmelerin tetikleyicisi olabilir. Bir hukukçu arkadaşım twitter üzerinden Yugoslavya iç savaşı öncesinde futbol maçlarında çıkan olaylara dikkatimi çekti. Kamu hukuku, soykırım ve Balkanlar konusunda uzman olan Dr. Gözde Kılıç Yaşin’den rica ettim ve bana Yugoslavya iç savaşı öncesinde gerçekleşen futbol merkezli çatışmalar ile ilgili bir bilgi notu ...
Read more : Polis ve jandarma dikkat: PKK çok ciddi bir alana el attı / Ümit ÖZDAĞ | Görüntüleme : 537 | Yanıtlar : 0

Haluk Koç’a sorular!.. / Ahmet TAKAN

Haluk Koç’a sorular!..

Resim
CHP sözcüsü Haluk Koç, AKP’lilerin VİP torpil listesini açıklayıp gündeme bombayı bıraktı.. Akrabayı Kalkındırma Partisinin birinci derece yakınlarının hülle ile nasıl ballı makamlara oturduklarını isim isim vererek toplumu bilgilendirdi!.. Milletvekillerine maaş zammı kıyağı öneren, gelecek tepkiler için de “ 3-4 gün konuşurlar sonrada susarlar” diyen Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, torpili de kabul ederek AKP zihniyetini bir kez daha faş etti.

Buraya kadar anormal(!) bir durum yok..

Fakat, kafama takılan bir dünya soru ...
Read more : Haluk Koç’a sorular!.. / Ahmet TAKAN | Görüntüleme : 605 | Yanıtlar : 0

Ermeni kampanyalarını seyredemeyiz / Sadi SOMUNCUOĞLU

Ermeni kampanyalarını seyredemeyiz

Resim
Emperyalistlerin, Osmanlı Devletini parçalamak amacıyla “size Doğu Anadolu’da devlet kurduracağız” yalanıyla aldatıp kullandığı Ermenilerin hikâyesi oldukça acıklı ve karışıktır. Bu, 1774’de başlayan oyunun, yoğun katliamlara sahne olan 1914, I. Dünya Savaşı ve sonrasına, 1920’ye kadar süren 240 yıllık uzun bir hikâye. Sonunda Ermeni kimliği, Türk’e karşı “nefret ve kin” kimliğine dönüşmüştür. Bu marazi dönüşüm, emperyalistler için bulunmaz bir hazine olarak görülmekte ve kullanılmaktadır. Bunun yeni örneği, Ermeni çetelerinin 1992’de, dünyanın gözleri önünde ...
Read more : Ermeni kampanyalarını seyredemeyiz / Sadi SOMUNCUOĞLU | Görüntüleme : 513 | Yanıtlar : 0

“Anadolu İslam Cumhuriyeti” / Yavuz Selim DEMİRAĞ

“Anadolu İslam Cumhuriyeti”

Resim
Milli Eğitim Şurasında Osmanlıca ve karma eğitim tartışmaları, din şurasında Tayyip Erdoğan’ın konuşması derken “ameller ve niyetler” netleşmeye başladı. Cumhuriyetin 100. yılı olan 2023 yılı hedefleride artık gizlemiyorlar. Bir dönemin gizli ajandasını açıkça seslendirmektende geri durmuyorlar. “Cumhuriyet’ten geri dönüş” ü seslendirirken en büyük avantajları şüphesiz ki 13. yılına girdikleri iktidarı borçlu oldukları muhalefettir. CHP de, MHP de işin vehametinin farkında değil. AKP’ni ortaya attığı topu dar alanhda paslaşarak iktidara gol attırmaya devam ...
Read more : “Anadolu İslam Cumhuriyeti” / Yavuz Selim DEMİRAĞ | Görüntüleme : 788 | Yanıtlar : 0

Yerel Yönetim Komisyonları sahada işbaşında: “Özerklik” halloldu!.. / Ahmet TAKAN

Yerel Yönetim Komisyonları sahada işbaşında:
“Özerklik” halloldu!..

Resim
Başbakan Ahmet Davutoğlu’ndan çok ama çok özür diliyorum!.. Nedenini izah etmeye çalışacağım..

Terör bölgesinde hakimiyeti tam manası ile ele alan terör örgütü PKK, Vali ve Kaymakam atamalarından sonra özerklik aşamasında yeni bir adım daha attı. Kandil,HDP/ DBP’li Belediyeleri bünyesinde Yerel Yönetimler Komisyonlarını kurdu.

Kandil çetesi tarafından HDP/ DBP’li Belediyeleri kontrol altında tutmak ve belediyelerden yeterli desteği sağlamak amacıyla belediyeler bünyesinde kırsal unsurlarca komisyonlar oluşturuldu.. Bu adımın amacı çok ...

Cumhuriyetimize, Devrim Kanunlarına ve Atatürk’e Saldırılar Beyhudedir‏ / Dr. Ali Rıza ÜÇER

Cumhuriyetimize, Devrim Kanunlarına ve Atatürk’e Saldırılar Beyhudedir‏

Resim
Cumhuriyetin ilanından 4 yıl sonra Türk tarihinde ilk defa bilimsel yöntemlerle nüfus sayımı yapıldı. Bu sayım için Belçika’nın en iyi iki istatistik uzmanından biri olan Camille Jacquart, Türkiye’ye davet edilerek nüfus sayımı ve istatistik konularındaki bilgilerinden faydalanıldı.  

Harf Devriminden bir yıl önce 1927’de yapılan Cumhuriyetin ilk genel nüfus sayımına göre; Türkiye genelinde 1.111.496 kişi okuma-yazma bilirken, toplam nüfus içerisindeki okuma-yazma oranı sadece %8’di. Buna karşılık 13.629.488 kişi ...

Çıkış yok, iktidar bunaldı! / Bülent ESİNOĞLU

Çıkış yok, iktidar bunaldı!

Resim
Gelin iktidarın yerine kendimizi koyup düşünelim.

Amerika ve İngiltere iktidara desteğini, PKK’ya desteğine bağlamış. Yani iktidar PKK’yı desteklerse, Kürdistan kurulmasını desteklerse Batı da iktidarı destekleyecek.

Türk halkı ise ülkenin bölünmesine razı değil.

Amerika ve İngiltere ise, Ortadoğu’da hidrokarbon kaynaklarına sahip olmazsa, imparatorluğu yıkılacak.

Avrupa derseniz, küçücük topraklara sıkışmış. Yüzlerce devlet var. Her birinin bir ötekisi ile hesabı var.

Alman emperyalizmi Pazar ve toprak olarak genişlemezse, gerileyecek.

Almanya Amerika ile birlik olmazsa, ...
Read more : Çıkış yok, iktidar bunaldı! / Bülent ESİNOĞLU | Görüntüleme : 637 | Yanıtlar : 0

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148824 ileti • Toplam 46385 başlık • Toplam 25117 üye

x