Nasıl? Demokrasi herkese lazımmış değil mi? Tek başına İslam devleti oluşturmak veya sadece “Müslüman’ım” diyenlerin iktidar olması yetmezmiş değil mi? Eğer yetseydi, eğer işin içinde başka argümanlar olmasıydı, “dindarım” diyenler kavga eder miydi?Cemaat-iktidar kavgasının beraberinde getirdiği, topluma öğrettiği çok şey var.
Bir taraftan “Milli Görüş” , öte taraftan cemaatçi anlayış, ikisi birlikte “ılımlı İslam Devletine” giden tüm taşları temizlediler. Ulus-devlet diyerek beğenmedikleri Kemalist söylemi ve onların söylemiyle “vesayetçi sistemi” tasfiye ettiler. ...
News of Gazete Köşe Yazarları
Dış politikada yeni bir yumuşama dönemine girdiler. Adını da
ABD başkentinde hava, geleneksel, yıl sonu konumuna girdi. Ciddi bir konu, ciddi bir sorun üzerine, kimse bu ara kafa patlatmıyor. Kış, kar, soğuk buz, Türkiye gibi, Okyanusun bu yüzünü de etkiledi.
Jandarma Genel Komutanlığı’nı Jandarma Genel Müdürlüğü’ne dönüştürmek için AKP Hükümeti çalışmalarını sürdürüyormuş. Düşman ordularından çok kendi ordusundan korkan bir hükümetin TSK’ya karşı 2007’den bu yana içinde bulunduğu eylemleri
Söylediği sözün namusunun teminatında olduğunu bildiğim bir aziz dost; bir ay kadar önce bana geldiğinde Mevlâna Müzesi’nin dışındaki ağaç katliamını, içinde bakım adına yapılan perişanlığı tam bir yürek yanıklığıyla anlattı. Dinledim... Diğer dostlara da sordum. Konya Belediye Reisini aradım, irtibat kurulamadı. Ne garip bir zamanı yaşıyoruz. Gezi parkında, İstanbul’un kuzey ormanlarında, ODTÜ’de, Atatürk Orman Çiftliğinde kesilen ağaçlar yetmiyormuş gibi bu iktidar döneminin sorumluları Mevlâna Müzesi ve Selimiye Caminin önündeki alana nefes aldıran, ...

Genelkurmay Başkanı Işık Koşaner’in en mahrem yerde yaptığı konuşma çarşaf çarşaf yayınlandı. Bavul bavul