Zaman: Pzr Mar 15, 2026 22:38

News News of Gazete Köşe Yazarları

Site map of Gazete Köşe Yazarları » Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Türkçülüğü Çiğnetmeyiz! / Yusuf DÜLGER

Türkçülüğü Çiğnetmeyiz!

Yazımıza Kültigin ve Bilge Kağan Yazıtlarından alıntılar yaparak başlayalım:

“Yukarıda Türk Tanrısı, Türk’ün mukaddes suyu yeri böylece tanzim etmiş, …”

“Türk milletinin adı, sanı yok olmasın diye babam kağanı, anam Hatunu yükselten Tanrı, onlara il veren Tanrı, Türk budununun adı, sanı yok olmasın diye beni Kağan olarak oturttu.”

Birisi çıktı: “Kimse bizim karşımıza Türklükle çıkmasın. Biz her türlü milliyetçiliği ayaklarının altına almışız” dedi. Bu kişi başka bir yerde bazen “milliyetçi” oluyor, ortama göre ...
Read more : Türkçülüğü Çiğnetmeyiz! / Yusuf DÜLGER | Görüntüleme : 3855 | Yanıtlar : 0

Komployu Kimler Kurdu? / Yavuz Selim DEMİRAĞ

Komployu Kimler Kurdu?

Hasdal ve Hadımköy’den hemen her gün mektuplar geliyor. Hepsini okuyucularımızla paylaşmam mümkün değil. Bugün aralarından seçtiğim uykumu açanı paylaşıyorum.

“Balyoz Davası, geçmişteki darbeler bağlamında kurgulanarak topluma yutturulmaya çalışılan düzmece bir iddiadır. Mahkeme sözde yapılanmadan emir-komuta teşkilatını ortaya çıkaracak ve emir alındığını veya verildiğini gösterecek hiçbir bulguya rastlayamamıştır. Bilim ise iddiaları reddetmiştir. Üstelik kamuoyunun dikkatini çeken diğer önemli davalarda görüldüğü gibi gizli tanık da bulunamamıştır.

Bu davada temel bir gerçek vardır. O temel ...
Read more : Komployu Kimler Kurdu? / Yavuz Selim DEMİRAĞ | Görüntüleme : 741 | Yanıtlar : 0

Hazır mısınız, Geliyor! / Bülent ESİNOĞLU

Hazır mısınız, Geliyor!

2008 yılında, girdiği krizden çıkamayan Batı, yeni bir krize daha adım atıyor.

Sürmekte olan kur savaşları, bir sonraki krizin başlangıcıdır.

Kur sözcüğü aklınızı karıştırmasın, ülkelerin ürettikleri ürünleri ucuzlatıp, dış satımı artırması amaçlıdır.

Yani para basmaktır.

Paranın değeri düşünce, sattığı ürün ucuz olmaktadır.

Amerika başta olmak üzere, İngiltere, Japonya para basarak, kendi ülkelerinde enflasyona razı olmakta, dışarıya sattığı ürünü ucuzlatmaktadırlar.

Amerika 2008 yılından beri para basmakta ama ekonomide bir toparlanma olmamaktadır.

Zenginler ...
Read more : Hazır mısınız, Geliyor! / Bülent ESİNOĞLU | Görüntüleme : 2324 | Yanıtlar : 0

Eşref Bitlis ve NATO'cu Vesayet!.. / Atilla AKAR

Eşref Bitlis ve NATO'cu Vesayet!..

Pazar günü 17 Şubat 2003’tü. Çoğu kişi için sıradan bir gün. Lakin bazı günlerin “Hukuki” anlamı farklıdır. Farklıdır çünkü kimi konularda “Zaman aşımı” diye bir durum vardır. İşte 17 Şubat 1993’te “Şüpheli uçak kazası”na uğrayan Orgeneral Eşref Bitlis için ilgili 20 yıllık süre doluyordu. Nitekim doldu da. Bir anlamda beklenen oldu aslında!

Bu konuda ilgili savcıların iyi niyetli çabalarından hiç kuşkum yok. Lakin ben olaya biraz daha “Üst perde”den bakıyorum. ...
Read more : Eşref Bitlis ve NATO'cu Vesayet!.. / Atilla AKAR | Görüntüleme : 559 | Yanıtlar : 0

Hegemonyanın Bittiği Yer, “Ekonomik NATO” / Bülent ESİNOĞLU

Hegemonyanın Bittiği Yer, “Ekonomik NATO”

Sovyetler Birliğinin yıkılışından sonra, şımarık liberal yazar ve kelli felli düşünürler, tarihin sonunu ilan etmişlerdi.

Francois Fukuyama, yazdığı kitabında, emperyal liberalizmi dünya için tek düzen olarak ilan etmişti.

Bu konuda, Fukuyama günah keçisi oluyor ama 1990’larda, tüm liberaller bu inançtaydılar.

Dünyanın tek hâkimi olarak ABD’yi ilan etmişler, dünya ülkelerini Amerika’ya biat etmeye çağırmışlardı.

Amerika Sovyetler Birliğinin yıkılışından aldığı hızla, Yugoslavya’dan başlamak üzere, Afganistan, Irak, Libya, Tunus, Mısır, Sudan gibi ülkelere ...
Read more : Hegemonyanın Bittiği Yer, “Ekonomik NATO” / Bülent ESİNOĞLU | Görüntüleme : 589 | Yanıtlar : 0

Sınıf Farkındalığı Olmadan, Adalet olmaz! / Bülent ESİNOĞLU

Sınıf Farkındalığı Olmadan, Adalet olmaz!

Yaşadığımız Türkiye’nin en önemli ihtiyacı adalettir.

Adalet ihtiyacı ekmek su kadar elzem bir ihtiyaçtır.

Demokrasilerde (siz onu kapitalizm diye okuyun) fırsat eşitliğinin, adalete giden yol olduğu anlatılır.

Geniş halk kitleri için daralan fırsatlar dünyasında, birey yeni fırsatlar yaratamadığı için kendisini suçlu bulur. Ve adaletsizlikler karşısında suskunlaşır.

Adalet bireysel mücadele ile elde edilen bir şey değildir.

Daralan fırsatların farkında olmak demek, sınıf farkındalığı demek değildir.

Bireysel çıkarların bilincine varmak, beklide adaleti ...
Read more : Sınıf Farkındalığı Olmadan, Adalet olmaz! / Bülent ESİNOĞLU | Görüntüleme : 510 | Yanıtlar : 0

Tutuklu Denizciden "Can Dostu"na... / Selcan TAŞÇI

Tutuklu Denizciden "Can Dostu"na...

Balyoz Davasının Silivri’deki yargılamasında 18 yıl ceza alan Deniz Kurmay Albay Bora Serdar, “Denizaltıcı bir subay olarak büyük bir sevgi ile bağlıyım, her zaman derinliklerinde görev yapmaktan onur duydum, gerçek can dostum” dediği “Deniz”e Mamak Cezaevi’nden yazdığı mektubu yollamış.
Sessiz bir köşede okuyun sadece.

Zaten okuduktan sonra başka bir şey yapacak haliniz kalmayacak büyük ihtimalle:

“Değerli can dostum “Deniz”,
Demir parmaklıklar arkasında her gece zulmü öldürdüğümüz Hasdal, Silivri, Hadımköy, Maltepe, ...
Read more : Tutuklu Denizciden "Can Dostu"na... / Selcan TAŞÇI | Görüntüleme : 623 | Yanıtlar : 0

Özel Paşa ile Çok Özel / Rıfat SERDAROĞLU

Özel Paşa ile Çok Özel

Özel Paşam, yaşça sizden büyük, askerlik tabiriyle sizden daha kıdemli bir asteğmen ve iki kez askerlik yapmış bir Türk olarak sizinle dertleşmek istedim.

Yaşları 70’e merdiven dayamış eski komutanlarınızın ve muvazzaf silah arkadaşlarınızın adeta daldan armut toplar gibi polis tarafından evlerinden toplanmaları ve özgür olarak girdikleri Adliyenin arka kapısından tutuklu olarak çıkmaları benim, “özelime” çok dokunduğu için bunları yazıyorum.

Öncelikle merak ettiğim konu şudur;

• Siz, Türk Milletinin “Peygamber Ocağı” ...
Read more : Özel Paşa ile Çok Özel / Rıfat SERDAROĞLU | Görüntüleme : 750 | Yanıtlar : 0

"Kimliğimi Kaybettim, Hükümlüdür" / Selcan TAŞÇI

"Kimliğimi Kaybettim, Hükümlüdür"

Mağdurlarının “Asrın İftirası” adını taktıklarını Balyoz Davası’nın ilk soruşturması 21 Ocak 2010’da başladı. 2. ve 3. iddianamelerle birlikte soruşturma aşaması 23 Kasım 2011’de tamamlandı. İlk duruşması (2. ve 3. iddianame soruşturmaları devam ederken) 16 Aralık 2010 günü yapılan dava, Silivri’deki “Ceza Kampüsü!” içinde kurulan, spor salonundan bozma özel mahkeme salonunda iki yıla yakın süre devam etti. Yargılamanın Silivri ayağının hükmü 21 Eylül 2012’de verildi. 323 subay, astsubay, 1 sivil memure ve 1 ...
Read more : "Kimliğimi Kaybettim, Hükümlüdür" / Selcan TAŞÇI | Görüntüleme : 898 | Yanıtlar : 0

Sınırları Çetelere Terk Ettik… / Bülent ESİNOĞLU

Sınırları Çetelere Terk Ettik…

Türkiye Suriye sınırları mültecilere açılınca, 200 bin Suriyeli Türkiye’ye geldi.

Bu gelenlerin ne kadarının gerçekten mülteci olduğu, ne kadarının Suriye’de terör yaratmak için girip çıktığı, ne kadar mühimmat ve öldürücü teçhizat götürüp getirdiği belli değil.

Cilvegözü Sınır Kapısında, meydana gelen patlamadan sonra, iki önemli açıklama geldi.

Açıklamanın birisi; ABD Dışişleri Bakanlığından, ötekisi de Genelkurmay Başkanlığından geldi.

Mütareke Medyası, alışkanlıkları gereği, patlamadan hemen sonra, TSK’yi suçlayan haber ve yorumlar yaptılar.

Bunlardan en ...
Read more : Sınırları Çetelere Terk Ettik… / Bülent ESİNOĞLU | Görüntüleme : 1386 | Yanıtlar : 0

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148847 ileti • Toplam 46382 başlık • Toplam 25117 üye

x