Zaman: Pzr Mar 15, 2026 20:08

News News of Gazete Köşe Yazarları

Site map of Gazete Köşe Yazarları » Dizin : Gazete Köşe Yazarları

12 yıl önce TSK'yı tasfiye sürecini yöneten Amerikalı / Aytunç ERKİN

12 yıl önce TSK'yı tasfiye sürecini yöneten Amerikalı

ABD'nin yeni Ankara Büyükelçisi David Satterfield'ı nereden tanıyoruz?

Satterfield, 2007'de Türkiye geldi… PKK'nın Dağlıca baskını yaşandı ve Ergenekon başladı…

Emekli Korg. İsmail Hakkı Pekin, yeni büyükelçi Satterfield'in özel bir isim olduğunu söyledi

12 yıl önce Türkiye'nin ‘Açılım sürecine' ikna edildiğini anlatan Pekin bugüne de işaret etti

Suriye'de ‘Kürt devleti' kurmak isteyen ABD'nin yeni büyükelçi üzerinden çalışacağını iddia etti

1– ABD Senatosu, Başkan Donald Trump'ın şubat ayında Ankara ...
Read more : 12 yıl önce TSK'yı tasfiye sürecini yöneten Amerikalı / Aytunç ERKİN | Görüntüleme : 1499 | Yanıtlar : 0

Türk ordusuna darbenin 4. aşaması / Mehmet Ali GÜLLER

Türk ordusuna darbenin 4. aşaması

“Güçlü ordu, güçlü Türkiye” demektir... Ordu yurt savunması içindir ve “güçlü ordu” düşmanı caydırır! Yani ordunuzun güçlü olması, savaşmaya gerek kalmamasının da sigortasıdır. Barış iklimleri ordunuzun, silahınızın olmadığı iklimler değildir; tersine, güçlü ordunuzun ve etkili silahlarınızın olduğu iklimdir.

Ve güçlü ordu, en gelişmiş organizasyon olarak deprem gibi ulusal afetlerle mücadeledeki belirleyici rolünden, dış politika hedefinizi gerçekleştirmenin aracı olmaya kadar pek çok öneme sahiptir.

Kısacası ordu, milletin gözü gibi koruması gereken ...
Read more : Türk ordusuna darbenin 4. aşaması / Mehmet Ali GÜLLER | Görüntüleme : 1587 | Yanıtlar : 1

'Çaldılar' yalanı nasıl üretildi / Barış TERKOĞLU

'Çaldılar' yalanı nasıl üretildi

İnsan bir aşkı neyle karşılaştırabilir? Ancak aşkla. Mesele sevgiyi tartmaksa terazinin öbür yanına sevgiden başka neyi koyabilir?

Enver Paşa’nın Naciye Sultan’a yazdığı mektuplara siz de şaşırıyor musunuz? Savaşın ortasında en yakın arkadaşı bir ceylan. “Bugün İtalyanların top atışlarından dönüşte ceylanı halının üstünde boynu ileri uzanmış, başı yana düşmüş, çok yavaş nefes alır buldum ve bir an öleceğini zannettim” diye anlatıyor karşılaştığı manzarayı. “Hemen yere oturdum, onu kollarıma aldım, adı olan ‘Mansure’ ...
Read more : 'Çaldılar' yalanı nasıl üretildi / Barış TERKOĞLU | Görüntüleme : 1086 | Yanıtlar : 1

İSTANBULLULAR VİCDANINI DİNLEDİ / Levent BULUT

31 Mart seçimlerinin ardından çıkan sonucu asla kabullenmediler. Bu durumu "Kesin bir şeyler oldu." şeklinde ifade ettiler. Oysa halk kararını vermiş Ekrem İmamoğlu'nu seçmişti. Olan buydu. Fakat dillerinden düşürmedikleri millî iradeyi kabullenmek yerine sürekli içi boş iddialarda bulundular.
Meselâ; "Oylar çalındı" dediler ama nasıl?
İzah edemediler.
Onlara göre bir şeyler olmuş ama ne?
O bilinmiyor. Daha önce örnek vermiştim yine vereyim:
AK Parti'nin hiçbir kanıt göstermeden oylar çalındı sözü Cüneyt Arkın'ın filminden bir sahneyi getirmişti ...
Read more : İSTANBULLULAR VİCDANINI DİNLEDİ / Levent BULUT | Görüntüleme : 581 | Yanıtlar : 0

İBB parselindeki ihale / Çiğdem TOKER

İBB parselindeki ihale

İBB'nin “Kemer Mahallesi Kamp Eğitim Merkezi” için ihale yaptığını, ihale dosyasında Erdoğan'ın forma giydiği Erokspor adı olduğunu Özlem Güvemli imzalı haberden öğrendik.

Bu saha, AKP grup Başkanvekili Tevfik Göksu'nun başkan olduğu Esenler Belediyesi'ne devir hazırlığı içindeymiş.

Bir çarpıcı bilgi daha: Bina ve spor sahası ihalesini kazanan firmayla sözleşmenin imzalandığı tarih: 8 Nisan 2019.

Yani 31 Mart seçimlerinin ardından, mazbata verilmeden önce. Henüz başkanlık Mevlüt Uysal'dayken.

Resim

Sözleşme tarihi ve konusuyla ilginç görünen ...
Read more : İBB parselindeki ihale / Çiğdem TOKER | Görüntüleme : 1023 | Yanıtlar : 0

Siz kimi kandırıyorsunuz! / Barış TERKOĞLU

Siz kimi kandırıyorsunuz!

Biliyorum, herkes seçimi konuşuyor. Yine de hatırlatayım. Bugün önemli bir dava var. İstanbul 30. Ağır Ceza Mahkemesi’nde, tarihe “Gezi Direnişi” olarak geçen halk hareketi yargılanacak.

Hani “elde çekiç olunca her şey çivi görünür” derler ya. 657 sayfalık iddianamenin en tuhaf yanı Gezi’yi FETÖ ile yan yana anması. Son dönemde beğenmediği her şeyi FETÖ’ye bağlayarak kendi günahlarından arınmaya çalışan, aslında bu şekilde FETÖ’yü de meşrulaştıran kafa bu davada da kendisini gösteriyor.

Oysa durum ...
Read more : Siz kimi kandırıyorsunuz! / Barış TERKOĞLU | Görüntüleme : 1317 | Yanıtlar : 2

Putları yıkmaya cesaretiniz var mı? / Barış TERKOĞLU

Putları yıkmaya cesaretiniz var mı?

“Ve işte orada Muhammed, devesinden indi. Gururlu bir edayla putların yanına gidip asasını havaya kaldırdı. Önündeki ilk puta güçlü bir darbe indirerek onları kırmaya başladı. Müslümanlar da onu izlediler. Güçlü Hubal, üç ay bakiresi... 360 put toza toprağa karıştı. (...) Kısa süre içinde Mekke’de tek bir put kalmadı.” Hazreti Muhammed, Esad Bey (Kurban Said), Mızrak Yayınları.

Gazeteci Timur Soykan’ın yeni çıkan “Badeci Şeyh’in Sır Odası” kitabını okuyunca düşündüm. Acaba peygamberin ...
Read more : Putları yıkmaya cesaretiniz var mı? / Barış TERKOĞLU | Görüntüleme : 2003 | Yanıtlar : 0

İhvancılık dış politikayı esir aldı / Mehmet Ali GÜLLER

İhvancılık dış politikayı esir aldı

Türkiye’nin Kıbrıs çevresindeki sondaj faaliye­tine karşı ABD’den gelen tehdide, bir tehdit de AB’den eklendi: AB Genel İşler Konseyi, Türkiye’nin “yasadışı sondaj faaliyetlerine karşı ge­rekli tedbirlerin” alınmasını istedi. (18.06.2019)

Daha önce de ABD Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Matthew Palmer, “Türkiye, Kıbrıs açık­larındaki sondaj faaliyetlerini durdurmalı” demişti. (08.06.2019)

Kısacası, aslında uzun zamandır ortada olan ama iktidarın pek üzerinde durmadığı en önemli sorun­larımızdan Doğu Akdeniz sorunu, adım adım tehdit boyutu yükselerek ülkemizi sıkıştırıyor. ...
Read more : İhvancılık dış politikayı esir aldı / Mehmet Ali GÜLLER | Görüntüleme : 921 | Yanıtlar : 0

Türk düşmanı Mursi'nin din kardeşi / Savaş SÜZAL

Türk düşmanı Mursi'nin din kardeşi

Geçen gün bir olay az sayıda kişinin dikkatini çekti. Zira o aralar gereksiz tartışmanın gereksiz dedikoduları ile meşgul olan genel kamuoyu, bir anayasa suçu işleyen iktidar siyasi liderlerinin bu eylemini din özgürlüğü falan gibi lengerlikle değerlendirdi. Oysa iktidar ve ülkeyi yönetenler, açıkça Cumhuriyet, demokrasi ve her türlü özgürlük kavramlarını hiçe sayıp bir eyleme kalkışmıştı.

Bu durumu ODATV’den Soner Yalçın (https://www.sozcu.com.tr/2019/yazarlar/soner-yalcin/ihvan-sevgisi-5185035/), Korkusuz ve TELE1 den kalem arkadaşım Can Ataklı ve az ...
Read more : Türk düşmanı Mursi'nin din kardeşi / Savaş SÜZAL | Görüntüleme : 1484 | Yanıtlar : 1

Bile Bile Lades / Levent BULUT

Türkiye S-400 konusunda artık ne karar verirse versin büyük zarar görecek. "Türkiye bunları alacaktır demiyorum, almıştır. Ve S-400'den taviz vermeyeceğiz, burası kasaba devleti değil." gibi kesin ve net mesajlara rağmen, Türkiye'nin vereceği karardan emin değilim!
Neden mi? Birkaç örnek vereyim:
Mesela "Arkalarında CIA var! Gezi benzeri kalkışma planlıyorlardı!" gibi manşetlerin atıldığı, devletin başının da "Onlar âdeta 15 Temmuz'un devamı niteliğinde bir toplantı için bir araya gelmişlerdir." dediği Büyükada'da tutuklananlar serbest bırakıldığında, Alman Der Spiegel dergisi ...
Read more : Bile Bile Lades / Levent BULUT | Görüntüleme : 2570 | Yanıtlar : 2

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148847 ileti • Toplam 46382 başlık • Toplam 25117 üye

x