Zaman: Pzr Mar 15, 2026 0:21

News News of Gazete Köşe Yazarları

Site map of Gazete Köşe Yazarları » Dizin : Gazete Köşe Yazarları

27 Mayıs "Amerikancı Darbe" Midir? / Atilla AKAR

27 Mayıs "Amerikancı Darbe" Midir?

Türkiye’de adeta klişe haline gelmiş bir kanaat vardır. “Olmuş bütün darbe ve darbe girişimlerinin arkasında Amerika vardır.” şeklinde özetlenebilecek bir yaklaşımdır bu. Darbe pratiklerinin geçmişine baktığımızda pek de haksız bir bakış sayılamaz.

Gerçekten de 12 Mart, 12 Eylül ve 28 Şubat “Amerikancı” kategorideki girişimlerdir. (28 Şubat’ta ilaveten İsrail faktörünü de katın!.) Burada yapanların “Niyeti” önemli değildir. Önemli olan kırılmanın yol açtığı siyasi sonuçlardır. Peki, bu sınıflamaya göre 27 Mayıs’ı nereye ...
Read more : 27 Mayıs "Amerikancı Darbe" Midir? / Atilla AKAR | Görüntüleme : 739 | Yanıtlar : 0

Mormon'un Salağı Ya CIA'ya Çalışır Ya Mossad'a / Kıymet Nadir BİNDEBİR

Mormon'un Salağı Ya CIA'ya Çalışır Ya Mossad'a

Nakşibendi sandık Mormon çıktılar
Hacı hoca sandık sâfi hormon çıktılar
Abdestli mağdur Türküz diye iktidar olup
Bir ülke bir millet bir din yıktılar -KNB-

---

AKP'nin en büyük başarısı, ilk günkü heyecanı, coşkuyu hiç kaybetmeden fiyaskodan fiyaskoya koşabilmesidir. Nakşibendilikten Mormon tarikatına doğru evrilmesi ise, fevkaladenin fevkinde bir 'değişerek gelişme' öyküsüdür.

En başarılı Holywood senaryolarında şablon şudur:

Genç, erkek bir başkarakter yaratılır
Anası babası devreden çıkarılıp amcası teyzesi yaşatılır ...
Read more : Mormon'un Salağı Ya CIA'ya Çalışır Ya Mossad'a / Kıymet Nadir BİNDEBİR | Görüntüleme : 1088 | Yanıtlar : 0

MİT'imi Ben Gönderdim / Rıfat SERDAROĞLU

MİT'imi Ben Gönderdim

* Başbakan Erdoğan(Türkiyeli), vatan topraklarına ayak basar basmaz;

“Milli İstihbarat Teşkilatımı(rahmetli babasından miras), PKK ile görüşmek üzere Oslo’ya ben gönderdim. Yarın yine gönderirim, öbürsü gün yine gönderirim” diye “şerefli” bir açıklama yaptı.

Başbakan Erdoğan’ın MİT’çileri toplantıda şunu söylediler;

“Silahla bir yere geldiniz, bakın sizinle mücadele eden ordu içeride(hapiste)…”

PKK ile T.C Devletini aynı seviyeye getiren bu iğrenç toplantılarda söylenen bu sözler, “ben gönderdim” diyen kişiyi öncelikle bağlar. Ne demek istiyor Başbakan’ın MİT’çileri; ...
Read more : MİT'imi Ben Gönderdim / Rıfat SERDAROĞLU | Görüntüleme : 704 | Yanıtlar : 0

'27 Mayıs'ın Alyansları / Oktay EKİNCİ

'27 Mayıs'ın Alyansları

Varlıklarını “bağımsızlık mücadelesi”ne borçlu ülkelerin büyük kentlerinde mutlaka bir “özgürlük meydanı” vardır. Örneğin Tiflis’teki gibi en uzaklardan bile görülebilen yüksek anıtlarla bezenmişler; ya da Bakû’daki “Azatlık Meydanı” gibi görkemli yapılarla çevrelenmişlerdir...

Peki, “bizde neden yok” diye merak edenler İstanbul’daki Beyazıt Meydanı’nın adının 12 Eylül 1980 faşist darbesinden önce 20 yıl “Hürriyet Meydanı” olduğunu görürler. O kadar ki üzerlerinde ‘Hürriyet Meydanı’ yazan tramvay ve otobüs fotoğrafları İETT arşivinden hâlâ solmamış halde bulunabilir..

Meydana ...
Read more : '27 Mayıs'ın Alyansları / Oktay EKİNCİ | Görüntüleme : 559 | Yanıtlar : 0

Piyasa İslam'ının Geldiği Uludere Durağı / Bülent ESİNOĞLU

Piyasa İslam'ının Geldiği Uludere Durağı

AKP içindeki “Uludere Tartışması” çok derin ayrılıkların işaret fişeği olarak görülmelidir.

Bir yerde ideolojik ayrışma varsa, onun arkasında yatan önemli bir maddi bölüşüm kavgası var demektir.

Cemaat ile Hükümet arasında süren ayrışmanın duracağını sanmak, yanıltıcı olur. Amerikan destekli cemaat, tüm ulusu ve tüm devleti piyasa İslamı çerçevesinde cemaatleştirmek istiyor. Hâlbuki ortada bir devlet var. Bunu cemaat haline getirmek için tüm kurum ve kuruluşlarını dönüştürmek gerekir.

Kuruluşların başındaki yöneticileri cemaatçi yapmak, ...
Read more : Piyasa İslam'ının Geldiği Uludere Durağı / Bülent ESİNOĞLU | Görüntüleme : 531 | Yanıtlar : 0

Atatürk sevgisi ve itibarı ile oynuyorlar / İsmet SOLAK

Atatürk sevgisi ve itibarı ile oynuyorlar

SİNSİ bir oyun tezgâhlanıyor. Halkımızdaki Atatürk sevgisi yıpratılıyor.

Sezgilerimde yanıldığımı hiç sanmıyorum. Vatanın kurtuluşu ve laik Cumhuriyetin kuruluşunda Türk Ulusunun önderi olan, halkı çağdaş uygarlığa taşıyan ve bu amaçla peş peşe devrimler yapan Atatürk, planlı şekilde itibarsız hale getirilmek isteniyor.

Nitekim tanınmış işadamı ve ödünsüz Atatürkçü olan Mehmet Arif Demirer belgeli örnekleriyle bu gerçeği Anayurt Gazetesi’ndeki köşesinde dile getirdi:

“Önce Kazım Karabekir’in anıları kitap yapıldı. Burada, Mustafa Kemal’in 1923 ...
Read more : Atatürk sevgisi ve itibarı ile oynuyorlar / İsmet SOLAK | Görüntüleme : 960 | Yanıtlar : 0

Gömülü Propaganda / Bülent ESİNOĞLU

Gömülü Propaganda

Gazetenin gömülüsü olur da, propagandanın gömülüsü olmaz mı?

Gömülü Gazeteci ifadesini, ilk kez, Cüneyt Özdemir’in, ABD’nin Irak işgali sırasında, Amerikan tanklarının içinden yaptığı gazetecilik sırasında, öğrenilmişti.

Gömülü eleman tabiri, inşaatçıların yakından bildiği bir tabirdir. Dibi betonun içinde, başı betonun dışında olan çelik parçasına “gömülü eleman” denir. Betonun dışında kalan bu çelik elemana istediğiniz yükü taşıtabilirsiniz.

Gömülü propaganda ise, gerçekte propaganda olduğu açıktan anlaşılmayan, ancak verilmek istenen bir mesajın, haber kılığı giydirilerek verilmesidir. Yani ...
Read more : Gömülü Propaganda / Bülent ESİNOĞLU | Görüntüleme : 799 | Yanıtlar : 0

Ya Obama Uludere’den Seçim Kaybederse? / Savaş SÜZAL

Ya Obama Uludere’den Seçim Kaybederse?

Hafta sonu kutlanan 19 Mayıs şenliklerinde iki şey beni sevindirdi. Birincisi; Atatürk’ü günahı kadar sevmeyip kuyusunu kazanların Anıtkabir’e giderek poz olsun diye timsah gözyaşı dökmemiş olması. Keşke onun emanetine ihanet eden öteki yetkililer de gitmeseydi iyi olurdu. Rahmetli hiç olmazsa mezarında rahat yatardı. Gazi Mustafa Kemal’i gerçekten sevenlerin ziyaret etmesi fazlası ile yeter.

İkincisi; Başbakan’ın konuşmasındaki sözleri. Atatürkçü gençliğe alternatif oluşturulan Gençlik Şurası’nın, kapalı spor salonunun dörtte birini bile dolduramayan ...
Read more : Ya Obama Uludere’den Seçim Kaybederse? / Savaş SÜZAL | Görüntüleme : 600 | Yanıtlar : 0

2012 NOTAM ve/veya Monsieur de La Palice gerçekliği?! / Hayrullah Mahmud ÖZGÜR

2012 NOTAM ve/veya Monsieur de La Palice gerçekliği?!

Boom?!

Tiempo de Morir ve/veya Buendia?!
http://ultra-turkler.blogspot.com/2012/05/19-mays-2012-oc-gunlugu-veveya-kan.html

(ya da Jandarma’yı tasfiye, TSK’yı “ÖZEL”leştirme operasyonu?!)

“Büyüklük odur ki, hiç kimseye iltifat etmeyeceksin, hiç kimseyi aldatmayacaksın, memleket için gerçek ülkü neyse onu görecek, o hedefe yürüyeceksin. Herkes senin aleyhinde bulunacaktır. Herkes seni yolundan çevirmeye çalışacaktır. İşte sen bunda karşı koyuşları yok eden olacaksın. Önüne sayılamayacak güçlükler yığacaklardır. Kendini büyük değil küçük, zayıf, araçsız, hiç sayarak, kimseden yardım gelmeyeceğine inanarak ...

Yeni "Yem"imiz Petrol Mü? / Atilla AKAR

Yeni "Yem"imiz Petrol Mü?

“Derin dünya devleti”nin kurmay ailesi Rockefeller’lardan Nelson A. Rockefeller 1950 Ocak ayında Başkan Eisenhower’a Türkiye ile ilgili yazdığı mektupta “Oltaya takılan balığın yeme ihtiyacı yoktur” demişti. Her ne kadar bu çizgi 60 yıllık sürece damgasını vursa bile, zaman ara sıra da olsa yemleme ihtiyacı kendini yeniden dayatıyor galiba. Arada yeni “Gel, gel” ler yapmak lâzım anlaşılan!

Nitekim 2003 yılında Süleymaniye’de askerimizin başına çuval geçirme emrini veren David Petraus CİA başkanı olarak ...
Read more : Yeni "Yem"imiz Petrol Mü? / Atilla AKAR | Görüntüleme : 503 | Yanıtlar : 0

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148846 ileti • Toplam 46381 başlık • Toplam 25117 üye

x