Zaman: Cmt Mar 14, 2026 14:45

News News of Gazete Köşe Yazarları

Site map of Gazete Köşe Yazarları » Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Badem strateciciler!.. / Rifat SERDAROĞLU

Badem strateciciler!..

AKP’nin “Çılgın Procecileri” gibi hepsi cemaat-tarikat yetiştirmesi olan cici-cici “Badem Stratecicileri” var!.. Bunlar çeşitli “Vakıf Üniversiteleri”nde ve bazı Devlet Üniversitelerinde bulunuyorlar.

Cemaat bunlardan kimilerine yeni strateci şirketleri kurdurdu.

“Uzakdoğu-Çok Uzakdoğu-Yakındoğu- Yakın Orta Doğu- Çok yakın Ortadoğu” gibi isimleri var. İktidar bunların isimlerini televizyonlara vermiş. Ne zaman bir olay olsa, Türkiye’de gerçek Bilim insanları ve Uzmanlar yokmuş gibi bu bademler bütün televizyonları işgal ederler…

İncecik sesleri ve badem bıyıklarıyla kırıta-kırıta AKP’nin işine gelecek fikir ...
Read more : Badem strateciciler!.. / Rifat SERDAROĞLU | Görüntüleme : 529 | Yanıtlar : 0

‘Fitne çıkar, vuruştur; hakem ol, uyuştur’ oyunu

‘Fitne çıkar, vuruştur; hakem ol, uyuştur’ oyunu

Adam öldürmekten daha beter olan fitne çıkarmak, Batılıların asırlardan beri süregelen oyunudur. Fitne-fesat, ikiyüzlülük, riyakârlık, Batı insanının en tipik özelliğidir, karakteridir. Batılılar, büyüklerinden aldıkları bu kötü huyu, günümüzde de ziyadesiyle sürdürmektedirler. Büyüklerinden diyoruz, zira fitne çıkarmayı, İskender’e hocası Aristo öğütlemiş ve o öğüt Batılıların mizacı olmuştur.

İskender, hocası Aristo’ya sorar: “Zapt ettiğim ülkeleri elimde tutabilmek iç ne yapayım? İleri gelenlerini sürgün mü edeyim, hapse mi atayım, kılıçtan mı ...
Read more : ‘Fitne çıkar, vuruştur; hakem ol, uyuştur’ oyunu | Görüntüleme : 564 | Yanıtlar : 0

Suriye’ye Müdahaleye, HAYIR! / Neval KAVCAR

Suriye’ye Müdahaleye, HAYIR!

Türkiye’nin başını derde sokacaklar. Devleti sevk ve idare eden AKP’li kadro buna gönüllü. Milyonlarca kilometrekarelik Osmanlı İmparatorluğunu parçalayan çakalların elinden, kurtulup Anadolu’yu vatan yaptık. Avını elinden kaçıranlar, yıllarca pusuda beklemiş olmalı ki yine kapımızı çalıyor.

Suriye’ye girmek için ıslık bekleyenler unutmasın ki, Saddam’da aynısını yapmıştı. “Türkler böyle kahraman – Müslümanlar öldürülüyor” psikolojik saldırısı had safhada. Dinimizi diyanetimizi karıştırıyorlar işe.

“Kandil gecesi Esad güçleri, camiye saldırdı, 335 kişiyi katletti” diyen El Cezire’nin peşine ...
Read more : Suriye’ye Müdahaleye, HAYIR! / Neval KAVCAR | Görüntüleme : 925 | Yanıtlar : 0

BOP Yeni Kurbanlar Arıyor! / Yıldıray Çiçek

BOP YENİ KURBANLAR İSTİYOR!

Suriye'yi işgal etme, yönetimini ele geçirme ve topraklarını parçalama adına yapılan tüm planlar çok hızlı bir şekilde ilerliyor. ABD, AKP, Barzani bu konuda en aktif unsur olarak karşımızda durmaktadır.

Amerika, AKP ve Barzani gibi unsurları maşa olarak kullanmaktadır. Öne çıkan en belirgin maşa aylardır AKP idi. Şimdi ise Irak'ta ABD taşeronluğunu yeterince yapan Barzani'de aktif hale gelmiştir.

Barzani'nin desteğiyle Erbil'de başlayan ve Suriyeli Kürtlerin katıldığı konferans Suriye üzerindeki hedeflerin bir parçasıdır. ...
Read more : BOP Yeni Kurbanlar Arıyor! / Yıldıray Çiçek | Görüntüleme : 876 | Yanıtlar : 0

Kamer ve/veya 30 Çeken Şubat?! / Hayrullah Mahmud ÖZGÜR

Read more : Kamer ve/veya 30 Çeken Şubat?! / Hayrullah Mahmud ÖZGÜR | Görüntüleme : 883 | Yanıtlar : 0

Hangi Atatürk ve/veya Kalpaklı Atatürk?! / Hayrullah Mahmud ÖZGÜR

Hangi Atatürk ve/veya Kalpaklı Atatürk?!

(“Mustafa Kemal: (Fahrettin Altay) Paşa, biliyor musun ki ben Cumhurbaşkanlığı’nı bırakıp Hatay’a çete reisi olacağım!”)

…………………..

“Beni görmek demek, mutlaka yüzümü görmek değildir. Benim fikirlerimi, benim duygularımı (Tam bağımsız Türkiye ve/veya medeni ülkeler seviyesini aşmak HM) anlıyorsanız ve hissediyorsanız, bu kafidir!”
11 Ağustos 1929
Mustafa Kemal

………………….

2012 Şita!
Neo Roma’da iç savaş!
AKP & Gülen iktidarına “senkron” olan yapılar, “asenkron” pozisyona geçiyor!
Geçiriliyor!
Bu bağlamda, AKP’de iç savaş yaşanıyor! ...
Read more : Hangi Atatürk ve/veya Kalpaklı Atatürk?! / Hayrullah Mahmud ÖZGÜR | Görüntüleme : 1944 | Yanıtlar : 1

Devletlerin Ömrü Ordularının Ömürleri Kadardır / Dr. Tahir Tamer KUMKALE

Devletlerin Ömrü Ordularının Ömürleri Kadardır

Türk milleti, ne vakit yükselmek için adım atmak istemişse bu adımların önünde daima baş olarak, daima yüksek milli ideali gerçekleştiren hareketlerin önderi olarak kendi kahraman çocuklarından kurulu ordusunu görmüştür. (Gazi Mustafa Kemal Atatürk - 1931)

ABD’nin Büyük Ortadoğu Planı(BOP) çerçevesinde Akdeniz’i çevreleyen Müslüman devletlere karşı yürüttüğü demokratik yapılandırma(!) faaliyetleri en son Suriye ve İran’a gelip dayanmıştır.

Kuzey Afrika ülkelerinde kolayca işleyen ve bu bölge ülkelerini darmadağın eden plânlanmış olaylar serisi ...
Read more : Devletlerin Ömrü Ordularının Ömürleri Kadardır / Dr. Tahir Tamer KUMKALE | Görüntüleme : 971 | Yanıtlar : 0

Devlet katletmiş imiş / Rıza ZELYUT

Hrant davasını 'arkadaşları' saptırdı

Dün Hrant Dink cinayetiyle ilgili dava karara bağlandı.5 yıl süren soruşturmadan çıkan sonuç, 'Hrant'ın Arkadaşları' diye dolaşan ekibi memnun etmedi. Bence de skandal bir sonuç. Çünkü; davanın üstü örtüldü.Peki kim örttü davanın üstünü? 'Hrant'ın Arkadaşları' denilen grup var ya... İşte Hrant Dink davasının rayından saptırılmasının asıl sorumlusu bunlar oldular. Hrant'ın ailesine çok önceden yazdığım bu köşedeki mektubumda da buna değinmiştim.

ASKER DİYEREK

Bu dava ile ilgili birçok yazı yazdım.Sorduğum temel ...
Read more : Devlet katletmiş imiş / Rıza ZELYUT | Görüntüleme : 3335 | Yanıtlar : 6

Sömürgeciliğin İki Hain Sektörü / Bülent ESİNOĞLU

Sömürgeciliğin İki Hain Sektörü / Bülent ESİNOĞLU

Küresel Çeteler, tam olarak Türkiye’nin sanayisi üzerine çökmezden önce, otomotiv ve enerli sektörü ile ilgili yazılar yazardım. Eğer bu iki sektörü milli sanayi haline getiremezsek, tüm sanayimizi ve ulusal pazarlarımızı yabancılara vermek zorunda kalırız diye…

Tabi içerdeki ithalatçı takımı bizlerden daha etkin olduğu için, ülkemizi aklın ve planın çizgisine değil de, ithalatçıların isteğine göre düzenleyince yerli otomobil sanayi hayal oldu.

Bu gün yerli otomobilimiz olsun diyenler, o ...
Read more : Sömürgeciliğin İki Hain Sektörü / Bülent ESİNOĞLU | Görüntüleme : 1615 | Yanıtlar : 0

Denktaş'ı zaten öldürmüşlerdi / Rifat SERDAROĞLU

Denktaş'ı zaten öldürmüşlerdi

Gece yarısına doğru, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinin Kurucu Cumhurbaşkanı Sayın Rauf Denktaş’ın vefat haberini alınca yazıya bunları eklemeyi uygun buldum. Sayın Denktaş ve Kıbrıs ile ilgili çok özel anılarımız var. Önümüzdeki günlerde sizlerle paylaşmayı düşünüyor, Denktaş’a Allahtan rahmet diliyor ve onu, 1974 Kıbrıs çıkarmasında ve öncesinde şehit olan kahraman vatan evlatlarına emanet ediyorum. Mekanı cennet olsun…

Denktaş’ı yaşarken zaten öldürmüşlerdi. Onun arkasından çevrilen dolaplar, onun bir ömür süren mücadelesini karalamaya çalışan devlet ...
Read more : Denktaş'ı zaten öldürmüşlerdi / Rifat SERDAROĞLU | Görüntüleme : 1113 | Yanıtlar : 0

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148846 ileti • Toplam 46381 başlık • Toplam 25117 üye

x