Zaman: Cum Mar 13, 2026 21:51

News News of Gazete Köşe Yazarları

Site map of Gazete Köşe Yazarları » Dizin : Gazete Köşe Yazarları

AKP İktidarı ve Eiffel Kulesi! / İlker SARIER

AKP İktidarı ve Eiffel Kulesi!

Guy De Maupassant, taşradan Paris’e geldiğinde hummalı faaliyeti hemen sezdi. Kentin göbeğine demir-çelikten bir kule dikiliyordu.

İtiraz etti, yazılar yazdı, protesto etti. Ama teşebbüsü bir türlü önleyemedi. Kule dikildi. Bir süre sonra yazarın her gün sabah kulenin dibine gelip oturduğunu, kahvaltısını orada ettiğini, yazılarını orada yazdığını, geç vakte kadar şarabını kulenin dibinde içtiğini görenler, sonunda dayanamayıp yanına gittiler. “Üstad” dediler, “Siz Fransa’da bu kuleye en fazla karşı çıkan kişiydiniz. Şimdi ...
Read more : AKP İktidarı ve Eiffel Kulesi! / İlker SARIER | Görüntüleme : 871 | Yanıtlar : 0

NED Görünümlü CIA SLX / Şükrü ALNIAÇIK

NED Görünümlü CIA SLX

NED” basit Google tercümesiyle “Demokrasi için Ulusal Bağış,” pratik fakat pek de kullanışlı olmayan ifadesiyle “Ulusal Demokrasi Fonu,” 90 ülkede 1000’den fazla projeyi destekleyen bir Amerikan “devlet organı” 1983’te Ronald Reagan’ın Senatoyu ikna edici konuşmaları sonucunda kurulmuş bir teşkilat.

Bana sorarsanız “Amerikan Ucuz Köle Alım Merkezi.”

Örgütün, 1945’ten sonra sivil toplumun derinliklerinde gizlenen, NAZİ savunma refleksinin sempatik vitrini olan Alman vakıflarından esinlenerek kurulduğu, Başkan yardımcısı David Lowe’un verdiği tarihçeden anlaşılıyor. ...
Read more : NED Görünümlü CIA SLX / Şükrü ALNIAÇIK | Görüntüleme : 1396 | Yanıtlar : 0

Niçin gizliyorlar? / Sabahattin ÖNKİBAR

Niçin gizliyorlar?

Eşikte seçim var. Erdoğan için bu seçim olmak ya da olmamaktır.Tayyip Bey ya seçimi alıp Çankaya Köşkünün kapısını çalacak ya da kaybedip Yüce Divan’a yollanacaktır. Böyle bir tabloda Başbakan’ın zerre fayda hesabını bile göz ardı etmeyeceği kesindir.

Durum bu ise soralım:
Tayyip Erdoğan Yeni Anayasa konusunu neden seçime malzeme yapmıyor da, sonrasına bırakıyor?

Öyle ya toplum böyle bir şeyi özlemle bekliyor ise Yeni Anayasa maddelerini ya da yapılacak değişiklikleri önceden açıklayıp seçimde parsasını ...
Read more : Niçin gizliyorlar? / Sabahattin ÖNKİBAR | Görüntüleme : 1088 | Yanıtlar : 0

Türk milleti, duy artık sesimizi!.. / Mustafa ASLAN

Türk milleti, duy artık sesimizi!..

Allah aşkına sesimiz geliyor muuuu?

Bu haykırışımızı, bu can yakan feryâdımızı duyan yok mu?

Haykırışımız, partilere ve genel başkanlarına değil!

Zaten onlar için bağırmaya gerek yok! Duyduğunu doğru taşımayı bile beceremeyen laf taşıyıcı, dedikoduculardan birinin yanındaki fısıltıyı, sanki yanlarında megafonla bağırılmışçasına duyarlar! Ama doğru duyamazlar! Çok hassas ve canlı antenleri sayesinde üç adımlık mesâfede üçyüz kere yankılattırılan fısıltı, sadece duyulur! Sesin oluşturduğu söz, fısıltıya sebep olan öz yankılanmalarda dökülür, ...
Read more : Türk milleti, duy artık sesimizi!.. / Mustafa ASLAN | Görüntüleme : 580 | Yanıtlar : 0

Şehit analarını düşünen var mı? / Rifat SERDAROĞLU

Şehit analarını düşünen var mı?

Eşbaşkan Erdoğan, Irak seyahati sırasında Kuzey Irak’ı da ziyaret etti. Bu ziyaretin yapılıp yapılmaması konusunu elbette ki tartışacağız.

Öncelikle bu ziyaret anında gördüğüm ve Türkiye Cumhuriyetinin bir vatandaşı olarak utançtan adeta yerin dibine girdiğim bir “Devlet Adamlığı Ayıbını” başka bir deyişle “İhanet Girişimini” sizlerle paylaşmak istedim. İnanıyorum ki, bu çirkin olay AKP’ye oy veren vatandaşları da çok üzmüştür. İbret tablosu şöyle idi;

Eşbaşkan Erdoğan ve Kürdistan Başkanı Barzani bir sedirde ...
Read more : Şehit analarını düşünen var mı? / Rifat SERDAROĞLU | Görüntüleme : 572 | Yanıtlar : 0

İstavroz Çıkarmadan Olmaz / Selcan Taşçı

İstavroz çıkarmadan olmaz

Haziran ayında yapılacak genel seçimde oy kullanacak 50 milyona yakın seçmeni “MHP’nin bildiğiniz MHP olmadığına” inandırmaya çalışıyorlar...
Kimler mi?

Taraf, Zaman, Mümtaz’er Türköne, Hasan Cemal... Şimdi de İhsan Dağı...
Aynı zamanda AKP Milletvekili Zeynep Dağı’nın kocası olan ve imza attığı “Kürt Sorununa Çözüm İçin Öneriler” başlıklı raporda, çözüm olarak “Öcalan’ın demokratik özerklik talebi”ni benimseyen, “milliyetçiliği” AKP idaresindeki hükümetin PKK ile el sıkışmasının önündeki “en önemli engel” sayan İhsan Dağı, MHP’nin “gerektiği ...
Read more : İstavroz Çıkarmadan Olmaz / Selcan Taşçı | Görüntüleme : 846 | Yanıtlar : 0

Y-CHP Amerika’da / Behiç KILIÇ

Y-CHP Amerika’da

Kılıçdaroğlu ABD’ye gitmeye hazırlanıyor..

Öncü birliği gidip gerekli mesajları (!) verdi.. Verilen mesaj Y-CHP adına bağlılık yemini gibi!..

Öncü birlik şöyleydi.. Genel Başkan Yardımcıları Osman Korutürk, Gülsün Bilgehan, Umut Oran ve Faik Öztrak ile Genel Başkan Danışmanı ve Parti Meclisi üyesi Faruk Loğoğlu..

Y-CHP ABD’de ne yaptı?.. İktidarı Amerikalılara şikayet etti!.. “Biz daha iyi müttefikiz!..” diye.

Basın mensuplarının sorularını Osman Korutürk cevapladı, “CHP’nin yanlış tanıtıldığını” iddia ederek..

“ ‘Bu parti gelişmelere karşıdır, ...
Read more : Y-CHP Amerika’da / Behiç KILIÇ | Görüntüleme : 942 | Yanıtlar : 0

Milli Eğitim’de neler oluyor? / Afet ILGAZ

Milli Eğitim’de neler oluyor?

Saadet Partisi’nden şöyle bir bilgi var. MEB’te son günlerde yaşanan olumsuzluklar, aklıma, epeydir yedekte tuttuğum bu bilgiyi getirdi. Bir tane daha var, onu da yazacağım. 2009’da MEB yani Milli Eğitim Bakanlığı ki “milli” liği çoktan gitmiştir, herhalde okullarda, Filistin için yardım toplamış. Bunu İsrail’in izin vermemesi sebebiyle Filistin’e ulaştıramamışlar. Bu paranın ne olduğu belli değilmiş. Bu paranın nerede olduğunun açıklanması lazım.

İkinci “MEB’de neler oluyor” sorusunu sordurtan olay da şu:

Öğretmen ...
Read more : Milli Eğitim’de neler oluyor? / Afet ILGAZ | Görüntüleme : 606 | Yanıtlar : 0

Barzani’ye konser!.. / Behiç KILIÇ

Barzani’ye konser!..

Hani kendileri “Yeni Osmanlıcı” olarak neredeyse âlemin padişahı havalarında takılıyorlar ama...

Bendeniz hiç duymadım tarih sayfalarında...

Yavuz’dan Dördüncü Murat’a ve ötekilere dek..

Gidip, Mezopotamya saraylarında derebeylerinin huzurunda türkü çığırdıklarını!..

Aksine adamı tacı tahtı ile derdest edip sıradan vali falan edivermişlerdir uygun görmüşlerse!..

Şimdi devran değişince gördüğümüzden çıkardığımıza yorumumuz şudur..

“Orta Doğu liderliği böyle bir şey demek ki!??”

Nasıl bir “şey” ki gördüğümüz?!

Müsteşar saz çalıyor, Bakan türkü çığırıyor, Başbakan tempo tutuyor!..

Barzani eğleniyor!.. ...
Read more : Barzani’ye konser!.. / Behiç KILIÇ | Görüntüleme : 623 | Yanıtlar : 0

Ah CHP, vah CHP! / Ahmet ÇINAR

Ah CHP, vah CHP!

CHP aday adaylarının sol yumrukları havada fotoğraflarına bayılıyorum doğrusu!

Çok eğlenceli!

Hele bazı aday adaylarının afişlerine, broşürlerine ise bitiyorum.
“Tam bağımsızlık”, “sol”, “emek” vurgulu sloganların yazılı olduğu gazete ilanları hem gülümsetiyor, hem de üzüyor beni.

Nereden çıkarıyorum bunları sizce?

Uyduruyor muyum?

Hayır.

Son aylarda CHP’yi izliyorum. Gazete haberleri ve Kılıçdaroğlu’nun demeçleri epeyce veri oluşturuyor zaten.

CHP beş kişilik bir ekip gönderdi ABD’ye. Seçime iki buçuk ay kala. Genel başkan yardımcıları ...
Read more : Ah CHP, vah CHP! / Ahmet ÇINAR | Görüntüleme : 1324 | Yanıtlar : 0

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148846 ileti • Toplam 46381 başlık • Toplam 25117 üye

x