Zaman: Prş Mar 12, 2026 2:57

News News of Gazete Köşe Yazarları

Site map of Gazete Köşe Yazarları » Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Erdoğan’ın Telefonlarını Kim Dinledi, Kim Sızdırdı?

Erdoğan’ın Telefonlarını Kim Dinledi, Kim Sızdırdı?

Yargıtay’ın dinlendiğinin de ortaya çıkmasından sonra bütün gözler ve eller “1 Numara” olarak Başbakan Erdoğan’ı göstermeye başladı. Hem acele edin, hem etmeyin!.. Çünkü 1’den fazla “1 numara” var, ama neticede hepsi tek bir “patrona” hizmet ediyor!..

- Onlarca insan sadece telefon konuşmalarından dolayı Silivri’ye tıkılıp, hayatında cep telefonu kullanmamış İlhan Selçuk ve Kemal Alemdaroğlu da, “Cep telefonu kullanmadıklarına göre, gizlenmeye çalışıyorlar” iddiasıyla “Örgüt lideri” ilan edilirken,

- AKP hakkında ...
Read more : Erdoğan’ın Telefonlarını Kim Dinledi, Kim Sızdırdı? | Görüntüleme : 664 | Yanıtlar : 0

AKP iktidarı meşruiyetini kaybetmek üzere

AKP iktidarı meşruiyetini kaybetmek üzere

1961 Anayasasının başlangıç bölümü aynen şöyle başlar:
“Tarihi boyunca bağımsız yaşamış, hak ve hürriyetleri için savaşmış olan; Anayasa ve Hukuk dışı tutum ve davranışlarıyla meşruiyetini kaybetmiş bir iktidara karşı direnme hakkını kullanarak 27 Mayıs 1960 Devrimini yapan Türk Milleti..”
1982 Anayasası’nın başlangıç bölümü de hemen hemen aynıdır. Sadece “meşruiyetini kaybetmiş bir iktidara karşı direnme hakkı” ifadesi kullanılmamıştır.

Demokrat Parti niçin meşruiyetini kaybetmişti? DP, üniversiteye, bağımsız yargıya ve hür basına cephe ...
Read more : AKP iktidarı meşruiyetini kaybetmek üzere | Görüntüleme : 639 | Yanıtlar : 0

Seraplar Yakılsın ki, "Teröristin Gururu"(!) Zedelenmesin...

Resim

Seraplar Yakılsın ki, «Teröristin Gururu» (!) Zedelenmesin...

Yukarıdaki fotoğrafa iyi bakın... İyi bakın, çünkü birkaç gün geçmeden unutacaksınız! Tıpkı bugüne kadar unuttuğumuz binlerce terör kurbanı ve şehit gibi...

Şimdi, şu anda «vah, vah...» diyeceksiniz, «bunu yapanlar insan olamaz! Vahşet bu!» diyeceksiniz, ama bir hafta bile geçmeden ne insanlık hatırlanacak ne de bu vahşet...

Yukarıdaki fotoğrafa iyi bakın... Fotoğraftaki kız henüz 17 yaşında... Evet, bu haliyle o kadar genç görünmüyor, ama gerçekten daha 17 yaşında... ...
Read more : Seraplar Yakılsın ki, "Teröristin Gururu"(!) Zedelenmesin... | Görüntüleme : 3756 | Yanıtlar : 16

Plakalar laiktir laik kalacak! "YORUMSUZ"

Amerika'nın Güney Carolina eyaletinde plakalarda bulunan "I believe" (İnanıyorum) yazısı "laik" olmadığı gerekçesiyle yasaklandı.

VATAN DIŞ HABERLER
--------------------------------------------------------------------------------

Federal mahkeme, plakalara konulan bu yazının anasayada belirtilen din ve devlet işlerinin birbirinden ayrılması gerektiği hükmüne uymadığına kanaat getirerek, "Araba plakaları kamusal bir oluşumdur. Bu plakalara dini içerikli bir şey konulamaz" sonucuna vardı.

http://w9.gazetevatan.com/Plakalar_laik ... 2/30/Dunya
Read more : Plakalar laiktir laik kalacak! "YORUMSUZ" | Görüntüleme : 641 | Yanıtlar : 4

10 Kasım hayvanları koruma günü - Emin ÇÖLAŞAN

20 Nisan 2006
Emin ÇÖLAŞAN ecolasan@hurriyet.com.tr

10 Kasım hayvanları koruma günü

ELİMDE bir test kitapçığı. Kırtasiye dükkanlarında ve kitapçılarda satılıyor. Bazı ilköğretim okullarında küçük çocuklara okutuluyor.

Ankara’da Bir Yayıncılık tarafından basılmış ve satılıyor.

İlköğretim 2. sınıflar için hayat bilgisi. Test 01 cevap anahtarı.

Kitapçıkta test soruları ve yanıtları yer alıyor. İşte 9. soru:

“Hayvanları koruma günü ne zaman kutlanır?”

Yanıt şıkları şöyle:

“25 Ekim, 4 Ekim, 10 Kasım.”
Resim ...
Read more : 10 Kasım hayvanları koruma günü - Emin ÇÖLAŞAN | Görüntüleme : 1297 | Yanıtlar : 5

10 Kasım "Atatürkçüleri"

10 Kasım "Atatürkçüleri"

Yılın 364 günü Atatürk'ün adını bile ağızlarına almazlar.

O büyük insanın devrimlerini ve mirasını yıkmak için her türlü girişimi, «demokrasi» ve «insan hakları» etiketiyle millete yutturmaya çalışır, bu kavramları da kirletirler. Ama 10 Kasım geldiğinde, sanki bütün bunları yapan onlar değilmiş gibi, hepimizden çok «Atatürkçü» kesilir, o büyük önderi överler de överler...

10 Kasımlardaki bu «Atatürk övgüsü», bu «Atatürk hayranlığı» samimi mi peki? James Watt'ın bir sözü var: «Gerçek botlarını giyene kadar, ...
Read more : 10 Kasım "Atatürkçüleri" | Görüntüleme : 623 | Yanıtlar : 1

Mustafa Kemal Anılıyor - soL (TKP)

Mustafa Kemal Anılıyor

Ölümünün 71. yılında çeşitli etkinliklerle Mustafa Kemal anılıyor. Anma törenlerinde "cumhuriyet" mesajları verilmeye devam edilirken, Kemal Okuyan konuya ilişkin bir değerlendirme yaptı.

Mustafa Kemal ölümünün 71. yılında çeşitli etkinliklerle anılıyor. Yurt çapında gerçekleştirilen resmi anma törenlerinin yanı sıra çok sayıda toplantı ve konferans düzenlenirken, birçok kurum her yıl olduğu gibi, 10 Kasım açıklaması yaparak “laik, demokratik Cumhuriyet’in sonsuza kadar yaşayacağı” vurgusunu tekrarladı.

soL yazarı ve Genel Yayın Yönetmeni Kemal Okuyan konuya ...
Read more : Mustafa Kemal Anılıyor - soL (TKP) | Görüntüleme : 2854 | Yanıtlar : 29

Ata’nın vasiyeti: Görevini kendin belirleyeceksin!

Ata’nın vasiyeti: Görevini kendin belirleyeceksin!

Kitap fuarında bir genç, hüzünle ve merakla yüzüme baktı baktı ve “umudunuz var mı?” diye sordu.
“Elbette var” dedim, “Ben varsam umudum da var. Üstelik koca bir millet artık olanları görüyor, bütün mesele olayları millete anlatabilmekteydi” dedim.

* * *

Peki, bugün andığımız Mustafa Kemal Paşa’nın benzer şartlarda uyguladığı yöntem neydi?
Mustafa Kemal Paşa, TBMM’de gizli celsede konuşurken yöntemini şöyle açıklamıştı:

“Hükümet merkezi, düşmanların şiddetli çemberi içindeydi. Siyasal ve askeri ...
Read more : Ata’nın vasiyeti: Görevini kendin belirleyeceksin! | Görüntüleme : 1007 | Yanıtlar : 3

Ya istiklal, ya ölüm!

‘Ya istiklal, ya ölüm!’

PADİŞAH Vahidettin, Mayıs 1919’da şöyle diyordu:

“İngiliz ulusuna karşı beslediğim sevgi ve hayranlık duygularımı babam Sultan Abdülmecid’den miras aldım. Ümidimi, Allah’tan sonra İngiltere’ye bağladım.”

İşgal yıllarının ünlü yazarı Refi Cevat Ulunay da “Türkler kendi güçleriyle adam olamaz. İngilizler elimizden tutarak bizi kurtaracak” diye yazıp kendi ulusuna hakaretler yağdırarak, işgalci İngilizlere destek oluyordu. (21 Mayıs 1919 Alemdar Gazetesi)

Aynı günlerde Gazi Mustafa Kemal Paşa, Samsun’da, kafasındaki kurtuluş planlarını uygulayarak vatanı kurtarmak için ...
Read more : Ya istiklal, ya ölüm! | Görüntüleme : 1001 | Yanıtlar : 1

Muhalefet, Anıtkabir'e...

Muhalefet, Anıtkabir'e...

Atatürk ve Cumhuriyetle hesaplaşılıyor gûya! Demokrasiyi tramvaylaştırmış demokrat(!)lar; onun sâyesinde zirve makamlara geldikleri Cumhuriyeti yok etmek için akıl almaz hamlelerdeler!

Yıkılan bir imparatorluk enkazından, yağmalanmış bir cihan haritasından yeni bir Türk Devleti çıkarıp yönetim şeklini Cumhuriyet eden ve övündüğü en büyük eseri bu sistemi cemâhire, cumhûra yani millete emânet eden Devletin kurucusu Muhteşem Türk Atatürk’ün ölüm gününde, TBMM’de konuşulacak başka konu mu yok, “açılım” adı koyulan yıkım projesi getiriliyor!

Yıllarca; “Her 10 Kasım’da ...
Read more : Muhalefet, Anıtkabir'e... | Görüntüleme : 567 | Yanıtlar : 0

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148850 ileti • Toplam 46380 başlık • Toplam 25120 üye

x