İstambulda keçirilən beynəlxalq konfransda azərbaycanca çıxış etməyim Türk millətçilərini üstümə qaldırdı.
Mart ayının 13-də artıq Türkiyənin İstambul şəhərində idim. Sultaniyyə deyilən yerdə Türk Dış Politikası adlı beynəlxalq konfrans başlayırdı. Səhər saatlarında konfrans keçiriləcək yerə çatdım. Xeyli gənc alim və tədqiqatçı toplaşmışdı. Hamı səbirsizliklə konfransın rəsmi açılışını gözləyirdi. Azərbaycandan da 5-6 gənc araşdırmaçı iştirak edirdi, hamısı ilə yaxınlaşıb görüşdüm, hal-əhval tutdum. Açılışdan öncə ayaqüstü digər iştirakçılarla Türkiyə, Kipr, Qırğızıstan, Belarus, Kosova, Macarıstan, Makedoniya, İrak, Ukrayna, ...
News of Gazete Köşe Yazarları
Rauf Denktaş, TMT, yani Türk Mukavemet Teşkilâtının kurucularındandır. Kıbrıs Türklerinin haklarını savunmak üzere kurulan bu teşkilât, Kıbrıslı mücahitlerin seçiminde eğitilmesinde ve görevlendirilmesinde, Rum çetelere karşı Türk halkının savunulmasında ve nihayet 1974 harekâtında Türk Silahlı Kuvvetlerine hem istihbarat temin edilmesi hem de omuz omuza savaşta tarihi görevler yapmıştır.
Aylardan beri gözlerine bir türlü uyku girmeyen malum işbirlikçiler, gökten adeta zembille Beyazsaraya inip, dünya ile birlikte Türkiyenin de kaderini değiştirecek olan ol mübarek kurtarıcıyı bekliyorlardı.