Obama'ya 'Godot' diye selam duran 'godo'lar

Obama'ya 'Godot' diye selam duran 'godo'lar

İletigönderen Oğuz Kağan » Çrş Nis 08, 2009 0:27

Obama'ya 'Godot' diye selam duran 'godo'lar

Aylardan beri gözlerine bir türlü uyku girmeyen malum işbirlikçiler, gökten adeta zembille ‘Beyazsaray’a inip, ‘dünya’ ile birlikte ‘Türkiye’nin de kaderini değiştirecek olan ol mübarek ‘kurtarıcıyı’ bekliyorlardı.
Büyük bir özlem ve heyecan içerisinde “Godot geliyor”, “Godot gelecek yüzler gülecek” diye başımızda boza pişiriyorlardı.
Ve ‘Godot’ sonunda çıkageldi.
Memleketin en çok satan büyük gazetelerinden biri, Godo’nun gelişini dokuz sütuna çektiği şu manşet ile selamladı:
- “Welcome Mr. President.”
“ABD’nin dostu bir ülkeye geldiniz. Ama son 8 yılda gönlümüz bir hayli kırıldı. Şimdi kırılan kalpleri onarma zamanı.”
Diğer gazetinin manşeti ise şu şekildeydi:
- “Helal sana Obama.”
“ABD Başkanı, Türkiye’ye getirdiği hediye paketini önce Prag’da 27 AB liderinin önünde açtı. Türkiye’yi AB’ye alın.”
Doğrusunu söylemek gerekirse, dün George W. Bush’a ‘Tanrının oğlu’ gözü ile bakanların, bugün Barack Hussein Obama’ya ‘Godot’ muamelesi çekmesi bizi pek de fazla şaşırtmadı.

* * *

Sabah erkenden Anıtkabir’e koşarak Atatürk’ün ruhuna fatiha okuyan Godot, şeref defterini imzalarken, “Huzur içinde uyu atam, ülken emin ellerdedir, şahsen garantisi benim” temennisinde bulundu.
Çankaya’da “Abdullah” dostu tarafından ağırlandıktan sonra TBMM’ye geçen Godo, milletvekillerine şöyle seslendi:
- “Davos Fatihi’nin ülkesinde olmaktan büyük bir onur duyuyorum. Artık dünya lideri bir Prime Ministerınız var. Liderliğinden çok etkilendim. Çok uyumlu bir kişiliğe sahip. Tak diye söyleneni şak diye yerine getiriyor. Onunla ne kadar övünseniz azdır.”
Daha sonra, Mr. Tayyip Erdoğan’la biraraya gelen Godo, silindir şapkası ile havada bir kavis çizip ‘hediye paketini’ uzattı:
- “Siz var, çok anlayışlı ve cömert bir insan olmak. Ben daha ülkenize adım atmadan, Irak’taki askerlerimizin topraklarınızdan geçebileceğini söylediniz. Şimdi ben var size yeni hediyeler sunmak. Siz de dersinize daha sıkı çalışmak. You can.”
Muhalefet partilerinin liderleri ile görüşen Godo, üstü kapalı olarak Mr. Erdoğan’a şu mesajı verdi:
- “Dersini iyi yap, yoksa anında deliğe süpürülürsün. Nasıl olsa isteklerimizi yerine getirecek başka alternatifler de var.”

* * *


Peki, hediye paketinde neler mi var?
Godo, bir kısmını askerlerin de tam kadro hazır bulunduğu TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada zaten kendisi açıkladı:

* Ermenistan sınır kapısını çözüme kavuşturun.
* Heybeliada Ruhban Okulu’nu bir an önce açın.
*Kıbrıs’taki müzakere sürecine hız kazandırın.
* Irak’taki kukla yönetim ile ilişkilerinizi geliştirin.
* Teröristlere af çıkarıp, siyasi çözüm adımı atın.

Diğer hediyelerden bazıları ise şöyle:
* AB tarafından yapılan dayatmalara boyun eğin.
* Azınlık hakları ile ilgili düzenlemeleri hızlandırın.
* İran ile yaptığınız bütün anlaşmaları askıya alın.
* Afganistan’a gönderdiğiniz asker sayısını artırın.
* İsrail’in yeni hükümeti ile sıcak diyalog kurun.
* Filistinli grupları, İsrail’i tanımak için ikna edin.

* * *


Godo, artık Atatürk’ten bahsetti ya, ‘laik’ ve ‘demokratik’ devlet yapısına vurgu yaptı ya, hele bir de Irak’ta ‘bir milyona yakın’ insanın kanını içen bizmişiz gibi, “ABD İslam ile savaşta değildir, olmamıştır, olmayacaktır” dedi ya, artık ABD’den iyisi yok.
Sam Amca, perde arkasında ‘hangi fırıldakları’ çevirirse çevirsin, ‘hangi çorapları’ örerse örsün, hiçbir kıymeti harbiyesi olmayacak.
Baksanıza, bugüne kadar en çetin ‘Amerikan karşıtı’ gibi görünenler bile, bir anda kolanları gevşetip ‘diplomatik başarıdan’ söz etmeye, “Aman Godo, bizi de gör” mealinde mektuplar yazmaya, “Godo soykırımdan bahsetmedi, demek ki 24 Nisan sorunsuz geçecek” diye gaz çıkarmaya başladılar.
Bundan sonra Godo’nun ‘stratejik ortaklığı’ daha da ileriye taşımayı hedefleyen ‘model ortaklık’ önerisine destek verenlerin sayısı hızla artmaya başlarsa hiç şaşırmayın.
Los Angeles Times, yürütülen ‘beyin yıkama’ kampanyasını şu cümle ile özetliyor:
- “Türkiye’de daha önceki anketlerde ABD karşıtlığı yüksek çıkıyordu. Ancak Obama’nın ziyareti ile yeni bir sayfa açılacak.”

* * *


Godot, bir ‘yalan rüzgarı’ gibi esti gitti.
Peki ya ‘arkada bıraktığı’ godo.lar?


İsrafil K.KUMBASAR, YENİÇAĞ - 8 Nisan 2009
Namık KEMAL:
"Vatanın bağrına düşman dayamış hançerini,
Yok mudur kurtaracak bahtı kara maderini?"


Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK:
"Vatanın bağrına düşman dayasın hançerini,
Bulunur kurtaracak bahtı kara maderini."



http://www.guncelmeydan.com/pano/tayyip-erdogan-a-gonderilen-cfr-muhtirasi-kuresel-ihale-t18169.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/abd-disisleri-abdullah-gul-u-biz-yetistirdik-t23656.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/dun-malta-surgunleri-vahdettin-bugun-ergenekon-tayyip-t18151.html

KAÇAMAYACAKSINIZ!
Kullanıcı küçük betizi
Oğuz Kağan
Genel Yetkili
Genel Yetkili
 
İletiler: 12355
Kayıt: Sal Oca 27, 2009 23:04
Konum: Ya İstiklâl, Ya Ölüm!

İletigönderen İrade-i Milliye » Çrş Nis 08, 2009 0:40

Obamayı evliya yaptılar. Adama kurtarıcı gözüyle bakmaları çok manidar. ABDnin geçmişte yaptıkları unutuldu ve bundan sonra da yapılanları bırakın unutulmayı meşrulaştırılacaklar. Yani ABD öldürdüyse haklıdır kardeşim. Biraz daha öldürsün. Hele başta Obama varsa Müslüman öldürmek sevaptır. Çünkü adamın ailesi Müslüman.
Kullanıcı küçük betizi
İrade-i Milliye
Üye
Üye
 
İletiler: 85
Kayıt: Prş Mar 05, 2009 2:38

İletigönderen Urumchi » Çrş Nis 08, 2009 2:33

Cok ozur dileyerek Obama is only Another color of shit , gerisi bos

Obama yonetimde , Dunyayi cok daha radikal ve acimasiz degisimler bekliyor ...
Ama bilmedikleri bir şey var! Güneşin neden bu kadar parlak olduğunu hâlâ bilemiyor bilim adamları! Rüzgarın meteorolojinin konusu olduğunu sanıyor bu adamlar, rüzgarın Tanrı'nın soluğu nefesi olduğunu unutmuş, bu adamlar! O kaskatı, sert, çelik silahlarıyla, hala iyilikten, adaletten bahseden Allah'ın çocuklarını ve Allah'ı öldürmeye yemin etmişler! Yer, gök, doğu, batı, uygarlıkları, bilim adamları... Görecekler, ilahiler mi deliyor bu gök kubbeleri, atom bombaları mı?
Kullanıcı küçük betizi
Urumchi
Üye
Üye
 
İletiler: 259
Kayıt: Çrş Şub 25, 2009 17:46

İletigönderen maydonos » Çrş Nis 08, 2009 10:59

Aslinda su anki durum su 1 milyon oldurulmeden once sozde yurdumuzdan gecmesine izin vermedigimiz bir guce "ah ne guzel yaptiniz 4 milyon insani siz oksadiniz" buyurun doguyu tepetepe kulanin, istediginiz kadar orada kalin zaten secimde de kaybettik biz o topraklari.Demek istiyor bu cok yavsak Akp.
Resim


Ne MuTLu TüRkÜm DiYeNe
Kullanıcı küçük betizi
maydonos
Üye
Üye
 
İletiler: 1651
Kayıt: Çrş Haz 04, 2008 1:53


Şu dizine dön: Gazete Köşe Yazarları

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 7 konuk

x