Zaman: Çrş Mar 11, 2026 2:24

News News of Gazete Köşe Yazarları

Site map of Gazete Köşe Yazarları » Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Hadi istifa et

Ergenekon soruşturması iyice anlaşıldı ki dört kişinin ifadeleri üzerinden yürüyor. Bunlardan biri Tuncay Güney ve basında sık yapılan benzetmesiyle fazlasıyla 'kurgusal' bir sinema karakterinin aynısı: 'Olağan Şüpheliler' filminde Keyser Soze'den bahsedip duran Kevin Spacey. Bir diğeri İbrahim Şahin, hatırlatmam gerekecek sanırım ama raporlu olduğunu biliyorsunuz değil mi? Ayrıca Fatma Cengiz'in balonları, bombaları var. Şimdi bir de Yener Yermez çıktı, isterseniz bu konuya hiç girmeyelim!
Kısacası dört tane meczuba dayandırılarak yürüyor Ergenekon soruşturması. Peki ortada ne ...
Read more : Hadi istifa et | Görüntüleme : 622 | Yanıtlar : 0

"Ahtapot" çetesi

Bizi, sözde “Ergenekon çetesi (!) cambazlığına” baktırırken, asıl çete -adını koyalım “Ahtapot çetesi”- Türkiye’yi, sadece arazi olarak değil, bütün değerlerini, kurumlarını bölerek, TC’yi yıkmak işlevine devam ediyor.

Etnik bölünme başladı; sadece Kürtler değil, onlardan örnek alan diğerleri, şimdiye kadar “Türk” olmakla mutlu olan etnik gruplar da kendi dillerinde TRT yayınları istemekten başlayarak neredeyse, “özerklik” de isteyecekler!.. Yargı bölündü; insanların “Şu mahkeme bizden yana-bu mahkeme karşımızda” demeleri, bazı “Cumhuriyet” savcılarının niyetlerinden şüphe etmeleri hiç de mesnetsiz ...
Read more : "Ahtapot" çetesi | Görüntüleme : 738 | Yanıtlar : 0

"Başbakan söylemeden ben söyleyeyim: Bu yazıyı okumayın

Başbakan söylemeden ben söyleyeyim: Bu yazıyı okumayın

Türkiye kriz yokmuş gibi davranıyor ama kriz giderek daha fazla etkili olmaya başladı.
2001 krizinden farklı olarak uçuruma yuvarlanan Türkiye’nin çevresinde tutunabileceği bir dal da yok. Çünkü herkes kendi derdinde.
BDDK’nın verdiği rakamlara göre 2 milyon 100 bin kredi kartı veya tüketici kredisi ödenmiyor ve bankalar bunlar için takibe başladılar. Bu rakam çığ gibi büyüyecek.
İşşiz sayısı 2 milyon 900 bin.
Sonbahardan bu yana işini kaybedenlerin sayısı yarım ...
Read more : "Başbakan söylemeden ben söyleyeyim: Bu yazıyı okumayın | Görüntüleme : 558 | Yanıtlar : 1

Darwin Yanılmış Olabilir mi?..

Darwin Yanılmış Olabilir mi?..

Charles Darwin’in 200. doğum yılını kutluyoruz. Doğum tarihi 12 Şubat 1809.

Dünya uygarlığının temel taşlarından birisi de ‘evrim kuramı’.

Evrimin dünyadaki gelişimin temel ilkesi olduğu kesin.

Ama bir noktada ben kuşkuya düşmekten kurtulamıyorum.

İnsanın evriminde maymunlarla ortak bir atadan geldiğimiz bulgusu var.

Ben, bütün insanların ortak atasının maymun olduğundan kuşku duyuyorum.

Şempanzelerle DNA farkımız yüzde yarım da olsa biz çok farklıyız.

Sonuçta maymunlar koşar, atlar, birbirini bitler, şakalaşırlar.

Gördüğüm insanların bir ...
Read more : Darwin Yanılmış Olabilir mi?.. | Görüntüleme : 648 | Yanıtlar : 0

Anayasa kaşıntısı!

Az önce bir kilo portakal soydum, hepsini çöpe attım.

Pardon, içinde azcık su kalmış olan bir tanesini yemek için ayırdım.

Narenciyede bir sorun var epeydir ve bu konuda yazmak isterdim şimdi ama bir sonraki makro kriz kapıda olabileceği için portakaldan vazgeçtim.

Portakalı soydum o nedenle, başucuma koydum pardon çöpe doldurdum ve Anayasa’da kalıyorum.

Hükümetin Anayasa kaşıntısı baş gösterdi mi yine?

Soru bu.

Önce bir hatırlatma yapalım ama.

Başbakan geçen gün kalite seviyesi -(yazıyla eksi) 50 ...
Read more : Anayasa kaşıntısı! | Görüntüleme : 627 | Yanıtlar : 0

Düşmanla "uzlaşmak" mümkün mü?

Artık kartları açık oynamalı, cepheleri iyi belirlemeli! Bu, Atatürk Cumhuriyeti’ni ve son savunma hattı TSK’yı muhafaza etmek isteyen “bizlerle” , “Ergenekon kapsamında” yıkmakta kararlı “olanlar” arasında bir savaştır! Bizim “onlarla” uzlaşmamıza imkân yoktur! Onlar kararlıdırlar, birliktirler, ama biz ne kadar kararlıyız, milletçe, ne kadar birliğiz?

İlk galipler
Bu savaşın ilk muharebelerini “onlar” -medyaları- kazandı... Bir kamuoyu araştırmasına göre, “Ergenekon” adlı bir terör örgütünün varlığına inananlar yüzde 60 kadarmış! Bir insana her gün “deli” derseniz ...
Read more : Düşmanla "uzlaşmak" mümkün mü? | Görüntüleme : 663 | Yanıtlar : 3

Kara Vasıf olduğuma bin kere pişmanım!

Milli Mücadele'de kilit rollerden birini üstlenen ama her durumda muhalif, zaman zaman Mustafa Kemal'in yanında yer alan ama suikastta adı geçen ittihatçı Kara Vasıf, 1926'daki davada her suçu kendisiyle ilişkilendiren hakim Kel Ali'ye böyle isyan etmişti

Türkiye 83 yıl önce de yine önemli bir davayla çalkalanıyordu. Atatürk'e suikast girişiminde bulunma hazırlığındaki ittihatçılar yakalanmış ve mahkeme huzuruna çıkartılmışlardı. Ama davanın ilerleyen safhalarında kimin suikastın içinde olduğu, kimin olmadığı karıştı. Ve giderek siyasallaştı.

Atatürk'e karşı politik örgütlenme ...
Read more : Kara Vasıf olduğuma bin kere pişmanım! | Görüntüleme : 2966 | Yanıtlar : 0

Taraf Gazetesi’nin organize işleri...

KIRK yıllık meslek hayatımda böyle rezalet görmedim. Emekli Orgeneral Hurşit Tolon’un tutuksuz yargılanmasına karar veren mahkemeyi “Nasıl böyle bir karar verebilirsin” diye neredeyse tehdit edecekler.

Ergenekon tutukluları tahliye edildikçe, “Keser dönüyor, sap dönüyor” korkusuyla hop oturup hop kalkıyorlar.
Kim bunlar? Nasıl bir kuyruk acıları var? Neyin peşindeler? Kimden neyin intikamını almaya çalışıyorlar?
Kurgu ve montaj kasetler, entrikalar, yalanlar, iftiralar...

Genelkurmay Başkanlığı’nın yayınladığı şamar gibi bildiriler bile yüzlerini kızartmıyor?
Müthiş bir organizasyonla karşı karşıyayız.
Sedat Ergin’in ...
Read more : Taraf Gazetesi’nin organize işleri... | Görüntüleme : 636 | Yanıtlar : 1

Pırlantacı nasıl açılır?

Pırlantacı nasıl açılır?

Sizin oğlan galiba kazma...

Gemi alamıyor.

Pırlantacı da açamıyor.

İşsiz güçsüz geziyor...

*

Halbuki çok kolay.

*

Bakın, devletimizin "Türkiye İş Kurumu" diye bir genel müdürlüğü var.

Girin internet sitesine...

"Hizmetlerimiz" başlığının altında "İş Bulma Teknikleri" yazıyor. Okuyun.

*

Bismillah...

"İş aramak zordur" diye başlıyor!

Sakın moralinizi bozmayın.

Çünkü, devletimizin "iş bulma teknikleri" arasında, "Gayretli olun, azimli olun, kararlı olun, cesaretli olun, umutlu olun" tavsiyeleri de var!

*

Şu tavsiyeye bayıldım: ...
Read more : Pırlantacı nasıl açılır? | Görüntüleme : 611 | Yanıtlar : 0

Halkı “göbeğini kaşıyan adam” sanan kim?

Hiç susmuyor Tayyip Erdoğan... Susmuyor ama konuştuğunda da diğer ülkelerdeki gibi “hangi partiden olursa olsun” sonuçta koca bir topluma, ülkeye Başbakanlık yapan biri gibi değil, her zaman sadece partisinin genel başkanı olarak konuşuyor.

Belediye başkanlarıyla adaylar arasında bir sorun mu var, AKP’li Belediye Başkanı’ndan önce Erdoğan atılıyor öne... Belediye’de yolsuzluk haberi mi var o cevaplıyor. Hayvanları sevmekte ne kötülük varsa, bir köşe yazarının “köpek sevgisi” bile onun ağzında aşağılayıcı bir ifadeye, hakarete bürünebiliyor. (Oysa bazen ...
Read more : Halkı “göbeğini kaşıyan adam” sanan kim? | Görüntüleme : 603 | Yanıtlar : 0

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148849 ileti • Toplam 46379 başlık • Toplam 25120 üye

x