Zaman: Sal Tem 08, 2025 5:46

News News of Gazete Köşe Yazarları

Site map of Gazete Köşe Yazarları » Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Sıcak Gündeme Soğuk Zamlar

Türkiye’nin karşı karşıya kaldığı sorunların hassaslığı ve önemi sayesinde kamuoyunun ilgisi sınır ötesi operasyona odaklanmış durumda. Hazır kamuoyunun ilgisinin teröre odaklandığı bir dönemde sessiz sedasız yapılan zamlara tepkiler de doğal olarak sönük kaldı. Çok fazla dile getirilmeyen ancak toplumu yakından ilgilendiren son zamlar, Özel Tüketim Vergilerini (ÖTV) artırmaya yönelik çalışmalar ve enflasyon oranlarına karşı tepkisizlik, aslında hükümet yetkililerinin beklediği bir gelişme olsa gerek. Zira vatandaşın sınır ötesi operasyona ve son günlerdeki diğer ...
Read more : Sıcak Gündeme Soğuk Zamlar | Görüntüleme : 936 | Yanıtlar : 0

Taaccüp

Taaccüp

BAŞBAKAN, AKP'yi eleştirenlere taaccüp ettiğini belirterek, Baykal'ı yolsuzlukla suçladı.

*

Dedim ki, nedir "taaccüp?"

Dediler ki, Arapça "şaşmak."

*

E hiç taaccüp etmedim o zaman.

Çünkü, hayatı boyunca yolsuzluk yapmayan Baykal, hayatı boyunca yolsuzluk yapmadığı için, bu yolsuzluk suçlamalarını hak ediyor.

Neden derseniz...

*

Soydun mu? Soymadın.

İhale verdin mi? Vermedin.

Yandaşı zengin ettin mi? Etmedin.

Ne cüp'lüyor, ne cüp'letiyor birader.

Bundan büyük taaccüp olur mu...

*

Anadolu'da bir laf vardır:

"Kendi cebine bile ...
Read more : Taaccüp | Görüntüleme : 846 | Yanıtlar : 0

Sözümüz var...

Sözümüz var...

Bu pazar günü saat 12.00'de Tandoğan Meydanı'na gideceğim.

Hukuku aramak için.

Çünkü bir başka hukukun ilkel karanlığı ülkemizin üzerine çöktüğünde... Ve çağdaş hukuk yok olduğunda...

Biz yok oluruz.

Oysa bizim hem bu ülkeyi kuranlara, hem çocuklarımıza "var olma" sözümüz var.

*

Her şeyin farkındayız:

Güvendiği aydınlarını, bel bağladığı kadrolarını, inandığı kurumlarını bir bir yitiren Türkiye'nin elinden, bu sefer "çağdaş ve bağımsız hukukunu" almak istiyorlar.

Ki yerine taraflı, şartlanmış, aydınlığa geçit vermeyen kendi hukuklarını ...
Read more : Sözümüz var... | Görüntüleme : 846 | Yanıtlar : 0

Fatih Altaylı, Özkök'e "Hanutçu" Dedi

Ertuğrul Özkök, "Sabah'ın satışından komisyon" istediğini açıkça köşesinden yazınca Fatih Altaylı çok sinirlendi ve Özkök'ün o süreçte "çevirdiği dolapları" yazdı.

Resim

Komisyon meselesi

Ertuğrul Özkök dünkü yazısında şöyle diyor:

“Sabah ve ATV'nin bu fiyata satılmasında katkım olduğu için komisyon istiyorum. 5 yıl önce çok ucuza gitmişti. Bizim sayemizde bu iş bozuldu ve şimdi gerçek değerini buldu. Bu sayede kamunun Dinç Bilgin'den alacağı tahsil edildi”

Özkök yine saçmalıyor.

Çünkü Özkök ve Doğan Grubuna kalsa, Dinç ...
Read more : Fatih Altaylı, Özkök'e "Hanutçu" Dedi | Görüntüleme : 955 | Yanıtlar : 1

Hasan Cemal'in Kirli Çamaşırları

Resim

Hasan Cemal'in Kirli Çamaşırları

Sabah satılınca Hasan Cemal, oldukça sert bir yazı yazdı. Sabah'tan Umur Talu ise, altta kalmadı ve Hasan Cemal'in mazisindeki kirli çamaşırları 9 madde halinde yazdı..

Sen ne yaptın baba!

Elbette bu gazeteyi alan grup "ilk gün taahhüt ettiği" editoryal bağımsızlığı öldürebilir de, süründürebilir de. Başkalarının başka yerlerde yaptığı gibi. Ama buradaki onca gazetecinin hepsi peşin peşin köle ruhlu mu? Başka yerlerde herkesin de öyle olmadığı gibi.

Yaşı, donanımı, adı, ...
Read more : Hasan Cemal'in Kirli Çamaşırları | Görüntüleme : 960 | Yanıtlar : 1

Kredi kartı üstü Kâbe | Pilav üstü döner misali...

Kredi kartı üstü Kâbe Pilav üstü döner misali...

Bugünlerde etrafımda o kadar çok garibime gitmeye başlayan şey var ki...

Giderek kendimi daha fazla "zombi" gibi hisseder oldum bu dünyada.

Yok yok... Bir dakika...

Giderek daha "naif" desem; çok iyi niyetli olacak, demiyorum.

Daha "gerzek" desem; çok kötü olacak, kendime kıyamıyorum.

Daha "uzaylı" hissediyorum desem; daha önce kullanılmış olacak, yine dönüp dolaşıp sanırım "zombi"de karar kılıyorum.

Neden mi?

Manşetlerden inmeyen, dilimizden düşmeyen dinimizin istismarı konusunda çok ...
Read more : Kredi kartı üstü Kâbe | Pilav üstü döner misali... | Görüntüleme : 884 | Yanıtlar : 0

Gül'ün elinde patlayan bomba

Manipülasyon nedir biliyor musunuz?

Manipülasyon bir olayı kendi çıkarları için kullanmaktır.
Ortada gerçek bir bilgi yokken piyasayı etkilemeye çalışmaktır.
Yön vermektir, yönlendirmektir, bir olayın gidişatını kendi istediği doğrultuda etkilemektir.
Seçme, ekleme ve çıkarma yoluyla bilgileri değiştirmektir.
Yani kafası basmayanı kandırabilmektir.
Karşısındakine istediğini yaptırabilmektir.
Gerçekten güçlü bir silahtır manipülasyon…

Ehlinin elinde öldürücü olabilir, ama beceremeyenin elinde de patlayabilir.
Kişiyi rezil de edebilir, komik de…
Utanmayı biliyorsa utandırabilir de…

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün “Bir rektör ataması yaptım, ...
Read more : Gül'ün elinde patlayan bomba | Görüntüleme : 941 | Yanıtlar : 1

Türban anketi

Türban anketi

ÇANKAYA türbanlı mı?

Türbanlı.

Başbakanlık türbanlı mı?

Türbanlı.

Dışişleri Bakanlığı?

Türbanlı.

THY, Merkez Bankası, Devlet Planlama, Özelleştirme İdaresi, TRT, Kamu İhale Kurumu, Toplu Konut İdaresi türbanlı mı?

Türbanlı.

Belediyeler?

Türbanlı.

Kaşla göz arasında kanun çıkardılar...

Hakim olmamış avukatlar arasından kafalarına göre 4 bin küsur hákim alacaklar.

Nasıl olacak yargı?

Türbanlı.

*

Kocasının ya da babasının "kafasının içindeki zihniyeti" gayet güzel kabul edip, eşinin ya da kızının "kafasındaki bezden" korkanları anlamayan bir yazıdır bu. ...
Read more : Türban anketi | Görüntüleme : 948 | Yanıtlar : 4

Kimlik sorunu

Kimlik sorunu

Galiba, "kimlik" kavramı üzerinde, çok duracağız. Zira; en üst düzeyde sorumlular arasında bile, bu konuda inanılmaz bir cehalet hüküm sürüyor.

Geçenlerde, bir televizyon programında, garip bir tartışma izledim. DSP milletvekili olduğu belirtilen genç bir hanım; laf nereden geldiyse, kimlik konusunda inanılmaz şeyler söyledi. Nereden öğrendiyse, çok iddialı bir üslupla ve sanki tek gerçekmişçesine, "Alt kimlik, üst kimlik diye bir şey yoktur. Alt kültür, üst kültür diye bir şey vardır", diye söze girişti. Toplantıya ...
Read more : Kimlik sorunu | Görüntüleme : 1045 | Yanıtlar : 0

“Finansal terörizmi” nasıl durduracağız?

Varsayalım ki; dağlardaki hatta sınırın ötesindeki terör yuvalarını kuruttuk ve sürece son noktayı koyduk. Ya dışarının bir uzantısı olarak içimize “yuvalanan” ve hatta kendi şehirlerimizdeki büyük binalardan basılan “enter” tuşları ile varlıklarımıza saldıran “finansal terörizmi” nasıl durduracağız!

Değerli dostlar, “ekonomide yaratılan mucizeden” bahsedenlere sadece tek bir cümle ile cevap vermek ve ardından “varlıklarımızı vuran” finansal terörizmin resmini sizlere göstermek istiyorum.

“Her şey mükemmel” diyenlere sadece şunu söyleyeceğim; “cari açık, bozulan makro denge, artan borçlar” gibi ...
Read more : “Finansal terörizmi” nasıl durduracağız? | Görüntüleme : 856 | Yanıtlar : 1

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148752 ileti • Toplam 46123 başlık • Toplam 25016 üye

x