Zaman: Pzr Eki 19, 2025 21:06

News News of Gazete Köşe Yazarları

Site map of Gazete Köşe Yazarları » Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Al sana ÖSS... | Yılmaz Özdil

Al sana ÖSS...

Başbakan'ın oğlunun, ayda 50 bin dolar taksitle satın aldığı geminin adı nedir?
a, Honey Money
b, JasmineLondon
c, Nirvana
d, Safran
e, Fairline

Hülya Avşar'ın erkek arkadaşının adı?
a, Davut Güloğlu
b, Fehmi Koru
c, Sadettin Saran
d, Roberto Carlos
e, Mehmet Barlas

Anayasamız, kaç maddedir?
PKK, hangi kelimelerin başharfleridir?
Atlas bebek, hangi çiftin oğlu?
İclal Aydın kimden boşandı?
Seçime kaç parti katılıyor?
Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ın tarağının renkleri ne? ...
Read more : Al sana ÖSS... | Yılmaz Özdil | Görüntüleme : 1362 | Yanıtlar : 6

Türkiye'nin seçimi(ergun babahan)

Türkiye'nin seçimi(ergun babahan)

Amerika, Irak'ı işgal ettiğinde "Ortadoğu'ya demokrasi getirme" iddiasındaydı.
Bugün artık demokrasiden söz eden yok gibi.
Demokrasi sadece Ortadoğu'da gerileme halinde değil. Rusya'da otoriter eğilim güçleniyor, Çin ise baskıcı rejiminden geri adım atmaya hazır görünmüyor.
Bugünün dünyası halihazırda demokrasi cephesi ile otoriter rejimler arasındaki gerilime tanıklık ediyor.
Bu gerilimde Ortadoğu dünyanın mevcut halinde cehennem rolü görüyor.
Filistin, Lübnan ve Irak insan hayatının beş kuruşluk değerinin kalmadığı ülkelere dönüşüyor.
Türkiye, demokrasilerle otokrasiler, huzurlu Batı ...
Read more : Türkiye'nin seçimi(ergun babahan) | Görüntüleme : 1060 | Yanıtlar : 0

Şehitler ölmez... Eğer unutmazsan(yılmaz özdil)

Şehitler ölmez... Eğer unutmazsan YILMAZ ÖZDİL
Bugün Cuma.
Yarından sonra...
Babalar Günü.

Dün, şehit düştü bir binbaşı daha.
Murat Özyalçın.
Baba.
Bizimkileri korumak için, kendi evlatlarını koklayıp, bağrına basmış, sonra da, öylece bırakıp onları, gitmişti kahpe pusuların kol gezdiği karanlık dağlara...
Utku, 4.
Özge, 7.
Ezgi, 12 yaşında.
Babalar Günü'nde sarılabilecekleri, öpecek, şımartabilecek bir babaları yok şu anda... Ama, onları öz evlat gibi bağrına basacak "dünyanın en büyük ailesi" nin var olduğunu biliyorum.
Adres...
Serap ...
Read more : Şehitler ölmez... Eğer unutmazsan(yılmaz özdil) | Görüntüleme : 1182 | Yanıtlar : 1

Durdurun bu zulmü! Başörtüsü yasağı kalksın artık!

Kamusal alanın kanayan yarası

ÖSS zamanı geldi ya; zihinsel sıkıyönetim bildirileri arka arkaya gelmeye başladı. Başları açık olmayan adayların sınava giremeyecekleri acil bir şekilde açıklandı. Bu tavır, ülkemizin kanayan yarası haline gelmiş türban sorununun çözülmesi yolunda hiçbir adım atılmadığını gösteriyor

Ülkemizde her yıl aynı komedi sahneye koyuluyor. ÖSS zamanı geldi ya; 17 Haziran yaklaşırken zihinsel sıkıyönetim bildirileri arka arkaya gelmeye başladı kaçınılmaz olarak.

Başları açık olmayan adayların sınava giremeyecekleri acil bir şekilde açıklandı. Bu tavır, ...
Read more : Durdurun bu zulmü! Başörtüsü yasağı kalksın artık! | Görüntüleme : 3855 | Yanıtlar : 31

en büyük harekat geliyor(fatih çekirge)

EN BÜYÜK HAREKAT GELİYOR

Ankara’da toplanan toplanan güvenlik zirvesinin detaylarına ancak bu sabah ulaşabiliyorum…

Saat 07.30 sularında iki önemli telefon konuşması, zirvenin kapılarını açıyor….

Sevgili okuyucular; aslında şimdi size aktaracaklarım bir süredir hükümet ve asker arasında güvenlik konusunda oluşmuş “ortak hissiyatların” ve kararların dün kü zirvede daha rafine bir hale getirilmesinden ibarettir.

Şimdi detaylara girebiliriz….

Dün zirve öncesinde bölgenin bazı önemli valileri Ankara’da çok kritik değerlendirmeler yaptılar. Yeni direktifler aldılar. Bölge valileri yoğun insiyatif kullanma ...
Read more : en büyük harekat geliyor(fatih çekirge) | Görüntüleme : 1185 | Yanıtlar : 0

Gelincikleri çağırıyorum(tuncay özkan)

Gelincikleri çağırıyorum(tuncay özkan)

Türkiye’nin her yerindeyim...Hava kurşun gibi ağır...
Anadolu mahzun,Rumeli mahzun, ben mahzun, biz mahzunuz...
Hallacı Mansur gibi çekilmişiz emperyalist mengenede, dardayız.Yüzseler derimizi sırtlanıp koşarız, ama çaresiziz evlatlarımızı öldürüyorlar...
Vatan, namus ve ahde vefa için,aslanlarımız can veriyorlar...
Musalla taşlarında hep bir bayrak yatıyor...
Al mı al...
Gözler kan çanağı...
Bir vatan ağlıyor.
Al mı al...
Analar suskun, babalar suskun...
Acı böyle mi gömülür yüreğe...
Aşkolsun sizi doğuran anaya aşkolsun...
Hepsi aynı sesle, aynı sözle ...
Read more : Gelincikleri çağırıyorum(tuncay özkan) | Görüntüleme : 1202 | Yanıtlar : 0

İstismar... / Şehit eşleri provokatör mü? | Yılmaz Özdil |

İstismar...

Hep aynı laf:
"İstismar etmeyin..."
Yani?
"Yuhlamayın..."

Deniyor ki, "cami avluları, bir partinin gençlik kollarına mensup tiplerle dolduruluyor, amigo gibi bağırtılıyor, provokasyon yapılıyor."

Soralım o halde...

Danıştay katliamından sonra, aynı camide, aynı bakanlar yuhlandı, kafalarına bardak fırlatıldı... Ülkücü müydü onlar?

Danıştay katliamından sonra, bakanlar yuhlanıp, kafalarına bardak fırlatılınca... O dönemin Genelkurmay Başkanı olan, sizin yere göğe sığdıramadığınız Hilmi Özkök, "halkın tepkisi, hakikaten takdir edilmeli, ama bir günle kalmamalı, ...
Read more : İstismar... / Şehit eşleri provokatör mü? | Yılmaz Özdil | | Görüntüleme : 1124 | Yanıtlar : 4

Sağdan soldan estarabim... | Yılmaz Özdil |

Resim
Avrupa, şu haberi konuşuyor...
Bizim gazetelerde de yeraldı.
Resim
"Tıpta devrim... İspanya'da şimdiye kadar görülmemiş bir ameliyat yapıldı... Sol eli kopan bir kişinin, sağ tarafına da felç gelince, çalışır durumdaki sağ eli, sol koluna takıldı... Parmakların yeri değiştirildi, başparmak elin tersine dikildi."
Resim
Halbuki, o da bir şey mi...
Resim
Sol el'deki Ertuğrul Günay, AKP'de.
Sağ el'deki İlhan Kesici, CHP'de.
Ecevit'in müsteşarı, MHP'de...

Resim
Ameliyat, 13 saat sürmüş.
Bizimkilerin rozet takması, 2 saniye...
Narkozsuz ...
Read more : Sağdan soldan estarabim... | Yılmaz Özdil | | Görüntüleme : 1302 | Yanıtlar : 2

Şehitlerin üzerinden meclise... Önemli!

Resim
    Kısmet olursa pek yakında yeni yeni mebuslarımız olacak..Yeni yeni mebuslarımız taze bismillah,TBMM’ye ayak basınca ,kürsüden milletin önüne çıkacaklar...

Her biri,birer birer Türk Milleti’ne “namusları üzerine” söz verecekler,şu yemini edecekler...

“Devletin varlığı ve bağımsızlığını, vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğünü, milletin kayıtsız ve şartsız egemenliğini koruyacağıma; hukukun üstünlüğüne, demokratik ve laik Cumhuriyete ve Atatürk ilke ve inkilaplarına bağlı kalacağıma; toplumun huzur ve refahı, milli dayanışma ve adalet anlayışı içinde herkesin insan haklarından ve temel hürriyetlerden yararlanması ...
Read more : Şehitlerin üzerinden meclise... Önemli! | Görüntüleme : 1377 | Yanıtlar : 2

Seçim ve dış politika(hüsnü mahalli)

Seçim ve dış politika(hüsnü mahalli)

Yarın Erzurum’da olacağım. Daha sonra da Malatya, Diyarbakır, Mardin, Urfa, Gaziantep ve İzmir.

Meslektaşlarımızdan bazıları da Türkiye’nin diğer kentlerini dolaşıyor, dolaşacak.

AKŞAM ve SKY Türk olarak seçim öncesinde seçmenlerin eğilimlerini gözlemlemeye çalışıyoruz.

Ama ben kişisel olarak daha çok seçmenlerin dış politika konuları ile ne kadar ilgili olduklarına bakmak istiyorum.

Başka bir ifade ile dış politika konularının seçmenin oyunu nasıl ve ne kadar etkilediğini görmek istiyorum.

Dış politika konuları deyince sırayle ...
Read more : Seçim ve dış politika(hüsnü mahalli) | Görüntüleme : 1131 | Yanıtlar : 0

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 149130 ileti • Toplam 46407 başlık • Toplam 25110 üye

x