Zaman: Pzr Mar 29, 2026 21:14

News News of Genel - Güncel Konular

Site map of Genel - Güncel Konular » Dizin : Genel - Güncel Konular

Genel & Güncel Konular

Tansel Çölaşan: Bu Cumhuriyet Bizim!

„Haziran’daki seçimlerde bu süreç aynen devam ederse, bizler ulusal bir cephe oluşturup karşı çıkmazsak, ılımlı islâm, eyaletlere bölünme ve diktatörlük gelecek…“

(Ulusal Kanal ve Atatürkçü Düşünce Derneğnin işbirliğiyle, bundan böyle 81 ilde yapılacak „Cumhuriyet Toplantılarının“ ilki yapıldı bu gün Ümraniye’de. Bir kapalı spor salonunda yapılan toplantıda konuşmalardan birini, belkide en coşkulusunu Atatürkçü Düşünce derneği Genel Başkanı Tansel Çölaşan yaptı.)
Konuşmanın önemli yerlerini sizler için derledik.

Tansel Çölaşan: Bu Cumhuriyet Bizim!

Bağımsızlık temel, çağdaşlık ve demokrasi ...
Read more : Tansel Çölaşan: Bu Cumhuriyet Bizim! | Görüntüleme : 776 | Yanıtlar : 0

"Bana Bakın AKP Uşakları ve !**? ..." / Müjdat GEZEN

MÜJDAT GEZEN'DEN SERT YANIT
Resim

Müjdat Gezen dün akşam Ters Cephe programında yaşanan tartışmalardan sonra sert bir yazı kaleme aldı.

Katıldığı bir televizyon programında, “Bazı anketlerde AKP'yi yüzde 50 gösteriyorlar. Aslında Aziz Nesin kriterlerine göre yüzde 60 çıkması gerekirdi” diyen Müjdat Gezen AKP'den ve bazı çevrelerden aldığı tepkilere bugün 'Müjdat Gezen Sanat Merkezi'nin internet sitesinden yanıt verdi.

İşte Müjdat Gezen'in o sert yazısı:

Buna karar verdim. Çünkü akıllı biri olsam: AKP' nin yanında olduğumu, ...
Read more : "Bana Bakın AKP Uşakları ve !**? ..." / Müjdat GEZEN | Görüntüleme : 3430 | Yanıtlar : 2

24 barodan ortak açıklama...

31 Ocak 2011 - Radikal

24 barodan ortak açıklama: İktidar yargıyı 'ele geçirmeye' çalışıyor

Aralarında Ankara ve İstanbul Barolarının da bulunduğu 24 Baro, 19 maddelik ortak bir açıklama yaparak yargıda yeni düzenlemeler getiren son tasarıya tepki gösterdi.

Barolar, iktidarın yargıyı “ele geçirmeye çalışmak” yerine, yargıdaki iş yüküne ve kronikleşmiş sorunlara, barolarla işbirliği içinde gerçekçi çözümler üretmesini istedi. Çağdaş bir anayasa da isteyen Baroların açıklamasında, “Tasarıya göre, Yargıtay Birinci Başkanlık Kurulu, yeni üyelerin de katılımıyla yapılacak ...
Read more : 24 barodan ortak açıklama... | Görüntüleme : 625 | Yanıtlar : 0

Talabani: "Abdullah Gül ve Tayyip Erdoğan PKK'ya Af İstiyor"

Talabani: "Abdullah Gül ve Tayyip Erdoğan PKK'ya Af İstiyor"

Amerikan Dışişleri kriptolarında, "Abdullah Gül ve Tayyip Erdoğan'ın PKK’ya af istediği" ortaya çıktı.

Bağdat’taki ABD’li bir diplomatın raporuna göre; Celal Talabani, Erdoğan ve Gül’le yaptığı görüşmede "PKK affının" gündeme geldi. Kriptoda, "Abdullah Gül’ün PKK’ya aftan yana olduğunu Talabani'ye söylediği", Erdoğan’ın da bu düşünceye destek destek verdiğini belirtiliyor. ABD kriptosunda, AKP Hükümeti’nin "PKK’yla gizli görüşme yaptığı" bilgisi de yer aldı.

Alman Die Welt Gazetesi, Wikileaks’e sızan Amerikan ...
Read more : Talabani: "Abdullah Gül ve Tayyip Erdoğan PKK'ya Af İstiyor" | Görüntüleme : 1006 | Yanıtlar : 0

"Benim Adım Kemal"... Derviş

Yeni CHP'den Oscarlık "Ergenekon" Oyunları

Tuncay Özkan ve Mustafa Balbay'ın aday gösterilmesini Parti Meclisi'nde, Birinci "Ergenekon" davasının ilk günü duruşmaya gelip "Bölge adına müdahil olmak istiyorum" diyen Sezgin Tanrıkulu'na oylattılar....

Güzel bir işbölümü yapıldı ve Süheyl'in attığı pası zarif bir kafa çıkışıyla karşılayan Sezgin, topu ağlara taktı.

Kılıçdaroğlu'na fısıldayanlar her kimlerse, aynı güçler olması çok muhtemel bu kadrolar,Tayyip Erdoğan'a bile daha fazla kişisel inisiyatif hakkı tanıyor. Kemal Bey hiç değilse bu durumu kıskanmalıdır...
...
Read more : "Benim Adım Kemal"... Derviş | Görüntüleme : 614 | Yanıtlar : 1

Tayyip Erdoğan, TSK'yı Hollandalı Bakan'a Şikayet Etmiş!

TSK’yı Hollandalı Bakan’a şikayet eden Başbakan!

WikiLeaks, Başbakan Erdoğan'ın Hollandalı Bakan'a 'Ordu kontrolümde olmadığı için Ege'deki operasyonları durduramıyorum' dediğini iddia etti.

Avrupa Birliği’nin Aralık 2004’te Türkiye ile müzakerelere başlanması kararını almadan önce Başbakan Tayyip Erdoğan’dan Ege’deki operasyonları askıya almalarını istediği, Erdoğan’ın o tarihteki AB Dönem Başkanı Hollanda’nın Dışişleri Bakanı Bernard Bot’a “Ordu benim kontrolümde olmadığı için uçuşları durduramıyorum” dediği iddia edildi.

Erdoğan, Bot’a yakınmış

ABD’nin Lahey Büyükelçisi Clifford Sobel’in, 2004 yılında, o tarihte AB Dönem ...
Read more : Tayyip Erdoğan, TSK'yı Hollandalı Bakan'a Şikayet Etmiş! | Görüntüleme : 722 | Yanıtlar : 0

İsa Gök'e Silivri Tehditi

26 Ocak 2011 - Ulusal Kanal

CHP MİLLETVEKİLİ İSA GÖK'E TBMM'DE SİLİVRİ TEHDİTİ

Anayasa Mahkemesi'ne Yargıtay ve Danıştay kararlarını iptal etme yetkisi veren tasarının görüşmelerinde sert tartışmalar yaşandı. Tasarıyı eleştiren CHP Milletvekili İsa Gök, bunun bir karşı devrim süreci olduğunu söyledi. Bu sözlere karşı AKP'li vekil Mehmet Daniş, "Senin yerin Silivri'ye kadar" yanıtını verdi.

Anayasa Mahkemesi'nin Kuruluş ve Yargılama Usulleri Hakkında Kanun Tasarısı'nın Meclis Anayasa Komisyonu'ndaki görüşmelerinde gerginlik yaşandı. AKP İstanbul Milletvekili Burhan Kuzu ...
Read more : İsa Gök'e Silivri Tehditi | Görüntüleme : 773 | Yanıtlar : 1

Kamer GENÇ: Tehlike Çok Büyük!

KAMER GENÇ: TEHLİKE ÇOK BÜYÜK!

Kamer Genç sordu: „Böyle bir hükümet olur mu?
Böyle insanların yönettiği bir devlet ayakta kalır mı?
Muhalefet yok diyorlar. Ben 1980 'den beri parlamentodayım. Eskiden edep vardı. Eskiden utanırlardı, sorumluluk duygusu duyarlardı.“

Kamer Genç

CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç 21 Ocak 2011’de by-pass ameliyatı oldu. Kendisine geçmiş olsun diyoruz, bu efsane kişiliğin , tek kişilik muhalefet ismiyle de anılan milletvekilimiz Kamer Genç’in tekrar eski sağlığına kavuşmasını diliyoruz…

Sözünü sakınmayan, dobra ...
Read more : Kamer GENÇ: Tehlike Çok Büyük! | Görüntüleme : 571 | Yanıtlar : 0

Cumhuriyet Gazetesi ve İğdiş Edilmiş Beyinler / B. ESİNOĞLU

CUMHURİYET GAZETESİ VE İĞDİŞ EDİLMİŞ BEYİNLER
Resim

Birinci sayfaya Merhum Uğur Mumcunun Kocaman resmini koy, ikinci sayfaya da İngiliz Savunma Bakanının yazısını koy.

Cumhuriyet Gazetesi ne yapmaya çalışıyor?

Ne zamandan beri, Cumhuriyet Gazetesi ile ilgili bir yazı yazmak istiyordum.

Ancak, emperyalizmin ülkemiz üzerinde sürdürdüğü ağır tehdidi ve ona karşı hangi düşünceden olursa olsun, ülke savunması yönünde düşünmeye çalışanların birliği ve beraberliğine zarar gelmesin diye, hep bu yazımı erteleyip durdum.

Cumhuriyet Gazetesini okuyanlar belki hatırlarlar, çok ...
Read more : Cumhuriyet Gazetesi ve İğdiş Edilmiş Beyinler / B. ESİNOĞLU | Görüntüleme : 833 | Yanıtlar : 0

AB fonuyla çift dilli eğitim!

AB fonuyla çift dilli eğitim!

‘2 dilli hayat’ fiilen okul öncesi eğitime giriyor. Öğretmenlere Kürtçe öğretmeyi de içeren bu projeye Avrupa Birliği 84 bin euro gönderdi!

Bilge köyünden başlanacak

Kadın ve çocukların eğitimleri için hazırlanan ‘2 dilli’ eğitim projesine, 4 Mayıs 2009’da 4 kişinin katledildiği Mardin’in Mazıdağı ilçesine bağlı Bilge köyünden başlanacak. Kadınlara yönelik el becerilerini geliştirecek kursların yanı sıra Kürtçe bilen 5 öğretmenle okul öncesi eğitime ağırlık verilecek.

AB parasıyla çift dilli eğitim

44 ...
Read more : AB fonuyla çift dilli eğitim! | Görüntüleme : 790 | Yanıtlar : 0

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148826 ileti • Toplam 46387 başlık • Toplam 25117 üye

x