Tayyip Erdoğan, TSK'yı Hollandalı Bakan'a Şikayet Etmiş!

Genel & Güncel Konular

Tayyip Erdoğan, TSK'yı Hollandalı Bakan'a Şikayet Etmiş!

İletigönderen Oğuz Kağan » Çrş Oca 26, 2011 20:07

TSK’yı Hollandalı Bakan’a şikayet eden Başbakan!

WikiLeaks, Başbakan Erdoğan'ın Hollandalı Bakan'a 'Ordu kontrolümde olmadığı için Ege'deki operasyonları durduramıyorum' dediğini iddia etti.

Avrupa Birliği’nin Aralık 2004’te Türkiye ile müzakerelere başlanması kararını almadan önce Başbakan Tayyip Erdoğan’dan Ege’deki operasyonları askıya almalarını istediği, Erdoğan’ın o tarihteki AB Dönem Başkanı Hollanda’nın Dışişleri Bakanı Bernard Bot’a “Ordu benim kontrolümde olmadığı için uçuşları durduramıyorum” dediği iddia edildi.

Erdoğan, Bot’a yakınmış

ABD’nin Lahey Büyükelçisi Clifford Sobel’in, 2004 yılında, o tarihte AB Dönem Başkanı olan Hollanda’nın Dışişleri Bakanı Bernard Bot ile yaptığı görüşmelerin detaylarını içeren kripto Wikileaks’te yayımlandı. 3 Aralık 2004 günü, yani Türkiye ile müzakerelere başlanmasının kararlaştırıldığı AB zirvesinden 14 gün önce gerçekleşen görüşmede Türkiye de konuşulmuş. Gizli kriptoya göre Hollandalı Bakan Bot, görüşme sırasında bir yandan ABD’li diplomata “Ege’deki askeri operasyonları askıya alması için Türkiye’yi ikna etme konusunda yardım edin” derken, diğer yandan da bu operasyonların Yunanistan’ı Türkiye’nin katılımına karşı kışkırtan bir bahane olduğuna dikkat çekmiş. Kriptoda, “Bot’a göre Türkiye Başbakanı (Tayyip) Erdoğan, kısa süre önce kendisine, bu uçuşları ‘ordu, kontrolünde olmadığı için’ durduramadığını söyledi” ifadesi yer alıyor.

6 yıl sonra aynı manzara

Ege’deki askeri operasyonlar 6 yılın ardından Yunanistan Başbakanı Yorgos Papandreu’nun Erzurum ziyaretinde de gündeme gelmişti. Papandreu, 9 Ocak 2010 günü Erzurum’da Başbakan Tayyip Erdoğan’ın da bulunduğu Büyükelçiler toplantısında konuşurken, Türk jetlerinin Yunan adaları üzerinden alçak uçuşlarını hedef alarak hesap sormuş, Başbakan ise bu eleştirilere doğrudan yanıt vermemişti. Ancak bir gün sonra hükümet kaynakları tarafından basına TSK’nın Türkiye ile Yunanistan arasındaki ilişkilerin gelişmesini istemediği için bu tür olaylara imza attığı bilgisi sızdırıldı. Başbakan Tayyip Erdoğan da bir konuşmasında ülke ismi vermeden Türkiye’nin komşularıyla arasını bozmak isteyenler olduğunu söyledi. Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Selçuk Ünal ise Ege’deki uçuşların bakanlığın bilgisi dahilinde gerçekleştiğini bildirmişti.


Haberiniz.com, 26 Ocak 2011
Namık KEMAL:
"Vatanın bağrına düşman dayamış hançerini,
Yok mudur kurtaracak bahtı kara maderini?"


Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK:
"Vatanın bağrına düşman dayasın hançerini,
Bulunur kurtaracak bahtı kara maderini."



http://www.guncelmeydan.com/pano/tayyip-erdogan-a-gonderilen-cfr-muhtirasi-kuresel-ihale-t18169.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/abd-disisleri-abdullah-gul-u-biz-yetistirdik-t23656.html
http://www.guncelmeydan.com/pano/dun-malta-surgunleri-vahdettin-bugun-ergenekon-tayyip-t18151.html

KAÇAMAYACAKSINIZ!
Kullanıcı küçük betizi
Oğuz Kağan
Genel Yetkili
Genel Yetkili
 
İletiler: 12355
Kayıt: Sal Oca 27, 2009 23:04
Konum: Ya İstiklâl, Ya Ölüm!

Şu dizine dön: Genel - Güncel Konular

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 1 konuk

x