Zaman: Pzt Mar 30, 2026 6:46

News News of Genel - Güncel Konular

Site map of Genel - Güncel Konular » Dizin : Genel - Güncel Konular

Genel & Güncel Konular

Bilmece Bildirmece

Tez

Bir Tavşan önüne bir daktilo almış, tak tuk tak tuk birşeyler yazıyor.

Oradan geçen bir Tilki:

- Hey Tavşan, ne yazıyorsun?

- Doktora tezimi yazıyorum.

- Ha öyle mi, çok güzel, ne hakkında?

- Tavşanların Tilkileri nasıl yedikleri hakkında.

- Yok canım, olur mu öyle şey, hiç Tavşanlar Tilki yerler mi?

- Olur canım, gel istersen, sana ispat edeyim.

Beraberce Tavşanın yuvasına girerler. Biraz sonra Tavşan tek başına çıkar ve yine daktilosunun başına geçer, ...
Read more : Bilmece Bildirmece | Görüntüleme : 974 | Yanıtlar : 2

İsrail "Ezilen Kürtlere" İnsani Yardım Getirecekmiş

“EZİLEN KÜRTLERE” İNSANİ YARDIM GETİRECEKLER

Gazze’ye yardım gemisine yapılan müdahale tartışılırken bir grup İsrailli öğrenci Akdeniz´e özel yatlarla çıkmayı planlıyor. Özel yatlarını öğrencilere tahsis etmek isteyen 400 İsrailli işadamı da öğrencilerin Akdeniz’de Gazze´ye doğru yola çıkan konvoyları karşılamalarını destekliyor.

Kısa adı NUIS (National Union of Israeli Students) olan bir grup öğrenci, “Kürt ve Ermeni halkları başta olmak üzere, Türkiye de ki azınlıkların durumuna dikkat çekmek ve Kuzey Kıbrıs´taki Türk ‘İşgaline’ gönderme yapmak için Akdeniz'e ...
Read more : İsrail "Ezilen Kürtlere" İnsani Yardım Getirecekmiş | Görüntüleme : 915 | Yanıtlar : 0

“Ulusalcılık tehdittir”in altından Akyürek çıktı!

“Ulusalcılık tehdittir”in altından Akyürek çıktı!

EMNİYET Genel Müdürlüğü, Eylül 2007’de yapılan ve ulusalcılığı tehdit olarak gören brifingin dönemin “İstihbarat Dairesi Başkanı Ramazan Akyürek’in gönderdiği bilgiler doğrultusunda Starateji Geliştirme Dairesi tarafından hazırlandığını” kabul etti. Akyürek, daha önce “Böyle bir rapor yok” demişti.

Ulusalcılığı tehdit görmüş!
Emniyet Genel Müdürlüğü, Eylül 2007’de yapılan ve “ulusalcılığın tehdit” olarak görüldüğü brifingin, dönemin İstihbarat Dairesi Başkanı Ramazan Akyürek’in gönderdiği bilgiler doğrultusunda gerçekleştirildiğini kabul etti.
Haber: Salim YAVAŞOĞLU

Ulusalcılığı tehdit olarak ...
Read more : “Ulusalcılık tehdittir”in altından Akyürek çıktı! | Görüntüleme : 760 | Yanıtlar : 2

Imrali Canisinden Gundem'e Dair

Yaziyi "Firat Haber Ajansinin" sitesinden aldim, 1-2 basligi çikardim.

Resim

ÖCALAN: Çözüm gelismezse Türk-Kürt çatismasi gündeme gelir

Öcalan, “Eger bir diyalog ve çözüm süreci gelismezse Türk-Kürt çatismasi gündeme gelir. Kimse bu tehlikenin farkında degil” dedi. Öcalan, Israil’in Türkleri asagilamasi gibi Türklerin de Barzani sahsinda Kürtleri asagiladigini belirtti.

Abdullah Öcalan(1), avukatlariyla görüstü.

Edinilen bilgilere göre görüsmede Barzani’nin Türkiye temaslarina deginen Öcalan, “Barzani’nin BDP’lilerle de görüsmesi olmus. Barzani AKP’nin desteklenmesi gerektigi, diger hükümetlere göre Kürt sorununa yaklasimlarinin ...
Read more : Imrali Canisinden Gundem'e Dair | Görüntüleme : 736 | Yanıtlar : 0

Av. Mehmet Cengiz Neden Tutuklandı?

7 Haziran 2010-ULUSAL KANAL
http://www.ulusalkanal.com.tr/index.php ... Itemid=178

MEHMET CENGİZ

Mehmet Bedri Gültekin

Avukat Mehmet Cengiz 5 Haziran sabahı tutuklandı.

Türkiye’nin en saygın hukukçularından olan Sayın Mehmet Cengiz, aynı zamanda İşçi Partisi Genel Başkan yardımcısıdır.

Mehmet Cengiz, geçmişte Ankara Barosu yöneticiliği yapmıştır ve halen de Türk Hukuk Kurumu yöneticisidir.

İşte bu saygın hukukçu ve siyaset adamının tutuklanması ile AKP iktidarı altında nerelere doğru götürüldüğümüz, bir kez daha ...
Read more : Av. Mehmet Cengiz Neden Tutuklandı? | Görüntüleme : 3056 | Yanıtlar : 5

TÜSİAD, Erbil yolunda

TÜSİAD, Erbil Yolunda

Potansiyel yatırımcılar belirlenecek ve Kuzey Irak'a ziyaret gerçekleşecek

06 Haziran 2010 Pazar, 09:27:59

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Başkanı Ümit Boyner ve yönetimi dün Irak’ın kuzeyindeki bölgesel yönetimin lideri Mesud Barzani’yi kabul etti. Yaklaşık 1 saat süren basına kapalı toplantıda, ağırlıklı olarak ekonomi konuşulduğu öğrenildi. Iraklı heyetin son derece hazırlıklı geldiği toplantıda Barzani Türk işadamlarına Irak’ta yapılan seçimler sonrasında ülkenin daha istikrarlı bir döneme girdiğini anlattı. Türk işadamlarını bu ortamdan ...
Read more : TÜSİAD, Erbil yolunda | Görüntüleme : 751 | Yanıtlar : 0

O Mısralar Türk Bayrağına Nasıl Yazıldı?

O Mısralar Türk Bayrağına Nasıl Yazıldı?
Odatv / 5 Haziran

Şehit tabutlarının üzerinde; İsraillilerin saldırdığı Mavi Marmara’da; gösterilerde, tribünlerde, haberlerde; her yerde o var. Türk bayrağından söz ediyorum. Hayatın içinde bu kadar çok Türk bayrağının olmasının nedenini, toplum ve siyaset bilimcilerine bırakıp, meselenin bambaşka bir yönünü yazmak istiyorum. En güzel bayrak şiirini kim yazdı? Günlerdir şehit cenazelerini gördükçe, kendimi hep bir şiiri mırıldanırken buluyorum. Üstelik şairi, siyasi olarak hiç anlaşamayacağım biri…

“Bayrak şiirimi 35 yaşımdayken ...
Read more : O Mısralar Türk Bayrağına Nasıl Yazıldı? | Görüntüleme : 1048 | Yanıtlar : 0

Papa Şeyh Nazım'la Hoşbeş Etti, Kilisede Halvet Oldu

Papa, Kıbrıs'ta Şeyh Kıbrısî ile görüştü
05 Haziran 2010 Cumartesi 22:11

LEFKOŞA -AA-
Kıbrıs Rum Kesimini ziyaret eden, Katolik dünyasının ruhani lideri Papa 16. Benediktus, kendisini iki kez KKTC'ye davet eden ve görüşme talebinde bulunan KKTC Din İşleri Başkanı Dr. Yusuf Suiçmez'in talebine yanıt vermeyerek, Nakşibendi tarikatının lideri Şeyh Nazım Kıbrısi ile görüşmeyi tercih etti.

Vatikan Sözcüsü Peder Federico Lombardi ise görüşmenin program dışı olarak ara bölgedeki Sainte-Croix katolik kilisesinde yapıldığını belirterek, Şeyh Kıbrısi'nin 16. ...
Read more : Papa Şeyh Nazım'la Hoşbeş Etti, Kilisede Halvet Oldu | Görüntüleme : 1536 | Yanıtlar : 3

TSK Arazileri de "Kentsel Dönüşüm" Kapsamına Alındı

TSK Arazileri de "Kentsel Dönüşüm"
Kapsamına Alındı

Hürriyet Gazetesi / 5 Haziran 2010

TBMM İçişleri Komisyonu’nda kabul edilen AKP İstanbul Milletvekili Nusret Bayraktar’ın teklifi, TSK ile belediyeler arasındaki arazi itilaflarının belediyeler lehine sonuçlanmasına yol açacak.

Teklife göre belediyeler, kentsel dönüşüm yapılacak alanlardaki, “sağlık ve eğitim kurumları hariç” tüm kurumların gayrimenkullerini, isterlerse tapuya kayıtlı bedel üzerinden satın alabilecekler. Belediyelere verilen kentsel dönüşüm yetkisindeki sınırlar da kaldırılıyor. Teklifle, planlı ve plansız boş araziler kentsel dönüşüm kapsamına ...
Read more : TSK Arazileri de "Kentsel Dönüşüm" Kapsamına Alındı | Görüntüleme : 1504 | Yanıtlar : 5

İktidarın tepesinde olan bazı adamlar benim koynumdan geçti!

Resim

TOP'LU İĞNE 36 HARMANIM BEN HARMANIN SİZE YENİ HARMAN SUNALIM :)...

Bu kez ben yazamadım , bu kez onlar yazdı..

YENİ HARMAN DERGİSİ SAYI: 142 HAZİRAN 2010-06..

RÖPORTAJ: TANLA SILAY

Ben de gençtim, bunlar da gençti... Bugün iktidarın tepesinde olan bazı adamlar benim koynumdan geçti...

Barbaros ŞANSAL

(...)

Türkiye için ne öngörüyorsunuz?

-1 milyon ölü, 30 milyon işsiz görüyorum. Bakın bugün IMF, İtalya’ya derhal kendini toparla ...
Read more : İktidarın tepesinde olan bazı adamlar benim koynumdan geçti! | Görüntüleme : 4099 | Yanıtlar : 31

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148826 ileti • Toplam 46387 başlık • Toplam 25117 üye

x