Zaman: Cum Nis 03, 2026 15:33

News News of Genel - Güncel Konular

Site map of Genel - Güncel Konular » Dizin : Genel - Güncel Konular

Genel & Güncel Konular

İlginç Bir Yazı

Kemalistlere pkk'lı,pkk'lılara Kemalist Diyorlar

Türkiye’de alışageldiğimiz saflaşmalar ve taraflar kırılıp bozulurken yerlerine yenileri geliyor; tanımlar ve tutumlar belirsizleşiyor, akıllar karışıyor.

80 darbecilerinin sağlığı üzerine titreyenler, 80 darbesinin temel nedeni olan 24 Ocak kararları ile Özal’ı göklere çıkaranlar demokrat oluyor; 60’lı ve 70’li yıllarda Komünizmle Mücadele Dernekleri’yle kanlı bıçaklı solcuların bir kısmı İslamcılar’la, hatta yeri geldiğinde AKP’yle dayanışma gösteriyor; solcuların bir diğer kısmı işkencecilerinden “anti-emperyalist” olanlarıyla kavgalarını gömmeye hazır olduğu işaretleri veriyor…

İlk bakışta akılları karıştırması ...
Read more : İlginç Bir Yazı | Görüntüleme : 574 | Yanıtlar : 0

Yahudiler toprak istedi!

Daha önce Irak’ta yaşayan Yahudiler, sahip oldukları toprakları Barzani'den geri istedi.

KDP’nin resmi sitesi Peyamner’in IPA haber ajansına dayanarak verdiği habere göre, göç öncesi Irak’ta yaşayan Yahudileri kapsayan Nahumaye Yahudi Örgütünün başkanı Dawid Musa Selim bir bildiri ile, Irak Yahudileri olarak arazi, emlak, ziynet ve bankalarda kalan hesaplarının kendilerine verilmesi talebinde bulundular.

Aslen Kürt Yahudisi olan Dawid Musa Selim konuyla ilgili olarak şunları söyledi: “Atalarımız binlerce yıl Irak toprakları üzerinde yaşamışlardır ve o dönemde Irak ...
Read more : Yahudiler toprak istedi! | Görüntüleme : 465 | Yanıtlar : 0

IMF'den şok Türkiye raporu

IMF'nin yayımladığı raporda Türkiye ekonomisine ilişkin tahminler de yer alıyor.

Uluslararası Para Fonu IMF'nin yayımladığı Dünyanın Ekonomik Görünümü raporunda, Türkiye'nın ekonomisinin, bu yıl yüzde 5,1 küçülmesinin ve 2010'da ise yüzde 1,5 oranında büyümesinin beklendiği bildirildi.

IMF ve Dünya Bankası'nın Washington'da hafta sonunda ortak düzenleyeceği bahar toplantıları öncesinde yayımlanan raporda, Türkiye'de tüketici enflasyonu, yıllık ortalamalara göre, bu yıl için yüzde 6,9, 2010 için de yüzde 6,8 olarak tahmin edildi.

Türkiye'de cari açık beklentisi de bu yıl ...
Read more : IMF'den şok Türkiye raporu | Görüntüleme : 472 | Yanıtlar : 0

'Kanlı 1 Mayıs' dilekçesi

Resim
Avukat Öz, 1 Mayıs 1977 olaylarının araştırılması istemiyle Savcı Öz'e dilekçe verdi.

Avukat Rasim Öz, 1 Mayıs 1977 olaylarının araştırılması istemiyle “Ergenekon” soruşturmasını yürüten Cumhuriyet savcılarına 27 sayfadan oluşan dilekçe verdi.

Kendisini “Kemal Türkler davasında müdahil ve 1 Mayıs 1977 olaylarının mağdurlarının avukatı” olarak tanıtan Rasim Öz, dilekçesini Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'nde Cumhuriyet savcısı Zekeriya Öz'e sundu.

Adliye çıkışında gazetecilere açıklamalarda bulunan Rasim Öz, “1 Mayıs 1977'de, binlerce tanığın gözleri önünde Taksim alanında bir toplu ...
Read more : 'Kanlı 1 Mayıs' dilekçesi | Görüntüleme : 593 | Yanıtlar : 0

Dilipak'tan ATATÜRK'e Çirkin Saldırı!

Dilipak'tan ATATÜRK'e Çirkin Saldırı!

Yaptıkları provokatif haberlerle bilinen Vakit Gazetesi yine bir skandala imza attı.

Gazetenin yazarı Abdurrahman Dilipak, Atatürk'ü kaleme aldığı "Mustafa Kemal kimdir?" başlıklı yazısında Mustafa Kemal haham okuluna gitti iddisında bulundu. İşte Dilipak'ın o yazısı:

Gerçek neyse o
En son bu konuda konuşurken Nevzat Yalçıntaş'ı dinledim. Mustafa Kemal'in, Hz. Peygamber'in türbesinin muhafazası için tepkisini gösteren bir belgeden söz ediyordu ve bu olayın onun dine bakışını belgelediğini söylüyordu.. Yalçıntaş Hocanın sözünü ettiği belge ...
Read more : Dilipak'tan ATATÜRK'e Çirkin Saldırı! | Görüntüleme : 6887 | Yanıtlar : 9

TRT'ye 'ulusal gün' ayarı!

TRT'ye 'ulusal gün' ayarı

TRT, ulusal günlerde özel yayın yapmayacak. Uygulamaya 10 Kasım da dahil!

Geçen yıl 23 Nisan’da “Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Özel Uygulama Talimatı” yayınlayan ve program akışını, hangi radyoların hangi anonsu yapacağına kadar ayrıntılı planlayan TRT, bu yıl bu uygulamadan vazgeçti. Günlük normal program akışı sürecek, o gün yayın yapan programcıları kendi inisiyatiflerinde konuya yer verirse verecek.

Gazete Habertürk'ün haberine göre, Türkiye Radyo Televizyon Kurumu (TRT), radyolarında ulusal bayramları içeren özel ...
Read more : TRT'ye 'ulusal gün' ayarı! | Görüntüleme : 679 | Yanıtlar : 2

Yurtsever Cephe müfredat davasını kazandı

Yurtsever Cephe müfredat davasını kazandı

2006 yılında Yurtsever Cephe Eğitim Emekçileri’nin AKP müfredatına karşı açtığı dava olumlu sonuçlandı.

soL (HABER MERKEZİ) Yurtsever Cephe Eğitim Emekçileri, AKP müfredatına karşı açtığı davayı kazandı. 4 Mart 2009’da Müfredat Davası’nın Danıştay’daki duruşmasında, 2005–2006 Eğitim-Öğretim Yılı’ndan bu yana uygulanmakta olan İlköğretim Türkçe Dersi Programı'nın 1, 2 , 4 ve 5. sınıflara ilişkin kısımları (115 sayılı karar) ve İlköğretim Hayat Bilgisi Dersi Programı'nın (116 sayılı karar) tümünün iptaline oybirliği ile karar ...
Read more : Yurtsever Cephe müfredat davasını kazandı | Görüntüleme : 546 | Yanıtlar : 1

Vatandaş 'sadaka'yla yaşıyor

Devletin resmi verilerine göre Türkiye’de her 7 haneden biri ekonomik yardım alıyor.

Türkiye’de her 7 haneden biri ekonomik yardım alıyor. Devletin resmi verilerine göre yardım alanların yüzde 59.4’üne akraba, komşu gibi eş-dost destek verirken, belediyelerin payı son 6 yılda yüzde 8.8’den, yüzde 21.4’e çıktı. Yakacak yardımları da 2003’teki payının geçen yıl yüzde 30.8’e çıkmasıyla dikkat çekti. Hanelerin yüzde 29.8’i de Sosyal Yardım Fonu desteğiyle ayakta duruyor.

SEÇİM öncesi nakit paradan kömüre, yiyecekten beyaz eşyaya kadar ...
Read more : Vatandaş 'sadaka'yla yaşıyor | Görüntüleme : 466 | Yanıtlar : 0

Baykal: Hesap sormazsan namertsin

Ergenekon için "Bu kadar yanlıştan bir doğru çıkmaz diyen Baykal, Erdoğan'a, "Kim darbe yapıyor çık tahkikatını yap yapmazsan namertsin... Devlet yönetiminde çeteleşmişlerden hesap sormazsan namertsin sor? Faili meçhulları açıklamaya var mısın? Yok Türkan Saylan gelsin, Haberal gelsin, rektörler gelsin... Bu toplumda bir infial yaratıyor" diye seslendi.

Partisini grup toptantında konuşan CHP lideri Deniz Baykal özetle şunları kaydetti:

ERGENEKON SİYASİ İNTİKAM
Ergenekon yepyeni bir noktaya kadar geliyor. Yeni gelişmeler sonucunda hep birlikte Ergenekon'un ne olduğunu daha ...
Read more : Baykal: Hesap sormazsan namertsin | Görüntüleme : 663 | Yanıtlar : 2

Velevki İsrail, İran'a saldırdı!

İran Meclis Başkanı Ali Laricani, "İsrail saldırısına cevabımız tahminlerin ötesinde olacak. Dünya genelindeki analist ve uzmanlar bile, olası bir İsrail saldırısına İran'ın cevabının ne olacağı konusunda bir değerlendirme yapamıyor" dedi.

Laricani, Tahran'da düzenlenen Filistin konulu uluslararası bir konferansta yaptığı konuşmada, “İsrail'in Lübnan ve Filistin'de işlediği savaş suçları ile İran'a yönelik askeri saldırı tehditlerini” değerlendirdi.

“Siyonistlerin ismi tarihe işgal, kuşatma, devlet terörü, ırkçılık, katliam, soykırım, hapsetme, yıkım, yasak silahları kullanma olarak geçmiştir” diyen Laricani, “mazlumların haklarını ...
Read more : Velevki İsrail, İran'a saldırdı! | Görüntüleme : 577 | Yanıtlar : 0

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148830 ileti • Toplam 46393 başlık • Toplam 25116 üye

x