Zaman: Pzr Nis 12, 2026 20:29

News News of Genel - Güncel Konular

Site map of Genel - Güncel Konular » Dizin : Genel - Güncel Konular

Genel & Güncel Konular

5 milyon Türk ölecek

Resim

5 milyon Türk'ü sigara öldürecek

Trakya Üniversitesi (TÜ) Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi ve Temiz Nefes Sigarasız Yaşam Derneği Başkanı Doç. Dr. Celal Karlıkaya, “Önümüzdeki 25 yılda 5 milyona yakın Türk vatandaşının sigaradan öleceği tahmin edilmektedir” dedi.

Karlıkaya, başta sigara olmak üzere tütün kullanımının en yaygın bağımlılık çeşitlerinden birisi ve en zararlısı olduğunu söyledi. Sigaranın kanser, nefes darlığı, kalp, beyin ve damar hastalıkları gibi 20’den fazla öldürücü hastalığın nedenini teşkil ...
Read more : 5 milyon Türk ölecek | Görüntüleme : 555 | Yanıtlar : 1

ABD'nin PKK'ya, Kürtçülüğe verdiği destek!

.
ABD'nin Kürtçülüğe verdiği destek!

Read more : ABD'nin PKK'ya, Kürtçülüğe verdiği destek! | Görüntüleme : 3125 | Yanıtlar : 12

Yunan Ordusu Alarma Geçti

ATİNA - Yunanistan'da birinci haftasını dolduran olayların orduya yönelmesinden endişe duyan askeri yetkililer, deniz, kara ve hava kuvvetlerindeki tüm üsleri 'sarı alarm'a geçirdi.

Yunan Ta Nea gazetesinin haberine göre şiddet eylemlerinin orduya da yönelmesi olasılığı düşünülerek, deniz, kara ve hava kuvvetlerindeki tüm üslerde güvenlik önlemleri arttırıldı. Nöbetçilere takviye mermi dağıtıldı, şüpheli görmeleri durumunda derhal amirlerine bilgi vermeleri emredildi.

Askeri üslerin dışında bulunan çöp bidonları ile terk edilmiş otomobillerin de uzaklaştırılması talimatı verildi.

Ülkedeki bütün büyükelçilik ...
Read more : Yunan Ordusu Alarma Geçti | Görüntüleme : 4022 | Yanıtlar : 64

Bu Bir Soykırımdır

'Bu Bir Soykırımdır!'
http://www.internetajans.com/img/news/67148/system//67148-MP.jpg
ABD ve İngiltere'ye müthiş suçlama...
Zimbabve, ülkedeki kolera salgınını bir biyolojik savaş yöntemi olarak Batı'nın çıkardığını iddia etti. Resmi Herald gazetesi, Enformasyon Bakanı Sikhanyiso Ndlovu'nun, salgının ABD ve eski sömürgeci İngiltere'nin ırkçı "biyolojik-kimyasal savaşı" olduğu yönündeki sözlerine yer verdi.

Ndlovu, koleranın "İngilizler tarafından Zimbabve halkına yapılan soykırımvari bir saldırı" olduğunu belirterek, "Kolera, Amerikalı ve Batılı müttefiklerinden destek alan tövbe etmez eski sömürgeci gücün hesaplı ırkçı terörist saldırısıdır" dedi.

Gazete, Amerikan ...
Read more : Bu Bir Soykırımdır | Görüntüleme : 678 | Yanıtlar : 3

Anıtkabir'e ziyaretçi akını

Resim Anıtkabir'e ziyaretçi akını

4 günlük Kurban Bayramı süresince Anıtkabir ziyaretçi akınına uğradı.

Anıtkabir'i 4 günlük Kurban Bayramı süresince bin 512’si yabancı olmak üzere toplam 181 bin 226 kişi ziyaret etti. Türk bayrakları, Atatürk posterleri ve çiçeklerle Anıtkabir’e gelen vatandaşlar, Büyük Önder Atatürk’e sevgilerini sundu.

Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesindeki Anıtkabir ziyaretçi sayısına ilişkin verilere göre, Anıtkabir’i Kurban Bayramı’nın ilk gününde 11 bin 946 yerli, 385 yabancı olmak üzere toplam 12 bin 331 kişi; ikinci gününde ...
Read more : Anıtkabir'e ziyaretçi akını | Görüntüleme : 742 | Yanıtlar : 2

YÖK, Ermeni Dili ve Edebiyatı Bölümü açıyor

Resim

Bir YÖK desteği eksikti

AKP’nin Ermenilere sunduğu Kafkas İttifakı, Gül’ün maç seyretmeye Erivan’a gitmesi, bir grup sözde aydının özür kampanyasının ardından şimdi de YÖK, üniversitelerde Ermenice öğretmek için bölümler açmaya hazırlanıyor

Hükümetin Kafkas ittifakı ve Abdullah Gül’ün Erivan’a maç seyretmeye gitmesiyle başlatılan yakınlaşma diasporanın yerli işbirlikçilerinin Türkiye’yi karalama kampanyalarıyla sürerken, Ermenilere bir destek de Yüksek Öğretim Kurulu’ndan (YÖK) geldi. YÖK, iki üniversitenin 2009-2010 akademik yılı kontenjanları içine Ermenice bölümleri almasına karar verdi. Böylece ...
Read more : YÖK, Ermeni Dili ve Edebiyatı Bölümü açıyor | Görüntüleme : 874 | Yanıtlar : 9

Doğu Perinçek:Ben Namık Kemal, Mustafa Kemal, Tevfik Fikret.

Türk Milleti’nin üzerindeki bu terörü kaldırmanız şarttır!

Sayın Doğu Perinçek'in duruşmada yaptığı sözlü açıklama:
Ben Namık Kemal, Mustafa Kemal, Tevfik Fikret kuşaklarından gelen Türk devrimci aydınının bugünkü temsilcilerindenim; KORKMAM!

İşçi Partisi Genel Başkanı Sayın Doğu Perinçek’in, Ergenekon davasının 5 Aralık 2008 günlü oturumunda yaptığı sözlü açıklamaları ve Mahkemeye sunduğu dilekçesini aşağıda sunuyoruz. Sayın Perinçek’in sözlü açıklamalarını, duruşmayı izleyen avukatlarının tuttukları notlardan aktarıyoruz.
SÖZLÜ AÇIKLAMALAR
“Önce bir not; Çağlayan Mitingi’ne Sayın Muzaffer Tekin’le birlikte gitmedik. Orada ...
Read more : Doğu Perinçek:Ben Namık Kemal, Mustafa Kemal, Tevfik Fikret. | Görüntüleme : 849 | Yanıtlar : 0

Gizli silah 64 yıl sonra ortaya çıktı

Resim

İkinci Dünya Savaşı çıkararak milyonlarca insanın ölümene neden olan Alman diktatör Adolf Hitler'in gizli silahı 64 yıl sonra ortaya çıktı.

İŞTE HİTLER'İN YELKEN BOMBASI

Hitler bu gizli silahını hayata geçirmiş olsaydı, İngiltere'nin başkenti Londra'yı yok edecekti.

Nazi diktatörü Hitler'in çizimlerini gizlice yaptırdığı yelken bombası adlı 1000 kilogram ağırlığındaki bomba, Londra'ya atıldıktan sonra pilot paraşütle atlayarak kurtulacaktı. Hitler'in helikopter şeklindeki yelken bombası saatte 1125 kilometre hızla çakılacaktı. Nazi mühendisleri bu şiddette bir patlamayla Londra'nın ...
Read more : Gizli silah 64 yıl sonra ortaya çıktı | Görüntüleme : 2820 | Yanıtlar : 0

Kerkük'te kanlı saldırı: 55 ölü, 120 yaralı

Kerkük'te kanlı saldırı

Irak'ın kuzeyindeki Kerkük kentinde bir restorana düzenlenen bombalı intihar saldırısında en az 48 kişi hayatını kaybetti.

Kerkük Emniyet Müdürü Cemal Tahir, saldırıda bir Kürt restoranının hedef alındığını, 97 kişinin de yaralandığını söyledi.

Tahir yaptığı açıklamada, saldırının, Kerkük'ün girişinde, Kerkük-Erbil yolu üzerindeki Abdullah restoranında düzenlendiğini söyledi.

Tahir, kimliği belirlenemeyen intihar bombacısının restoranda kendini havaya uçurduğunu, bayram olması ve öğle yemeği vaktine denk gelmesi nedeniyle saldırı esnasında restoranın kalabalık olduğunu belirtti.

Yetkili, kurbanlar ...
Read more : Kerkük'te kanlı saldırı: 55 ölü, 120 yaralı | Görüntüleme : 522 | Yanıtlar : 1

Hatice Nine: "Ben hayatta haram yemedim!"

Kaymakamın yardım teklifini kabul etmedi

Resim
Aydın'in Nazilli ilçesinde, 102 yaşındaki kadın, ziyaretine gelen Kaymakam Caner Yıldız'ın yardım teklifini “Haram olur. İhtiyacı olana verin” diyerek geri çevirdi.

Kaymakam Yıldız, 3 çocuk ve 10 torun sahibi olan, 5 nesli gören 102 yaşındaki Hatice Aktaş'ı bayram dolayısıyla ziyaret etti.
Yıldız'ın elini öperek “Bir isteğin var mı, ben kaymakamım, sana yiyecek göndereyim, kömür vereyim” teklifinde bulunduğu yaşlı kadın, “Oğlum, buraya kadar geldin, beni bahtiyar ettin. Allah sana hacıya ...
Read more : Hatice Nine: "Ben hayatta haram yemedim!" | Görüntüleme : 681 | Yanıtlar : 1

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148851 ileti • Toplam 46411 başlık • Toplam 25116 üye

x