Zaman: Cum Tem 18, 2025 8:02

News News of Genel - Güncel Konular

Site map of Genel - Güncel Konular » Dizin : Genel - Güncel Konular

Genel & Güncel Konular

İsrail Tohumuna Eker Savunması

İsrail tohumuna Eker savunması

Eski Bakan Hüsnü Yusuf Gökalp, “AKP, tohumu da yabancıya teslim etti” dedi.

Gökalp’ten Eker’e tepki
“Hibrit tohumlarında İsrail’e bağımlı hale geldik” sözlerini uydurma olarak nitelendiren Tarım ve Köyişleri Bakanı’na Hüsnü Yusuf Gökalp, “Büyük bir hata yapıyorsunuz” dedi

Bazı ulusalcı çevrelerin “hibrit tohumlarda İsrail’e bağımlı hale geldik” sözleriyle bir şehir efsanesi yarattığını söyleyen ve “İsrail bir sembol olarak seçiliyor. Hollanda, Fransa, Almanya, ABD en büyük hibrit üreticileri. Bir de İsrail ...
Read more : İsrail Tohumuna Eker Savunması | Görüntüleme : 679 | Yanıtlar : 0

Aynı Ekip Yine Sahnede!

YİNE O EKİP!

Başbakan’ı ağırlayan ‘malum’ şahıslar İstanbul’da 3 yıl önce de ünlü CIA ajanı Parris’le gizli bir yemekte buluşmuştu.

PARAYI SOROS MU ÖDEDİ?
ABD’nin, yönetimleri devirip işbaşına kukla idareleri getirmekle ünlü ajanı Soros’tan 2 milyon dolar aldığını açıklayan TESEV’in Başkanı Can Paker, Başbakan Tayyip Erdoğan’a yemek verdi. Bu çok özel buluşmada Paker’in çekirdek ekibinden Hasan Cemal, Cengiz Çandar ve Cem Duna’nın da yerini aldığı ileri sürüldü.

KONUŞULANLAR SIR MI?
Aynı ...
Read more : Aynı Ekip Yine Sahnede! | Görüntüleme : 964 | Yanıtlar : 0

CHP'den AB'ye Sert Cevap

CHP'den AB'ye Sert Cevap
CHP'li Kemal Anadol: Light sosyal demokrat parti istiyorlar, hadlerini bilsinler!

CHP Grup Başkanvekili Kemal Anadol, İzmir’de yaptığı bir konuşmada “CHP’den utanıyoruz” diyen Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu Eş Başkanı Joost Lagendijk’e sert çıkıp, "Light sosyal demokrat parti istiyorlar, hadlerini bilsinler" dedi.

CHP’li Anadol Meclis’te düzenlediği basınla sohbet toplantısında, geçen hafta İzmir’de yaptığı konuşmada CHP’ye sert suçlamalarda bulunan AB Karma Parlamento Komisyonu Eşbaşkanı Lagendijk’e yanıt verdi. Lagendijk’i, “AKP takımının yabancı oyuncusu” olarak ...
Read more : CHP'den AB'ye Sert Cevap | Görüntüleme : 613 | Yanıtlar : 1

"Gülen'in 3-5 Milyon Müridi Var"

'Gülen'in 3-5 milyon müridi var'
New York Times gazetesi, Gülen'in okullarının 'ılımlı' İslamı öğrettiğini iddia etti.

Amerikan New York Times gazetesi, Pakistan’daki okullarda verilen radikal İslam ağırlıklı eğitime alternatif olarak, ülkede Fethullah Gülen cemaatine bağlı olarak ılımlı İslam eğitimi veren Türk okullarını alternatif gösterdi.

Sabrina Tavernise imzalı, “Türkler Pakistan’a Ilımlı İslamı öğretiyor” başlıklı haberde, Fethullah Gülen’in Pakistan’da bulunan PakTürk adlı 7 ayrı okulla eğitim verdiği belirtildi. İlki 10 yıl önce açılan bu okulların, ajandalarında ...
Read more : "Gülen'in 3-5 Milyon Müridi Var" | Görüntüleme : 786 | Yanıtlar : 2

Çiftçiyi Yabancının Kucağına İtiyorlar

Çiftçiyi yabancının kucağına itiyorlar!..

Çiftçiyi de bitirdiler!
Türkiye Ziraat Odaları Birliği Başkanı Şemsi Bayraktar, gıdada küresel krize yol açan biyoyakıt üretiminin gübrede de arz-talep dengesini bozduğunu bildirdi. Bayraktar, gübrede bir yılda yüzde 150 fiyat artışı olduğunu ve çiftçinin gübre kullanamaz hale geldiğini kaydetti. Türkiye’nin gübrede dışa bağımlı olduğunun altını çizen Bayraktar, “Tüketilen gübrenin yüzde 46’sı ithal edilmiştir” dedi.

Yabancının kucağına itiyorlar
Özelleştirme ve ortaklık yoluyla ülkemize girerek bankacılık sektörünü ele geçiren yabancı sermaye ...
Read more : Çiftçiyi Yabancının Kucağına İtiyorlar | Görüntüleme : 528 | Yanıtlar : 0

Milliyetçiliğin Karşısındayız

Milliyetçiliğin karşısındayız

Etnik milliyetçiliğe, bölgesel milliyetçiliğe ve dini şövenizme tamamen karşıyız” dedi. Erdoğan, ruhban okuluyla ilgili bir soruyu ise “Bu bir eğitim sorunu, dini bir sorun değil. Bunları yakında çözeceğimizi umuyoruz” diye yanıtladı.

Erdoğan her şeye karşı

Başbakan Erdoğan, Newsweek dergisi ile söyleşi yaptı. Erdoğan, AKP Hükümetinin, “dindar bir insanın, laiklik fikrini” koruyabileceğini kanıtladığını belirterek, “AKP, sadece dindar insanlar için bir parti değil, biz ortalama Türk’ün partiyiz. Etnik milliyetçiliğe, bölgesel milliyetçiliğe ve dini ...
Read more : Milliyetçiliğin Karşısındayız | Görüntüleme : 694 | Yanıtlar : 13

Dangır Dungur Suçlama!

Dangır dungur suçlama!

AKP Genel Başkan Yardımcısı Mir Dengir Fırat, garip açıklamalara imza attı. Siftahsız kepenk kapatıldığını kabul eden Fırat, faturayı ise 2001 krizi ve esnafa kesti: Türkiye dönüşüyor ama esnaf buna ayak uyduramıyor!

Bakkallara da çatan Fırat, “Süper ve hiper marketlere kızıyorlar ama pazar günü dükkanı kapatan esnaf da markete gidiyor” dedi. Hızını alamayan Fırat bir de ders (!) verdi: Artık belli bir bilgi düzeyi, alt yapı gerekiyor!

Suçlu bulundu: ESNAF

Başbakan ...
Read more : Dangır Dungur Suçlama! | Görüntüleme : 876 | Yanıtlar : 1

Prof. Gürsoy serbest bırakıldı

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Genel Başkanı Prof. Dr. Gençay Gürsoy, çıkarıldığı mahkemede ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı.

Ankara Emniyet Müdürlüğü ekiplerince sabah saatlerinde gözaltına alındıktan sonra adli tabipliğe götürülerek sağlık kontrolünden geçirilen Gürsoy, daha sonra Ankara Adalet Sarayı'na getirildi.

Gürsoy, Ankara Nöbetçi 11. Sulh Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıktı.

İfadesinin alınmasının ardından hakkındaki 'tutuklama kararı' kaldırılan Gürsoy, serbest bırakıldı. Gürsoy'un Beyoğlu 2. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki davası devam edecek.

Adliye çıkışında açıklama yapan Gürsoy, 2000 yılında ...
Read more : Prof. Gürsoy serbest bırakıldı | Görüntüleme : 746 | Yanıtlar : 0

AK Parti'de ayrılık rüzgarları

Ankara'da AK Parti'den ayrılacak isimlerin yeni parti kurma hazırlığı içinde oldukları öne sürülüyor. Siyasi kulisleri hareketlendiren iddianın sahibi DYP eski milletvekili Tevfik Diker.

Diker'e göre ismi "Yeni Demokrasi Partisi" olacak yeni oluşumun kurucuları arasında TBMM Başkanı Köksal Toptan, Devlet Bakanı Cemil Çiçek, AKP milletvekilleri Ahmet İyimaya, Saffet Kaya, Fevzi İşbaşaran, Vahit Erdem, Abdülkadir Aksu, Necati Çetinkaya, eski bakan Ali Coşkun ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek' de bulunuyor.

...
Read more : AK Parti'de ayrılık rüzgarları | Görüntüleme : 628 | Yanıtlar : 1

Elektrik Özelleşmeleri Hızlanıyor

Üzülsemmi sevinsemmi bilmiyorum. Özelleşmesi planlanan kurumlardan birinin en taşra yerinde çalışıyorum. Bu sebeple burdan kurtulacağıma sevineyimmi yoksa birilerine komik fiyatlarla satılacağına üzüleyimmi.

Elektrik dağıtım özelleştirmeleri hızlı başladı

A.A

Enerji sektöründe uzun süredir beklenen özelleştirmelere, 4 dağıtım bölgesinin satışa çıkarılması ile düğmeye basıldı.

Elektrik dağıtımda, Başkent Elektrik Dağıtım A.Ş. (Başkent EDAŞ), Sakarya Elektrik Dağıtım A.Ş. (SEDAŞ), Meram Elektrik Dağıtım A.Ş. ile Aras Elektrik Dağıtım A.Ş. için ihale süreci başladı.

Haziran ve Temmuz aylarında son ...
Read more : Elektrik Özelleşmeleri Hızlanıyor | Görüntüleme : 1379 | Yanıtlar : 0

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148795 ileti • Toplam 46157 başlık • Toplam 25017 üye

x