Zaman: Prş Mar 19, 2026 22:31

News News of Genel - Güncel Konular

Site map of Genel - Güncel Konular » Dizin : Genel - Güncel Konular

Genel & Güncel Konular

Çokeşli tarikattaki 400 çocuk kurtarıldı

Çokeşli tarikattaki 400 çocuk kurtarıldı

http://img.sabah.com.tr/im/2008/04/09/A0CAF1D6CA9B7044BCB56BBDr.jpg

ABD'de Mormon tarikatının çiftliğine baskın düzenleyen polis, çoğunluğu kız 400 çocuğu devlet gözetimine aldı..

ABD'nin Teksas eyaleti yetkilileri, Mormon tarikatına bağlı 16 yaşındaki bir kız çocuğunun tacize uğradığı ihbarı üzerine harekete geçti. Eyalet polisi, kimliği açıklanmayan kızın şikâyeti üzerine, çokeşliliği savunan tarikatın Eldorado kentindeki 700 hektar alana yayılan çiftliğine baskın düzenledi. Çiftlikte bulunan 6-14 yaş arasındaki çoğunluğu kız 400 çocuk ile 134 kadın, tahliye edildi. Yetkililer, ...
Read more : Çokeşli tarikattaki 400 çocuk kurtarıldı | Görüntüleme : 596 | Yanıtlar : 0

İki site arasındaki farkı bulun...

Milli Eğitim Bakanlığı’nın bir süre önce yayına soktuğu internet sitesinin, ABD Başkanlarının resmi ikametgâhı olan Beyaz Saray’ın internet sitesi ile neredeyse aynı olması eğitimcileri şaşırttı.
Türk Eğitim-Sen, Milli Eğitim Bakanlığı ile ABD'nin kalbi olan Beyaz Saray'ın internet sitelerindeki şaşırtıcı benzerliği, kendi sitesinden alaycı bir dille üyelerine duyurdu. Türk Eğitim-Sen, iki site arasındaki bu benzerliğe dikkat çekti ve Milli Eğitim Bakanlığı’nın internet sitesinin açılış sayfasıyla görenleri şaşırttığını vurguladı. Milli Eğitim Bakanlığı'nın “www.meb.gov.tr” internet adresi, ...
Read more : İki site arasındaki farkı bulun... | Görüntüleme : 604 | Yanıtlar : 0

Çelik: "Ulusalcılık içe kapatma ideolojisidir!"

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, ulusalcılık kavramını yeniden yorumladı.

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, ''Ulusalcılık Atatürk milliyetçiliği değildir. Ulusalcılık vatanperverlikle, yurtseverlikle alakalı olan bir kavram değildir. Bu Türkiye'yi içe kapatma ideolojisi'' dedi.

Çelik, İstanbul Aydın Üniversitesi'nde "Küreselleşme Sürecinde Türkiye" konulu konferans verdi. Dünyada ekonominin, hukukun, siyasetin hatta terörün bile artık küresel olduğunu, küreselleşmenin fakiri daha fakir, zengini daha zengin yapan boyutu bulunduğunu anlatan Çelik, bu nedenle bu realiteyi görerek buna göre hareket etmek gerektiğini söyledi. ...
Read more : Çelik: "Ulusalcılık içe kapatma ideolojisidir!" | Görüntüleme : 595 | Yanıtlar : 0

Banu Avar'ı duyan var mı¿?

Nedense en çok “düşünceyi ifade etme özgürlüğü” istediğini iddia edenler, kendilerinden başka hiç kimsenin sesini duymaya tahammül edemiyor. Onlara göre, “demokrasi” sadece kendilerinin konuşabildiği bir rejimin adı… “Öteki”lerin konuşması, ya hakarete giriyor, ya da hakaret edilmeyi hak ediyor.

Yukarıdaki sözler, sütun arkadaşım (CHP İstanbul İl Başkanı) Gürsel Tekin’e ait. Tekin, geride bıraktığımız günlerde kaleme aldığı yazısında, TV Programcısı Aysun Kayacı’nın sözleri üzerinde koparılan fırtınayı ele almış ve yukarıdaki tespiti yapmıştı. Hatırlanacağı üzere, Aysun Kayacı, “Benim ...
Read more : Banu Avar'ı duyan var mı¿? | Görüntüleme : 839 | Yanıtlar : 1

Cevizoğlu'nun oy formülü

Hulki Cevizoğlu da "Benim oyumla çobanın oyu niye eşit?" diyen Aysun Kayacı'yla aynı düşünüyor. Bakın neler söyledi...

Televizyoncu Hulki Cevizoğlu Aysun Kayacı'nın "benim oyumla çobanın oyu niye eşit?" sözlerine destek verdi. Cevizoğlu "Oy kullanma sertifikası" olmalı mı?" diye soruyor.

Cevizoğlu şöyle diyor:

"Aysun Kayacı'nın “Benim oyumla vergi vermeyenin oyu niye bir olsun” sorusuna kızıyoruz.
Niye?.. Ayna tutup demokrasinin olmadığını gösterdiği için mi?..

(...)

OY KULLANMA SERTİFİKASI!..

Elimde 1998’de yayınlanmış “Bilgi Toplumu” adlı bir kitap var. ...
Read more : Cevizoğlu'nun oy formülü | Görüntüleme : 1499 | Yanıtlar : 24

´1 Mayıs´ı Taksim´de kutlayacağız´

Türk-İş, DİSK ve KESK 1 Mayıs'ta Taksim'de kutlama yapacaklarını bildirdi.

Üç sendikanın genel sekreterleri ve üyelerinden oluşan yaklaşık 100 kişilik grup, Taksim Gezi Parkı'nda basın açıklaması düzenledi.

Sendikalar adına basın açıklamasını okuyan DİSK Genel Sekreteri Tayfun Görgün, "Milyonlarca işçiyi temsil eden Türkiye'nin emek örgütleri olarak sosyal adalet, sosyal güvenlik, insanca yaşam ve çalışma hakkı için 1 Mayıs 2008'de omuz omuza olacağız" dedi.

Görgün, "1 Mayıs'ı emekçilere 12 Eylül 1980 darbesinden sonra en ağır saldırıların olduğu ...
Read more : ´1 Mayıs´ı Taksim´de kutlayacağız´ | Görüntüleme : 631 | Yanıtlar : 0

İlhan Selçuk´un sağlık durumu iç açıcı değil

Geçirdiği kalp spazmı ve pnömoni sonucu kaldırıldığı hastanede tedavisi süren Cumhuriyet gazetesi İmtiyaz Sahibi ve Başyazarı İlhan Selçuk'ta ileri derecede koroner yetmezlik saptandı.

Vehbi Koç Vakfı (VKV) Amerikan Hastanesinden yapılan yazılı açıklamada, İlhan Selçuk'un sağlık durumunun beklenilen hızda iyileşmemesi üzerine 5 Nisan Cumartesi akşamı Dr. Murat Tuzcu'nun da katıldığı bir konsültasyon sonucunda koroner anjiyografi yapılmasının kararlaştırıldığı bildirildi.

Açıklamada, şöyle denildi: "6 Nisan Pazar günü saat 08.00'de gerçekleştirilen işlem sonucunda ileri derecede koroner yetmezlik saptanmış ve ...
Read more : İlhan Selçuk´un sağlık durumu iç açıcı değil | Görüntüleme : 710 | Yanıtlar : 0

MHP'den Sonra CHP'de TÜSİAD'la Köprüleri Attı

"MAJESTELERİNİN MUHALEFETİ OLAMAYIZ"

Patronlar kulübü TÜSİAD ile CHP arasındaki polemik sertleşti. CHP kurmayları, "Türkiye'de muhalefet boşluğu var" diyen TÜSİAD Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ'a çok sert bir cevap verdi. Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Özyürek, 'iktidar yandaşı' olmakla suçladığı TÜSİAD'a "Akıl vermeyi bırakıp işine bak." diye seslendi. Özyürek, "CHP ulusal onuru savunup sahiplenmede kimseden nasihat alamaz. Ulusal onurdan bahsedenler AKP'nin teslimiyetçi dış politikasına karşı seslerini çıkarmadılar." şeklinde konuştu.

Türkiye'de muhalefet boşluğu değil iktidar yandaşlığı olduğunu savunan Özyürek, ...
Read more : MHP'den Sonra CHP'de TÜSİAD'la Köprüleri Attı | Görüntüleme : 575 | Yanıtlar : 0

İşte AK Parti'nin kararı

Adalet ve Kalkınma Partisi'nin en üstdüzey karar organı olan MKYK'nin 15:00'te başlayan ve 6 saat süren toplantısı bitti.

AK Parti, kapatma davasına karşı izleyeceği stratejiyi belirledi. Toplantıda alınan kararları Dengir Mir Fırat açıkladı;

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat, MKYK toplantısında, Genel Başkan ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın tayin edeceği çalışma grupları tarafından mahkeme sürecinin kendi mecrasında yürütülmesinin kararlaştırıldığını açıkladı.

SÜREÇ KENDİ İÇİNDE YÜRÜYECEK

Toplantıdan sonra kameraların karşısına geçerek açıklama yapan ...
Read more : İşte AK Parti'nin kararı | Görüntüleme : 640 | Yanıtlar : 0

ABD'den para alan STK'lar

Genelkurmay sivil toplum örgütlerini de andıçladı. Rahmi Koç dahi bu andıç da yer aldı. Hangi kurum nereden para alıyor?
Taraf gazetesi yeni bir andıçı yayınladı. Bu andıç iş dünyası ve sivil toplum örgütlerine dair. Andıç da Rahmi Koç, Bülent Eczacıbaşı ve Kemal Derviş gibi isimler de yer alıyor.

Andıçta hangi STK'nın hangi yabancı vakıf ya da kurum tarafından desteklendiği belgeleniyor. Bunların başında ise TESEV ve kurucusu Bülent Eczacıbaşı geliyor.

TÜRKİYE'DEKİ STK'LARIN BAĞLANTILARI

Genelkurmay tarafından 2006 ...
Read more : ABD'den para alan STK'lar | Görüntüleme : 862 | Yanıtlar : 5

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148824 ileti • Toplam 46385 başlık • Toplam 25117 üye

x