Zaman: Sal May 05, 2026 11:09

News News of Genel - Güncel Konular

Site map of Genel - Güncel Konular » Dizin : Genel - Güncel Konular

Genel & Güncel Konular

IMF'den 3,6 milyar dolar gelecek

Türkiye Masası Şefi Lorenzo Giorgianni başkanlığındaki Uluslararası Para Fonu (IMF) heyetinin, gözden geçirme çalışmalarının Ankara ayağını bugün tamamlandı. IMF'nin, gözden geçirmenin tamamlanması sonucu, Türkiye'ye vereceği kredi miktarı 3,6 milyar dolara çıktı.

Mevcut stand by anlaşması bitmeden, önceki son gözden geçirme çalışmalarını gerçekleştirmek üzere geçen hafta Perşembe günü Ankara'ya gelen heyet, Devlet Bakanı Mehmet Şimşek başta olmak üzere, Hazine, Maliye Bakanlığı, Merkez Bankası ve DPT'den üst düzey yetkililerle toplantı yaptı.

Türkiye'nin Niyet Mektubu'nun zaten hazır olduğunu ...
Read more : IMF'den 3,6 milyar dolar gelecek | Görüntüleme : 756 | Yanıtlar : 1

Nur cemaatine yasak

Fethullah Gülen'in lideri olduğu belirtilen Nur cemaatinin ülkesindeki faaliyetlerini yasakladığı bildirildi.
RUS Yüksek Mahkemesi’nin, Fethullah Gülen’in lideri olduğu belirtilen Nur cemaatinin ülkesindeki faaliyetlerini yasakladığı bildirildi.

Rus haber ajansı Ria Novosti’ye göre, mahkeme Nur cemaatini ‘radikal’ bir yapılanma olarak niteleyerek, Rusya topraklarındaki faaliyetlerini yasak getirdi. Mahkeme oturumuna başsavcılığın yanı sıra Adalet Bakanlığı ve Federal Güvenlik servisinden de temsilcilerin de katıldığı belirtildi. Habere göre oturumda Nur cemaati ise temsil edilmedi. 10 gün içinde karara temyiz yolunun açık ...
Read more : Nur cemaatine yasak | Görüntüleme : 740 | Yanıtlar : 1

Komando olmak için 70 mekik, 65 sınav şartı

Kara Kuvvetleri Komutanlığı, uzman komando adaylarını fiziki yeterlilik testine aldı. Uzman komando olmak için başvurarak yazılı sınavda başarılı olan 9 bin 125 aday, 30 Nisan’a kadar sürecek fiziki yeterlilik testinden geçirilecek. Testte başarılı olanlar, 6 Mayıs’ta mülakata alınacak. 9 Mayıs’ta açıklanacak listeyle, Kara Kuvvetleri Komutanlığı bünyesinde görev yapacak 3 bin 18 komando belirlenmiş olacak. Komandolar, yazın eğitime alınacak ve 2009 başında da göreve başlayacak. En az 70 puan alması gereken komandolar, 6 ay süreyle alacakları ...
Read more : Komando olmak için 70 mekik, 65 sınav şartı | Görüntüleme : 1088 | Yanıtlar : 9

Ve Google Kapatıldı

Beklenen ceza sonunda geldi ve Google da mahkeme kararı ile kapandı. Google'ın kapatılma nedenini ve konunun detaylarını açıklıyoruz. Kullanıcılar şokta.
Google'ın en çok kullanılan servislerinden biri olan Google Grupları'na, mahkeme kararı ile Türkiye içerisinden erişim engellendi. Üye olan herkesin mesaj yazabileceği bu platforma erişimin engellenmesi ile birlikte, Türkiye'de ilk kez Google da yasaklanmış oldu. Yasaklama, Google'ın tüm alan adına değil, sadece http://groups.google.com subdomain'ine yapıldı.
Yasak, Kolayca Delinebiliyor

Daha önce ...
Read more : Ve Google Kapatıldı | Görüntüleme : 798 | Yanıtlar : 3

Türk müziği bir yıldızını daha yitirdi

Perihan Altındağ Sözeri, küçük yaşı nedeniyle ailesinden özel izinle Radyo'da müzik yapmıştı.

Türk Sanat Müziği'nin çınarlarından Perihan Altındağ Sözeri, yaşamını yitirdi. Sözeri, iki gün önce İstanbul Erenköy'deki evinde 83 yaşında hayata gözlerini yumdu. Safiye Ayla, Müzeyyen Senar ve Hamiyet Yüceses'le birlikte musikiye adını kazıyan Sözeri sanat hayatına Ankara Radyosu'nda başladı. "Benzemez Kimse Sana", "Sazlar Çalınır Çamlıca'nın Bahçeleri'nde" gibi eserlerle tanınan Sözeri'nin cenazesi yarın Teşvikiye Camisi'nde yapılacak törenin ardından toprağa verilecek.

KAYNAK

Perihan Altındağ Sözeri ...
Read more : Türk müziği bir yıldızını daha yitirdi | Görüntüleme : 623 | Yanıtlar : 0

Çokeşli tarikattaki 400 çocuk kurtarıldı

Çokeşli tarikattaki 400 çocuk kurtarıldı

http://img.sabah.com.tr/im/2008/04/09/A0CAF1D6CA9B7044BCB56BBDr.jpg

ABD'de Mormon tarikatının çiftliğine baskın düzenleyen polis, çoğunluğu kız 400 çocuğu devlet gözetimine aldı..

ABD'nin Teksas eyaleti yetkilileri, Mormon tarikatına bağlı 16 yaşındaki bir kız çocuğunun tacize uğradığı ihbarı üzerine harekete geçti. Eyalet polisi, kimliği açıklanmayan kızın şikâyeti üzerine, çokeşliliği savunan tarikatın Eldorado kentindeki 700 hektar alana yayılan çiftliğine baskın düzenledi. Çiftlikte bulunan 6-14 yaş arasındaki çoğunluğu kız 400 çocuk ile 134 kadın, tahliye edildi. Yetkililer, ...
Read more : Çokeşli tarikattaki 400 çocuk kurtarıldı | Görüntüleme : 602 | Yanıtlar : 0

İki site arasındaki farkı bulun...

Milli Eğitim Bakanlığı’nın bir süre önce yayına soktuğu internet sitesinin, ABD Başkanlarının resmi ikametgâhı olan Beyaz Saray’ın internet sitesi ile neredeyse aynı olması eğitimcileri şaşırttı.
Türk Eğitim-Sen, Milli Eğitim Bakanlığı ile ABD'nin kalbi olan Beyaz Saray'ın internet sitelerindeki şaşırtıcı benzerliği, kendi sitesinden alaycı bir dille üyelerine duyurdu. Türk Eğitim-Sen, iki site arasındaki bu benzerliğe dikkat çekti ve Milli Eğitim Bakanlığı’nın internet sitesinin açılış sayfasıyla görenleri şaşırttığını vurguladı. Milli Eğitim Bakanlığı'nın “www.meb.gov.tr” internet adresi, ...
Read more : İki site arasındaki farkı bulun... | Görüntüleme : 612 | Yanıtlar : 0

Çelik: "Ulusalcılık içe kapatma ideolojisidir!"

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, ulusalcılık kavramını yeniden yorumladı.

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, ''Ulusalcılık Atatürk milliyetçiliği değildir. Ulusalcılık vatanperverlikle, yurtseverlikle alakalı olan bir kavram değildir. Bu Türkiye'yi içe kapatma ideolojisi'' dedi.

Çelik, İstanbul Aydın Üniversitesi'nde "Küreselleşme Sürecinde Türkiye" konulu konferans verdi. Dünyada ekonominin, hukukun, siyasetin hatta terörün bile artık küresel olduğunu, küreselleşmenin fakiri daha fakir, zengini daha zengin yapan boyutu bulunduğunu anlatan Çelik, bu nedenle bu realiteyi görerek buna göre hareket etmek gerektiğini söyledi. ...
Read more : Çelik: "Ulusalcılık içe kapatma ideolojisidir!" | Görüntüleme : 603 | Yanıtlar : 0

Banu Avar'ı duyan var mı¿?

Nedense en çok “düşünceyi ifade etme özgürlüğü” istediğini iddia edenler, kendilerinden başka hiç kimsenin sesini duymaya tahammül edemiyor. Onlara göre, “demokrasi” sadece kendilerinin konuşabildiği bir rejimin adı… “Öteki”lerin konuşması, ya hakarete giriyor, ya da hakaret edilmeyi hak ediyor.

Yukarıdaki sözler, sütun arkadaşım (CHP İstanbul İl Başkanı) Gürsel Tekin’e ait. Tekin, geride bıraktığımız günlerde kaleme aldığı yazısında, TV Programcısı Aysun Kayacı’nın sözleri üzerinde koparılan fırtınayı ele almış ve yukarıdaki tespiti yapmıştı. Hatırlanacağı üzere, Aysun Kayacı, “Benim ...
Read more : Banu Avar'ı duyan var mı¿? | Görüntüleme : 850 | Yanıtlar : 1

Cevizoğlu'nun oy formülü

Hulki Cevizoğlu da "Benim oyumla çobanın oyu niye eşit?" diyen Aysun Kayacı'yla aynı düşünüyor. Bakın neler söyledi...

Televizyoncu Hulki Cevizoğlu Aysun Kayacı'nın "benim oyumla çobanın oyu niye eşit?" sözlerine destek verdi. Cevizoğlu "Oy kullanma sertifikası" olmalı mı?" diye soruyor.

Cevizoğlu şöyle diyor:

"Aysun Kayacı'nın “Benim oyumla vergi vermeyenin oyu niye bir olsun” sorusuna kızıyoruz.
Niye?.. Ayna tutup demokrasinin olmadığını gösterdiği için mi?..

(...)

OY KULLANMA SERTİFİKASI!..

Elimde 1998’de yayınlanmış “Bilgi Toplumu” adlı bir kitap var. ...
Read more : Cevizoğlu'nun oy formülü | Görüntüleme : 1519 | Yanıtlar : 24

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148871 ileti • Toplam 46427 başlık • Toplam 25115 üye

x