Zaman: Cum Tem 18, 2025 20:50

News News of Gündem

Site map of Gündem » Dizin : Gündem

30 Ağustos'ta ne oldu ? / Erkan GÜÇİZ

30 Ağustos'ta ne oldu ?

Yusuf Ziya Ortaç’ın Akdeniz’e şiirini ezberlediğimde ilkokul ikinci sınıfta, 7 yaşında idim. Atatürk’ü, Kurtuluş Savaşını ve devrimleri anlatmıştı öğretmenimiz.

30 Ağustos’ta ne oldu sorusunun yanıtını biliyorduk. Türk milleti, şartlar ne olursa olsun bağımsızlığından ödün vermeyeceğini, zamanın en güçlü emperyalist işgalci güçlerine boyun eğmeyeceğini bir kere daha göstermişti.

Gururla, göğsüm kabararak okuyordum bu şiiri büyüklerimin önünde. Ve her defasında kendimi o atlıların arasında hayâl ediyordum.

26 Ağustos, gece sabaha karşı, ...
Read more : 30 Ağustos'ta ne oldu ? / Erkan GÜÇİZ | Görüntüleme : 1131 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Erkan GÜÇİZ

Suriye: ABD bize saldırırsa biz de İsrail’e saldırırız / (Çeviri: Erkan GÜÇİZ)

Suriye: ABD bize saldırırsa biz de İsrail’e saldırırız / (Çeviri: Erkan GÜÇİZ)

David Lev – Israel National News

26 Ağustos 2013

Resim

Batı’nın, Suriye’ye eli kulağında bir saldırısı hakkında konuşmalar ve söylentiler artarken üst seviyede bir Suriyeli yönetici saldırı olduğu takdirde ülkesinin karşılık vereceğini, bunun İsrail’e karşı olacağını söyledi.

Arapça yayın yapan bir ABD radyosuna demeç veren Suriye Bilişim Bakan Yardımcısı Halaf Al-Maftah, “ABD, İngiltere ve Fransa Beşar El-Esad’ı devirmeye kalkışırsa İsrail’in karşısında yalnız Suriye ...

AKPKK'lı Burhan Kuzu'dan vatandaşa hakaret: "Biz gelmesek fareler gibi aç kalacaktın"

AKPKK'lı Burhan Kuzu: Biz farelerin aç gezdiği bir Türkiye devraldık; biz gelmesek sen bile belki aç kalacaktın. Şükür ve dua edin bize.

Resim

İngiltere hükümeti kendi hakkında gizli belgeleri sızdırıyor / (Çeviri: Erkan GÜÇİZ)

ABD Ulusal Güvenlik Konseyi (NSA) gizli belgelerini açıklayan Snowden diyor ki “Ben Independent gazetesiyle ne konuştum, ne onlarla beraber çalıştım ne de gazetecilikle ilgili bir şey verdim onlara.”

Glenn Greenwald - The Guardian

23 Ağustos 2013

(Güncelleme aşağıda)

The Independent gazetesi, içinde, defalarca Edward Snowden tarafından NSA’dan alındığını iddia ettiği bir makale yayınladı. Burada söylenen, “İngiltere’nin, Batılı İstihbarat servisleri adına çok sayıda Ortadoğu e-postalarını, telefon konuşmalarını ve internet trafiğini dinlemek ve ayıklamak için gizli bir ...

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'ten 'Çocuğunuza kadar fişledik' itirafı

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'ten 'Çocuğunuza kadar fişledik' itirafı

MİT'in yalanladığı fişleme haberlerini, Bakan Mehmet Şimşek doğruladı.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek önceki gün katıldığı bir televizyon programında tarihî bir itirafta bulundu. Bakan, Taraf gazetesinin gündeme getirdiği ve MİT’in yalanlamaya çalıştığı yurttaşların fişlenmesine ilişkin haberi açıkça kabul etti. Şimşek programda, “Kimin nereye uçtuğunu, çocuğunun bilgilerini, bankadaki para hareketlerini, apartman aidatlarını biliyoruz. Zaman içerisinde önlerine koyacağız. Devir değişiyor” dedi.

PROTOKOL KAPSAMINDA

Söz konusu haberde, THY’de uçanbyurttaşların, Milli Eğitim ...
Read more : Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'ten 'Çocuğunuza kadar fişledik' itirafı | Görüntüleme : 1000 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Genel - Güncel Konular

Yeni bir Ortadoğu’da Kürtler / (Çeviri: Erkan GÜÇİZ)

Yeni bir Ortadoğu’da Kürtler / (Çeviri: Erkan GÜÇİZ)

Renad Mansour ve Irfan Azeez Azeez

14 Ağustos 2013

Modern tarihlerinde Kürtler ilk defa dağlardan öteye yerlerde dostlarını bulabilirler şimdi. Çok kısa bir zaman önce böyle değildi. I. Dünya Savaşı sonrası Osmanlı İmparatorluğu’nun çöküşünün ardından yeni bir bölgesel düzenle Kürt toplumunun dört ayrı devlete (Irak, Suriye, Türkiye ve İran) bölünmesi yüzünden birleşik bir cephe olarak ortaya çıkmalarında başarısız olmaları ve 20. Yüzyılın büyük bir kısmında ...
Read more : Yeni bir Ortadoğu’da Kürtler / (Çeviri: Erkan GÜÇİZ) | Görüntüleme : 1363 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Erkan GÜÇİZ

Fatih'te hilafet sesleri: "Ne darbe, ne demokrasi hilafetten yanayız"

Fatih'te hilafet sesleri: "Ne darbe, ne demokrasi hilafetten yanayız"

Fatih Camisi’nde Cuma namazı sonrası toplanan bir grup, Mısır’da öldürülenler için gıyabi cenaze namazı kıldı. "Ne darbe, ne demokrasi biz ümmetten ve hilafetten yanayız". "Kahrolsun Sisi, Kahrolsun demokrasi geliyor hilafetin sesi" yazılı pankartların arkasında toplanan kalabalık tekbir getirdi, dua etti.

Grup içinden bazılarının "Demokrasi demokrasi dediniz ümmetin kanını emdiniz", "Demokrasinin döktüğü kanların hesabı sorulacak", "Demokrasi eşittir küfür sistemi" yazılı dövizler taşıdığı görüldü. Fatih Belediye Başkanı Mustafa ...
Read more : Fatih'te hilafet sesleri: "Ne darbe, ne demokrasi hilafetten yanayız" | Görüntüleme : 831 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Genel - Güncel Konular

Türkiye’nin kasvetli yazı: Ergenekon Hüznü / (Çeviri: Erkan GÜÇİZ)

Türkiye’nin kasvetli yazı: Ergenekon Hüznü

Resim
Boğaz boyu olay dolu bir yaz olmasına rağmen son bir aydır Mısır’daki değişimler yüzünden Türkiye gündemden düştü. Mayıs sonunda Gezi Parkı’nı eylemcilerden temizleme operasyonu ile başlayan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a karşı muhalefet herkesin tahmin ettiğinden çok daha dayanıklı çıktı. Hükümetin bu politik türbülansa bir sürü baskıcı yöntemlerle karşılık vermesi Erdoğan’ın dar görüşlü tutumunu tam manasıyla otoriter bir havaya soktu. Aynı zamanda Ankara’nın Ortadoğu’daki stratejik pozisyonu da çökmeye devam ediyor. ...
Read more : Türkiye’nin kasvetli yazı: Ergenekon Hüznü / (Çeviri: Erkan GÜÇİZ) | Görüntüleme : 6033 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Erkan GÜÇİZ

Amerika Birleşik Devletleri’nin çöküşü yaklaşıyor / (Çeviri: Erkan GÜÇİZ)

Amerika Birleşik Devletleri’nin çöküşü yaklaşıyor

Her Cuma, devletin yaklaşan, kaçınılmaz çöküşü hakkında yazıyorum. Bu yazılarım çok ilgi ile karşılanıyor ve sorular geliyor. Bugün sıkça sorulanlardan bazılarına cevap vermek istiyorum. Sizin aklınızda olanlar da olabilir bunlar.

En çok sorulan, “Floyd, nasıl diyebiliyorsun, devletin çöküşü kaçınılmaz diye; geleceği bilemezsin. Cevabım basit; ben matematik eğitimi aldım.”

Pek çok bilim dalında cevaplar pek kesin olmayabilir. Küresel ısınma mı var? Küresel soğuma mı var? Birkaç iklim bilimi uzmanını bir araya ...

Ermeni askerler Türk çobanı öldürdü

Ermeni askerler Türk çobanı öldürdü

Kars’ın Arpaçay ilçesinde yaylada hayvanlarını otlatan çoban, Ermenistan sınırına geçen hayvanını almaya gittiği sırada Ermeni askerlerince açılan ateş sonucu hayatını kaybetti. Arpaçay ilçesi ile Ermenistan sınırı arasında kalan Akyaka yaylasında hayvanlarını otlatan Mustafa Ülker (35), Ermenistan topraklarına geçen hayvanını almaya gitti. Ülker, bu sırada Ermenistan tarafından açılan ateşle can verdi. Akyaka Kaymakamı Osman Uğurlu, Ülker’in ilçe merkezinde ikamet ettiğini ve hayvanlarını otlatmak için sınıra yakın bölgedeki yaylaya çıktığını öğrendiklerini söyledi. ...
Read more : Ermeni askerler Türk çobanı öldürdü | Görüntüleme : 755 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Genel - Güncel Konular

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148797 ileti • Toplam 46159 başlık • Toplam 25017 üye

x