Zaman: Sal Tem 08, 2025 1:37

News News of Gündem

Site map of Gündem » Dizin : Gündem

Kırtasiye ürünleri de 2'nci ele düştü. Veliler enflasyonun altında ezildi

Okulların açılmasına sayılı günler kala kırtasiyelerde hareketlilik başladı. Yüksek enflasyon nedeniyle fiyatları katlanan kırtasiye ürünleri cep yakarken, veliler internetten 2'nci el ürünler satın almaya başladı.
Resim
Okulların açılmasına sayılı günler kala aileler soluğu kırtasiyelerde alırken, bu yılın ana konusu geçen yıla kıyasla ortalama 2.5 kat artan ürün fiyatları oldu. Hal böyle olunca veliler, internette satılan 2'nci el ürünlere yönelmeye başladı.

NTV'den Emirhan Ergen'in haberine göre, Geçen yıl kırtasiye alışverişinin merkezi Eminönü'nde bir öğrencinin ortalama ihtiyaçları ...

Bir zam haberi de elektrikten geldi. Yine elektrik şirketleri kazanacak

İktidarın yanlış ekonomi politikaları zam olarak vatandaşa yansıtılıyor Dört kişilik bir ailenin elektrik faturası Ağustos 2017’de 95 TL iken bu yılın aynı ayında 345 TL’ye çıktı. EMO Başkanı Mahir Ulutaş, “Elektriğe zam yolda” dedi.
Resim
Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) Yönetim Kurulu Başkanı Mahir Ulutaş, enerji maliyetlerindeki ölçüsüz artışın, genel ekonomiyi baltaladığını ifade etti. 2022’de elektrik yardımı alan hane sayısının 3 milyon 690 bin 582’ye yükseldiğini vurguladı.

AYDA 345 TL FATURA
Cumhuriyet Gazetesi'nden Şehriban Kılıç'ın haberine ...
Read more : Bir zam haberi de elektrikten geldi. Yine elektrik şirketleri kazanacak | Görüntüleme : 201 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Genel - Güncel Konular

Mustafa Sabri'yi yakından tanıyalım.Kripto Ermeni kimliğiyle Alayı Vayan Hainidir

Tokat Turhal Kat köyünden. 1869'da doğdu. Köyün 1907'den önceki adı Sarkis. Köy Mustafa Sabri'nin doğduğu yıllarda tümüyle Ermenilerden oluşuyor. Mustafa Sabri, II. Abdülhamid'in huzur derslerine alınan seçkin ulema arasına girdikten üç yıl sonra köyün Ermenice olan adı birden değişiyor! Seçilmiş olmanın ayrıcalığı, yeni makamlara ortam yaratmak için olsa gerek. II. Meşrutiyet'ten sonra Tokat mebusu seçildi.

Mustafa Sabri, İttihat ve Terakki karşıtı Hürriyet ve İtilâf fırkasının kurucularından biri oldu. 25 Ocak 1913'te Kâmil Paşa hükümetini darbeyle ...

Açlık ve yoksulluk sınırında artış! Milyonlarca kişinin maaşı buhar oldu

Ekonomik kriz derinleşirken asgari ücretle geçinmeye çalışan milyonlarca vatandaş her geçen gün daha da zorlanıyor. Birleşik Metal-İş Sendikası Sınıf Araştırmaları Merkezi (BİSAM), Türkiye'de dört kişilik bir aile için açlık sınırının temmuz ayında 11 bin 525 TL, yoksulluk sınırının ise 39 bin 886 TL olduğunu açıkladı.

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu’na (DİSK) bağlı Birleşik Metal-İş Sendikası Sınıf Araştırmaları Merkezi (BİSAM), 2023 temmuz ayına ilişkin açlık ve yoksulluk sınırı verilerini açıkladı.

BİSAM verilerine göre, açlık sınırı 11 bin ...

AKP'ye zam yaptıran elektrik şirketleri, devlete olan borçlarını ödemedi

Vatandaşların bir fatura dahi ödemese elektriği kesilirken, elektrik dağıtım şirketleri TEİAŞ’a iletim hatlarını kullandıkları için ödemeleri gereken bedeli ödemiyor.
Resim
Elektrik dağıtımının özelleştirilmesi ile birlikte 21 elektrik dağıtım bölgesi oluşturuldu ve her bölge için bir elektrik dağıtım şirketi kuruldu. Ancak dağıtım şirketlerinin devlete olan borcu 15 milyar liraya ulaştı. Konuyu Meclis gündemine taşıyan CHP İzmir Milletvekili Ednan Arslan, “Geçim sıkıntısı nedeniyle faturasını ödeyemeyen vatandaşın elektriği kesilirken, şirketlerin kamuya olan borçlarını ödememesi kabul edilemez” dedi.

GÖZ ...

Biz ahmak Türklerin milliyetçiliği ‘Aksiyoner’ değil, ‘Reaksiyoner’dir.

Lafı fazla uzatmaya gerek yok.

Biz ahmak Türklerin milliyetçiliği ‘Aksiyoner’ değil, ‘Reaksiyoner’dir.

Oysa milliyetçilikleri aksiyoner olan uluslar bu gün dünyaya hükmetmektedir.

Bizim ise aklımıza milliyetimiz ve dahi milliyetçiliğimiz yediğimiz darbelerden hep sonra gelir.

Gücün bizde olduğuna inanır ve rehavete kapılırız.

Tanrı’nın bize bahşettiği ‘Hoşgörü’yü bile yanlış kullanırız.

Kimsenin dinine, diyanetine, ibadetine ve dahi ticaretine karışmayız. Bin bir türlü akıl almadık hile ve desise ile yok olma aşamasına geldiğimiz zaman Türklüğümüz ve millet olduğumuz yadımıza gelir. ...

Tam 33 bin km2 Ege kıyıları avrupadaki 4 ülkeden büyük Ve satılığa çıkardılar

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı Muğla ve Antalya başta olmak üzere Türkiye’nin önemli turizm destinasyonlarındaki toplam 30 bin 669 kilometrelik arazi portföyünü satışa çıkarıyor.

Türkiye’de denize kıyısı olan bölgelerde satışa çıkarılan arazilerin toplamı, Avrupa’daki bazı ülkelerin sınırlarından bile büyük. Bodrum’da Danıştay’ın iptal ettiği arsa satışlarının yeniden listeye konduğu görüldü.

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, ülke genelindeki birçok ilde Hazineye ait 30 bin 668 kilometre arazi portföyünü satışa sundu. Sözcü'de er alan habere göre, satışa sunulan taşınmazların büyük bölümü Muğla, ...

GEMİLERİN DE ÖMRÜ VARDIR: HİROŞİMA’DA BAŞLAYAN YAŞAMINA TÜRKİYE’DE VEDA EDEN GEMİ: SOLACE YA DA ANKARA … Dr. Noyan UMRUK

GEMİLERİN DE ÖMRÜ VARDIR: HİROŞİMA’DA BAŞLAYAN YAŞAMINA TÜRKİYE’DE VEDA EDEN GEMİ: SOLACE YA DA ANKARA … :(

Dr. Noyan UMRUK

Kapıları çalan benim
kapıları birer birer.
Gözünüze görünemem
göze görünmez ölüler.
Hiroşima'da öleli
oluyor bir on yıl kadar.
Yedi yaşında bir kızım,
büyümez ölü çocuklar.
Saçlarım tutuştu önce,
gözlerim yandı kavruldu.
Bir avuç kül oluverdim,
külüm havaya savruldu.
Nazım

Bugün 9 Ağustos...
Bugün Hiroşima'nın arkasından Nagazaki'nin atom ...

FAKİRLEŞTİRİLME VE DE ÜMMETLEŞTİRİLME... YAŞAMAKTA OLDUĞUMUZ BÜYÜK TEHLİKE... Dr. Noyan UMRUK

FAKİRLEŞTİRİLME VE DE ÜMMETLEŞTİRİLME...
YAŞAMAKTA OLDUĞUMUZ BÜYÜK TEHLİKE...
Dr. Noyan UMRUK

Olanlar ücretli, beyaz yakalı, mavi yakalı emekçilere, kentli okur yazar orta ve orta alt sınıfa oldu... Artık ev, araba gibi çağımızın temel ihtiyaçlarına ulaşmak hayal oldu...
Bu katmanın iki seçeneği var... Gençleri yurtdışına kapağı atarken, diğerleri emekli iseler kıyı kasabalarına çekilirken, henüz emekli olmayanlar ise yandılar...

Yaşam felsefesi ve standartları itibarı ile kentli yaşam biçimine uzak alt sınıflar, sınıf atlama gibi bir çaba ve ...

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148750 ileti • Toplam 46121 başlık • Toplam 25016 üye

x