Zaman: Sal Ağu 05, 2025 19:09

News News of Gündem

Site map of Gündem » Dizin : Gündem

Barzani desteği ile Erbil'e Gülen üniversitesi

Kürt bölgesine Gülen üniversitesi

Fezalar Eğitim Şirketi Erbil'e üniversite açtı. Üniversitenin başına da "türbana özgürlük" bildirisine imza atan öğretim görevlilerinin arasında yer alan Prof. Dr. Salih Hoşoğlu getirildi.

Resmi olarak kuruluşu tamamlanan Işık Üniversitesi, önümüzdeki Kasım ayının ortasında başlayacak akademik dönemle birlikte Erbil'de eğitime start verecek.Erbil, Süleymaniye ve Kerkük'te toplam 10 adet anaokulu, ilköğretim okulu ve liseyle faaliyetlerine devam eden Fezalar, Işık Üniversitesi'yle beraber bölgedeki eğitim kurumlarının sayısını 11'e yükseltiyor.Üniversitenin açılışıyla ilgili bir basın ...
Read more : Barzani desteği ile Erbil'e Gülen üniversitesi | Görüntüleme : 1398 | Yanıtlar : 6 | Dizin : Genel - Güncel Konular

Erdoğan'ın şok Kürt raporu!

Erdoğan'ın şok Kürt raporu!

MHP lideri Bahçeli Erdoğan'ı RP İstanbul İl Başkanı iken hazırladığı raporla vurdu.

MHP lideri, Başbakan Erdoğan'ın RP İstanbul İl Başkanı olduğu dönemde hazırladığı Kürt sorunu raporundan 'Kemalist devletin geleneksel zora ve silaha başvuru yöntemi iflas etmiştir. Bu çatışmada devlet safında görünmemeliyiz' sözlerini okuyarak, Erdoğan'dan 'gerçek kimliğini' açıklamasını istedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, PKK terörü ve Kürt sorunu konusunda Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a sert eleştirilerde bulundu. ...
Read more : Erdoğan'ın şok Kürt raporu! | Görüntüleme : 1188 | Yanıtlar : 4 | Dizin : Genel - Güncel Konular

Helsinki Büyükelçiliğimiz kundaklandı

Helsinki Büyükelçiliğimiz kundaklandı

Finlandiya'nın başkenti Helsinki'deki Türk Büyükelçiliği kundaklandı, bir elçilik çalışanı yaralandı.

Yetkililer, saldırıda elçiliğin ön kapısının yandığını, yangının itfaiye görevlilerince söndürülmeden önce iç taraflara yayıldığını belirtti. Bir elçilik çalışanının duman zehirlenmesinden tedavi altına alındığı kaydedildi.

Polis sözcüsü Jussi Huhtela, olayla ilgili olarak 4 kişinin gözaltına alındığını söyledi.

Elçiliğimiz saldırıdan sonra

Resim
Resim
Resim

Kaynak
Read more : Helsinki Büyükelçiliğimiz kundaklandı | Görüntüleme : 621 | Yanıtlar : 1 | Dizin : Genel - Güncel Konular

Gül: Kürtler geçmişte ayrımcılığa uğradı

Kürtler geçmişte ayrımcılığa uğradı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Der Spiegel dergisine verdiği röportajda, "Çok sayıda Kürt geçmişte kökenlerinden dolayı ayrımcılığa uğradı. Kürtçe konuşma ve yazmalarına izin verilmedi" dedi. Gül, bugün ise durumun değiştiğini ve Kürtlerin kültürel haklarının güçlendirildiğini söyledi.

CUMHURBAŞKANI Abdullah Gül, Alman dergisi Der Spiegel’e verdiği röportajda Kürtlerin geçmişte ayrımcılığa uğradığını söyledi. Der Spiegel’in yeni sayısında 2 sayfa yer ayırdığı röportajda derginin ’Kürt sorunu ve PKK’ ile ilgili sorusunu yanıtlayan Gül, şöyle konuştu: "Sorunuzun ...
Read more : Gül: Kürtler geçmişte ayrımcılığa uğradı | Görüntüleme : 759 | Yanıtlar : 5 | Dizin : Genel - Güncel Konular

Gülen: Türkiye’ye kısa bir süre gelebilirim

Gülen, Amerikan AP ajansına “Türkiye’ye sağlığım elverdiğince kısa bir ziyarette bulunup ABD’ye geri dönmem kolaylaştı” dedi

Geçen günlerde ABD’de sürekli oturma izni alan Nur cemaatinin önde gelen liderlerinden Fethullah Gülen, Amerikan AP ajansına konuştu. Gülen, “Şimdi Türkiye veya başka bir ülkeye sağlığım elverdiğince kısa bir ziyarette bulunup ABD’ye geri dönmem kolaylaştı. Başvurumun kabul edilmesine memnun oldum. Durumumun sürüncemede kalması beni strese sokuyordu. Bu konuda bana yardımcı olan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

‘Olağanüstü yetenekte’
AP ajansının ...
Read more : Gülen: Türkiye’ye kısa bir süre gelebilirim | Görüntüleme : 830 | Yanıtlar : 2 | Dizin : Genel - Güncel Konular

Densiz 'Bey' DTPlilerle basıldı!...

Kafa karıştıran yemek!

AKP’li Dengir Fırat DTP’lilerle basıldı
AKP Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat, önceki akşam DTP Genel Başkanı Ahmet Türk ile Ankara’da bir restorandaki yemekte buluştu. Gizli görüşmeye DTP’li vekiller Sırrı Sakık ve İbrahim Binici de katıldı. Erdoğan’ın “PKK’ya terör örgütü demeden DTP’lilere randevu vermem” demesine rağmen DTP’lilerle buluşan Fırat, gazetecilerin restorana geldiğini öğrenince garsonlarlardan yardım alarak garaj kapısından kaçtı.

Rakı su gibi aktı
Yıldız Marina Restoran’da önceki gece 20.00 ...
Read more : Densiz 'Bey' DTPlilerle basıldı!... | Görüntüleme : 617 | Yanıtlar : 1 | Dizin : Genel - Güncel Konular

Yapacaklarını bir bir saydı

http://www.joomla-star.com/images/stories/osman_pamukoglu.jpghttp://www.joomla-star.com/images/stories/destek/logo_03.gif
Pamukoğlu Paşa yapacakların saydı. Bakın göreve gelirse ne yapacak?

Hak ve Eşitlik Partisi Genel Başkanı Osman Pamukoğlu, ''Halkımız siyasetçilerden söz değil eylem istiyor'' dedi. Yapacaklarını bir bir saydı.

Osman Pamukoğlu, partisinin Gebze ilçe başkanlığının açılışında yaptığı konuşmada,

''Halkımızın partimizden beklentisi çok yüksek. Siyasi ve ekonomik meselelerini, milletimizin canını yakan terör ve güvenlik meselesini mevcut partiler çözemedi. Halkımız siyasetçilerden söz değil, eylem istiyor'' dedi.

Türkiye'nin önemli zenginliklerinin olduğunu ifade eden Pamukoğlu, ''Sıkıntı devlet adamlığında, halk ...
Read more : Yapacaklarını bir bir saydı | Görüntüleme : 527 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Genel - Güncel Konular

Obama: Kuzey Kıbrıs’taki Türk işgaline son verilecektir

Kısa bir süre kalan ABD başkanlık seçimleri öncesi siyahi aday Barack Obama, Ermeni ve Rum lobilerinin oylarına göz dikti. Türk düşmanlarının oylarını almak için Türkiye’yi karalama kampanyası başlatan Demokratların adayı Obama, Kıbrıs’taki Türk askerini ’işgalci’ olarak niteledi. Obama, Ermenilere de destek vereceğini açıkladı.

Amerİka’da küstah propaganda

Türk düşmanlığı üzerinden oy avcılığı

Ermeni ve Rumların oylarına göz diken ABD’deki Demokrat Parti’nin başkan adayı Obama,“Türkler Kıbrıs’ta işgalci” dedi

ABD’de başkanlık seçimi öncesi Demokrat Parti’nin başkan adayı ...
Read more : Obama: Kuzey Kıbrıs’taki Türk işgaline son verilecektir | Görüntüleme : 876 | Yanıtlar : 3 | Dizin : Genel - Güncel Konular

Türkiye'nin BMGK geçici üyeliği kabul edildi

Türkiye üyeliğe kabul edildi

Türkiye'nin Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK) geçici üyeliği kabul edildi.

Türkiye, Batı Avrupa bölgesinden aday olduğu 2009-2010 BM Güvenlik Konseyi (BMGK) geçici üyeliğine, grubunda en fazla oyu alarak seçildi.

Türkiye, 192 ülkenin oy kullandığı 1. tur seçimlerde gerekli olan üçte iki çoğunluk olan 128 oyun çok üzerinde, 151 oyla BMGK üyesi oldu.

BM Genel Kurulunda herkes, Dışişleri Bakanı Ali Babacan ve Daimi Temsilci Büyükelçi Baki İlkin ve Türk heyetini kutluyor. ...
Read more : Türkiye'nin BMGK geçici üyeliği kabul edildi | Görüntüleme : 748 | Yanıtlar : 5 | Dizin : Genel - Güncel Konular

Mesut Yılmaz istedi, Tantan içeri tıktı

Bu hafta sizlere son derece enteresan, içinde alınacak dersler, çok ilginç olaylar, dramatik tecrübeler, tarihimizden olaylar, politik sırlar ve daha pek çok başlıkla dolu bir yaşamı sunuyorum.

Gelin hep birlikte öğrenelim gerçekleri. Adeta bir tarih kitabı, Nail Keçili.

Ben sizden bugün tüm o fırtınalardan ve dev dalgalardan ve verilen ciddi savaşlardan sonraki ruhsal yolculuğunuzda ulaştığınız yeni limanı, iç dünyanızda yaşadığınız farkındalığınızı, yaşama bakış noktanızdaki değişimi, eski Nail Keçili ile şimdiki Nail Keçili arasındaki ...
Read more : Mesut Yılmaz istedi, Tantan içeri tıktı | Görüntüleme : 982 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Genel - Güncel Konular

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148868 ileti • Toplam 46209 başlık • Toplam 25033 üye

x