Zaman: Cum Haz 20, 2025 17:16

News News of Haberler

Site map of Haberler » Dizin : Haberler

Güncel Meydan | Güncel Haberler Köşesi

Susuz Ankara'ya 'Cumhuriyet Kulesi'

Ankara'ya 166 metrelik dev 'Cumhuriyet Kulesi'

Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, Atakule'ye rakip olacak bir Cumhuriyet Kulesi yapacaklarını belirterek, “Estergon Kalesi yanına inşa edilecek kule, Ankara'nın çehresini değiştirecek” dedi.

Altınok, yaptığı açıklamada, Keçiören Belediyesi tarafından oluşturulacak kulenin, Ankara'nın çehresini değiştireceğini söyledi.

Estergon Kalesi'nin yanı başında inşaa edilecek Cumhuriyet Kulesi'nin 166 metre yüksekliğinde olacağını bildiren Altınok, şöyle devam etti:

“Ankara'nın simgelerinden biri Türkiye'nin en yüksek kulesi Atakule'ye rakip olacak bir Cumhuriyet Kulesi yapacağız. Başkentin her ...
Read more : Susuz Ankara'ya 'Cumhuriyet Kulesi' | Görüntüleme : 843 | Yanıtlar : 2

8 milyon yaşındaki mikropları dirilttiler

Bilimadamları, Güney Kutbu'nda buz tabakaları arasında sıkışıp kalmış 8 milyon yıllık mikropları laboratuvarda diriltti.

Araştırmacılar, Antarktika'nın döküntülerle kaplı buzullarından aldıkları ve 100 bin ile 8 milyon yıllık 5 buz örneğini laboratuvar ortamında ısıtıp, besledi ve mikropların yeniden faal hale gelmesini sağladı.

Daha genç mikroorganizmaların yaşlı olanlardan daha hızlı büyüdüklerini tespit eden bilimadamları, araştırmalarının bulgularını Amerikan Ulusal Bilimler Akademisi'nin dergisinde yayımladı.

Buzda donmuş eski virüs ve mikropların iklim değişikliğinin buzulları eritmesiyle okyanuslara genetik materyal ...
Read more : 8 milyon yaşındaki mikropları dirilttiler | Görüntüleme : 689 | Yanıtlar : 1

İstanbul ve Ankara'da elektrik kesintisi

İstanbul'un Avrupa yakasındaki bazı semtlere 13-20 Ağustos tarihleri arasında, Ankara’da da bazı semtlere 13-15 Ağustos tarihleri arasında elektrik verilemeyecek.

Boğaziçi Elektrik Dağıtım AŞ'den yapılan yazılı açıklamaya göre, İstanbul’da bakım ve onarım çalışmaları nedeniyle kesinti uygulanacak semtler ve zamanları şöyle:

13 Ağustos'ta 06.00-08.00 saatleri arasında; Bahçelievler İSKİ, Bahçelievler Merkez, Siyavuşpaşa, Soğanlı, Kocasinan Merkez mahallelerinin bir kısmı, Güngören Merkez, Haznedar, Güven, Genço smanmahallerinin bir kısmı, 08.00-18.00 saatleri arasında Bakırköy İncirli Caddesi, Bağlarbaşı İncirli Yolu, Santral Çıkmazı, ...
Read more : İstanbul ve Ankara'da elektrik kesintisi | Görüntüleme : 872 | Yanıtlar : 0

Eruh'ta PKK tuzağı: 13 kişi yaralı

Siirt'in Eruh ilçesinde terör örgütü PKK tarafından yola döşenen patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu 1'i astsubay 11 asker ile 2 sivil yaralandı.

Eruh ilçesindeki Görendoruk Jandarma Karakolu'na gitmekte olan sivil minibüs, bu sabah erken saatlerde, karakola 10 kilometre uzaklıkta PKK saldırısına uğradı.

Minibüsün geçişi sırasında terör örgütü PKK daha önce yola döşenen patlayıcıyı infilak ettirdi.

Meydana gelen şiddetli patlamada, araçta bulunan 1'i astsubay 11 asker ile minibüs sürücüsü Mehmet Gündüz ve muavini Agit Beştaş yaralandı. ...
Read more : Eruh'ta PKK tuzağı: 13 kişi yaralı | Görüntüleme : 716 | Yanıtlar : 0

Türk hacker BM sitesini 'hack'ledi

Birleşmiş Milletler'in (BM) resmi internet sitesi dün, aralarında en az bir Türkün de bulunduğu öne sürülen internet korsanları tarafından hack'lendi. Korsanlar, BM'nin un.org/news/ossg adresli internet sitesinde, BM Genel Sekreteri Ban Ki-moon'un açıklamaları için ayrılan bölüme İngilizce olarak, "Hey İsrail ve ABD, çocukları ve diğer insanları öldürmeyin. Sonsuza kadar barış. Savaşa hayır" yazılı bir mesaj bıraktı.

BM sitesinin saatlerce kapalı kalmasına neden olan mesajda, bu sitenin, "kerem125, M0sted ve Gsy" kod adlı korsanlar tarafından hack'lendiği ...
Read more : Türk hacker BM sitesini 'hack'ledi | Görüntüleme : 743 | Yanıtlar : 1

Ağar: Konuşmam, çünkü...

Ağar'ın il başkanlarına, "Konuşmak istemiyorum. Milletimiz söylediklerimizi merak etseydi, oy verirdi. Bizim yüzümüz hâlâ kızarıyor" dediği iddia edildi.

22 Temmuz seçimleri sonrası DP Genel Başkanlığı'nı bıraktığını açıklayan Mehmet Ağar, "Milletimiz söylediklerimizi merak etseydi oy verirdi. Ben, söyleyeceğimi söyledim.

O söylediklerim doğru çıktıkça, milletimiz o günleri hatırlasın. Artık siyasetle ilgili olarak 4 - 5 ay konuşmam. Beni bu işlere bulaştırmayın" dedi.
DP'nin İzmir, Manisa, Eskişehir, Bolu ve Bursa il başkanlarıyla eski Sakarya il başkanı, Çeşme'de ...
Read more : Ağar: Konuşmam, çünkü... | Görüntüleme : 700 | Yanıtlar : 0

Dizi setinde inanılmaz kaza

''Kavak Yelleri'' dizisinin oyuncuları balkondan düştü!

İzmir’in Seferihisar ilçesinde, Kanal D'de yayınlanan "Kavak Yelleri" adlı dizinin 2 başrol oyuncusu, balkondan düşerek yaralandı.
AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, saat 23.00 sıralarında bir otelde, dizinin kavga sahnesi çekilirken, "Deniz" karakterini canlandıran başrol oyuncusu İbrahim Kendirci ile diğer başrol oyuncusu "Mert" karakterini canlandıran Ümit Olcay, balkonun ahşap korkuluklarının kırılması sonucu aşağıya düştüler.

İbrahim Kendirci ile Ümit Olcay, ambulansla 9 Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne getirilerek tedavi ...
Read more : Dizi setinde inanılmaz kaza | Görüntüleme : 741 | Yanıtlar : 0

Alpha Bank'a casus vetosu

İşi yatıran Yunan bankasındaki emekli casusmuş

BDDK, Yunan Alpha hakkında MİT'ten bilgi istedi. Edinilen bilgiye göre MİT, Abank'a talip olan Alpha'yı inceleyip bankanın yönetiminde, Yunan İstihbarat Teşkilatı'nda üst düzey yöneticilikten emekli olmuş birinin yer aldığını iletti ve satışa engel oldu..

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun (BDDK), Alternatif Bank'ın (Abank), Yunan Alpha Bank'a (Alfa Bank) satışına izin vermemesi piyasaya bomba gibi düştü. Yunan makamlarının Ziraat Bankası'nın Gümülcine'de şube açmasına izin vermesinin ardından BDDK'nın Abank'ın devrini ...
Read more : Alpha Bank'a casus vetosu | Görüntüleme : 856 | Yanıtlar : 0

AKP'ye mutabakat, DTP'ye terör uyarısı

Uzatılan eli sıkarız; ama diğer elle askere kurşun sıkılmamalı

Yeni Meclis'in ilk grup toplantısını MHP yaptı. Konuşmasında AK Parti'yi cumhurbaşkanlığı seçiminde mutabakat aramaya çağıran Genel Başkan Devlet Bahçeli, seçim yenilgisini imamlara, aydınlara ve medyaya bağlayan CHP'ye de gönderme yaptı.

"Kendimizi anlatamadığımız yüzde 85'lik bir kitlenin bulunduğu ortadadır." diyen Bahçeli, sözlerinin bir kısmını ise DTP'ye yönelik mesajlara ayırdı. Meclis'in açılışına damgasını vuran DTP'li Ahmet Türk'le tokalaşmasına atıf yaparken, şu uyarıları dile getirdi: "Yeni dönemde yapıcı ...
Read more : AKP'ye mutabakat, DTP'ye terör uyarısı | Görüntüleme : 767 | Yanıtlar : 0

Ben Gül için oy verdim

En çarpıcı sözler ona ait.. Erkeklerin korkarak söyleyemediğini o dile getirdi.

MKYK toplantısında konuşan Malatya vekili Öznur Çalık, "Oy veren 118 yaşındaki dede 'Kızım ben Abdullah Gül'e oy vermek için geldim' dedi. Biz bu oyu bu olaylardan dolayı aldık" diye konuştu..

AKP Merkez Karar Yönetim Kurulu MKYK'da, Malatya Milletvekili Öznur Çalık'tan, Dışişleri Bakanı Abdullah Gül'ün Cumhurbaşkanlığı adaylığına destek geldi.

Çalık, seçim günü sandıkta karşılaştığı 118 yaşındaki bir dedenin, "Kızım ben bu yaşımda Gül'e oy ...
Read more : Ben Gül için oy verdim | Görüntüleme : 735 | Yanıtlar : 0

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148688 ileti • Toplam 46069 başlık • Toplam 25009 üye

x