Zaman: Pzt Haz 23, 2025 16:53

News News of Haberler

Site map of Haberler » Dizin : Haberler

Güncel Meydan | Güncel Haberler Köşesi

Gülen'e SUİKAST girişimi

Fethullah Gülen bugüne kadar tam üç kez öldürülmeye çalışılmış. İşte o suikastler...

Fethullah Gülen son kitabı 'Ölümsüzlük İksiri'nde daha önce kendisine iki kez suikast girişiminde bulunulduğunu açıklıyor. Gülen, kitabında Üsküdar ve Süleymaniye camiilerindeki suikast girişimlerinden polisin önceden haber vermesiyle kurtulduğunu yazıyor.

Fethullan Gülen kendisine düzenlenen suikast girişimlerini Ölümsüzlük İksiri kitabının 101. sayfasında şöyle anlatıyor:

" Üsküdar'da vaaz veriyordum. İstihbarat görevlileri cami kürsüsünün altına bomba konmuş olduğunu söylediler. Ben böyle bir ölümü şahadet sayarım.

Fakat, camide ...
Read more : Gülen'e SUİKAST girişimi | Görüntüleme : 748 | Yanıtlar : 1

SİYASİ SİMGE suç mu?

Erdoğan ilk kez, "siyasi simge olarak türbanı" savundu. Bu sözleri çok tartışılacak.

Başbakan Tayyip Erdoğan, Madrid’de düzenlediği basın toplantısında yabancı gazetecilerinin soruları üzerine, “Siyasi simge olarak başörtüsü takmak suç mu?” diye sordu.

Türbanın siyasi bir simge olarak takılabileceğini ilk kez dile getiren Erdoğan “Simgelere, sembollere yasak getirebilir misiniz? Dünyanın neresinde böyle bir suç var? Biz sorumluluğumuzun farkındayız. Özgürlükler noktasından çözümüne inayorum. En yakında çözeceğiz.” dedi.

TÜRBANDA DERT BAŞKA

Türban konusunda dünyada benzer bir yasağın olmadığını ...
Read more : SİYASİ SİMGE suç mu? | Görüntüleme : 634 | Yanıtlar : 1

Avrupa'dan DTP'ye UYARI!

Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi Başkanı Van Der Linden DTP'yi uyardı. Meclis başkanı Toptan ile görüştükten sonra açıklama yapan Linden "siyasi partilerin kurallara saygı göstermesi gerektiği" mesajını verdi.

Basın toplantısında Linden'e DTP ile ilgili açılan kapatma davası hatırlatıldı. Linden "siyasi partiler ister muhalefette ister hükümette yer alsınlar demokrasinin bütününü temsil ederler. Ama kurallara saygı da önemlidir" dedi.

Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclis Başkanının gündeminde 301. madde de vardı. Linden 301 . maddeyle ilgili dikkatlerin arttırılmasını istedi. Türkiye'nin ...
Read more : Avrupa'dan DTP'ye UYARI! | Görüntüleme : 570 | Yanıtlar : 0

Bu KAPAK olay oldu

Yunanistan bu seks kaseti ile çalkalanıyor. Yüksek tirajlı dergi görüntüyü yayınlayınca ortalık karıştı.

Yunanistan'da Başbakan Karamanlis'in yakın dostu Kültür Bakanlığı eski genel sekreteri seks videosu ile yine kapak oldu. Bu kez yüksek tirajlı bir dergi görüntüleri yayınlayınca ortalık ayağa kalktı.
Olay ortaya çıktıktan sonra istifa eden, ardından da intihara teşebbüs eden Hristos Zahopulos(53), bakanlığın sözleşmeli personeli olan metresi Evi Çeku ile seks görüntüleri nedeniyle zorda.

Seks görüntüleri bugün Yunan basınında birinci sayfadan manşet oldu.
Olay, ...
Read more : Bu KAPAK olay oldu | Görüntüleme : 651 | Yanıtlar : 0

Bombacıya milletvekili avukat!

PKK’yı kediye benzeten Ayna, “Siz operasyon, operasyon derseniz bir kedinin kuyruğuna ne zamana kadar basarsınız?” dedi.

DTP’li milletvekili Ayna bombacıyı savundu

DTP Genel Başkan Yardımcısı Emine Ayna, Diyarbakır’daki saldırı ile ilgili konuşurken “Ben o patlamada iki kez ağladım. Biri patlamayı duyduğum zaman, diğeri de o bombayı patlatan bombacı Erdal Polat’ın ifadesini basından okuduğum zaman” dedi. Ardından PKK’yı kediye benzeten Ayna, şöyle devam etti: “Siz ’operasyon, operasyon’derseniz. Bir kedinin kuyruğuna ne zamana kadar basarsınız? 23 yaşında ...
Read more : Bombacıya milletvekili avukat! | Görüntüleme : 586 | Yanıtlar : 1

Bakanlık'tan SEVR'e Onay

Bölgeler yerine Sevr Haritası basılan kitap ilköğretim öğrencilerine tavsiye edilmiş.

lköğretim kitabında bölgeler haritası yerine Sevr haritası kondu. Talim Terbiye Kurulu ise bir sakınca görmedi.

İlköğretim’in beşinci sınıflarında yardımcı kaynak olarak okutulmak üzere hazırlanan ve öğrencilere tavsiye edilen kitapta, Türkiye’nin coğrafi haritası yerine “Sevr Haritası” basıldı. Bir eğitimcinin uyarısı ile ortaya çıkan skandalla ilgili bilgi veren yayınevi yetkilisi, “Kesinlikle büyük bir hata oldu. Yayınevi olarak dağıtım yaptığımız bütün kitapçılara ulaşmaya çalışıyoruz” dedi.

Türkiye’yi bölünmüş gösteren ...
Read more : Bakanlık'tan SEVR'e Onay | Görüntüleme : 642 | Yanıtlar : 0

Dağlıca'da O Gece Neler Oldu?

Dağlıca hakkında çok şey yazıldı çizildi. O geceyi komutanından dinleyin.

Dağlıca Komutanı Yarbay Dirik: “Er Ramazan Yüce vatanına ve birliğine ihanet etmiştir'

Dağlıca baskınında kaçırılan askerlerin komutanı Yarbay Onur Dirik, olayla ilgili İdari Tahkikat Heyeti'ne verdiği ifadede Mardinli er Ramazan Yüce'nin kendi isteği ile terör örgütü üyelerine katıldığını belirterek, Yüce'nin vatanına ve birliğine ihanet ettiğini söyledi.

Dirik, olay ve kaçırılan askerle ilgili hazırladığı kanaat raporunda ise Yüce'yi olayın belirgin şüphelilerinden biri olarak tanımladı.

Dağlıca baskınında ...
Read more : Dağlıca'da O Gece Neler Oldu? | Görüntüleme : 1013 | Yanıtlar : 0

Bombacı Yüzsüz Çıktı

Diyarbakır bombacısı yüzsüz çıktı. Zanlı ifadesinde bakın ne dedi?

Diyarbakır'da 3 Ocak tarihinde 6 kişinin ölümü, 67 kişinin de yaralanmasıyla sonuçlanan bombalı saldırıyı gerçekleştiren ‘Botan' kod adlı 24 yaşındaki PKK'lı Erdal Polat ile birlikte toplam 7 zanlı tutuklandı, 1'i serbest bırakıldı. PKK bombacısı Polat, adliyede pişman olmadığını belirterek ayrıntılı bilgi verdi.

Polat sorgusunda "Askeri araca yönelik yapılan eylemden dolayı pişman değilim, sadece siviller zarar görmesine üzülüyorum." dedi.

Diyarbakır'ın Lice İlçesi kırsalında gizlediği bombayı başka eylemde ...
Read more : Bombacı Yüzsüz Çıktı | Görüntüleme : 672 | Yanıtlar : 0

PKK Söylentisi Paniği

Trabzon'u karıştıran söylenti. İki saat iletişim durdu. Söylenti panik yarattı

Giresun yakınlarında bir iş makinesinin yanlışlıkla ana fiber optik kabloyu kesmesi sonucu Doğu Karadeniz’de bugün öğleden sonra 2 saate yakın süreyle telefon, ADSL ve data hatları kesildi. Bankalarda, devlet dairelerinde işlem yapılamadı.

Bugün saat 13.15 sıralarında başlayan arıza nedeniyle Giresun, Trabzon, Gümüşhane, Bayburt, Rize ve Artvin’de GSM hatları, şehir içi ve şehirlerarası telefon görüşmeleri yapılamadı, ADSL ve Data hatları kesildi. Bankalarda ve devlet dairelerinde işlemler ...
Read more : PKK Söylentisi Paniği | Görüntüleme : 639 | Yanıtlar : 0

Alevilere mahkeme freni

Alevilerin, Başbakanlığa karşı açtığı dava reddedildi. İşte olayın geçmişi...

Ankara 6. İdare Mahkemesi, Cem Vakfının, ''Cemevlerine ibadethane statüsü verilmesi, ibadet için genel bütçeden pay ayrılması ve Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde Alevi inanç önderlerine kadro tahsis edilmesi'' taleplerini reddeden Başbakanlık kararının iptal istemini oy birliğiyle reddetti.

Kararda, uyuşmazlıkta ''Alevilerin din ve inançlarını açıklama özgürlükleri bakımından engellendikleri veya bir başka inanç biçimini benimseme yönünde baskıya maruz kaldıklarını gösteren güncel ve somut olayları ortaya koyamadıklarına'' yer verildi. Kararda, ...
Read more : Alevilere mahkeme freni | Görüntüleme : 723 | Yanıtlar : 0

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148704 ileti • Toplam 46081 başlık • Toplam 25010 üye

x