Zaman: Cmt Haz 14, 2025 22:46

News News of Mahiye MORGÜL

Site map of Mahiye MORGÜL » Dizin : Mahiye MORGÜL

Eğitimci Yazar

Türk Kim midir? / Mahiye MORGÜL

Türk Kim midir?

Yükleniyor emperyalizmin maşaları, Anayasa’dan Türk adı çıkartılacak ya…

Milletin vekilleri artık Türk milleti önünde yemin etmeyecekler ya… Anayasayı değiştirecekler güçleri yeterse.

Değerli Milletvekilimiz Birgül Ayman Güler, bir Siyasal profesörü gibi millet ile milliyet arasındaki farkı koymaya kalktı ve olanlar oldu, yer gök yıkıldı…

Tam da kırmızı bültenle aranan hainlerin tabutlarını devlet uçağıyla Diyarbakır’a getirenler de o meclisteyken, Türk milleti diye bir millet olduğunu hatırlatmak olacak iş miydi? Adamların her istedikleri avuçlarında artık, ...
Read more : Türk Kim midir? / Mahiye MORGÜL | Görüntüleme : 2161 | Yanıtlar : 0

Diyanet İşleri Başkanlığına - Ankara / Mahiye MORGÜL

Diyanet İşleri Başkanlığına - Ankara

Sayın Başkan Mehmet Görmez,

Aşağıdaki soruları internet sitenizdeki bilgi edinme formuyla göndermeyi denedim, ancak giriş yapılamıyor. Bazı soruları Diyarbakır Diyanet’in internet sitesine göndermek istedim, onun da girişi yapılamıyor. Ben de size açık mektup gönderiyorum.

Diyarbakır'da 3 PKK'lı kadının cenazesi sırasında;

1-Üç cenaze arabasının da iki yanında olması gereken üçer sarı çelenk hilaller yoktu, neden?

2-Üç cenaze arabasından birinin rengi beyazdı, neden?

Beyaz olan aracın arka camında buzlu camda beyaz hilâl ...
Read more : Diyanet İşleri Başkanlığına - Ankara / Mahiye MORGÜL | Görüntüleme : 947 | Yanıtlar : 0

İncirlik'ten Önce Türkçe Ders Kitaplarına Değdi Namahrem Eli... / Mahiye MORGÜL

İncirlik'ten Önce Türkçe Ders Kitaplarına Değdi Namahrem Eli...

TÜRKÇE 4.Sınıf DERS KİTABINDAKİ AYŞEGÜL

Kitabın yazarları: Erol Öz- Sevim Öz. Ankara, 2012
İlköğretim 4.sınıf, Sh.15 (Resimli Okuma Parçası)

AYŞEGÜL
Hatay sırtlarında, çamlar altındayım. Benim altımda da bin metre aşağıda İskenderun Ovası, güneş altında dümdüz yatıyor. Serinlik, gölgelik içinde kızgın yerlere hayretle bakıyorum. Aşağıda sıcaktan bunalmış, güneşten usanmış insanların varlığına inanamıyorum.
Buraları çok ağaçlı, sulak, meyveli ve serindir. İşte bir pınar başındayım. Oluğun altına bir sepet ...

Amerikan Vakfiye Profesörleri ve Ratking Ajanlığı / Mahiye MORGÜL

Amerikan Vakfiye Profesörleri ve Ratking Ajanlığı

Cristopher Simpson, 1998’de yazdığı “Üniversiteler ve Amerikan İmparatorluğu” adlı kitabına “Ratking” anlatarak başlıyor. Farelerin kuyruğunu birbirine dolandırmanın adı “ratking”, birbirine kuyruklarından bağlı olarak ölüyorlar. “İşi Arap saçına çevirmek” dediğimiz, psikolojik savaşın özeti “ratking”.

Amerikan Üniversitelerinde bulunan şirket kürsüleri, psikolojik savaş için “ratking” elemanları yetiştiriyor.
Anladığım şu ki, Amerikan üniversitelerinde şirketlerin sponsorluğunda açılan kürsülerde profesör olmak, şirket ajanı olmaktır. Oralarda, bilimin özgürlüğü için değil, şirketlerin dünya hegemonyasına hizmet için ajanlık ...
Read more : Amerikan Vakfiye Profesörleri ve Ratking Ajanlığı / Mahiye MORGÜL | Görüntüleme : 2805 | Yanıtlar : 0

ODTÜ'de "Ulusal Direnç Noktalarını Kırmak" Planı İşletiliyorsa... / Mahiye MORGÜL

ODTÜ'de "Ulusal Direnç Noktalarını Kırmak" Planı İşletiliyorsa...

Ya da, küreselleşmenin bayrağını dalgalandırmaya ODTÜ’de engel olan ne?

ODTÜ’nün öğretmen ve öğrencilerine Allah kolaylık versin. Burda işler karışık. Üniversiteler yabancı piyasaya satışa hazırlanırken, yeni TYÖK yasasına yolların temizlenmesi lazım. Bence, ilk engelleri ODTÜ, burayı aşmak sorunları var. ODTÜ aşılırsa diğerleri hayda aşılır.

Başbakan Erdoğan, ODTÜ’yü değil, müstakbel Mütevelli Heyetine ziyaret etti, bu önemlidir. Göktürk-2 bahane. Göktürk-1 için gitmiş miydi, hiç duymadık.

ODTÜ Teknokent’e yerleşmiş olan yabancı sermaye, ...

Türkiye-İran Patriot Tuzağında Başka Hesaplar Var Gibi... / Mahiye MORGÜL

Türkiye-İran Patriot Tuzağında Başka Hesaplar Var Gibi...

Ak ile karanın karıştığı, alacakaranlık günlerdeyiz. Şu patriotları başımıza diken ABD, yasası bile meclisten geçmeden ne büyük hesaplar yapıyor... Meclisimiz fiilen devre dışı, oldu bittiye getirildik bile.

Bu konuyla bağlantılı olarak, aklımın bir kenarında sakladığım bir iki notu okurlarıma aktarmak isterim:
1- Bilinir ki, Humeyni'yi Fransa yetiştirdi, gönderdi. Atladığımız husus, bu sayede Molla rejimi, İran'ın Petrol işletmelerini Fransız Yahudi şirketlerine verdi.
Meğer Fransa, çok daha önceden, ...
Read more : Türkiye-İran Patriot Tuzağında Başka Hesaplar Var Gibi... / Mahiye MORGÜL | Görüntüleme : 968 | Yanıtlar : 0

Öğretmenlik Yasası Değişiyor, Piyasacı Öğretmen Modeli Geliyor! / Mahiye MORGÜL

Öğretmenlik Yasası Değişiyor, Piyasacı Öğretmen Modeli Geliyor!

Cumhuriyet Öğretmeni yetiştirme programları tarihe gömülüyor, Eğitim Fakülteleri ve Anadolu Öğretmen Liseleri kapanıyor, pedagoji dersleri kalkıyor, koçluk ve mentörlük sertifikaları geliyor, öğretmen olmak için piyasada bilgiye erişim yollarını kullanılacak, öğretmenler yılda 50 saat hizmetiçi eğitim kurslarına katılacak, tatillere veda...
“Piyasaya göre eğitim” modelinin eğitimbaşı Ziya Selçuk’un ve öğretmen yetiştirme programlarından sorumlu MEB Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Gen. Md. Ömer Balıbey’in de aralarında bulunduğu heyet tarafından, “Ulusal Öğretmen Strateji ...

Şemdin Sakık Neden Aleni Tanık Oldu? / Mahiye MORGÜL

http://www.guncelmeydan.com/anasayfa/images/stories/YazarBetiz/mahiyemorgul1.jpgŞemdin Sakık Neden Aleni Tanık Oldu?

Şemdin Sakık gizli tanık iken aleni tanıklığa geçti. Acaba neden? Bununla bize ne mesaj verdi, yandaşlarına ne mesaj verdi?
Ergenekon iddialarının hasoğlanları böyledir. Başta o lüleli geyoğlan… Hepsi o “bizim oğlanlar” serisi gibi, senaryodaki rolleri önceden ezberletilmiş aktörler…

PKK gizli tanık kılığında TSK’dan intikam alıyor. İşi bitirdiler galiba, öyle düşündüklerini tahmin ediyorum. Sürece bir başka açıdan bakarak, yüzlerini açtıklarına göre diyorum.
Küresel soygun çetesi yüzyılın haçlı seferine bu ...
Read more : Şemdin Sakık Neden Aleni Tanık Oldu? / Mahiye MORGÜL | Görüntüleme : 1550 | Yanıtlar : 0

Devlet Bakanı Menderes Türel Canlı Yayında Neye Kızdı? / Mahiye MORGÜL

Devlet Bakanı Menderes Türel Canlı Yayında Neye Kızdı?

Yerel Yönetimler Yasa Tasarısına karşı tepkiler büyüyor. MHP de tepki gösterince, hatta bu yasayı kırmızıçizgi ilan edince, AKP kurmayları sarsılmaya başladı.
Pazar akşamı CNN kanalında Ahmet Hakan’ın konusu buydu. Canlı yayına katılan Yerel Yönetimlerden Sorumlu Devlet Bakanı Menderes Türel, A.Hakan’nın ; “Bu yasayı neden halka sormuyorsunuz?” sorusu üzerine, “Böyle soru olmaz, ben giderim” dedi. A.Hakan ısrar edince gitmedi.

CHP, birçok beldede referanduma sandıklar koyarak “Beldeniz kalksın ...
Read more : Devlet Bakanı Menderes Türel Canlı Yayında Neye Kızdı? / Mahiye MORGÜL | Görüntüleme : 1086 | Yanıtlar : 0

Yeni Cami’nin Üç Noktaları Bize ne Diyor? / Mahiye MORGÜL

http://www.guncelmeydan.com/anasayfa/images/stories/YazarBetiz/mahiyemorgul1.jpgYeni Cami’nin Üç Noktaları Bize ne Diyor?

Eminönü Yeni Cami’nin önünden geçiyordum, değiştirilen sarı alemleri dikkatimi çekti. Ön avludaki şadırvanın tepesindeki alem bir başka şekil almıştı, Vatikan’daki Katolik papanın başındaki gibi bir tac, üzerinde kıvrımlı kuyruklu kenarları taşmış şekiller…

Bu bizim bildiğimiz kutsalımız değil, Üç Noktayla ulaşılan Aleme benzemiyor.

Dikkatimi çeken bir şey daha olur mu diye caminin etrafını dolaştım. Pencere üzerlerindeki sekiz ışıklı kırmızı mozaikler kazınmış… Revaklı merdivenlere baktım, çok önemli bir şey gördüm, ...
Read more : Yeni Cami’nin Üç Noktaları Bize ne Diyor? / Mahiye MORGÜL | Görüntüleme : 2070 | Yanıtlar : 0

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148680 ileti • Toplam 46062 başlık • Toplam 25009 üye

x