Zaman: Cum Haz 13, 2025 12:39

News News of Mahiye MORGÜL

Site map of Mahiye MORGÜL » Dizin : Mahiye MORGÜL

Eğitimci Yazar

1. sınıf Türkçe kitaplarına açtığımız iki davada gelişmeler / Mahiye MORGÜL

1. sınıf Türkçe kitaplarına açtığımız iki davada gelişmeler‏

Resim
Çok sevgili dostlarım,

İki davamız bilirkişi inceleme aşamasına gelmiş olarak devam ediyor.

İkisi de 1. sınıf Türkçe kitaplarına açılmıştır.

Birincisi Okuma Yazmaya Hazırlık kitabı, ikincisi Türkçe Okuma Yazma Ders Kitabıdır.

İlkinde Mahkeme heyetinin bilirkişi olarak atadığı Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Sınıf Öğretmenliği bölümünden 3 öğretim üyesine itirazımın olup olmadığı bana sorulmuştu, itirazım yoktur cevabı vermiştim. Bu hafta mahkemeden bana gelen yeni yazıda, MEB Talim ve Terbiye ...

Türkçe kitabı ile Hz. Muhammed’in Hayatı kitabında benzerlikler… / Mahiye MORGÜL

Türkçe kitabı ile Hz. Muhammed’in Hayatı kitabında benzerlikler…

“Bin bilsen bile bir bilene danış” demiş atalarımız. Ben de ders kitaplarını öyle inceliyorum, danışmaya devam ediyorum. Bugün okurlarıma danışmaya karar verdim.

1.Sınıf Türkçe ders kitabından 122.sayfayı aldım, Hz. Muhammed’in Hayatı kitabından da 87.sayfayı aldım, yan yana koydum. Sadece resimlerine bakarak bir karşılaştırma yapmanızı rica edeceğim.

Benim danıştığım insanlardan aldıklarımı size anlatayım:

Her ikisinde de sayfanın dibindeki iki resim çok özel iki insana aittir ve ikisi de ...

Rütbesiz Mehmetcik’e rütbesi alınmış Mehmetcik’den… / Mahiye MORGÜL

Rütbesiz Mehmetcik’e rütbesi alınmış Mehmetcik’den…

Silivri’den yola çıkmış bir şiir düştü önüme, adı Mehmet, Rütbesiz Mehmet… Tasfiye edilmekte olan Türk Ordusunun son Mehmetciklerinden birine rütbesi alınmış bir Mehmetcikten…

Tuğamiral Cem Aziz Çakmak, 25 Mayıs 2013’de yattığı Silivri mapus damında yazmış. Tuğ’u düşmüş bir Aziz, bir esir Amiral.

Malatyalı ozan Esiri’nin deyişini anımsattı bana.

Verme iradeyin esrin eline
Komaz seni hakkın doğru yoluna
Emir tuğun düşer düşman seline
Pençe yemiş aşiyana dönersin

Bu felek nicesin eyledi ...
Read more : Rütbesiz Mehmetcik’e rütbesi alınmış Mehmetcik’den… / Mahiye MORGÜL | Görüntüleme : 3678 | Yanıtlar : 0

Yolsuzluk Rekoru Bizdeymiş / Mahiye MORGÜL

Yolsuzluk Rekoru Bizdeymiş

Paranın efendileri bölgemizde yeni bir sistem kuruyorlar, yeni bir ahlak ve yeni bir din ile geliyorlar, anlamakta zorlandığımız budur.

AKP-Cemaat çatırtısından yükselen manşetlere bakıyorum, yolsuzlukta dünyada tekmişiz… Evet ama, operasyon düğmesine neden şimdi basıldı?

Sanırım ABD, İran ile savaşı artık tetiklemesi gerekiyordu.

Belki de şu anda açığa alınan emniyetçiler büyük şehirlerde bomba yüklü araçların patlatılmasını engellemişlerdi…

İran ile yapılan altınlı doğalgaz alışverişi, ABD’nin ticaret ambargosunu delerek yapılmaktaydı, ABD bunu hiç affeder mi? ...
Read more : Yolsuzluk Rekoru Bizdeymiş / Mahiye MORGÜL | Görüntüleme : 4722 | Yanıtlar : 0

Eğitim Dosyamızdan Son Haberler / Mahiye MORGÜL

Eğitim Dosyamızdan Son Haberler

Ankara İdare Mahkemesine açtığımız iptal davalarından iki kitabın davası normal seyrinde ilerliyor. Birinde, MEB’nın savunması alınmış ve bilirkişi incelemesine karar verilmişti. Bu hafta bilirkişi heyeti olarak tespit edilen Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Sınıf Öğretmenliği bölümünden üç öğretim üyesine bir itirazımın olup olmadığı soruldu bana, “itirazım yoktur” cevabı verdim ve bu dava sona doğru yaklaşıyor. Türkçe Okuma Yazmaya Hazırlık kitabına açtığımız dava bu aşamada.

Bu arada, Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesinde ...
Read more : Eğitim Dosyamızdan Son Haberler / Mahiye MORGÜL | Görüntüleme : 3587 | Yanıtlar : 0

Fakülteler Boşaltılıyor mu? / Mahiye MORGÜL

Fakülteler Boşaltılıyor mu?

Başbakan fakülteleri boşaltacağını söyledi, sıcağında Gaziantep’ten mektup aldım. Önce soruyu alalım, sonra cevaplayalım:

“İyi akşamlar Mahiye Hanım.

Bugün başbakan bir açıklama yapmış, üniversiteyi 6-7 yılda bitiremeyene güle güle diye. Sizce bu durumun sonucu ne olacak? Ben Gaziantep Üniversitesi’nde mühendislik okuyorum ve okulumda benim gibi bir sürü öğrenci var ve eminim ki başka üniversitelerde de bizim gibi öğrenciler var. Eğer yasa geçerse biz atılır mıyız üniversiteden?

Haberi okudum, o kadar kötü oldum ki ...
Read more : Fakülteler Boşaltılıyor mu? / Mahiye MORGÜL | Görüntüleme : 11420 | Yanıtlar : 0

Tür'ün İlki Türk Kavmi / Mahiye MORGÜL

Tür'ün İlki Türk Kavmi

Birkaç yıl önce fonetik analiz çalışmalarına başladığımda, internette mimar Fırat Düzgüner’in yazıları önüme düştü ve kendisiyle yazışmaya başladım. Fonetik bulgularımla örtüşen bilgiler verdi bana. Yazılarını kitap olarak bastırdığı yıl onu kaybettik, ışıklar içinde uyusun. Hermes yayınlarından ERG-ENEK-ON / İnsanın Kökenine Yolculuk adıyla basıldı kitabı.

O sıralar içinde LAS hecesi geçen bütün sözcükleri kurcalıyordum. ATLAS Dağı ile ilgilenirken onu çevreleyen TURKANA gölüne ulaştım. ATLAS dağının diğer adları ve sıfatları düştü önüme, Dünyanın ...
Read more : Tür'ün İlki Türk Kavmi / Mahiye MORGÜL | Görüntüleme : 1598 | Yanıtlar : 0

Halifelik Atatürk'ün Vasiyeti Diye Sunuldu / Mahiye MORGÜL

Halifelik Atatürk'ün Vasiyeti Diye Sunuldu

28 Kasım gecesi TV’de…

Kadir Çelik’in OBJEKTİF programında konu buydu. Aytunç Altındal'ı zehirlediler mi diye girdiler, evinde yapılan talanı görüntüleyerek zehirlenmiş olacağı fikrini önce verdiler. Mesaj şuydu, Atatürk’ün vasiyeti açılmalıdır diyordu çünkü. Atatürk’ün vasiyetini açıklamak gerekir diyordu, ancak ortada vasiyette öne sürülen bağımsız İslam devletleri yoktu!

OBJEKTİF programında konuklar HALİFELİK ATATÜRK'ÜN VASİYETİYDİ demeye getirdiler. Aytunç Altındal'ı da buna alet etmeye çalıştılar.

Sinan Meydan telefonla gereken cevabı verdikçe adı Meriç Tumluer ...
Read more : Halifelik Atatürk'ün Vasiyeti Diye Sunuldu / Mahiye MORGÜL | Görüntüleme : 1304 | Yanıtlar : 0

Şimdi De Öğrenci Evlerini Dert Ettiler / Mahiye MORGÜL

Şimdi De Öğrenci Evlerini Dert Ettiler

Öğrenci yurtları meselesini çok hallettiler de sıra geldi öğrenci evlerine. Neymiş mesele, kız erkek o evde kalıyor… Şikâyet edilmiş de.

Peki, bunca yıldır öğrencilerin barınma ihtiyacını neyle karşıladınız, bunu sorabilir miyim?

Yurt yapmadınız. Çözümü özel yurtlar veya kiralık evlerde gösterdiniz. Onlar da, kirasını paylaşarak olabildiğince fazla öğrenci bir evi tuttular, bu yüzden kiralar yükseldi durdu, sesinizi çıkartmadınız, hatta buna çanak tuttunuz. Çünkü piyasayı canlandırmak üzere küreselci efendilerinizle anlaşmalar yaptınız. ...
Read more : Şimdi De Öğrenci Evlerini Dert Ettiler / Mahiye MORGÜL | Görüntüleme : 1130 | Yanıtlar : 0

TBMM'de Türbanlı Korsan Eylem / Mahiye MORGÜL

TBMM'de Türbanlı Korsan Eylem

Meclis, yasalara saygı yeri olmalıyken yasa delme yeri oldu. Türbanlı korsan eylem yapıldı. Türbanı konuşmak yerine yapılanın korsan eylem olduğunu konuşmak lazım.

Demokrasi tramvayında kadınlara korsanlık yaptırıldı, olan budur.

Ecevit’e rahmet okuttular, Meclis’te devlete meydan okudular.

"Burası devlete meydan okunacak yer değildir. Lütfen bu hanıma haddini bildiriniz" sözleri hâlâ kulaklarımızdadır.

Cübbeli sarıklı erkek korsanlara yol açıldı, taşları kadınlara temizlettiler.

Tarih boyunca devlet katında kıyafetin belli bir nizamı vardı. Devleti bitiriyorlar, türban ...
Read more : TBMM'de Türbanlı Korsan Eylem / Mahiye MORGÜL | Görüntüleme : 1000 | Yanıtlar : 0

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148677 ileti • Toplam 46061 başlık • Toplam 25009 üye

x