Zaman: Çrş May 06, 2026 0:18

News News of GuncelMeydan

Site map of GuncelMeydan » Dizin : GuncelMeydan

BEN BU KADINDAN KORKARIM

BEN BU KADINDAN KORKARIM
MHP’deki gelişmeleri ilgiyle izliyoruz.
Bir yanda Devlet Bahçeli ve ‘genel merkez’in ‘inanılmaz’ inatçılığı..
Delegeye, yasaya, hakka ve hukuka karşı inanılmaz bir ‘direniş’.
Parti’nin ‘çoğunluğu’ değilse bile yarısından fazlası değişim istiyor.
Devlet Bahçeli ‘yoruldu’ deniyor.
Deneyimli-meneyimlidir ama, kimi çıkışları ‘bunama’ belirtileri gösteriyor.
Şu mübarek ramazan günlerinde, iftar yemeklerinde açıyor ağzını yumuyor gözünü.
Muhaliflerin ne alçaklıkları kalıyor ne de onursuzlukları..
Peki ama Devlet Bahçeli, bunları ‘Türk Milleti’ için mi yapıyor yoksa oturduğu ‘koltuk’ ...
Read more : BEN BU KADINDAN KORKARIM | Görüntüleme : 888 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Habip Hamza ERDEM

Nasıl Yani 19 Haziran 2016

Read more : Nasıl Yani 19 Haziran 2016 | Görüntüleme : 809 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Türkiye ve Dünya Gündemi

ERDOĞAN'IN "GEZİ PARKI OLTASI"NA GELMEYELİM / MİTHAT AKAR

Resim
Tayyip Erdoğan'ın , Gezi Parkı ve Taksim Meydanı'na cami yaptırma ve opera binası kurma söylemi açıktan bir yemlemedir.

Öncelikle hiç bir iktidar odağı, toplumsal muhalefeti kendisine karşı yönlendirmek için doğrudan bir söylemde bulunmaz. Eğer 2013 deneyimine bakarak, Tayyip Erdoğan, bile - isteye kitleleri kışkırtmak için bir söylemde bulunuyorsa, kendisine karşı harekete geçecek kitleyi doğrudan denetim altına alacak dış kaynaklı bir odak var demektir.

Emperyalizmin genel olarak izlediği bir taktik yönelim vardır : Karşı tarafın hamlelerini, ...
Read more : ERDOĞAN'IN "GEZİ PARKI OLTASI"NA GELMEYELİM / MİTHAT AKAR | Görüntüleme : 4072 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gençlik Diyor ki

Birinci Görev Sınıfı'nın Tarih Dersindeyiz, Konu Amasya Genelgesi... / Prof. Dr. Cihan DURA

Birinci Görev Sınıfı'nın Tarih Dersindeyiz, Konu Amasya Genelgesi...

Birinci Görev sınıfının derslerinden biri de Cumhuriyet tarihimiz… Bu derslerde Cumhuriyet tarihimiz, en önemli olayları esas alınarak adım adım takip ediliyor. Bilenler bilgisini pekiştiriyor. Bilmeyenler öğreniyor. Katılımcılar çok önem veriyorlar tarih dersine, çünkü biliyorlar ki tarih, dil ve kültür ile birlikte bir milleti oluşturan üç unsurdan biridir. Cumhuriyet tarihini bilmemek, bir Atatürkçü için affedilmez bir eksikliktir.

- Bugün 19 Haziran 2016… Cumhuriyet tarihimiz açısından çok önemli bir ...

Bilim Tarihinde İz Bırakan Müslüman Bilimciler / Metin AYDOĞAN

Bilim Tarihinde İz Bırakan Müslüman Bilimciler

Peygamber’in yakını olan ilk Müslümanlardan (Sahabe) Ebu Zerr el Gifarî, İslam sosyolojisinin kurucusu sayılır ve Müslüman aydınlar tarafından; “sosyalizmi İslam geleneğine bağladığı için” yüceltilir. Ebu Zerr yapıtlarında, “herkesin servet ve gelirinin pek azıyla geçinmesini” ve geri kalanının toplumda eşitliği sağlamak için hayır işlerine harcanmasını” istemiştir. Kur’andaki "Hıristiyan ve Yahudi din adamlarının aç gözlülüğünü ve para hırsını” açıklayan sûre’nin, “İslam zenginlerini ve egemenlerini de kapsadığını” ileri sürmüştür.

Bilim Emekçileri

Avrupalıların ...
Read more : Bilim Tarihinde İz Bırakan Müslüman Bilimciler / Metin AYDOĞAN | Görüntüleme : 1687 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Metin AYDOĞAN

ABD'NİN SURİYE PLANI, TÜRKMENLER VE MİLLİ GÜVENLİK STRATEJİMİZ/ MİTHAT AKAR

ABD'NİN SURİYE PLANI, TÜRKMENLER VE MİLLİ GÜVENLİK STRATEJİMİZ
Resim

NATO'nun kurmay gücü olan ABD'nin bölgede hedef aldığı devletlerin güçsüzleşmesi, bu ülkelerde kaos, istikrarsızlık oluşması, dahası bu ülkelerin toprak bütünlüğünün ortadan kalkmasından olumsuz olarak etkilenecek ilk ülke, Türkiye'dir.

Tekrarlamak pahasına yazmakta fayda var.

ABD, Suriye'de nihai olarak 900 km. lik sınır hattımızın bulunduğu bölgede bir Kürt Koridoru kurmak amacındadır.

Suriye'nin kuzeyinde kurulacak olan Kürt Koridoru, Irak'ın kuzeyindeki çadır uydu devlete komşu olarak düşünülüyor. Yani ABD, Barzani'ye ...

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148871 ileti • Toplam 46427 başlık • Toplam 25115 üye

x