Zaman: Çrş May 06, 2026 9:24

News News of GuncelMeydan

Site map of GuncelMeydan » Dizin : GuncelMeydan

ANADOLU’DA TÜRKLER (XXI)

ANADOLU’DA TÜRKLER (XXI)
Laikliğin ‘L’si
“Bize göre, diyordu II. Mahmut, Müslüman camide müslüman, Hristiyan kilisede hristiyan, Yahudi sinagogda yahudidir. İsterim ki, bu kutsal yerlerin dışında tümü nasıl Tanrı huzurunda eşitse, benim güvencem altında da aynı siyasal haklardan sonuna değin yararlanabilsinler”.
Ancak irtica, bağnazlık, zındıklık ve tutuculuk bu Osmanlı Sultan’ına, tüm müslümanların Halife’sine karşı çıkmaktan alıkoymuyordu. Zındık zındıklığını, gerici gericiliğini, tutucu tutuculuğunu akıl, izan, zaman, mantık ve bilime karşı sürdürecekti.
Fransa’da ise, aynı günlerde, ‘Temmuz Devrimi’ ...
Read more : ANADOLU’DA TÜRKLER (XXI) | Görüntüleme : 759 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Habip Hamza ERDEM

AKP Örümceğinin Ağında

İç halkada, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığının doğrudan ilişkisi olan kuruluş ve yapılar var; dış halkada da bunlarla bağlantısı olan özel şirketler.

Bu haliyle bile son derece karmaşık bu tabloda, dış halkadaki özel şirketlerin birbirleriyle bağlantıları eklendiğinde içinden çıkılamaz hale geleceği için konmamış.

Mustafa Yıldırım, “Sivil Örümceğin Ağında” adlı kitabında, Türkiye’yi içeriden ve dışarıdan sarmala alanları tek tek ortaya döküyor.

Bu tabloda da, “AKP Örümceğinin Ağı”nın ufak bir bölümü görünüyor. Bağlantıları sayarsak, “Bu milletin a.ına ...
Read more : AKP Örümceğinin Ağında | Görüntüleme : 92345 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Erkan GÜÇİZ

TÜRK DEVRİMİ'NİN AYIRT EDİCİ ÖZELLİKLERİ / MİTHAT AKAR

SOSYALİST DEVRİM VE TÜRK DEVRİMİ KAVRAMLARI ÜZERİNE KARŞILAŞTIRMA

Zaman zaman yazılarımda “Türk Devrimi” ibaresini kullanmamın, kimi çevrelerde kafa karışıklığı yarattığına dair, büyüklerimden ve konuya hakim olan dostlarımdan yapıcı yönde eleştiriler aldım. Büyüklerim ve kimi dostlar, “devrim” kelimesinin belli bir çevre tarafından kullanıldığını, bu kavramın Atatürk’ün savunduğu Türk milliyetçiliği anlayışını savunan biri tarafından dile getirilmesinin farklı bir algıya yol açacağını belirttiler. Bu açıdan “devrim” , “Türk Devrimi”, “sosyalist devrim” kavramlarını ana hatlarıyla ele almak ve Türk ...
Read more : TÜRK DEVRİMİ'NİN AYIRT EDİCİ ÖZELLİKLERİ / MİTHAT AKAR | Görüntüleme : 6282 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gençlik Diyor ki

..Türk Milleti’yle iyce oynayın

-
yazı foto http://f-picture.net/lfp/s018.radikal.r ... 75.png/htm

Eshabil Üstündağ
adanams@gmail.com

21.5.2016 17:45

//////////////
Not: 1) Yazının bol resimlisi ve video mp3'lüsü de vardır. Buraya mücbir sebeplerden ekleyemedim Dileyen Ordan Okur. Arzederim.

http://www.turkishnews.com/content/2016 ... e-oynayin/

2) (Farklı);
Erkan Güçiz beye teşekkür ederim (Güncel Meydan yazarı ve mütercim, sanaldan tanıdığıma göre..), son yazısından çok istifade ettim. ..Tam yazıyı ekleyeceğim anda okudum ...
Read more : ..Türk Milleti’yle iyce oynayın | Görüntüleme : 1083 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Genel - Güncel Konular

TARİHİ UYARILAR VE MEKTUPLAR: BENİM OĞLUM BİNA OKUR, DÖNER DÖNER YİNE OKUR…Dr.Noyan UMRUK

TARİHİ UYARILAR VE MEKTUPLAR: BENİM OĞLUM BİNA OKUR, DÖNER DÖNER YİNE OKUR…
Dr. Noyan UMRUK

Milletlerin tarihinde, devlet işlerinin iyi gitmediğini düşünen basiret sahibi, ciddi fikir ve düşün insanlarınca iktidarların uyarılmasına dair çok sayıda örnek vardır.
Bizim tarihimizde bunların en meşhuru, Koçi Bey’in, muhatabı Sultan IV. Murad’a sunduğu “Risale”sidir. Bu eserin, Osmanlı’nın 16. yy. itibarıyla gerileme sebeplerini öylesine bir vukufla ele aldığı söylenir ki, Hammer onu, Roma’nın yıkılış sebeplerini izah eden Montesquieu’nün “Décadence” eserine denk ...

Kral Çıplak 20 Mayıs 2016

Read more : Kral Çıplak 20 Mayıs 2016 | Görüntüleme : 727 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Türkiye ve Dünya Gündemi

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148871 ileti • Toplam 46427 başlık • Toplam 25115 üye

x