Zaman: Çrş May 06, 2026 11:17

News News of GuncelMeydan

Site map of GuncelMeydan » Dizin : GuncelMeydan

YAVRU VATAN KIBRIS (1)

YAVRU VATAN KIBRIS (1)

Şunu iyice anladım: “Bir yeri görmeden orayı anlatamazsın.” Anlatacakların bilimsel olsa bile gerçeği tam yansıtmaz, gözlem öğesi, duygu öğesi, izlenimler eksiktir.

Kıbrıs’ı, gittim, gördüm, üç dört gün de olsa orada yaşadım. Kıbrıs’ın havasını soludum, şehitlikleri dolaştım. Kıbrıs’ta, o çok görkemli Atatürk anıtlarını, çağdaş, bağımsız yaşamı, eski çağdaş, güçlü Türkiye’mizin varlığını gözlemledim. Kıbrıs yakın tarihinin iki önemli adı Fazıl Küçük’ün evini (müze); Rauf Denktaş’ın mezarını ziyaret ettim. Kalelerini, tarih ötesinden gelen ...
Read more : YAVRU VATAN KIBRIS (1) | Görüntüleme : 1063 | Yanıtlar : 1 | Dizin : Feza TİRYAKİ

Esin Kaynağımız Millettir, Millî İradedir / Prof. Dr. Cihan DURA

Esin Kaynağımız Millettir, Millî İradedir

İki Mustafa Kemal vardır: Biri benim, et ve kemikten, geçici Mustafa Kemal... Diğeri Ölümsüz Mustafa Kemal… Onu "ben" kelimesiyle anlatamam; o, ben değildir, o bizdir! O, ülkemizin her köşesinde yeni fikir ve yeni hayat için, büyük ülkü için uğraşan aydın ve savaşçı bir topluluktur. Ben, onların rüyasıyım sadece. Benim girişimlerim, onların özlemini çektikleri şeyleri tatmin içindir. O Mustafa Kemal sensin; o Mustafa Kemal sizsiniz, hepinizsiniz. Geçici olmayan Mustafa Kemal, yaşaması ...
Read more : Esin Kaynağımız Millettir, Millî İradedir / Prof. Dr. Cihan DURA | Görüntüleme : 842 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Cihan DURA

Bilim Tarihinin Anıtları Türk Bilimciler: Biruni ve İbn Sina / Metin AYDOĞAN

Bilim Tarihinin Anıtları Türk Bilimciler: Biruni ve İbn Sina

Biruni, tarihsel olayları ekonomik nedenlerle açıklayarak, toplumsal gelişimin temelinde ekonomik ilişkilerin yattığını ileri sürdü ve tarihi din ve inanç dizgeleriyle açıklamaya çalışmanın bilime aykırı olduğunu söyledi. O'nun, felsefe ve tarih konusundaki görüşleri, bilim tarihinde iz bırakan, düşünsel bir devrim niteliğindedir... İbn Sina, çalışmalarını geniş bir alana yaydı ve felsefe, mantık, tıp, fizik, geometri, gökbilim, matematik, müzik dallarında kitaplar yazdı. Çağdaş felsefenin özgüç (otodinamizm) olarak tanımladığı değişim ...
Read more : Bilim Tarihinin Anıtları Türk Bilimciler: Biruni ve İbn Sina / Metin AYDOĞAN | Görüntüleme : 1607 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Metin AYDOĞAN

Uydurma Dini Silah Olarak Kullanan Terörist / Yılmaz DİKBAŞ

UYDURMA DİNİ SİLAH OLARAK KULLANAN TERÖRİST

Resim
Terörizm, örgütlü ve kural tanımaz şiddet eylemidir.

Terörist; zorbadır, barbardır ve acımasızdır.

Terörist genelde ateşli silahlar kullanır: Tabanca, makineli tüfek, el bombası, patlayıcılar, roket, mayın…

Teröristin amacı öldürmek, yıkmak, yakmak ve yok etmektir.

Her terör örgütünün arkasında en az bir gizli istihbarat servisi vardır: CIA, MOSSAD, MI6, BND, FSB…

Ancak, çok farklı bir terörist tipi daha vardır.

Bu tip terörist ateşli silah kullanmaz.

Bu tip teröristin amacı öldürmek değildir. ...
Read more : Uydurma Dini Silah Olarak Kullanan Terörist / Yılmaz DİKBAŞ | Görüntüleme : 2298 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Yılmaz DİKBAŞ

Altan Deliorman kimdir? / Timuçin MERT

Manevi kıymetlerimizi kaybetmeyi sürdüremeyiz

25 seneden beri maddi ölçüler ön plana çıktı. Gençlerin büyük çoğunluğu maddi meselelere yöneldi. Ruhsuz, cansız eğitim yüzünden de gittikçe ön plana çıkıyor

Resim
Altan Deliorman, Okullarda okutulan bütün tarih kitaplarında onun ismini görmek mümkün. Yıllarca Türk Dünyası, Millî Yol, Millî Işık, Bayrak dergilerini yayınladı ve yönetti. Akşam, Tan, Orta Doğu, Tercüman, Son Havadis, Sabah, Türkiye, Ekonomi gazetelerinde araştırma ve makaleleri yayınlandı. Ayrıca 1990’dan itibaren Tarih Gazetesi’ni, 1992’den itibaren de Edebiyat Gazetesi’ni, ...
Read more : Altan Deliorman kimdir? / Timuçin MERT | Görüntüleme : 1187 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

ANADOLU’DA TÜRKLER (XV)

ANADOLU’DA TÜRKLER (XV)

III.Selim (1789-1807)
III. Selim tahta çıktığı zaman Osmanlı İmparatorluğu, toprak ve nüfus bakımından dünyanın en büyük devletlerinden biriydi. Üç anakarada yaklaşık 12.000.000 km²lik bir alan üzerinde 35.350.000 kişi yaşamaktaydı.
Sultan, 28 yaşlarında liberal görüşlü olgun bir insan olarak, İmparatorluğu ayakta tutmanın yollarını aramaktaydı. Daha şehzadeliği sırasında geleceğe yönelik hazırlıklar yapmaya başlamıştı. O nedenle de, Avrupa’da olup bitenleri yakından izliyordu.
III. Selim, Fransa’daki yeni rejim hakkında bilgi edinmek için, o güne değin hiçbir ...
Read more : ANADOLU’DA TÜRKLER (XV) | Görüntüleme : 799 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Habip Hamza ERDEM

MÜDAFAA-İ HUKUK'U ÖRGÜTLEMEK ZORUNLU BİR HAL ALMIŞTIR / MİTHAT AKAR

MÜDAFAA-İ HUKUK'U ÖRGÜTLEMEK ZORUNLU BİR HAL ALMIŞTIR

Türk Ulusu, politik ayrılıklarla ve siyasi partiler ekseninde bölünmelerle vakit kaybetmemeli. Önümüzdeki süreç, Türk ulusunun varlık yokluk meselesinin daha güncel ve yakıcı bir sorun olarak karşımıza çıkacağı bir süreçtir.

İdari Federalizme dayanan başkanlık sistemi ile Türk Devletinin varlığına son verilmek istendiği.

Kilis'e yönelik bombalamalarla sınırları belirsiz olan hattın derinlemesine belirsizleştiği, Gri bölgelerin, Kilis üzerinden şehir merkezlerine taşınmaya çalışıldığı.

Sınır ötesindeki bölgesel iç savaşın, adım adım Türkiye'ye taşınmaya çalışıldığı. ...
Read more : MÜDAFAA-İ HUKUK'U ÖRGÜTLEMEK ZORUNLU BİR HAL ALMIŞTIR / MİTHAT AKAR | Görüntüleme : 2284 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gençlik Diyor ki

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148871 ileti • Toplam 46427 başlık • Toplam 25115 üye

x