Zaman: Pzt Mar 30, 2026 14:04

News News of GuncelMeydan

Site map of GuncelMeydan » Dizin : GuncelMeydan

Küçük Ölçekli Levha Kayması Var mıdır?

Kahramanmaraş depremi sonrası bir kez daha evimizin altından fay geçiyor mu diye bakmaya başladık. Daha önce bildiğimiz faylar dışında diri fay gündemimize girdi. Bende yaşadığım yer olan Isparta’nın Gedikli köyünde olan diri faylara baktım.

Benim evimin yirmi metre kadar ötesinde Kuvaterner fay olduğunu gördüm. Fayın bin yirmi beş metre uzunluğunda kısa bir fay olduğunu ölçtüm. Üst tarafından gelen uzun bir fay ve ortada bir faysız alan ve ileride tekrar başlayan fay var. Bana yakın olan ...
Read more : Küçük Ölçekli Levha Kayması Var mıdır? | Görüntüleme : 472 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Prof. Dr. Şükrü Ersoy'dan korkutan açıklama: Aktif fay sayısı arttı

Maraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin ardından gözler olası İstanbul depremine çevrildi. 'Deprem Tehlikesi ve İstanbul' başlıklı panelde konuşan Yıldız Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesi Dekanı Yer Bilimci Prof. Dr. Şükrü Ersoy, Türkiye'de deprem oluşturabilecek fay sayısının 500'ün üzerine çıktığını söyledi. Ersoy, Marmara bölgesinin sadece depremin yanı sıra tsunami tehlikesi altında olduğunu da ifade etti.
Resim
Bakırköy Kent Konseyi ve Mahalle Afet Gönüllüleri Derneği (MAG-DER) iş birliğiyle Tarık Akan Konferans Salonu'nda 'Deprem Tehlikesi ve İstanbul' ...

HALK İTTİFAKI

HALK İTTİFAKI
Kendi payıma ‘Millet’ sözcüğünü istemeyerek kullanıyorum, ben daha çok ‘Ulus’ kavramını kullanmayı yeğleyenlerdenim.
Ancak henüz ‘Ulus’ olmayı becerememiş toplumlar için ‘Halk’ terimini kullanmak çok daha uygun olacaktır.
O nedenle ‘Millet İttifakı’ yerine ‘Halk İttifakı’ teriminin kullanılması gerektiğini düşünüyorum.
‘Halk İttifakı’nın bileşenleri nedir diye sorulacak olursa; etnik, dinsel, kültürel ve sınıfsal olarak ayrılabilecek kesimlerin tümüne birden ‘Halk’ denir ve ‘halklar’ diye bir ayırım yapılması da, ekonomik, politik ve sosyolojik bakımdan pek uyugun değildir.
Çünkü ...
Read more : HALK İTTİFAKI | Görüntüleme : 289 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Tartışma ve Fikir Meydanı

Yabancı çeteler İstanbul'da böyle çatıştı. Türkiye mafya üssüne dönüştü

İstanbul Başakşehir yabancı uyruklu çetelerin savaş alanı oldu. İki grup, tekme ve yumruklarla birbirine girdi. 2 kişi darp sonucu yaralanırken, silahla ateş açılan kavga anları cep telefonu kamerasına yansıdı.
İstanbul'da yabancıların çete savaşları. Başakşehir'de yabancı uyruklu olduğu iddia edilen iki grup, tekme ve yumruklarla birbirine girdi. 2 kişi darp sonucu yaralanırken, silahla ateş açılan kavga anları cep telefonu kamerasına yansıdı.

https://hirsiz-inali.blogspot.com/2023/ ... catst.html

Resim

ŞİMDİ N’OLACAK ?

ŞİMDİ N’OLACAK ?
Şimdi ‘Altılı masa’ ne yapacak diye soruyor değilim.
Şimdi ‘bu kadın’ ne yapacak? Toplum içine nasıl çıkacak? Ne söyleyecek? Ve söylediklerine kim inanacak diye sormak istiyorum?
Sen bu masadan kalkanı ‘millet affetmez’ demedin mi?
Bunun bir ‘ihanet’ olacağını söylemedin mi?
Birlikte ‘parlemanter sistem’ kuracağız, ‘başkanlık rejimini değiştireceğiz’, demokratik bir anayasa yapacağız demedin mi?
Neredeyse dört yıldır aynı şeyleri söyleyerek, insanlarda ‘bu kadın’ değişmiş, demokratlaşmış, o ‘çarpık ideoloji’sini törpülemiş, en azından ‘uzlaşı kültürü’ ...
Read more : ŞİMDİ N’OLACAK ? | Görüntüleme : 285 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Tartışma ve Fikir Meydanı

YALAKA !

Kenan Evren Paşa bir gün balık avına çıktı, hiç balık yakalayamadığı halde "Evren, balıkçılık dersi verdi" diye gazetelere yazı yazdılar...

Bir başka gün Marmaris' te keklik avına gitti, arkasından belki yüzelli kişi...

Keklik gördüm diye ateş etti , ama keklik yoktu orada. o rüzgarda uçuşan poşete ateş etmişti.

Dört bir yandan keklik getirdiler "Paşam siz vurdunuz" diye...

"Ben o tarafa ateş etmedim netekim değil mi Necdet?.." dediyse de onlar siz vurdunuz ne keskin nişancısınız paşam ...
Read more : YALAKA ! | Görüntüleme : 538 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Sizin Makaleleriniz

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148827 ileti • Toplam 46388 başlık • Toplam 25117 üye

x