Zaman: Çrş Tem 09, 2025 5:10

News News of GuncelMeydan

Site map of GuncelMeydan » Dizin : GuncelMeydan

Dr. Noyan UMRUK yazdı: NE YAPMALI ?

NE YAPMALI? :?:

Dr. Noyan UMRUK

2007 yılının Nisan ve Mayıs aylarında milyonlarca kişinin büyük bir coşku ve heyecanla katıldığı, küresel merkez, iç ve dış bağlaşıklarını hayretler içine düşürerek ürküten Cumhuriyet mitinglerini hepimiz anımsıyoruz.

Sonra ne oldu?

Milyonların heyecan ve tepkisini, ülkenin iki muhalefet partisi, özellikle bu potansiyelin, coşkunun adresi olan CHP ve de MHP, diğer siyasi eğilimleri de içine katarak genişletecek müşterek bir siyasi programla sahip ...
Read more : Dr. Noyan UMRUK yazdı: NE YAPMALI ? | Görüntüleme : 641 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Dr. Noyan UMRUK

Who is “Bakar” ve/veya CIA neden çok seksi?! / Hayrullah Mahmud ÖZGÜR

Who is “Bakar” ve/veya CIA neden çok seksi?!

“Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz. En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır.”
Mustafa Kemal Paşa

(…)
“Bu demokratik rejim istikametinden ayrılıp baskı rejimi haline götürmek tehlikeli bir şeydir. Bu yolda devam ederseniz, ben de sizi kurtaramam. Şartlar tamam olduğu zaman milletler için ihtilal meşru bir haktır.”
İsmet Paşa

………………………

2013 Şita / Kış?!
ABD’de “Başkan” değişti!? ...

Türk Bunun Neresinde ? / Selçuk TINAZ

Emekli terörist Şemdin Sakık'ın "Şemdin'den Sırrı'ya mektuplar" başlığı altında Nisan 2010'da, kardeşi milletvekili Sırrı Sakık'a yazdığı şeyler, "Kürt sorunu" kalıbını hiç düşünmeden kullanan insanlarımızı şaşkına çevirdi.

"... kardeş falan değiliz, çünkü kardeşlik karındaşlıktan gelir; oysa sen ailenin hanımağasının, ben hem kölesi hem de cariyesi olan bir kadının oğluydum... Sen dayalı döşeli odada, ben tütün tarlasında doğdum... Sen envai çeşit yemekle, ben sofrada kalan kırıntılarla beslendim... Sen babanın şımarık oğlu, ben babası henüz hayatta olan bir ...
Read more : Türk Bunun Neresinde ? / Selçuk TINAZ | Görüntüleme : 763 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Selçuk TINAZ

YİNE Mİ ATATÜRK... Gamze Güngörmüş Kona

Gamze Güngörmüş Kona
Yine mi ATATÜRK...
Bilen arkadaşlara sordum, “neden bu kadar sık rüya hatta kabus görüyorum, bir mesaj mı var yoksa gidici miyim?” diye. “Yok yok, kalıcısın da biraz perhiz yap, yiyip, tumba yatak yapma, nefes alman güçleşiyor, o da zihne yeterli oksijenin gitmesine engel oluyor ve başlıyor karabasan gibi ruyalar”. Bilmem artık dalgalarını mı geçtiler benimle amma bildiğim tek şey var ben onları dinlemedim, iyi ki de böyle yapmışım. Dün gece misafirim vardı ...
Read more : YİNE Mİ ATATÜRK... Gamze Güngörmüş Kona | Görüntüleme : 871 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Sizin Makaleleriniz

Bu Bir Kayıp İlanıdır, Genel Kurmay Başkanı ve Dört Kuvvet Komutanını Arıyorum! / Zahide UÇAR

Bu Bir Kayıp İlanıdır, Genel Kurmay Başkanı ve Dört Kuvvet Komutanını Arıyorum!

Gören, duyan, bilen var mı?

Ordunun emekli Genel Kurmay Başkanı, generaller, albaylar, yarbaylar, binbaşılar, yüzbaşılar, teğmenler, astsubaylar mücadele ettikleri terörist çetelerin içinden seçilmiş en sapık, tecavüzcü, kadın satıcısı, katil yaratıkların gizli tanıklığı ile yargılanıyor.

33 savunmasız Mehmetçiğimizin öldürülmesinden sorumlu Şemdin Sakık denilen PKK’lı cani, kendisini derdest eden komutanların karşısına gizli tanık olarak çıkarılıyor. Gizli tanık denilen sapıklar tek tek açık sanık olarak ortaya ...

Tuz Kokmuştur / Figen ÖZEN

Tuz Kokmuştur

Dört bir tarafımızdan pis kokular gelmektedir. Mide bulandırıcı pis, iğrenç kokular... Tuz bile kokmuştur.

Üstelik tuzun kokuşmuşluğu da yeni değildir. Ancak 3 Kasım 2002'ye kadar kendini hissettirmeyen tuzun kokuşmuşluğu, bu tarihle birlikte ortaya çıkmış, 2012'de ise mide bulandıran bir hal almıştır.

Dönüp arkamıza baktığımız zaman haklarında "Katli vaciptir" fetvası verilen, Mumcuların, Üçokların, Aksoyların, Kışlalıların ve daha nicelerinin katillerinin, daha doğrusu tetikçilerinin bulunmadığını görülmektedir.

Özellikle Türk petrolünü savunan Aksoy'un öldürülmesi son derece dikkat ...
Read more : Tuz Kokmuştur / Figen ÖZEN | Görüntüleme : 920 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Figen ÖZEN

Şehit Edilişinin 74'üncü Yılında O Güzel Gazi'yi Anlamak

Şehit Gazi Mustafa Kemal Atatürk yazdı:Efendiler, İngiliz tarihçilerinden Wells, iki yıl önce yayımlanan bir tarih yazdı. Eserinin son sayfaları "Dünya Tarihinin Gelecekteki Evresi" başlığı altında bir takım yorumu içerir. Bu yorumlarda hedef alınan konu, “un gouvernement federal mondial”, yani küresel bir birleşik hükümettir. Wells bu bölümde, küresel bir birleşik hükümetin nasıl kurulabileceğini ve böyle bir devletin temel bazı ayırıcı hatları hakkındaki düşüncelerini ileri sürüyor ve adaletin ve tek bir kanunun saltanatı altında küremiz nasıl bir halde ...
Read more : Şehit Edilişinin 74'üncü Yılında O Güzel Gazi'yi Anlamak | Görüntüleme : 1758 | Yanıtlar : 1 | Dizin : Haydar Bey

'İç Muhâlefet', 'Millî' Miydi?!.. / Attilâ İLHAN

'İç Muhâlefet', 'Millî' Miydi?!..

...meraklısı elbette hatırlayacaktır, Leopar'da ('Il Gatttapardo', 1958). Palma Dükü Giuseppe Toması di Lampedusa, ne demişti: ''Bazı şeylerin değişmemesi için, bazı şeylerin değişmesi zorunludur; ya da, buna benzer bir şey! 'İstiklâl Harbi'ni müteâkip, Ankara'daki belirli 'muhitler'de hâkim olan ''mantalite'' apaçık buydu; zaten, Kadrocular'ın - Gâzi'nin de özendirmesiyle- karşı çıktığı da, bu; çünkü onlar, 'tam bağımsız', 'özgür' ve 'ilerici' bir Türkiye Cumhuriyeti istiyorlar!

Cumhuriyet'in ilânı, Halifeliğin lağvı ve Halife'nin yurtdışına çıkarılması; tam da ...
Read more : 'İç Muhâlefet', 'Millî' Miydi?!.. / Attilâ İLHAN | Görüntüleme : 1201 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Attilâ İLHAN

Kasket, Kalpak vs... / Uğur MUMCU

Kasket, Kalpak vs...

AP uğraştı, didindi, en sonunda seçimi kazanacak propaganda konusunu buldu:
Kasket... CHP Genel Başkanı Ecevit'in resim çektirmek için giydiği kasket aracılığı ile nasıl komünist olunacağı, AP'nin "ileri zekâlı" yöneticilerince ortaya kondu: Ecevit kasket giymiş, Lenin de kasket giyiyordu, Nazım Hikmet'in dekasketi vardı. Öyleyse Ecevit komünisttir...

AP yayımladığı seçim broşüründe Ecevit, Lenin ve Nazım Hikmet'in kasketli fotoğraflarını yan yana koyarak, komünizm propagandasının varlığını saptamıştır. Bir başka broşürde de, Castro ve Ecevit'in beyaz güvercinli ...
Read more : Kasket, Kalpak vs... / Uğur MUMCU | Görüntüleme : 2271 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Uğur MUMCU

Bedbaht / Habip Hamza ERDEM

BEDBAHT
Ey benim bahtı karam.
Ey talihsiz yurttașım.
Zavallım benim.
Bi-çarem, çaresizim.
Hani nerede o bağırmaktan çatallașan sesin
Nerede o pavyon fedaisi gürleyișin
Nerede o kertmen, yapay çalımın?
Mal desen var mülk istemediğin kadar
Elinde koca bir ‘iktidar’.
Gak deyince İdris’in biri gidiyor
Guk deyince İblis’in biri gelmiyor mu?
Obama mı çıkmıyor telefona
Șeyh ve Șıhlar mı sırtçevirdi yoksa?
Neden üzgünsün böyle, nedir derdin
Öyle mazlum, öyle mahzun; bak nasıl değișmiș rengin.
Gurbet elde, mahsur ...
Read more : Bedbaht / Habip Hamza ERDEM | Görüntüleme : 510 | Yanıtlar : 1 | Dizin : Habip Hamza ERDEM

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148759 ileti • Toplam 46128 başlık • Toplam 25017 üye

x