Zaman: Sal Mar 31, 2026 3:20

News News of GuncelMeydan

Site map of GuncelMeydan » Dizin : GuncelMeydan

ANADOLU AYDINLANMASININ SÖNDÜRÜLEMEYEN MEŞALESİ: ÖĞRETMENLER ORDUSU... Dr. Noyan UMRUK

ANADOLU AYDINLANMASININ SÖNDÜRÜLEMEYEN MEŞALESİ: ÖĞRETMENLER ORDUSU : :ms: ... Dr. Noyan UMRUK

Öncelikle Başöğretmen Atatürk’ün eğitim kurumlarımıza TOPLUMSAL-KÜLTÜREL KAYNAŞMA VE DAYANIŞMA SAĞLAYICI, ÖZGÜRLÜKÇÜ, YARATICI demokratik eğitim hedef ve ilkelerinin önünde saygı ve minnetle eğilmeliyiz.

Aydınlanma ve Milli Eğitim:

Gazi daha16 Temmuz 1921'de Ulusal Bağımsızlık Savaşımızın en buhranlı günlerinde Sakarya’da kan gövdeyi götürürken Ankara'da topladığı Milli Eğitim Şurası’nda “Aydınlanma”- “Milli Eğitim” ilişkisini şöyle vurguluyordu:

"... Devlet bünyesinde yüzyıllar ...

5 litre sıvı yağın 500 TL olacağı

Ayçiçek yağı fiyatlarıyla ilgili Konya Pancar ve Tarım Ürünleri Üreticileri Derneği Başkanı Ahmet Bestil'den geldi. Bestil, önlem alınmazsa 1 litre sıvı yağın 100 TL olacağı konusunda uyardı.

Bestil, “Ayçiçeğinde hükümetimizin müdahale etmesini bekliyoruz. Şimdi 180 liraya 5 kiloluk ayçiçek yağı satılıyor. Gelecek sene ekecek bir Allah’ın kulu çıkmaz zararına. Gelecek sene de 5 kiloluk ayçiçek yağını 500 liradan aşağı yiyemeyeceğiz” dedi.

Şeker pancarı için daha önce aynı uyarılarda bulunduklarını belirten Bestil şunları söyledi:

“Biz, Konya ...
Read more : 5 litre sıvı yağın 500 TL olacağı | Görüntüleme : 384 | Yanıtlar : 1 | Dizin : Genel - Güncel Konular

ABD Cola Turka'ya böyle savaş açmış

Yıldız Holding Yönetim Kurulu Üyesi Murat Ülker, ABD'nin baskısıyla o dönem yerli kolalarına 35 trilyon ceza kesilmek istendiğini anlattı. Ülker, 'Cezayı ödemedik.' dedi

Yıldız Holding Yönetim Kurulu Üyesi, pladis'in ve Godiva'nın Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker, Türkiye'nin yerli ve milli kola markası olan Cola Turka'yı neden elden çıkardıklarına ilişkin ilk kez önemli bir ayrıntıyı açıkladı. İstanbul Gençlik Platfomu'nun düzenlediği “Başarısızlık Zirvesi 2022” yayında konuşan Murat Ülker, ABD'nin baskısıyla kendilerine o dönem 35 trilyon lira ceza ...
Read more : ABD Cola Turka'ya böyle savaş açmış | Görüntüleme : 478 | Yanıtlar : 2 | Dizin : Genel - Güncel Konular

CENGİZ HANIN BÜYÜK YASASI, AKILCILIK VE HAÇI KOYNUNDA SAKLI OLANLAR!

Büyük Türk-Moğol imparatoru Cengiz Han’ın (ölümü. M.S.1227) büyük Yasası, tarihin kaydettiği en sert yasalardan biridir. Fakat Yasada öyle bazı konular da vardır ki kural konulmuş ise de müeyyidesi (kural çiğnendiğinde uygulanacak yaptırım yani ceza) yoktur. Sözgelimi Tanrı ve dinler konusundaki maddeleri böyledir:

1. Madde: “ Kainatın yaratıcısı bir tek Tanrı’dır; ona inanılmalıdır.”

2. Madde: “Tanrı’ya ulaşmada birer vasıta olduğu için her dine aynı hoşgörü ile muamele edilmelidir.”

Dikkat ederseniz birincisinde tavsiye vardır, zorlama, zorla inandırma ...
Read more : CENGİZ HANIN BÜYÜK YASASI, AKILCILIK VE HAÇI KOYNUNDA SAKLI OLANLAR! | Görüntüleme : 1265 | Yanıtlar : 3 | Dizin : Türk Tarihi

Hafıza tazeleyelim. Alper Aksoy'dan tarihe not düşen bir yazı. Sizler de arşivleyiniz.

Hafıza tazeleyelim. Alper Aksoy'dan tarihe not düşen bir yazı. Sizler de arşivleyiniz.

UNUTMADIK AĞA UNUTMADIK
Tarih 17 Temmuz 2000.
AB Türkiye komiseri Gunter Verheugen Ankara’da. 57. Koalisyon ortakları Ecevit, Bahçeli ve Yılmaz ile kapalı kapılar arkasında görüşüyor.
Türkiye Cumhuriyeti’nin üniter yapısının kaderini tayin eden tarihi bir dönüm noktası bu görüşme.

Tarih 18 Temmuz 2000:
Hürriyet gazetesinin manşeti:
“Verheugen’den Ağır Ev Ödevleri"
Hükümete Kürtçe televizyon, Kürtçe eğitim ve “azınlık hakları” konusunda ev ödevleri sunup takvim isteniyor. ...

Uludağ Tarzanı Ahmet - Serdar Yıldırım

ULUDAĞ TARZANI AHMET
Bursa Hayvanat Bahçesi'nde çalışmakta olan Kemal dürbünüyle Uludağ'ı gözlemliyordu. Kemal birden irkildi. Gördüğüne inanamadı. Ağaçlar arasında bir boşluk vardı ve orada ağaç yoktu. Halbuki geçen gün orası ağaç doluydu. Dürbününü sağa doğru kaydırdı. Birtakım adamlar, ellerinde baltaları ağaç kesiyordu. Yutkundu. Sağ yumruğunu salladı: " Benim adım Kemal, ben size orada ağaç kestirmem, " diye söylendi. Yan taraftaki tel örgülerin arkasında duran arkadaşı Hayri'ye seslendi: " Hayri, Uludağ'da ağaçları kesiyorlar. Fırla koş, Uludağ ...
Read more : Uludağ Tarzanı Ahmet - Serdar Yıldırım | Görüntüleme : 556 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Sizin Makaleleriniz

Üniversite hastanesinde yok olan uyuşturucu ilaçlar- Murat AĞIREL

Uyuşturucu konusu bugünlerde çokça tartışılıyor.

Tartışılmalı da… Uyuşturucu sadece insanı değil bir toplumu ve ülkeyi de yok edecek tehlikelerden biridir.

Bugünkü konuya gelirsek…

Hatırlarsanız daha önce Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Hastanesi'nde kullanım tarihleri geçtiği halde üzerine yeni tarihli etiket yapıştırılarak kullanılan ilaçlar olduğunu yazmış ve fotoğraflarını paylaşmıştım.

Fotoğraflarda Son kullanma tarihi 2013, 2018 olan ilaçların üzerine etiket yapıştırıp son kullanma tarihinin 2020 yapıldığı açıkça görülüyordu.

Sorular sordum.

Bu ilaçlar ihale ile mi alındı?

Alındıysa ...
Read more : Üniversite hastanesinde yok olan uyuşturucu ilaçlar- Murat AĞIREL | Görüntüleme : 452 | Yanıtlar : 1 | Dizin : Genel - Güncel Konular

Damada ek protokol. Kazanacağı para 1,4 milyar daha arttı

AKP Ankara Milletvekili Asuman Erdoğan’ın eşi Fatih Erdoğan’ın sahibi olduğu Pasifik İnşaat'ın karı, ek protokolle 1 milyar TL'den fazla artmış oldu.
Resim
İş kazasıyla gündeme gelen ve kent suçu olarak nitelendirilen Başkent’teki Merkez Ankara projesini inşa eden yandaş şirketin projeden kazanacağı paranın artırıldığı ortaya çıktı.

Birgün'den İsmail Arı'nın haberine göre, AKP’li Melih Gökçek döneminde Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne (ABB) aitken TOKİ’ye satılan ve ardından da Emlak Konut’a geçen 125 dönüm büyüklüğündeki arazi için 2015 yılında ihale ...
Read more : Damada ek protokol. Kazanacağı para 1,4 milyar daha arttı | Görüntüleme : 375 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Genel - Güncel Konular

BÖYLE Mİ GÖSTERECEĞİZ?

BÖYLE Mİ GÖSTERECEĞİZ?

Yeni bir moda başlatıldı 10 Kasımlarda da… Kaç yıldır böyle. Bu yıl iyice abarttılar. Ulusal bayramlarımız nasıl popçu konserlerine dönüştüyse, 10 Kasım da, biri düğmeye basmış gibi yalnızca atamızın ölüm anılarına, bırakıldı. Yüce Önderimiz Atatürk anılmıyor, yaşamı, yaptıkları, kişiliği, düşünceleri söylenmiyor. Anıları anlatılmıyor. Gönül borcumuz dile getirilmiyor.

Hani nerede Atatürk’ü anlayarak anmak?

Eski bir ders kitabımızdan bir örnek verirsem:

1981 tarihli Türkiye Cumhuriyeti İnkılap Tarihi ders kitabı, Atatürk’ün hayatını anlatmaya şu ...
Read more : BÖYLE Mİ GÖSTERECEĞİZ? | Görüntüleme : 843 | Yanıtlar : 1 | Dizin : Feza TİRYAKİ

Saldırıyı yapan katil terörist Suriyeli çıktı. İsmi açıklandı

İstiklal Caddesi'ndeki terör saldırısını gerçekleştiren katil teröristin ismi belli oldu. İstanbul Emniyet Müdürlüğü, Suriye uyruklu Ahlam Albashır isimli teröristin Afrin üzerinden Türkiye'ye eylem yapmak için kaçak yollarla girdiğini belirtti.

İstanbul Beyoğlu’nda bulunan İstiklal Caddesi’nde meydana gelen hain saldırıda 6 kişi hayatını kaybetti, 81 kişi yaralandı. Hain saldırı sonrası polis ekipleri harekete geçti. Bir dizi güvenlik görüntüsü incelemesi ve adım adım takip sonrasında kadın terörist yakalandı.

Beyoğlu'ndaki terör saldırısının faili sorgusunda, PKK/PYD/YPG terör örgütünce istihbarat elemanı ...
Read more : Saldırıyı yapan katil terörist Suriyeli çıktı. İsmi açıklandı | Görüntüleme : 800 | Yanıtlar : 16 | Dizin : Genel - Güncel Konular

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148828 ileti • Toplam 46389 başlık • Toplam 25117 üye

x