Zaman: Çrş Nis 01, 2026 4:04

News News of GuncelMeydan

Site map of GuncelMeydan » Dizin : GuncelMeydan

Buğday fiyatlarındaki artış yüzde 40'ı aştı - Balık tutan değil tüketici bir topluma çevirdiler!

Bir ülke düşünün ki, hiç bir şey üretmiyor ve tüm vatandaşları yatıp kalkıp geyik muhabbeti yapıyor ve ekonomik değeri olan hiç bir şey için çaba harcamıyor.- Üretmeyen Ülkeler Tükenmeye Mahkumdur..

https://www.youtube.com/watch?v=_OAGwiHHLVc

Koca Ülkede, Zeytin Alanlarından Başka Maden Çıkaracak Yer Kalmadı mı? ALİ ERALP

Koca Ülkede, Zeytin Alanlarından Başka Maden Çıkaracak Yer Kalmadı mı?

84 milyon insanın malı olan zeytin ağaçlarını kesip maden çıkaracaklarmış.

Yani “Ben böyle istiyorum. Keyfim böyle istiyor. Zeytin ağaçlarını keseceğim. Oralara maden arama ruhsatı vereceğim” diyor birileri... Biz de “diyemezsin. Dedirtmezler” diyoruz.

Çünkü bu vatan kimsenin babasının çiftliği değildir.

Herkes, her zaman, her istediğini yapamaz.

Gece düşünüp, hayal ettiğini sabahleyin hayata geçiremez.

Çünkü Türkiye MUZ CUMHURİYETİ değildir.

Bin yıllık devlet geleneğine, deneyimine, zenginliğine sahiptir. ...

Nadira Kadirova’nın avukatı: İntihar iddiasının hiçbir ciddiyeti yok

Milletvekili Şirin Ünal’ın evinde şüpheli şekilde yaşamını yitiren Nadira Kadirova’nın dosyası hakkında 21 aydır Anayasa Mahkemesi karar vermedi. Ailenin avukatı Prof. Dr. İlyas Doğan, “Anayasa Mahkemesi yarın karar verebilecek durumda. Ancak etkili bir siyasetçinin evinde bu olayın gerçekleşmesinin kararın açıklamasını geciktirdiğini tahmin ediyorum’’ dedi.

https://www.youtube.com/watch?v=yWep2mDb2Bo

tuvalet kağıdına taksit yapan ülke hangisidir?

fiyatı 87₺’yi bulan tuvalet kağıtlarına taksit uygulaması .
Resim
750 grama düşürülen ambalajlar “ekonomik paket” diye satılmaya başladı. Bu tip bir çok ürün var. Belki de binlerce.
Resim
Read more : tuvalet kağıdına taksit yapan ülke hangisidir? | Görüntüleme : 325 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Genel - Güncel Konular

SOYTARI

SOYTARI
Zelensky adlı bir soytarı dünyayı ateşe vermek üzeredir.
Efendim, Ukrayna’nın seçimle başa gelmiş, ‘meşru’ başkanıymış.
Biz o ‘seçim’lerin nasıl kotarıldığını bilmiyor değiliz.
‘Seçilmiş’ de, seçim süreci boyunca rakiplerinin biriyle olsun, halkın gözü önünde bir tartışmaya mı girmiş?
‘Devlet’ nedir biliyor muymuş?
Tıpkı, bizim çok yakından tanıdığımız bir yöntemle, ve yine çokça yinelenen bir ‘formül’le, ‘kulağından tutulup Devlet’in başına oturtulmuş’ biridir.
Bugün gidip Avrupa Parlemanto’sunda ‘bizi alın’ diye yalvaracak.
Efendim ‘ülkesi işgal altında’ imiş.
İşgal ...
Read more : SOYTARI | Görüntüleme : 444 | Yanıtlar : 4 | Dizin : Tartışma ve Fikir Meydanı

Doğalgazda elektrik üretim amaçlı tarifeye yüzde 18 zam

Doğalgazda, mart ayında mesken ve sanayi aboneleri için geçerli tarife sabit kaldı, elektrik üretim amaçlı tarifeye yüzde 18.3 zam yapıldı.
Resim
Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ'nin (BOTAŞ) internet sitesinde mart ayına ilişkin tarife tablosu yayımlandı.

Buna göre, BOTAŞ'ın konut tüketicileri için gaz dağıtım şirketlerine martta uygulayacağı satış fiyatı sabit kalarak 1000 metreküp doğal gaz için 1860 lira oldu. Sanayi abonelerinin tarifesinde de 1000 metreküp gazın fiyatı 6 bin 300 lira olarak kayda geçti.

Elektrik ...
Read more : Doğalgazda elektrik üretim amaçlı tarifeye yüzde 18 zam | Görüntüleme : 346 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Genel - Güncel Konular

Savaşı Zenginler Çıkarır, Fakirler Ölür… ALİ ERALP

Savaşı Zenginler Çıkarır, Fakirler Ölür…

[Rusya Ukrayna’ya saldırdı. Ülkeyi işgal ediyor. Yaşlılar, gençler, bebeler ölüyor…

Apartmanlar, evler, hastaneler harabeye döndü…

Yangın var.

Gökten ateş yağıyor…

Bu manzara karşısında şimdi, en sonda söyleyeceğimizi en başta söyleyelim:

Bu bir emperyalist savaştır.

Bu bir “Pazar kavgası” dünya kapitalistlerinin paylaşım savaşıdır. Dünya egemenliğini ele geçirme savaşıdır.

Yani filler tepişiyor, karıncalar eziliyorlar...

Elbette bunun bir ucu Türkiye’ye de dokunacaktır. Ülkemiz, AKP’den önce kendi kendine yeten yedi ülkeden birisiydi. Oysa ...
Read more : Savaşı Zenginler Çıkarır, Fakirler Ölür… ALİ ERALP | Görüntüleme : 902 | Yanıtlar : 6 | Dizin : Ali ERALP

EKONOMİK REFLEKSİVİTE (9)

EKONOMİK REFLEKSİVİTE (9)
Louis Althusser’in ‘Devletin ideolojik aygıtları’ tezi, özünde marksist alt-yapı/üst-yapı modelindeki alt-yapının üst-yapıyı doğrudan ‘belirlediği’ önermesinin reddine dayanmaktadır.
Bu ‘belirlenme’nin (détérmination) dolayımlı olduğu tezidir de denilebilir.
Yani üst-yapının ‘özerkliği’nin ileri sürülmesi, örneğin ‘politik, hukuksal ve ideolojik mekanizma’nın da (organisation) belirleyici olması demektir, ki son çözümlemede, yine alt-yapı ya da ‘ekonomik temel’ belirleyici olacaktır.
İşte bu ‘üst-belirleyicilik’ (surdétermination) içinde ‘Devlet aygıtı’nın yeni bir çözümlenmesi gerekmektedir.
‘Devlet’in bir ‘aygıt’ (appreil) olma özelliği, ki Lenin’de bu, ...
Read more : EKONOMİK REFLEKSİVİTE (9) | Görüntüleme : 353 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Tartışma ve Fikir Meydanı

Maddi imkansızlıktan dolayı evlenemeyen binlerce Türk varken Diyanet Suriyelilere tır tır çeyiz gönderdi

Türkiye Diyanet Vakfı Konya Şubesi tarafından Şanlurfa'ya gönderilen içinde giyim, mobilya, züccaciye, tekstil ürünleri gibi 107 kalemden oluşan yardım malzemelerini taşıyan 7 TIR, Şanlıurfa Müftülüğü yetkilileri tarafından karşılandı.
Resim
Resim
Bir vakfın da desteklediği yardım etkinliği ile ilgili olarak Şanlıurfa Müftülüğü tarafından yapılan açıklamada, bu malzemelerin Şanlıurfa ve Suriye'de maddi imkânsızlıklardan dolayı evlenemeyen nişanlı çiftlere dağıtılacağı vurgulandı.
Resim
PROGRAMLA DAĞITILACAK
Açıklamada, bağışlanan eşyaların bir bölümünün Şanlıurfa'da, bir bölümünün ise terörden arındırılmış bölgelerdeki Suriyelilere önümüzdeki günlerde ...

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148826 ileti • Toplam 46389 başlık • Toplam 25116 üye

x