Zaman: Prş May 28, 2026 21:25

News News of GuncelMeydan

Site map of GuncelMeydan » Dizin : GuncelMeydan

Anıtkabir'e ziyaretçi akını

Resim Anıtkabir'e ziyaretçi akını

4 günlük Kurban Bayramı süresince Anıtkabir ziyaretçi akınına uğradı.

Anıtkabir'i 4 günlük Kurban Bayramı süresince bin 512’si yabancı olmak üzere toplam 181 bin 226 kişi ziyaret etti. Türk bayrakları, Atatürk posterleri ve çiçeklerle Anıtkabir’e gelen vatandaşlar, Büyük Önder Atatürk’e sevgilerini sundu.

Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesindeki Anıtkabir ziyaretçi sayısına ilişkin verilere göre, Anıtkabir’i Kurban Bayramı’nın ilk gününde 11 bin 946 yerli, 385 yabancı olmak üzere toplam 12 bin 331 kişi; ikinci gününde ...
Read more : Anıtkabir'e ziyaretçi akını | Görüntüleme : 747 | Yanıtlar : 2 | Dizin : Genel - Güncel Konular

YÖK, Ermeni Dili ve Edebiyatı Bölümü açıyor

Resim

Bir YÖK desteği eksikti

AKP’nin Ermenilere sunduğu Kafkas İttifakı, Gül’ün maç seyretmeye Erivan’a gitmesi, bir grup sözde aydının özür kampanyasının ardından şimdi de YÖK, üniversitelerde Ermenice öğretmek için bölümler açmaya hazırlanıyor

Hükümetin Kafkas ittifakı ve Abdullah Gül’ün Erivan’a maç seyretmeye gitmesiyle başlatılan yakınlaşma diasporanın yerli işbirlikçilerinin Türkiye’yi karalama kampanyalarıyla sürerken, Ermenilere bir destek de Yüksek Öğretim Kurulu’ndan (YÖK) geldi. YÖK, iki üniversitenin 2009-2010 akademik yılı kontenjanları içine Ermenice bölümleri almasına karar verdi. Böylece ...
Read more : YÖK, Ermeni Dili ve Edebiyatı Bölümü açıyor | Görüntüleme : 878 | Yanıtlar : 9 | Dizin : Genel - Güncel Konular

Doğu Perinçek:Ben Namık Kemal, Mustafa Kemal, Tevfik Fikret.

Türk Milleti’nin üzerindeki bu terörü kaldırmanız şarttır!

Sayın Doğu Perinçek'in duruşmada yaptığı sözlü açıklama:
Ben Namık Kemal, Mustafa Kemal, Tevfik Fikret kuşaklarından gelen Türk devrimci aydınının bugünkü temsilcilerindenim; KORKMAM!

İşçi Partisi Genel Başkanı Sayın Doğu Perinçek’in, Ergenekon davasının 5 Aralık 2008 günlü oturumunda yaptığı sözlü açıklamaları ve Mahkemeye sunduğu dilekçesini aşağıda sunuyoruz. Sayın Perinçek’in sözlü açıklamalarını, duruşmayı izleyen avukatlarının tuttukları notlardan aktarıyoruz.
SÖZLÜ AÇIKLAMALAR
“Önce bir not; Çağlayan Mitingi’ne Sayın Muzaffer Tekin’le birlikte gitmedik. Orada ...
Read more : Doğu Perinçek:Ben Namık Kemal, Mustafa Kemal, Tevfik Fikret. | Görüntüleme : 852 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Genel - Güncel Konular

Kriz Rusya'yı zorluyor

Cumhuriyet / Strateji

Türkiye’nin sorunlarının benzerini yaşıyor…

Kriz Rusya’yı zorluyor

Petrol fiyatlarının arttığı dönemde devlet kontrolündeki ekonomisi güçlenen Rusya, özel sektörünü krizden korumaya çalışıyor. Özel banka ve firmaların borçları sıkıntıyı artırıyor. Yeni finans bulamama riski artırırken, Moskova yönetimi de 230 milyar dolarlık paket hazırlıyor.

Ali KÜLEBİ

TUSAM Ulusal Güvenlik Stratejileri Araştırma Merkezi Başkanvekili

akulebi@tusam.net

Dünya televizyonları 5 Kasım 2008 günü ABD Başkanı Barack Obama’nın zafer ...
Read more : Kriz Rusya'yı zorluyor | Görüntüleme : 1917 | Yanıtlar : 4 | Dizin : Hazar Bölgesi

Turgut ÖZAKMAN'ın kaleminden 'Mustafa' -V-

GÖRGÜ TANIKLARI ATATÜRK’Ü ANLATIYOR

- Bu görgü tanıkları Atatürk’ü nasıl anlatıyorlar?

- Özet olarak aktarıyorum: Zarif, nazik, terbiyeli, dâhi, belleği çok güçlü, gerçekçi, dikkatli, çok çalışkan, ateş altında korkusuzca duran, iyimser, düzenli, temiz giyinen, savaşta bile her gün tıraş olan, her gün yıkanan, görev anında ciddi, genel olarak neşeli, bazen muzip, güzel ve etkili konuşan ve yazan, sanatsever, kadınlara çok saygılı, insancı, çok kitap okuyan, onurlu, vefalı, duygulu, şefkatli, utangaç, sohbetten hoşlanan, doğa âşığı, çocukları ...
Read more : Turgut ÖZAKMAN'ın kaleminden 'Mustafa' -V- | Görüntüleme : 1470 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Turgut ÖZAKMAN'ın kaleminden 'Mustafa'

Jeopolitik Analiz - 7 Aralık 08 / 'Açılım' Kavramı

Prof. Dr. Yaşar HACISALİHOĞLU tarafından hazırlanan Jeopolitik Analiz Türkiye ve dünya gündemini farklı bir boyut da inceliyor… Ülkelerin uzun vadede yapmış oldukları tüm stratejik çalışmaları değerlendiren program, her hafta farklı konu ve konuklarla uzun soluklu yayın saati ile tüm tartışılan konuları masaya yatırıyor… Gerçeklerin konuşulup; yarının cevabını arayan Jeopolitik Analiz izlencesi ART'de.

Konuklar: Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan ONAT, Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Psikiyatri Anabilim Dalı Başkanı ve Politik Psikoloji Derneği ...
Read more : Jeopolitik Analiz - 7 Aralık 08 / 'Açılım' Kavramı | Görüntüleme : 2309 | Yanıtlar : 4 | Dizin : Jeopolitik Analiz

Başkent Oturumları 04.12.08 | Erol MANİSALI

.
Kanal B - Başkent Oturumları

Yaşar AYSEV'in hazırlayıp sunduğu, Başkent Oturumları programında bu hafta:

Konuklar: Okan Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Erol MANİSALI,

ODTÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Halis AKDER ve

Başkent Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cafer Tayyar SADIKLAR

"Küresel Mali Kriz"

İzle:

Görüntü: XviD 29.00fps
Süre: 1 saat 41 dakika
Dosya Boyutu: 354 MB
Çözünürlük: 512x384

Resim

İndir:
:arrow: ...
Read more : Başkent Oturumları 04.12.08 | Erol MANİSALI | Görüntüleme : 14520 | Yanıtlar : 1 | Dizin : Başkent Oturumları

Ankara Rüzgârı - 7 Aralık 08

Gazeteci-Yazar Emin ÇÖLAŞAN ve Cumhuriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Mustafa BALBAY
Başkent Ankara başta olmak üzere, Türkiye'nin nabzını tutuyor.

İzle

Resim

Görüntü: DivX 29.00fps
Ses: MPEG Audio Layer 3 44100Hz stereo 192Kbps
Süre: 74 dk. 38 sn.
Boyut: 307 MB

Şifre
guncelmeydan

GÖRÜNTÜYÜ İNDİR

İlişimler
Parça I
Parça II
Read more : Ankara Rüzgârı - 7 Aralık 08 | Görüntüleme : 1519 | Yanıtlar : 2 | Dizin : Ankara Rüzgârı

Son Nokta - 07.12.08 | Murat ÇULCU - Kurtul ALTUĞ

Ulusal Kanal - Son Nokta

Murat ÇULCU ve Kurtul ALTUĞ Türkiye'nin sıcak gündemini yorumluyorlar.

CHP'de neler oluyor?
CHP'nin red-i mirası
Ergenekon tertibi çözülüyor
Güneydoğu meselesi

İzle

Görüntü: XviD 29.00 fps
Süre: 1 saat 20 dakika
Dosya Boyutu: 276 MB

http://img247.imageshack.us/img247/955/resimxr9.jpg

İndir
:arrow:

Son Nokta - 7 Aralık 2008 (Bölüm 1)

Son Nokta - 7 Aralık 2008 (Bölüm 2) ...
Read more : Son Nokta - 07.12.08 | Murat ÇULCU - Kurtul ALTUĞ | Görüntüleme : 1836 | Yanıtlar : 2 | Dizin : Son Nokta

"Açılım mı? Kapanım mı?"

Resim

"Açılım mı? Kapanım mı?"

Sayın Deniz Baykal, öyle bir “Pandora Kutusunun” kapağını açtı ki, zaten içindeki, dışarıya çıkmayı bekleyen bütün “cinler” ortaya fırladı; siyaset “çarşaf” oldu!
Lütfen, bu yazımı, önceki yazımla birlikte değerlendirin; durumun arka planı o yazımdadır! Kısacası, bugünkü genel “ahval ve şeraitte”, Baykal’ın “çarşaf açılımı” ülkemizde siyasetin ve “siyasetçilerin”ne olduklarını - ne olamadıklarını gösteriyor.

Durum tespiti

Önce durumu tespit edelim ve muhakemesini yapalım: Eğer “çarşaf” insanların anıları, inançları ve kişisel tercihleri gereği ...
Read more : "Açılım mı? Kapanım mı?" | Görüntüleme : 600 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148888 ileti • Toplam 46438 başlık • Toplam 25115 üye

x